2-2
4 412
12 791

Ble dekket av Magnus Helle

Velkommen til livedekningen av dette London-oppgjøret i Premier League. Lagoppstillingene er rett rundt hjørnet.
    Slik starter Arsenal: Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Tierney - Xhaka, Partey, Ødegaard - Saka, Jesus, Martinelli.
    West Ham: Fabianski - Coufal, Kehrer, Zouma, Cresswell - Paqueta, Rice, Soucek - Bowen, Antonio, Benrahma.
    Det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen endte med 3-1-seier for Arsenal.
    Lagene kjemper i hver sin ende av tabellen. Arsenal trenger tre poeng for å fortsette å holde på luken ned til Manchester City på 2. plass. West Ham på sin side ligger på 15. plass, med tre poeng ned til Nottingham Forest på nedrykksplass.
    VG Live svarer
    Rune lysø
    Hvor mange poeng trenger Arsenal tror du resten av sesongen for og vinne forran city ?
    Før dagens kamp gjenstår det åtte kamper for begge lag og Arsenal leder med tre poeng. Manchester City har syv mål bedre i målforskjell, så vi må anta at dersom de ender likt på poeng, så er det blåtrøyene som kommer til å stikke av med ligatittelen. City har nå seks seiere på rad i ligaen, og de har i tidligere sesonger vist at de kan vinne de resterende kampene. Arsenal har 24 poeng å spille for resten av sesongen, og jeg tror de fort trenger rundt 20 poeng. For en kamp det blir 26. april når de to lagene møtes i Manchester!
    Spillerne går nå ut på matta til de ikoniske boblene på London Stadium.
    Straks klart for avspark her!
    Arsenal setter i gang kampen!
    West Ham presser høyt og Partey holder på å miste ballen, men pasningen hans blir blokkert ut til utspark for Arsenal.
    1'
    Partey med balltap. West Ham får ballen.
    1'
    Kehrer mister ballen og White snapper den høyt i banen. Høyrebacken blir senere felt og Arsenal får frispark på hjemmelagets halvdel.
    2'
    Ødegaard legger, Martinelli får senere ballen i returrommet og sikter på Gabriel i feltet. Headingen går utenfor.
    4'
    Hjemmelaget roper på straffe! West Ham holder oppe trykket. Benrahma får skutt fra 16 meter og ballen går i hånden til Holding, men den hånden er klistret til kroppen. Aldri straffe.
    4'
    Mål for Arsenal!
    West Ham United 0 - 1 Arsenal
    Mål: Gabriel Jesus
    Målgivende: Ben White
    FOR ET MÅL! Arsenal kombinerer på nydelig vis på venstresiden. Rommene er små, og Ødegaard spiller strålende gjennom White i feltet. Skrått fra høyre legger han inn foran mål. På bakre stolpe står Gabriel Jesus og pirker enkelt ballen inn i det tomme buret.
    7'
    Martinelli hinker litt rundt her, men ser ut til å klare seg, enn så lenge.
    7'
    West Ham United 0 - 2 Arsenal
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Gabriel Martinelli
    HAN ER SÅ HEIT! Arsenal er så gode, hjelpe meg! Martinelli får ballen på venstrekanten og legger først inn en gang. Returen kommer tilbake til ham - på bakre stolpe veiver Ødegaard med armene, og han får det som han vil. Innlegget er presist og på volley setter nordmannen ballen flott i mål.
    10'
    Arsenal fortsetter å presse, men den siste pasningen til Tierney blir snappet opp av Bowen.
    14'
    Hvem tror du vinner Premier League?
    Arsenal
    60%
    Manchester City
    40%
    Antall stemmer: 5040
    West Ham har ikke hatt noe å komme med så langt.
    16'
    Bortelaget triller kontrollert ballen rundt.
    18'
    Philip
    Vet du når Willam Saliba er tilbake?
    Arteta sa for noen dager siden at han er "noen få uker unna".
    Antonio blir felt rett på siden av sekstenmeteren. Ikke mange centimetere fra at det hadde vært straffespark.
    19'
    God innleggsmulighet.
    19'
    Rice klinker ballen inn. Den går rett i kroppen på en Arsenal-spiller.
    20'
    Ola Myhre
    Arsenal bør vel prøve vinne med 4 mål her idag? - med tanke på at MC har bedre målforskjell...
    Det ville absolutt vært en fordel om Arsenal forbedret målforskjellen sin opp mot Manchester City, ja.
    Ødegaard forsøker en langpasning i retning Jesus, den blir for lang.
