2-1
3 058
2 301

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kveldens Eliteserie-kamp mellom Viking og Sarpsborg 08.
    Stemningen var tidligere på topp i Stavanger. Viking lå på toppen av tabellen for noen serierunder siden, men har kollapset fullstendig den siste tiden. De fem siste kampene har bare gitt ett poeng for et tidligere gulljagende Viking-lag, og nå står de i fare for å falle utenfor medaljekampen også.

Author avatarHåkon Østmoe Brandsnes
    Gjestene fra Sarpsborg hadde et håp om å blande seg inn i medaljekampen før sesongstart, men sesongen ble aldri helt slik som blåtrøyene hadde håpet på. I det siste har resultatene likevel bedret seg, noe som gjør at de kommer til søndagens kamp med selvtillit i bagasjen. Bare én av de seks siste kampene har endt med tap, og Sarpsborg 08 har vunnet fem av sine ni siste.
    Viking ligger nå på en fjerdeplass på tabellen med to poeng opp til den viktige tredjeplassen som garanterer spill i Europa neste år. Opp til Brann på andreplass skiller det seks poeng, mens Brann har én kamp mindre spilt. Molde følger åtte poeng bak Viking på femteplass.
    Sarpsborg 08 jakter femteplassen som Molde innehar for øyeblikket. Stefan Billborn og hans spillere ligger nå på en syvendeplass med 41 poeng. Det skiller ett poeng opp til Lillestrøm og tre poeng opp til Molde. Nettopp Molde og Lillestrøm møter hverandre senere i kveld. Nedover på tabellen følger Strømsgodset og Rosenborg fem poeng bak Sarpsborg 08.
    Viking tapte hele 0-3 borte mot HamKam forrige serierunde. Viking hadde mye ball i det oppgjøret, men skapte ikke så mange store sjanser før HamKam straffet de mørkeblå med noen raske scoringer. 3-0 resultatet var nok noe flatterende, men samtidig litt typisk for situasjonen Viking nå står i. Sarpsborg 08 tok en sterk 3-2 seier over Vålerenga i en underholdene kamp forrige runde. Sarpsborg var sterke i det oppgjøret og var det beste laget de første 80 minuttene, før Vålerenga gjorde oppgjøret spennende med en skikkelig sluttspurt.
    Viking har vært sterke på hjemmebane denne sesongen. De står med 9-2-2 denne sesongen på eget gress, hvor Molde og Tromsø er lagene som har reist fra Stavanger med full pott. Begge de lagene sikre seg seieren på overtid på SR-Bank Arena. Sarpsborg 08 har 4-3-6 på sine bortekamper denne sesongen. De har slått Odd, Rosenborg, Lillestrøm og Vålerenga på bortebane. Dog har bare én av de syv siste bortekampene til Sarpsborg 08 endt med seier for Stefan Billborn og gjengen.
    Viking vant 3-1 da lagene møttes i Sarpsborg tidligere denne sesongen. Det var en kamp med mange sjanser, hvor Sarpsborg 08 jaktet et utligningsmål på stillingen 2-1 til Viking. Sarpsborg 08 hadde flere store sjanser, men til slutt vant Viking takket være Sander Svendsens 3-1 scoring på overtid.
    Det er noe litt rart med kampene innbyrdes mellom Viking og Sarpsborg 08. Samtlige seks siste innbyrdes har nemlig endt med borteseier. Fire borteseiere til Viking og to borteseiere til Sarpsborg 08. I fjor vant Sarpsborg 08 1-0 over Viking på SR-Bank Arena etter scoring fra en brennhet Tobias Heintz.
    Kveldens kamp blir spesiell for Sarpsborg 08-spiller Niklas Sandberg. Han ble hentet til Sarpsborg fra nettopp Viking tidligere denne sesongen. Han kommer fra området og har snakket høyt om hvor stor plass Viking har i hans hjerte. I kveld har han muligheten til å ødelegge Vikings medaljehåp.
    Lagoppstillingene er klare på SR-Bank Arena. Viking har gjort to endringer på laget som tapte mot HamKam sist. Sondre Langås er skadet og derfor ute til dagens kamp. Viljar Vevatne kommer inn som erstatter. I tillegg kommer Samuel Adegbenro inn for en skadet Sondre Auklend på høyrevingen.
