Hei, og velkommen til livedekningen av rundens hovedkamp mellom Viking og Vålerenga.
    Viking XI (4-2-3-1): Iven Austbø - Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Vevatne - Joe Bell, Fredrik Torsteinbø - Kevin Kabran, Samuel Fridjonsson, Zlatko Tripic - Veton Berisha.
    Vålerenga XI (4-3-3): Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Brage Skaret, Ivan Näsberg, Felix Horn Myhre - Fredrik Oldrup Jensen, Henrik Bjørdal, Tobias Christensen - Aron Dønnum, Henrik Udahl, Amor Layouni.
    Viking-benken: Trym Ur, Arild Østbø, Herman Haugen, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Shayne Pattynama, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Forgaard Paulsen.
    Vålerenga-benken: Kjetil Haug, Sakarias Opsahl, Mathias Johnsrud Emilsen, Seedy Jatta, Osame Sahraoui, Oskar Aron Opsahl, Amin Nouri.
    Hjemmelaget gjør to endringer siden 2-4-tapet for Haugesund for to uker siden. Sebulonsen er hentet tilbake fra lån, og går rett inn på høyrebacken. Vevatne flyttes over til venstreback, mens Pattynama er henvist til benken. I tillegg kommer Kabran inn for Nilsen Tangen.
    Dag-Eilev Fagermo gjør tre endringer på laget som vant 3-1 over Sandefjord. Adekugbe er på landslagsoppdrag med Canada, Horn Myhre kommer inn på venstrebacken. Tollås Nation er ute med en kjenning i lysken, og blir erstattet av Näsberg som er tilbake fra skade. Kjartansson er også ute med skadet, og blir erstattet på topp av Udahl. Sahraoui er tilbake fra skade, men må starte på benken.
    Viking står med ni poeng på sesongens seks første kamper, mens Vålerenga har elleve.
    Sist lagene møttes endte det 2-2 på SR-Bank Arena, etter to sene scoringer av vertene. Vålerenga vant 2-1 da lagene møttes i hovedstaden forrige sesong.
    Tore Hansen fra Feda IL er kveldens dommer.
    Veton Berisha sparker i gang kveldens siste kamp i Eliteserien!
    1'
    Rolig start på kampen.
    2'
    Layouni kommer til innlegg. Rett i fanget til Austbø.
    3'
    Tripic slår inn i boks mot Torsteinbø. Blåses for offside.
    4'
    Berisha river seg fri, og klemmer til. Rett på Klaesson.
    5'
    Ny ball inn i Vålerenga-boksen. Horn Myhre er kald, og bryster den presist ned til Klaesson.
    6'
    Vålerenga presser høyt etter balltap, noe som fører til at Viking gjør flere feil i det de skal spille seg ut.
    8'
    Näsberg prøver å finne Dønnum med en lang ball. Den blir akkurat litt for lang, slik at Dønnum ikke får kontroll på den. Utspark fra Austbø.
    9'
    Tripic løfter i bakrom mot Berisha. Klaesson er offensiv, og header den ut til kast.
    10'
    Viking flytter opp, før Fridjonsson skal kaste.
    10'
    Kjemperedning av Klaesson! Fridjonssons kast heades ut i returrom, der Bell får et fint treff. Ballen suser mot det lengste hjørnet, men der er Klaesson nede med en god redning. Kampens første målsjanse.
    11'
    Borchgrevink slår inn mot Layouni. Blir for høy, og Viking får den ut til kast på motsatt side. Ballen slås inn igjen, der Hove header den ut.
    13'
    Oldrup Jensen løfter inn i Viking-boksen, der Dønnum kommer stormende. Ballen blir litt for lang igjen, og Austbø plukker den.
    14'
    Viking roper på straffe! Vevatne løfter inn i feltet, der Torsteinbø går i bakken. Hjemmelaget roper på straffe, men Tore Hansen vinker spillet videre. Da får plutselig Tripic en kjempesjanse, men alene på bakerste får han ikke satt ballen på mål.
    15'
    Nytt langt kast fra Fridjonsson. Gjestene får klarert.
    17'
    Enda et langt kast fra Frijonsson, og denne gangen blir det farlig. Ballen ramler ned inne i femmeteren, der Skaret sleiver den ut til corner.
    18'
    Corneren blir headet til side for mål.
    18'
    Vålerenga med mange trekk i laget, før Heggheim får ballen ut til kast.
    20'
    Tripic kan kontre, og setter fart inne på egen halvdel. Blir stoppet av Layouni, men dommeren holder kortene i lommen.
    21'
    Fint Vålerenga-spill fører til at Layouni får ballen inne i feltet. Tripic er nede og gjør en god forsvarsjobb når han stopper Layouni, og får den ut til corner.
    22'
    Corneren slås lavt inn i boksen til Dønnum, som chipper den på bakerste. Innlegget er godt, men Viking vinner duellen.
