0-1
1-1

Velkommen til årets første seriekamp på Color Line Stadion der hjemmelaget tar imot Lillestrøm SK.
    Dagens kamp er ekstra spesiell for hjemmelaget. De skal feire at Color Line Stadion fyller ti år i år. Lørdag 16.april 2005 sørget Lasse Olsen og Eirik Hoseth for 2-1 seier mot Odd i historiens første seriekamp på Color Line Stadion. Mange av spillerne som deltok i det oppgjøret er ventet å være tilbake på Color Line Stadion i dag, blant annet keeperkjempen Adin Brown fra USA og lokale helter som Joakim Austnes, Erlend Giskeødegård Holm og Tor Hogne Aarøy.
    Frode Kippe stoppet en Start-kontring i første seriekamp, ble belønnet med direkte rødt kort, og må dermed stå over dagens kamp mot AaFK. Ellers melder Lillestrøm om flere usikre kort i Simen Kind Mikalsen (hjernerystelse), Joachim Osvold og Moryké Fofana (forkjølelse). I tillegg er det uvisst om Marius Lundemo og Lum Rexhepi blir klare til kampen. Mannen med det heftige navnet, Bonke Innocent, er ute med brukket finger.
    For hjemmelaget er Fredrik Carlsen og Torbjørn Grytten på skadelista.
    Disse to lagene har møtt hverandre 20 ganger i tippeligaen. Det har endt med sju AaFK-seiere, seks til Lillestrøm, mens de siste sju har endt uavgjort.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-1, men i 2013 knuste AaFK Lillestrøm hele 7-1 her i Ålesund. I den kampen fikk den unge, lovende Henrik Bjørdal sin debut. Han spås å få sitt store gjennombrudd i årets sesong etter en god avslutning på fjorårssesongen og en lovende førsesong for de oransje.
    Hjemmelaget har mye å revansjere etter det pinlige 5-0 tapet borte mot Rosenborg i forrige runde. Bortelaget Lillestrøm var nok fornøyd med å berge ett poeng på tampen av oppgjøret hjemme mot Start etter å ha spilt med en mann mindre i nesten en omgang.
    Espen Berntsen er dagens hoveddommer. Hans assistentdommere er Hans Christian Stormoen og Harald Strand. 4.dommer er Anders Gjermshus.
    AaFK har scoret i samtlige ti hjemmekamper mot LSK i tippeligaen, og alle AaFKs sju seiere mot LSK har kommet her i Ålesund. Lillestrøm tapte sine fire siste bortekamper i fjorårets sesong, og slik kan man ut fra statistikken lese at hjemmelaget er favoritter i dagens kamp. Men statistikk er som en bikini; den viser noe interessant, men skjuler noe vesentlig. Det blir nok et tett og spennende oppgjør her i Ålesund i dag!
    AaFK starter med følgende elleve spillere (4-4-1-1): Grytebust,Latifu-Dyrestam-Skagestad-Matland,Bjørdal-Mattila-Hoff-Abdellaoue,Barrantes,James.
    Lillestrøm starter slik (4-2-3-1): Otieno,Riise-Amundsen-Andersson-Ringstad,Margeirsson-Lundemo,Ofkir-Vilhjalmsson-Fofana,Knudtzon.
    Det er sju grader, regn, vind og klassisk sunnmørsvær i Ålesund i dag.
    Et mannskor markerer tiårsjubileet til Color Line Stadion ved å synge 'You raise me up' ute på kunstgresset. Det er nettopp det AaFKs spillere må gjøre i dag - reise seg etter forrige ukes pinlige stortap mot RBK. Det er ti minutt til avspark!
    Konfetti og fyrverkeri for alle penga like før spillerne entrer banen. Hjemmelaget inviterer virkelig til fest - la oss håpe at spillerne klarer å matche oppladningen!
    Vi er i gang! Bortelaget med avspark.
    1'
    Lillestrøm forsøker å chippe gjennom en ball i bakrom, men den går inn til keeper Grytebust.
    3'
    Hjemmelaget kombinerer fint langs høyresiden. Latifu får lagt inn, men Lillestrøm får klarert.
    4'
    Hoff blir felt på vei fremover i banen. Dommer gir tilsnakk til Margeirsson.
    5'
    Latifu kommer til sitt andre innlegg på kort tid, men forsøket går over mål.
    6'
    Riise med innkast inne på AaFKs halvdel. Ender med et AaFK innkast, og hjemmelaget overtar.
    7'
    AaFK med kampens første sjanse! Latifu, som har startet kampen glimrende, kommer til sitt fjerde innlegg fra høyre. Inne i feltet kommer Barrantes til avslutning, men skuddet går over mål. Gode tendenser fra hjemmelaget!