    Sarpsborg 08 har også gjort to endringer på laget som vant hjemme mot Vålerenga sist. Sander Christiansen kommer inn for lokale Anders Hiim på venstrebacken, mens Rafik Zekhnini kommer inn for Jo Inge Berget fremover på banen. Sistnevnte er ikke med i troppen i kveld.
    Flomlyset stråler. Været er perfekt. Kaldt, men opphold. Spillerne har entret banen. Det er straks klart for avspark i kveldens kamp på SR-Bank Arena!
    0'
    Lundqvist sparker i gang kampen for gjestene.
    0'
    Salvesen bryster unna ved første stolpe. Det kommer et nytt innlegg fra venstresiden, men ballen fanges av Gunnarsson.
    0'
    Salvesen får frispark ved midtstreken.
    1'
    Adegbenro fører med seg ballen ned til dødlinja på venstresiden. Han pisker ballen hardt inn foran mål, men finner ingen medspillere.
    2'
    Andersen prøver et skudd fra langt hold for gjestene. Avslutningen går høyt over mål.
    3'
    Sarpsborg 08 stormer i angrep langs høyresiden. Sandberg slår en pasning hardt langs bakken ut mot returrommet. Der kommer Torp i stor fart. Torp klemmer til på direkten, men skuddet går like over mål.
    4'
    Innlegget fra Sandberg går høyt over alle foran mål. Bak i feltet header Utvik ballen tilbake mot mål. Ballen ser først ufarlig ut, men spretter på tverrliggeren og går over mål.
    4'
    Ingen tvil om at det er gjestene fra Sarpsborg som har åpnet best i kveldens kamp.
    6'
    Andersen går i bakken på egen halvdel.
    7'
    Christiansen mottar ballen ute på gjestenes venstreside. Han skrur på turboen og kjører på fremover. Utenfor sekstenmeteren prøver han et lavt innlegg som Diop klarerer ved første stolpe.
    7'
    God mulighet for Christiansen! Gjestene spiller seg rundt på høyresiden. Sandberg blir klippet ned ved kanten av sekstenmeteren, men dommer gir fordel. Gjestene kommer seg inn til femmeteren før ballen slås bak i feltet hvor Christiansen venter. Venstrebacken prøver seg, men skuddet fra farlig posisjon går høyt over mål.
    9'
    Tripic finner Pattynama som er løp inn i Sarpsborg 08s sekstenmeter. Sandberg gir Pattynama en dytt i ryggen slik at Viking-spilleren går i bakken. Dommer står godt plassert og vinker spillet videre.
    11'
    Viking vender spillet over på Tripic ute til venstre. Tripic når ballen foran Wichne og vipper den deretter inn mot Salvesen foran mål. Utvik og Haug er våkne bak hos gjestene, og rydder enkelt opp i situasjonen.
    12'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Viking 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Rafik Zekhnini
    Målgivende: Eirik Wichne
    Maigaard og Lundqvist kombinerer fint ute på høyresiden. Sistnevnte slår ut til Wichne som er på vei frem mot hjørnet av sekstenmeteren. Wichne varter opp med et flott innlegg som faller ned hos Zekhnini bak i feltet. Sarpsborg 08-vingen tar først ned ballen på brystkassen, før han deretter banker den vakkert i mål. Hans første mål i Eliteserien denne sesongen!
    14'
    Viking har ikke ledet til pause i en eneste av sine hjemmekamper denne sesongen. Ser ikke ut som om det skal skje i dag heller.
    16'
    Nesten for Bell! Viking kombinerer utenfor Sarpsborg 08s sekstenmeter. De Lanley legger ballen til rette for Bell med et fin fikk med hælen. Bell går for presisjon over kraft når han skal avslutte, men skuddet sniker seg like utenfor krysset.
    17'
    Viking har våknet litt etter baklengsmålet. Samtidig skyldes det nok at gjestene har lagt seg litt dypere etter at de tok ledelsen.
    20'
    Kort variant. Ebber ut i ingenting.
    21'
    Viking spiller seg frem til et innlegg fra Pattynama på venstresiden. Inne i boksen får Wichne headet unna.
