10 117
24 156

Ble dekket av Jens Friberg

God søndag. Velkommen til livedekning av West Ham mot Manchester United fra Premier League. Avspark i London er klokken 15.00.
    Manchester United jakter revansje for tapet mot Youngs Boys i Champions League tidligere i uken. I serien står Ole Gunnar Solskjærs mannskap med 10 av 12 poeng.
    West Ham har også kommet godt i gang i ligaen med to seirer og to uavgjorte.
    Lagene møter hverandre for øvrig til cupkamp allerede onsdag.
    West Ham (4-2-3-1): Fabianski - Coufal, Ogbonna, Zouma, Cresswell - Soucek, Rice - Vlasic, Benrahma, Fornals - Bowen.
    Man. United (4-2-3-1) De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - Greenwood, Fernandes, Pogba - Ronaldo.
    Martin Atkinson er dagens dommer.
    Jadon Sancho er på benken for United. Det er kanskje det mest "overraskende" fra lagoppstillingene.
    Antall stemmer: 10087
    Lagene er på banen. Vi er klare for kamp.
    Jimmy Greaves, som gikk bort i morges, hylles med ett minutt applaus.
    Vlasic avblåses i duell med Varane.
    1'
    United spiller seg frem. Shaws innlegg stoppes.
    3'
    United får seg en corner.
    3'
    McTominay vinner duellen i boksen. Men headingen går ikke på mål. Halvfarlig bare.
    4'
    Pogba ligger nede med skade. Ser ut som det er ankelen.
    5'
    Pogba er innpå banen igjen nå. Ser ut til at han løper det av seg.
    7'
    Shaw prøver seg med et tidlig innlegg mot Ronaldo. Det når ikke frem.
    10'
    Rolig start på dette oppgjøret. Mye brudd i spillet og ingen muligheter.
    10'
    De Gea plukker et innlegg fra Cresswell.
    11'
    Shaw og Fernandes prøver seg på et veggspill. Men ballen går utover til femmeter for West Ham.
    13'
    Fernandes med et tidlig innlegg mot Ronaldo. Ogbonna slår unna for West Ham.
    14'
    Zouma vinner duellen på Shaws corner.
    15'
    Fernandes prøver å nå Varane på bakre. Der står Cresswell i veien.
    15'
    Zouma, Fernandes og Coufal kolliderer. Alle tre blir liggende nede et par sekunder, men kommer seg opp.
    15'
    Maguire mister ballen i skummel posisjon og West Ham får dagens første sjanse ved et skudd fra Bowen. Varane blokkerer det.
    17'
    Soucek til skudd fra 20 meter. Det går en halvmeter på feil side.
    18'
    Ronaldo vinner et frispark for United på egen halvdel.
    20'
    Solskjær rister litt på hodet på trenerbenken.
    20'
    Fint West Ham-spill fremover. Bowen kommer til skudd fra 10-12 meter. De Gea redder den med beina. Returen fra Soucek, fra 16-18 meter, går noen meter over på volley. Skummel sjanse.
    21'
    West Ham har tatt grep om kampen nå.
    23'
    Maguire vinner en duell i bakrommet mot Bowen. Bowen har vært livlig i dag.
    24'
    Ronaldo kommer til hans første skudd for dagen. Fra spissen av 16 meteren skyter han rett på keeper.
    24'
    Uniteds beste sjanse. Fernandes treffer stolpen på volley. Den går via fingrene til Fabianski. Fantastisk redning.
    27'
    Shaw fyrer fra distanse. Keeper Fabianski har god kontroll.
    28'
    Shaw lager frispark i duell med Bowen.
    30'
    Mål for West Ham United!
    West Ham United 1 - 0 Manchester United
    Mål: Said Benrahma
    Målgivende: Jarrod Bowen
    West Ham spiller seg vakkert fremover. Benrahma skyter fra 18 meter via Varane. Dermed er De Gea utspilt. Ballen skifter retning og spretter i mål.
    30'
    Ronaldo får en ball brått på seg i feltet. Han prøver å avslutte tidlig på volley. Det blir et skikkelig bomskudd, på en svært vanskelig ball.
    32'
    Ronaldo er nesten fri, men West Ham-forsvarerne ofrer seg og sklitakler i siste liten. Veldig viktig og god takling fra Zouma.
    33'
    Mål for Manchester United!
    West Ham United 1 - 1 Manchester United
    Mål: Cristiano Ronaldo
    Målgivende: Bruno Fernandes
    Ronaldo skyter først rett på Fabianski, men returen setter ham. Han scorer igjen, portugiseren! For et comeback han har hatt til nå. Nydelig ball av Bruno Fernandes i forkant. Portugisisk klasse i det målet.
    35'
    VAR sjekket om Ronaldo var i offside på scoringen, men bildene viser at han var på "rett" side.
    37'
    Ronaldo farlig frempå igjen! Han skyter fra høyresiden, og får bra klem i den. Men Fabianski redder.
    42'
    Vlasic kommer først på et innlegg fra Cresswell. Han får ballen litt brått på seg og avslutningen går høyt over, men sjansen er god.
    42'
    Innlegg fra Greenwood mot Ronaldo. Zouma vinner duellen.
    43'
    Det var en rolig start på denne kampen, men siste halvdel av omgangen har vært forrykende. Mange sjanser. God underholdning.
    44'
    Pogba skyter fra distanse med venstrefoten. Den går via en forsvarer og til corner.
    45'
    United får to hjørnespark. West Ham avverger begge.
    45'+1
    West Ham rekker en kontring, men presisjonen er for lav og United-forsvaret rydder opp.