    22'
    Torsteinbø og Horn Myhre ligger nede etter en sammenstøt på hjørnesparket. Begge to kommer seg opp etter noen få sekunder.
    23'
    Vålerenga roter bort ballen på midten, og Bell spiller direkte i bakrom mot Tripic. Han prøver å legge lavt inn mot Berisha, men Viking-spissen får ikke kontakt med ballen. Slipper med skrekken der, Vålerenga.
    25'
    Hjørnespark til Vålerenga. Borchgrevink slår inn, før det blåses for frispark til hjemmelaget.
    26'
    Vålerenga spiller seg fint av Viking-presset. Udahl legger igjen til Bjørdal som forserer fremover. Han spiller inn mot Udahl igjen, som får en god skuddmulighet fra 14-15 meter. Dessverre for gjestene skyter han hull i luften, i stedet for å treffe ballen.
    27'
    Gult kort til Vålerenga
    Ivan Näsberg
    For tøff i duell med Tripic.
    27'
    Fridjonsson kaster langt nok en gang. Hove vinner duellen i feltet, men headingen går et godt stykke over mål.
    29'
    Morsom første halvtime i Stavanger. Selv om det ikke har vært så mange målsjanser, er det høy intensitet hele veien.
    30'
    Der er Dønnum nære! Vålerenga kontrer på fint vis. Ballen går inn til Udahl, som venter og venter før han nesten trer gjennom Dønnum på perfekt vis. Sistnevnte får en tå på den, men ballen går til side for mål. Gjestenes beste mulighet så langt i kampen.
    31'
    Tripic curler ballen inn på bakerste, men Fridjonsson når ikke opp på den.
    33'
    Christensen spiller gjennom til Layouni i feltet, før han slår 45 grader ut. Der er Fridjonsson, og får banket den vekk.
    34'
    Mål for Vålerenga!
    Viking 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Aron Dønnum
    Frispark til Vålerenga høyt i banen. Dønnum slår den presist inn på hodet til Udahl, som upresset for en enkel jobb med å heade inn kampens første mål! Kjartansson-erstatteren scorer sitt første mål i Eliteserien, i sin første kamp fra start!
    35'
    Sebulonsen vinner ballen i forsvar, før han setter fart. Stoppes av Christensen.
    40'
    Gult kort til Viking
    Veton Berisha
    Aiaiai! Berisha kommer med fryktelig mye kraft, i duell med Klaesson. Viking-spissen dundrer keeperen i bakken. Fagermo og resten av Vålerenga vil ha rødt kort på Berisha, men Hansen nøyer seg med det gule.
    42'
    Klaesson får behandling på banen.
    43'
    Klaesson kommer seg på beina, men man kan se at Vålerenga-keeperen har vondt her.
    44'
    Det legges til tre minutter i denne første omgangen.
    45'+1
    Vevatne er god i presset mot Dønnum, og kantspilleren mister den utover dødlinja.
    45'+1
    Viking får frispark litt inne på gjestenes halvdel. Løftes inn i boksen, men det blir ikke farlig.
    45'+2
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Veton Berisha
    Der sitter utligningen! Tripic løfter ballen inn i boksen, der Klaesson får en hanske på den. Ballen faller rett ned til Berisha, som tenker raskt når han får satt den i mål.
    45'+3
    Det ble det siste som skjedde i en underholdende første omgang. Deilig intensitet og tenningsnivå i denne kampen. La oss håpe det fortsetter i de siste 45 minuttene.
    Andre omgang er i gang etter avspark av Udahl.
    46'
    Antall stemmer: 1418
    Bjørdal kommer seg til dødlinjen og smeller en markkryper av et innlegg innover i feltet. Torsteinbø får klarert.
    48'
    Vålerenga styrer spillet i inledningen av andre omgang. Viking har nok med å forsvare seg.
    50'
    Tripic kommer til innlegg, men Christensen er først på ball inne i boksen. VIF får klarert.
    51'
    Berisha står mutters alene inne i feltet og forsøker en heading - istedenfor å ta ned ballen og avslutte. Det ender med at ballen sklir av hodet hans og går ut på motsatt side.
    52'
    Tripic plukker opp på motsatt side og får lagt inn, men Vålerenga forsvarer seg godt i egen boks og får klarert.
    53'
    Brage Skaret
    River ned Berisha som er på vei igjennom etter en lang ball i bakrom. Kunne blitt farlig om unggutten ikke stoppet Viking-spissen der.
    54'
    Bell svinger frisparket fra midtbanen over alle og inn i fanget på Austbø.
    55'
    Straffe til Viking. Berisha går i bakken etter at Klaesson får kontakt med spissen når han skal ut å bryte en ball i bakrom.
    56'
    Viking 2 - 1 Vålerenga
    Viking-spissen limer ballen nede til straffetakerens venstre hjørne. Klaesson går riktig vei, men Berishas skudd er for velplassert til at VIF-målvakten får stoppet avslutningen.