    23'
    Nesten for de Lanlay! Tripic mottar ballen ut til høyre. Han slår et lavt innlegg til de Lanlay foran mål. De Lanlay tar først ned ballen før han får til en litt løs avslutning. Skuddet går på mål, men Haug får slått unna.
    23'
    Vertene får frispark ved midtstreken.
    24'
    Bell finner de Lanlay med en lur pasning inn på Sarpsborg 08s halvdel. De Lanlay trer gjennom til Salvesen som setter kursen mot mål. Ved sekstenmeteren forsøker han å passere Utvik. Utvik får satt inn en god takling og stanser farligheten.
    25'
    Christiansen får frispark nede ved hjørneflagget på venstresiden. Frispark i farlig innleggsposisjon for gjestene.
    26'
    Innlegget fra Torp blir headet unna til hjørnespark av Diop.
    27'
    Dommer blåser for frispark til Viking for noe som skjer inne i boksen.
    27'
    Få frispark for holding inne i egen sekstenmeter.
    28'
    Salvesen blir lagt i bakken ved midtstreken.
    29'
    Vertene kommer seg fremover på venstresiden. Pattynama svinger et innlegg inn foran mål, men der får Uchenna headet unna.
    30'
    Sandberg blir lagt i bakken på egen halvdel.
    31'
    Uchenna trer gjennom Zekhnini med en lur pasning på venstresiden. Zekhnini finner Christiansen som har tatt turen inn i sekstenmeteren. Christiansen slår ballen videre inn i boksen, hvor kula spretter litt frem og tilbake før den går på mål. Inne ved streken har Gunnarsson kontroll.
    32'
    Utvik vender spillet fint over til Zekhnini på venstresiden. Zekhnini er full av selvtillit etter scoringen. Han drar seg fremover med ballen, men spiller den til slutt over dødlinja.
    34'
    Vevatne finner Tripic ute til høyre med en strålende pasning. Tripic tar ned ballen og slår inn mot første stolpe, men der når Uchenna frem foran Bjørshol. Ballen triller videre inn til Haug.
    35'
    Bell holder igjen en Sarpsborg 08-spiller midt på banen for å hindre en overgang. Gjestene får frispark, men Bell slipper unna det gule kortet.
    37'
    Salvesen er litt heldig når han får ballen midt på gjestenes halvdel. Viking får plutselig en stor overgangsmulighet med klart overtall foran mål. Pasningen til Salvesen blir dog upresis og byr ikke på trøbbel for Utvik i Sarpsborg 08-forsvaret.
    39'
    Torp får ballen midt på Vikings halvdel. Han prøver å finne Maigaard med et innlegg mot bakre stolpe, men innlegget blir upresist.
    41'
    Bell legger en Sarpsborg 08-spiller i bakken midt på Vikings halvdel. Frispark i farlig innleggsposisjon.
    42'
    Gult kort til Viking
    Joe Bell
    Får det gule kortet for taklingen.
    42'
    Innlegget på det påfølgende frisparket blir klarert. Viking kjører en kontring ved Adegbenro og de Lanlay. Zekhnini legger de Lanlay i bakken ved midtstreken.
    43'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Rafik Zekhnini
    Får det gule kortet for taklingen på de Lanlay.
    43'
    45'
    Dommer blåser for pause. Zlatko Tripic griper tak i trener Bjarte Lunde Aarsheim og gir klar beskjed om hva han synes om Vikings første omgang. Det var alt annet enn lystige ord fra Tripic, og det sier mye om hvordan denne omgangen har vært. Sarpsborg 08 gikk ut fra startblokkene i et forrykende tempo. De var aggressive, offensive og våget å stå høyt mot hjemmelaget. Etter et par sjanser og bra spill ble det også scoring for gjestene etter 15 minutter. Rafik Zekhnini satte inn 1-0 på strålende vis, og det er også omgangens eneste scoring så langt. Etter scoringen løftet Viking seg litt, men de har likevel ikke klart å få til mye fremover på banen. Gjestene er nok godt fornøyd med kampen så langt, og leder også fortjent 1-0.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    45'
    Inn: Patrick Yazbek
    Ut: Joe Bell
    45'
    Viking sparker i gang andre omgang. Hjemmelaget har gjort to endringer i pausen.
    45'
    Helt annen sprut fra hjemmelaget i de første minuttene etter pause.