    21'
    Bowen vrir seg i smerte. Tar seg til tåen. Reprisen viser at det ser ut til at han blir stemplet av Partey.
    21'
    Ødegaard kommer til et litt svakt skudd utenfor sekstenmeteren. Den kommer frem til Jesus i feltet, som står i offside.
    22'
    Xhaka applauderer linjemannen for at han dømmer utspark til Arsenal i det som var et tvilstilfelle. Sjelden man ser en sånn applaus uten at det er ironisk på en fotballbane.
    24'
    Harald Skåland
    Nå vinner Arsenal ligaen!!!
    West Ham forsøker seg på et høyt press igjen. Tvinger Ramsdale til å slå langt og da vinner hjemmelaget ballen.
    26'
    Antonio kommer på høyrekanten og slår inn, men Tierney blokkerer ut til innkast.
    28'
    Jesus får ballen i mellomrommet. Spiller ballen på første touch ut mot Saka, den blir for høy, men han blir felt av Kehrer i samme situasjon og får frispark.
    29'
    Straffe til West Ham - bortelaget roter det til. Partey mister ballen til Rice, som kommer to mot to. Han spiller inn til Paqueta som tar ballen med seg ett touch videre inn i feltet, Gabriel kommer skliende inn og David Coote peker på straffemerket.
    31'
    Blir sjekket om Rice er borte i ballen med hånden når han vinner den fra Partey, men straffen blir stående.
    31'
    West Ham United scorer på straffe!
    West Ham United 1 - 2 Arsenal
    Mål: Said Benrahma
    Benrahma sender Ramsdale den ene veien og triller enkelt ballen i det høyre hjørnet. Fryktelig god uttelling for West Ham her, de har sett helt tannløse ut.
    33'
    West Ham kommer igjen med Benrahma. Stoppes av Partey.
    35'
    Gult kort til Arsenal
    Thomas Partey
    36'
    Antonio nære! Frisparket lander på hodet til spissen, men han blir nok litt overrasket over at den går hele veien og får ikke nok kraft i headingen fra fem meters hold. Går i en fin bue over tverrliggeren.
    36'
    Ramsdale litt ute og sykler på en corner. Ødegaard klarerer.
    36'
    Arsenal så ut til å ha full kontroll her, men nå presser hjemmelaget hardt!
    41'
    Snorre
    Når var sist gang arsenal vant PL?
    Det var i 2004 – den berømte «Invincibles»-sesongen da Arsenal gikk hele sesongen uten å tape.
    Det ser først ut som at Cresswell sløser bort en stor West Ham-sjanse, men reprisen viser at det var soleklar offside.
    44'
    Det er lagt til tre minutter.
    45'+4
    Gabriel Jesus
    Hekter Antonio og stopper en kontring.
    45'+4
    West Ham tar frisparket kort - og da blåser dommeren av omgangen. Det likte fansen dårlig.
    45'+5
    Arsenal fikk en drømmestart på kampen med to raske scoringer, men West Ham har kjempet seg tilbake - og nå lever denne kampen!
    Jon Sosialen
    Kunne dette Arsenal-laget slått RBK på sitt beste?
    Ja.
    West Ham tar avspark.
    46'
    Ballen hopper og spretter inne i Arsenal-feltet. Ender med West Ham-corner.
    46'
    Bowens innsvinger treffer hodet til Holding. Ny corner. Den klareres.
    46'
    Arsenal får frispark på egen halvdel.
    48'
    Jesus blir felt av Zouma. Ødegaard skal legge inn.
    49'
    Ballen detter ned til Saka på 12 meter. Skyter på volley, men skuddet blir blokkert ut til corner.
    49'
    Arsenal får straffe, Martinelli skyter ballen opp i armen på Antonio, som har armen langt ut fra kroppen.
    50'
    Jesus holder ballen, men det er nok en finte. For det er Saka som skal ta straffen.
    51'
    Saka bommer! Den går til side for mål.
    52'
    Mål for West Ham United!
    West Ham United 2 - 2 Arsenal
    Mål: Jarrod Bowen
    Målgivende: Thilo Kehrer
    For noen forferdelige minutter for Arsenal! Hjemmelaget får et innkast og kaster langt inn i feltet. Den blir headet ut og i returrommet står Kehrer på 35 meter. Han spiller en ball på første touch inn i feltet igjen. Der er Bowen som klinker til på volley i nærmeste hjørne.
    52'
    Bowen er på høyresiden og spiller en ball inn foran mål, men den seiler forbi feltet. Hjemmelaget har virkelig våknet!