    9'
    Barrantes og James spiller vegg. Sistnevnte avslutter til høyre for mål.
    10'
    Lillestrøm med frispark ca. 30 meter fra mål. Ser ut som de skal gå for skudd.
    10'
    Frisparket er ufarlig og Grytebust skjermer ballen ut.
    11'
    Nytt LSK-frispark, denne gang fra rundt 25 meter. Lundemo prøver seg igjen, men dette forsøket går også utenfor mål.
    12'
    Matland legger inn fra venstre. LSK-forsvaret klarerer rett ut til Latifu som avslutter fra skrått hold, men keeper reddet skuddet fint. Hjemmelagets største sjanse hittil!
    14'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Sakari Mattila
    Ender med frispark til Lillestrøm etter en duell i feltet.
    15'
    Michael Barrantes
    Lillestrøm vinner ballen, Fofaná forsøker å gå opp i banen, men blir stoppet effektivt at Mattila.
    16'
    Hjemmelaget har dominert det første kvarteret. Finner hverandre fint med pasningene.
    19'
    Barrantes med et dårlig forsøk på innlegg fra venstresiden. Går langt over mål.
    19'
    Mattila fyrer av fra langt hold via en LSK-spiller og ut til corner.
    22'
    Ender med at Lillestrøm kontrer, men tar veldig dårlig vare på den muligheten med en upresis pasning.
    22'
    AaFK-playmaker Michael Barrantes virker å være i godt humør i dag, og det er sjelden gode nyheter for motstanderen.
    25'
    Henrik Bjørdal drar seg inn i feltet fra venstre og får avsluttet på mål, men keeper har god kontroll på skuddet.
    26'
    Fofana og Knudtzon forsøker å spille vegg inne i AaFK-feltet, men hjemmelagets forsvar får ryddet opp.
    28'
    Gult kort til Aalesund
    Får gult kort etter en duell med Arni Vilhjalmsson. Sistnevnte holdt seg til hodet etter duellen. Barrantes slår visst etter Vilhjalmsson etter å ha blitt holdt i duellen.
    29'
    Lillestrøm litt mer med i kampen nå, men uten å skape de store farlighetene.
    30'
    Knudtzon kommer til avslutning, men forsøket blir blokkert ut til corner.
    33'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Stian Ringstad
    Ender i ny corner fra motsatt side.
    33'
    Marius Lundemo
    Grytebust bokser ut.
    34'
    Bjørdal forsøker å nå James på vei gjennom, men pasningen er noen centimeter for upresis og LSK får kontroll på ballen.
    36'
    Vilhjalmsson blir avblåst for offside etter at han blir spilt fri i feltet og får avsluttet på keeper fra skliende posisjon.
    37'
    Kampen har jevnet seg mer ut nå, og hjemmelaget har mistet litt av initiativet de hadde første halvdel av omgangen.
    38'
    Riise legger inn fra høyre. Grytebust er ute og plukker ballen enkelt.
    38'
    Barrantes legger inn med venstrefoten fra høyre. Innlegget går over dødlinja og ut til femmeter.
    41'
    Hjemmelaget har mest ballen nå, men er litt for upresise i siste tredjedel av banen.
    44'
    Fofana prøver å drible seg gjennom tre AaFK-spillere, men tre mot én er feigt og hjemmelaget overtar ballen.
    45'+1
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    Leke James kommer til skudd, men forsøket blir blokkert.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Color Line Stadion og det står 0-0. Hjemmelaget har vært nærmest mål, men hverken Barrantes eller James har vært presise nok med sine avslutningsforsøk. Lillestrøm har ikke skapt mye, men har raske spillere på topp og kan bli farlige på kontringer dersom de blir mer presise i pasningsspillet. Vi er snart tilbake med 2.omgang!
    45'
    2.omgang er i gang! Ingen spillerbytter har blitt gjort ved halvspilt kamp.
    46'
    Leke James faller etter en duell rett innenfor 16-meteren, men får frispark i mot i stedet for straffespark. Hjemmepublikum naturligvis misfornøyd med dommer Berntsen sin avgjørelse.
    48'
    Lillestrøm med innkast høyt inne på AaFKs halvdel.
    48'
    Mål for Lillestrøm!
    Aalesund 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Erling Knudtzon
    Målgivende: Moryke Fofana
    Moryke Fofana finner Knudtzon med en nydelig stikker inn i AaFK-feltet. LSK-spissen har timet løpet perfekt og avslutter hardt og kontant i mål fra litt skrå vinkel. Bortelaget har tatt ledelsen!