    46'
    De Lanlay lager frispark ved midtstreken.
    47'
    Svendsen skal sette i gang hurtig etter å ha fått kast. Litt for hurtig ifølge dommer som blåser for feilkast. Det er ikke noe vi ser alt for ofte på dette nivået.
    48'
    Innlegget fra Tripic blir headet unna av Andersen ved første stolpe.
    49'
    Solbakken prøver seg fra distanse. Skuddet går høyt over mål.
    49'
    Zekhnini skjærer innover fra venstresiden. Han prøver å finne Lundqvist på løp inn i sekstenmeteren. Sarpsborg 08-spilleren får en fot på ballen, men kula ruller inn til keeper.
    50'
    Innlegget går rett i klypene til Gunnarsson.
    51'
    Tripic får frispark inne på egen halvdel.
    52'
    Utvik får frispark i egen sekstenmeter.
    53'
    Torp drar seg unna to motspiller ved kanten av sekstenmeteren. Han spiller fint videre til Christiansen ute til venstre. Christiansen prøver et innlegg mot bakre stolpe, men det forsøket snappes av Gunnarsson.
    54'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Sander Svendsen
    Yazbek får ballen ute på høyresiden. Han slår en lur pasning inn i sekstenmeteren til innbytter Svendsen. Svendsen går ned til dødlinja og kommer seg helt frem til femmeteren. Der slår han en hard pasning til Adegbenro som står foran mål. Viking-spilleren kan enkelt sette inn utligningsmålet for vertene.
    54'
    Sandberg skjærer innover fra høyresiden og prøver et skudd fra distanse. Skuddet går høyt over mål.
    57'
    Tripic kommer seg rundt Sandberg nede ved hjørneflagget. Sandberg holder igjen Tripic og lager frispark. Den tidligere Viking-spilleren slipper unna med tilsnakk.
    57'
    Innlegget fra Tripic har retning mot Diop foran mål. Målvakt Haug er ute og får bokset unna. Bra keeperspill!
    58'
    Viking kjører en innøvd variant på et innkast ute på høyresiden. Ballen slås hardt inn foran mål hvor en Viking-spiller går i bakken. Hjemmepublikummet vil ha straffespark, men dommer vinker spillet videre.
    59'
    Svendsen forserer fremover for Viking. Han finner Bjørshol ved sekstenmeteren. Bjørshol skjærer innover, men blir stanset av Uchenna.
    61'
    Nå er det herlig tempo i kampen! Spillet bølger nydelig frem og tilbake.
    61'
    Stopp i spillet. Sandberg med krampe og trenger litt hjelp. Ser ut som om Utvik gir beskjed til benken om at Sandberg holder fem minutter til.
    62'
    Gjestene fra Sarpsborg gjør klar tre spillere ned ved sidelinja.
    63'
    Annullert mål for Sarpsborg 08 - stillingen er fremdeles 1 - 1
    Ramon Pascal Lundqvist fikk mål annulert
    Lundqvist blir spilt gjennom i Vikings sekstenmeter. Sarpsborg 08-spilleren viser klasse idet han tar med seg ballen og setter den sikkert i mål. Gjestene feirer målet, men etter en VAR-sjekk blir scoringen annullert for offside på Lundqvist.
    63'
    VAR-sjekk over. Scoringen blir annullert for offside.
    64'
    Offside for Sarpsborg 08
    64'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Rafik Zekhnini
    65'
    Inn: Anders Hiim
    Ut: Sander Christiansen
    65'
    Sarpsborg 08 skulle egentlig gjøre tre bytter, men valgte å bare bytte to spillere etter at scoringen ikke ble godkjent.
    66'
    Det er gjestene som har tatt kontroll over kampen etter den annullerte scoringen. Samtidig gjør Tibbling seg klar til å komme inn nede ved dødlinja.
    68'
    Inn: Simon Tibbling
    Ut: Niklas Sandberg
    Tidligere Viking-spiller Sandberg mottar applaus fra hjemmepublikummet idet han forlater banen.
    69'
    Viking 2 - 1 Sarpsborg 08
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    Tripic løfter et innlegg inn fra venstresiden. På motsatt side av feltet plukker de Lanlay opp ballen. De Lanlay ser opp og får øye på Adegbenro foran mål. Midtbanespilleren slår et presist innlegg som går like over Utvik og finner Adegbenro. Viking-spissen setter frem pannebrasken og stanger inn 2-1 for vertene.
