83'
1-1
90'+3
2-1

Hei, og hjertelig velkommen til andre serierunde i Tippeligaen og sesongåpning på Sparebanken Sør Arena. Start tar imot Sandefjord, som i fjor rykket opp som suverene vinnere av norsk førstedivisjon - ti poeng foran Tromsø på andreplass.
    Av dagens kamphaner var det Sandefjord som fikk den beste åpningen på sesongen da de forrige runde slo Bodø/Glimt 3-1 på hjemmebane, etter to mål av nyinnkjøpte Jean-Alassane Mendy. 25-åringen havnet i fjor på tredjeplass på toppscorerlisten i førstedivisjon, blant annet bak sin nye spissmakker i Sandefjord, Pål Alexander Kirkevold.
    Sjetteplassen på toppscorerlisten i fjorårets førstedivisjon var det Kjell Rune Sellin som tok, men den tidligere Rosenborg-spissen var ikke på banen mot Bodø/Glimt i serieåpningen, og vil heller ikke være tilgjengelig mot Start. Grunnen er at spissen pådro seg en strekk på forsiden av låret under treningsleiren i Tyrkia, og det ventes at 25-åringen vil være ute i 2-3 uker.
    Start åpnet på sin side sesongen med å spille 1-1 mot Lillestrøm på bortebane - noe som var første gang kristiansanderne i det hele tatt tok poeng på Åråsen siden 1994. Kristiansand-laget ledet lenge, men måtte se to poeng forsvinne da Simen Kind Mikaelsen dunket inn utligningsmålet på overtid.
    I kampen på Åråsen spilte Start med fem av sine ni nysigneringer, hvorav hele tre av dem utgjorde forsvarsrekka. Kun Robert Sandnes på venstrebacken spilte for klubben også i fjor. Både Ole Martin Rindarøy, Michael Christensen og Alex De John er ferske fjes i den gule og sorte drakta. I tillegg til forsvarstrioen ble det også debuter for ytterligere to spillere. Stabæk-innleide Emil Dahle startet kampen, mens Andreas Hollingen, på lån fra Molde, kom inn for nettopp Dahle etter 65 minutter.
    Dahle og Hollingen har interessant nok begge spilt for HamKam på forskjellige tidspunkt, før de nå forenes i Start.
    En som ikke fikk spille mot Lillestrøm men som nå meldes kampklar er kaptein Gudmundur ''Gummi'' Kristjansson. Islendingen pådro seg en strekkskade i en treningskamp mot Viking, noe som sørget for at han måtte stå over seriepremieren på Åråsen. Starts medisinske leder, Jørgen Rostrup, gir tommelen opp for både Kristjansson og Jon Hodnemyr, mens Rolf Daniel Vikstøl på sin side må vente litt til. Det er strekkskade som også holder Vikstøl ute. 26-åringen pådro seg skaden i en treningskamp mot Fløy for to uker siden.
    I Kristjanssons skadefravær mot Lillestrøm var det Kristoffer Ajer som fikk kapteinsansvaret. 16-åringen ble med det ikke bare tidenes yngste Start-kaptein, men stortalentet skrev seg også inn i historiebøkene som tidenes yngste kaptein i Tippeligaen.
    Sandefjord har på sin side forsterket med Geir Ludvig Fevang, Erik Mjelde, Jakob Busk, Lars Herlofsen samt tidligere nevnte Jean Alassane Mendy denne vinteren. Av disse var det bare Herlofsen som ikke fikk sin debut i 3-1-seieren mot Bodø/Glimt. Den tidligere Tromsø-målvakten er andrekeeper bak nettopp nykommer Jakob Busk, som har ankommet klubben på lån fra FC København.
    Mjelde returnerer på sin side til Sandefjord denne sesongen. Bergenseren var i klubben også da de havnet på en åttendeplass i Tippeligaen tilbake i 2009. Interessant nok startet hvalfangerne også den sesongen med å vinne 3-1, den gang mot Brann.
    Start sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Børufsen er våken fra start. Får ballen i 16-meteren, men det påfølgende innlegget blokkeres.
    2'
    Start og Børufsen kontrer på venstresiden. Børufsen legger inn. I boksen er Vilhjalmsson, men han får ikke nok kraft bak headingen.
    3'
    Hodnemyr med en lekker tunnel før han blir taklet av Risholt. Frispark til Start.