    57'
    Dermed har Viking snudd kampen fra 0-1 til 2-1!
    59'
    Layouni forsøker en volley fra bakre stolpe! Bak Sebulonsens rygg får Vålerenga-kanten både tid og rom når han skal avslutte etter et innlegg fra Vålerengas høyreside. Avslutningen går gjennom feltet og utenfor mål.
    59'
    Christian Borchgrevink
    Er alt for sent inne i en duell med Tripic.
    60'
    Høy temperatur på Viking stadion nå.
    63'
    Tobias Christensen
    Legger Sebulonsen i bakken.
    65'
    Viking har frispark midt på banen. Flytter opp luftskyts.
    66'
    Tripic sitt frispark heades unna.
    66'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Osame Sahraoui
    Ut: Ivan Näsberg
    Fagermo bytter ut stopperkjempen Nasberg med driblefanten Sahraoui.
    67'
    Borchgrevink med viktig blokkering! Viking tråkler seg igjennom VIF-forsvaret og Kabran får ballen i drømmeposisjon. Venstrekanten bruker dog litt lang tid på å komme seg til avslutning, og dermed rekker Borchgrevink å kaste seg inn og blokkere.
    68'
    Corneren treffer Sebulonsen på første stolpe. Han skyter utenfor mål.
    69'
    Vålerenga har corner.
    70'
    Austbø bokser unna Dønnums corner.
    70'
    Viking kontrer igjen må Borchgrevink inn å rydde opp i forsvar når han klarerer.
    71'
    Viking vinner en corner. Vålerenga blir kjørt nå.
    71'
    Tripic sin corner går igjennom hele feltet.
    71'
    Viking ruller flott opp på høyreflanken og etter nok et innlegg vinner hjemmelaget en ny corner.
    72'
    Corneren heades unna av Skaret på første stolpe.
    73'
    Viking 3 - 1 Vålerenga
    Mål: Samúel Fridjónsson
    Målgivende: Veton Berisha
    Fridjonsson plasserer inn 3-1 på vakkert vis! Berisha finner midtbanemannen som er umarkert utenfor VIFs sekstenmeter. Pasningen er langt fra ferdigscoret før Viking-spilleren på teknisk vis skrur ballen opp i høyre hjørne bak Klaesson!
    73'
    Nå vil vi nok få se et offensivt Vålerenga det siste kvarteret. Viking har vært veldig gode i andre omgang.
    77'
    Udahl misbruker gavepakke fra Austbø! Vikings sisteskanse fomler ballen ned i beina på Layouni når han skal forsøke å fange et innlegg. Kanten spiller fri Udahl som feier ballen over mål.
    78'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Samúel Fridjónsson
    Målscoreren forlater banen etter scoring mot gamleklubben.
    79'
    Zlatko Tripic
    Skriker til Dønnum som ligger nede etter en duell rett foran ansiktet til hoveddommeren. Får gult kort.
    81'
    Inn: Mathias Emilsen
    Ut: Brage Skaret
    82'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Henrik Udahl
    82'
    Jatta tar plass ute på kanten. Dønnum er spiss.
    83'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Zlatko Tripic
    Vært frisk i andre omgang, Tripic.
    84'
    God stemning på Viking stadion nå, naturligvis.
    85'
    Berisha vrir seg i smerte etter nok en duell med Klaesson. Denne gangen får Viking-spilleren ikke gehør hos dommeren, men blir liggende lenge etter.
    86'
    Austbø og Layouni går i tottene på hverandre i motsatt ende av banen. Kamphanene må stoppes av lagkamerater.
    87'
    Iven Austbø
    Får gult kort etter gemyttene med Layouni.
    88'
    Nesten for Dønnum og Vålerenga! Horn Myhre drar seg til dødlinjen og serverer perfekt på pannebrasken til Dønnum. Avslutningsforsøket hans sklir av pannebrasken og går utenfor.
    89'
    Inn: Shayne Pattynama
    Ut: Kevin Kabran
    89'
    Viking 4 - 1 Vålerenga
    Mål: Shayne Pattynama
    Pattynama scorer enkelt! Berisha har løpt seg fri ute til høyre før han serverer innbytteren på sølvfat foran mål. Enkel scoring for innbytteren som muligens burde blitt avblåst for offside.
    90'
    Det legges til seks minutter.
    90'+1
    Etter to scoringer og to målgivende pasninger skal det vel mye til om Berisha ikke blir banens beste her i dag.
    90'+3
    Vålerenga får corner.
    90'+5
    Sebulonsen ligger nede med krampe.
    90'+6
    Kort cornervariant stoppes enkelt av Viking.
    90'+6
    Viking gjør en strålende andre omgang og vinner hele 4-1! En tøff smell for Vålerenga som nå ligger bak Viking på tabellen!