    50'
    Henrik Bjørdal vinner en corner for hjemmelaget.
    55'
    Lillestrøm får klarert.
    55'
    Gult kort til Lillestrøm
    Moryke Fofana
    Fofana får fortjent gult kort etter å ha holdt i trøya til AaFK-kaptein Sakari Mattila.
    56'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Michael Barrantes
    Orry Larsen erstatter Barrantes.
    57'
    Går på bakerste stolpe der Dyrestam header tilbake i feltet. LSK får klarert ut i feltet der Matland avslutter på halv volley langt over mål.
    58'
    Dagens tilskuertall på Color Line Stadion: 7362.
    59'
    Innbytter Orry Larsen avslutter med høyrefoten fra rundt 20 meter. Får godt treff, men avslutningen går en god meter til side for mål.
    60'
    Latifu med innlegg på fremste stolpe . Der kommer Mos løpende, men får ikke skikkelig klem på headingen, og ballen sklir av pannebrasken til AaFKs høyrekant.
    63'
    Bjørn Helge Riise
    Blir klarert, men LSK beholder ballen.
    64'
    Hjemmelaget har fortsatt mest ball, men får ikke satt Lillestrøm-keeper Origi på de store prøvene.
    66'
    James får avsluttet fra rundt 10 meter etter en langpasning inn i feltet, men skuddet blir blokkert til corner.
    69'
    Ender i ingenting.
    69'
    Lillestrøm kontrer og Fofana kommer én mot én mot Latifu, men sistnevnte stopper den lynraske LSK-kanten.
    70'
    AaFK med bra trøkk mot Lillestrøm-forsvaret nå, men bortelaget forsvarer seg godt.
    71'
    Slik kampbildet er nå virker Lillestrøm fornøyd med å ligge lavt og satse på kontringer. Hjemmelaget har mest ball, men sliter med å få brutt ned Lillestrøm-forsvaret.
    72'
    Ender med at Lillestrøm kontrer, men Vebjørn Hoff får klarert til innkast.
    73'
    Det er femten minutter igjen av ordinær tid, og hjemmelaget må begynne å sette mer press på Lillestrøm dersom de vil ha med seg poeng fra denne kampen.
    77'
    Ofkir utfordrer Matland. Sistnevnte får taklet ballen ut til innkast.
    79'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fred Friday
    Ut: Moryke Fofana
    Fofana har løpt mye i dag, og erstattes av Fred Friday.
    80'
    Tas kort, men AaFKs Vebjørn Hoff vinner tilbake ballen for hjemmelaget.
    80'
    Kampen har roet seg. Ingen av lagene klarer å produsere noen farligheter. Nå begynner det å haste for hjemmelaget.
    82'
    Innbytter Fred Friday får avsluttet på mål, men forsøket er helt ufarlig.
    83'
    Innbytter Carl Björk bøttet inn mål for 3.divisjonslaget Brattvåg i fjor. Klarer han å finne mål i tippeligaen også?
    85'
    Inn: Oddbjørn Lie
    Ut: Vebjørn Hoff
    85'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Erling Knudtzon
    Målscorer Knudtzon tas av banen. Erstattes av Amahl Pellegrino.
    85'
    Begge trenerne har benyttet seg av sine tre spillerbytter når det gjenstår fem minutt av ordinær tid.
    87'
    Mattila med et dårlig skuddforsøk fra over 25 meter. Virker ikke som han hadde særlig troen på at det skuddet skulle føre til noe...
    89'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Leke James
    Leke James får ballen inne i feltet, faller, men klarer å reise seg igjen og får sentret ut i feltet der Orry Larsen plasserer ballen opp i venstre hjørne bak en sjanseløs Origi! Det er 1-1 på Color Line Stadion!
    89'
    Det er lagt til minimum 3 minutter.
    90'+1
    Hjemmelaget kjører på for 2-1 scoringen, men LSK står i mot!
    90'+2
    Carl Björk legger inn fra venstre, men Lillestrøm klarerer.
    90'+3
    James faller inne i feltet, puplikum roper på straffe, men dommer vinker spillet videre. Ser ut som det var riktig avgjørelse.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over, og det ender med ett mål til hvert av lagene. Det er et greit resultat slik kampen utviklet seg. Hjemmelaget hadde mest ballen, men klarte ikke å skape de store sjansene. Knudtzon scorte fem minutt etter hvilen etter et godt LSK-angrep, men AaFK utlignet fortjent like før full tid ved innbytter Peter Orry Larsen.
    Avslutninger: 10-6. Avslutninger på mål: 5-4.
    Austnes og Nyvoll takker for at du fulgte denne livedekningen. Ha en fin søndagskveld!