    57'
    Ole
    Spiller Arsenal dårligere, jevnt eller bedre enn West ham
    Arsenal var det desidert beste laget i første omgang, men i andre omgang har det vært langt jevnere.
    Bowen er frisk nå. Tar med seg ballen inn i feltet til Arsenal, men blir stoppet når han prøver å komme seg fri.
    59'
    Trossard varmer opp. Spørs om det er Saka eller Martinelli som skal ut. Liten tvil om at sistnevnte har hatt den beste kampen i dag.
    61'
    Arsenal hadde 74 prosent av ballbesittelsen i første omgang. I andre omgang er det West Ham som har hatt ballen mest, med 56 prosent. Imponerende hvordan de har snudd denne kampen.
    63'
    ARSENAL ER SÅ NÆRE! Tierney legger inn fra venstre og prøver å finne Jesus, men han når ikke frem. Den går videre bak i feltet til Saka som prøver å prikke et innlegg på pannen til Martinelli på bakre stolpe, men der er Bowen og header ut til corner.
    64'
    West Ham får headet den ut.
    65'
    Hjemmelaget vinner et innkast høyt i banen.
    66'
    Jorginho og Trossard skal inn.
    66'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Gabriel Jesus
    66'
    Inn: Jorginho
    Ut: Thomas Partey
    66'
    Tierney må klarere ut til innkast. West Ham flytter opp flere folk.
    70'
    Saka kommer og Arsenal kommer på en overgang. Bortelaget er tre mot to, men Saka er for nølende. Får skutt, men den går rett på Fabianski.
    70'
    Ødegaard vender fint opp og triller videre til Trossard, men de sliter med å finne den siste gjennombruddspasningen nå.
    72'
    Ødegaard dribler seg frem sentralt i banen, men den siste pasningen når ikke frem.
    73'
    Arsenal får innkast høyt i banen.
    76'
    Rice vinner ballen fra Trossard og får innkast nede ved eget hjørneflagg.
    76'
    Bowen farlig frempå igjen! Han blir spilt gjennom av Benrahma og kommer alene mot Tierney. Han viser strålende forsvarsspill og får blokkert skuddet ut til corner.
    77'
    West Ham blir avblåst for offside.
    79'
    Ødegaard og Arsenal prøver å bryte ned West Ham, men Trossards siste pasning til Martinelli blir litt for lang og ender i klypene til Fabianski.
    81'
    Antonio i stolpen!! Benrahma får skutt inne i feltet og får returen selv. Han får da lagt inn til Antonio på bakre stolpe, han får stå ganske alene og header ballen på utsiden av stolpen.
    81'
    Det bølger mye frem og tilbake nå. Virkelig morsom fase av kampen!
    82'
    Inn: Reiss Nelson
    Ut: Gabriel Martinelli
    85'
    Inn: Fabio Vieira
    Ut: Kieran Tierney
    85'
    Ødegaard får ballen på egen halvdel og blir presset av Rice, men viser stor ro når han dribler seg løs og spiller ballen videre.
    86'
    Nelson legger inn mot Saka. Han får hodet på ballen, men får ikke headingen på mål.
    86'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: Flynn Downes
    Ut: Lucas Paqueta
    87'
    Inn: Maxwel Cornet
    Ut: Michail Antonio
    87'
    Henrik
    Akkurat nå skal Arsenal si seg fornøyd med 1 poeng.. «the table has turned» som det så godt heter
    Vieira får frispark når han får en arm i ansiktet fra Soucek.
    88'
    Arsenal har mye ball nå, men det blir mye trilling rundt.
    89'
    Ødegaard får frispark på West Hams halvdel.
    90'
    Og det er det siste han gjorde i denne kampen.
    90'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Martin Ødegaard
    90'
    Inn: Pablo Fornals
    Ut: Said Benrahma
    90'
    Fem minutter er lagt til.
    90'+1
    Vieira skal ta frisparket her.
    90'+1
    Holding kommer til heading, men får ikke nok kraft i den. Fabianski holder enkelt.
    90'+1
    West Ham får corner. Til stor jubel fra fansen.
    90'+1
    Bowen legger inn, men Gabriel får stusset den videre.
    90'+2
    Hjemmelaget opprettholder trykket, men blir til slutt avblåst for offside.
    90'+3
    White legger inn fra høyre, men West Ham får klarert.
    90'+3
    Cornet legger inn fra høyre. Holding sparker unna.
    90'+4
    Arsenal bruker laaang tid på å etablere angrepet.
    90'+5
    Arsenal går på sitt andre poengtap på rad, og for andre kamp på rad roter de bort en 2-0-ledelse.