    45'+2
    Første omgang er over! West Ham scoret først, men United utlignet raskt. Det har vært jevnt. Gjestene skaffet seg et lite overtak på tampen. Men stillingen er 1-1 og vi ser frem mot andre omgang.
    Bobler på parken, god stemning og klart for andre omgang. Kjøh!
    HAR DU SETT?! Gratismulighet for Ronaldo når Hammers spiller bort ballen, men Fabianski er glimrende ute og hindrer scoring!
    47'
    Ronaldo tror fortsatt ikke på at han bommet på den.
    47'
    Hjørnespark motsatt ende. McTominay som gir den bort.
    48'
    Inn mot Zouma, Maguire nikker den ut.
    48'
    Wan-Bissaka vinner frispark etter en småfrekk finte.
    49'
    Fornals kommer til skudd fra en ålreit posisjon, like utenfor.
    51'
    Pogba går på skudd! Håper de på Sidings Street utenfor stadion har på seg hjelm, for det går himmelhøyt over.
    52'
    United vinner en corner, Maguire får ikke styrt headingen på mål.
    53'
    Kan for øvrig informere om at Welbeck har scoret fotballmål mot Leicester. Brighton leder 2-0 der.
    53'
    Fornals får frispark i duell med McTominay.
    54'
    Jesse Lingard applauderes av hjemmefansen når han går i gang med oppvarming. Han hadde en fantastisk utlånsperiode mot slutten av forrige sesong.
    57'
    Pogba og Soucek i duell, sistnevnte får frispark.
    57'
    Nytt Hammers-frispark, denne gangen til Bowen mot Maguire.
    59'
    Coufal stopper et innlegg og gir til corner. Ronaldo slikker seg om munnen.
    60'
    Ingen grunn til nevnte munnslikking. Svakt slått.
    61'
    Herr Fernandes går på skudd, via en forsvarer og til corner igjen.
    61'
    KLUNK! Benrahma skyter rett i planeten på McTominay. Han blir liggende.
    62'
    McTominay kan fortsette.
    64'
    Yarmolenko skal inn for hjemmelaget. Solskjær sender van de Beek og Matic i oppvarming.
    66'
    Pogba er illsint! Han kommer sent i duell med Zouma, men mener midtstopperen oppsøker ham. Hopper opp og ned i frustrasjon.
    67'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: Andriy Yarmolenko
    Ut: Nikola Vlasic
    68'
    Straffe?! Wan-Bissaka høvler ned en spiller i straffefeltet, men det blåses for offside på Yarmolenko.
    69'
    Lingard og Sancho skal inn for gjestene. Førstnevnte var avgjørende med målgivende pasningen i midtuken - til motstanderen ...
    70'
    Varane går i bakken i eget felt. Blir stemplet, ser det ut til.
    72'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Jadon Sancho
    Ut: Mason Greenwood
    73'
    Inn: Jesse Lingard
    Ut: Paul Pogba
    Applauderes inn på banen, flere reiser seg. Hyggelig.
    73'
    Ronaldo mister ballen, men Yarmolenkos innlegg blir enkelt plukket.
    75'
    Wheeey! West Ham-fansen jubler når Bruno Fernandes sender av gårde en skikkelig lefse fra distanse.
    75'
    Ronaldo blir tatt i feltet, men det er ikke straffespark! Ser egentlig ganske klar ut. Rutinert av herr Ronaldo, burde trolig fått straffespark.
    77'
    Burde Cristiano Ronaldo fått straffespark?!
    Ja
    64%
    Nei
    36%
    Antall stemmer: 15825
    Maguire spiller upresset over sidelinja - til ny jubel for fansen.
    80'
    For en møkk kjedelig omgang dette har vært.
    80'
    Corner til hjemmelaget, Maguire stanger unna igjen.
    82'
    Ronaldo går i bakken igjen, han. Ikke straffe denne gangen heller.
    85'
    Inn: Nemanja Matic
    Ut: Fred
    88'
    Inn: Manuel Lanzini
    Ut: Said Benrahma
    88'
    West Ham United 1 - 2 Manchester United
    Mål: Jesse Lingard
    Målgivende: Nemanja Matic
    MESSI LINGARD! Han drar seg inn i feltet og bøyer den i vinkelen bak en sjanseløs Fabianski. I midtuken kom han inn og ga bort seieren - nå kommer han inn og trolig sikrer den!
    90'
    Solskjær kan klappe seg på skulderen etter de byttene der.
    90'+1
    Ronaldo går i feltet enda en gang, nå smiler han og ler når Atkinson for tredje gang vinker ham opp. Hvorfor er ikke det straffe, da? Zouma virker ikke i nærheten. Skjønner at Ronaldo er frustrert her nå.
    90'+1
    Burde Ronaldo (også kalt CR7) hatt straffe her, da?
    Ja
    70%
    Nei
    30%
    Antall stemmer: 9241
    SHAW PÅ HER! Luke Shaw berører ballen med armen i feltet. Nå er VAR-gutta på jobb ...
    90'+3
    Inn: Mark Noble
    Ut: Jarrod Bowen
    90'+5
    Noble settes inn for å ta straffen, men bommer! de Gea går rett vei, og bokser ballen ut av hjørnet.
    90'+5
    For en dramatikk på tampen! VAR gir West Ham en straffe etter hands fra Luke Shaw i boksen, og Noble settes inn kun for å sette straffesparket. Men David de Gea, med en fryktelig historikk på straffespark, blir den store helten når han redder. Dermed vinner Manchester United!