    71'
    Gjestene får lagt inn fra venstresiden. Den første ballen blir klarert, men neste ball faller ned hos Tibbling. Innbytteren klemmer til fra innenfor sekstenmeteren, men forsøket går høyt over mål.
    73'
    Nesten for Wichne! Gjestene tar et kjapt innkast. Maigaard finner Tibbling som går ned mot dødlinja. Tibbling slår inn foran mål hvor han finner Wichne. Wichne prøver skudd, men avslutningen går rett på Gunnarsson.
    75'
    Stopp i spillet. Gunnarsson ligger nede.
    76'
    Gunnarsson kommer seg på føttene igjen og klarer fortsette.
    77'
    Enorm sjanse for Opseth! Gjestene spiller seg rundt på venstresiden. Innbytter Hiim får ballen ute ved sidelinjen. Han ser opp og pisker et perfekt innlegg inn foran mål. Fra kort hold er Opseth helt alene, men på en eller annen måte setter han ballen over mål.
    78'
    Lundqvist kommer seg rundt på høyresiden. Han slår et lavt innlegg inn i boksen. Solbakken prøver å klarere, men sender istedenfor ballen i en bue mot eget mål. Gunnarsson har kontroll og fanger kula enkelt.
    80'
    Maigaard finner Tibbling på vei inn i sekstenmeteren. Tibbling legger ut til Hiim som deretter løfter bak i feltet. Ballen spretter etter hvert videre til Torp som prøver skuddfoten, men avslutningen fra kanten av sekstenmeteren går rett på Gunnarsson.
    81'
    Mikkel Maigaard
    Gult kort for protester.
    82'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Markus Solbakken
    83'
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Samuel Adegbenro
    83'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Victor Torp
    86'
    Viking har lagt om til en femmer bak i sluttminuttene. Det er Sarpsborg 08 som styrer alt av ball for øyeblikket.
    88'
    Farlig kontring for Tripic! Svendsen spiller gjennom Viking-kapteinen som er helt alene på gjestenes halvdel. Utvik gjør en enorm jobb når han løper opp Tripic, noe som fører Viking-vingen ned til dødlinja. Tripic prøver et innlegg bak i feltet som Uchenna får klarert.
    89'
    Tripic header unna.
    90'
    Stopp i spillet. Tripic legger seg ned.
    90'+1
    Inn: Jesper Fiksdal
    Ut: Zlatko Tripic
    90'+1
    Diop får frispark midt på egen halvdel.
    90'+2
    Pattynama kommer seg rundt på Vikings venstreside. Han prøver å finne Fiksdal foran mål, men innlegget blir upresist.
    90'+4
    Hiim viser nok en gang frem innleggsfoten. Han slår et farlig innlegg fra venstresiden som faller ned ved bakre stolpe. Der kaster en Sarpsborg 08-spiller frem foten, men når akkurat ikke frem.
    90'+5
    90'+6
    Kampen er over på SR-Bank Arena! Viking har snudd 0-1 til 2-1 over Sarpsborg 08 og sikret seg dermed tre poeng i kveldens kamp. Det var gjestene fra Sarpsborg som startet kveldens kamp best, og de ledet også fortjent til pause etter en flott scoring av Rafik Zekhnini. Etter hvilen våknet hjemmelaget. Viking gjorde to endringer i pausen og de så mye bedre ut enn i første omgang. Bare ti minutter ut i andre omgang kom også utligningsmålet da Samuel Adegbenro fikk avsluttet fra kort hold. Sarpsborg trodde de hadde tatt ledelsen igjen midtveis i andre omgang da Ramon-Pascal Lundqvist satte inn 2-1, men scoringen ble annullert for offside etter en VAR-sjekk. Noen minutter senere kom kampens siste scoring da Adegbenro scoret sitt andre for dagen med en heading fra kort hold. Sarpsborg kjørte på for et seiersmål i slutten, men klarte ikke overliste Patrik Gunnarsson flere ganger. Dermed lever fortsatt medaljehåpet for Viking, mens Sarpsborg 08 blir værende på syvendeplass etter kveldens runde.