    4'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Blir avklart på første stolpe. Ny corner.
    5'
    Stor sjanse! Keeper boksar ut, og ballen lander på foten til Kristjánsson. Han skyt - men skotet blir blokkert!
    5'
    Ny corner - igjen.
    6'
    Keeper bokser ut.
    6'
    Ole Martin Rindarøy
    Nok ein gong boksar keeper ut.
    7'
    Massivt press frå vertene så langt. På hjørnespark, vel og merke.
    9'
    Start held fram med å trille ball, og gjestene har hatt meir enn nok med å forsvare seg dei første ti minuttane.
    10'
    Stor sjanse for Start! Børufsen legg inn til Vilhjálmsson, som vinn luftduellen i feltet. Han avsluttar, men keeper Herlofsen leverer ei flott redning.
    10'
    Ny kjempesjanse for heimelaget! Vilhjálmsson klinkar til direkten frå kort hald, men keeper Herlofsen leverer ei redning i verdsklasse! Storspel frå målvakten har hindra baklengs så langt.
    11'
    Sandefjord har fått løfta opp laget, men ein feilpasning frå kaptein Risholt hindrar eit giftig angrep.
    13'
    Ny sjanse for Start! Owello skyt frå 16 meter, like utanfor. Ballen stryk nettet, men på feil side av stolpen.
    13'
    Heimelaget har vore klart best så langt, og det ligg ei scoring i lufta.
    15'
    Det første kvarteret er passert, og Sandefjord-fansen har fått tilbake pusten etter eit massivt press frå heimelaget.
    16'
    Gjestene i angrep for første gong i oppgjeret. Innlegg frå venstre som Haakenstad er først på, men keeper har full kontroll.
    17'
    Bohinen på Sandefjord-benken er ikkje særleg nøgd så langt. Ristar oppgitt på hovudet over det laget hans har prestert så langt.
    18'
    Frekt skotforsøk frå Kirkevold, men Start-keeper Opdal let seg ikkje lure. Fin dupp på det skotet, frå 25 meter.
    20'
    Start legg seg litt djupare i bana, og let Sandefjord trille litt ball.
    21'
    Fevang i brytekamp med Rindarøy, som Start-spelaren vinn. Dermed frispark til gjestene.
    22'
    Gjestene litt meir på veg inn i kampen, men framleis Start som er det førande laget.
    24'
    Frispark til Sandefjord midt på Start sin banehalvdel, og flyttar opp luftstyrke i feltet. Risholt velg likevel ein kort variant, og laget mistar ballen i neste trekk. Innkast for vertene.
    26'
    Mjelde får ballen inne i feltet, men kastar seg frivillig - og dommaren vinkar korrekt spelet vidare. Ikkje langt unna gult for filming, der.
    27'
    Mjelde får nok ein gong ballen inne i feltet. Denne gongen held han seg på beina, og leverer til Lamøy. Han slår inn, men innlegget blir blokkert.
    30'
    Spelarane med draktnummer 18 kolliderer, men det går bra med både Vilhjálmsson og Dieng.
    33'
    Bindia skyt - men skotet blir blokkert.
    34'
    Start i angrep, og innlegget kjem i retning Hoff. Linjemann er oppe med flagget, og gjestene kan roe ned.
    35'
    Sandefjord vinn ballen høgt oppe i bana, og Kirkevold stormar mot mål. Blir holdt i trøya, dommaren ser an fordelen, men bles frispark. God posisjon for gjestene dette, 18 meter frå Opdal i Start-buret.
    37'
    Frisparket går rett i muren!
    37'
    Sandefjord har jobba seg fint tilbake i kampen, og banespelet er jamt akkurat no.
    39'
    Frispark til Start 15 meter inne på gjestene sin banehalvdel. Midtstopparane tek turen opp i feltet. Får corner.
    41'
    Keeper boksar ut.
    41'
    Halvsjanse for Start! DeJohn får ballen inne i feltet etter cornersituasjonen, men amerikanaren får ikkje skikkeleg kontroll på kula, og slit med avslutninga. Kunne blitt farleg, om DeJohn hadde fleire offansive fibrar i kroppen.
    43'
    Det er ikkje lagt til noko i denne førsteomgangen. Straks pause.
    45'
    45'+1
    Då er første omgang over, og laga går til pause med 0-0. Sjølve resultatet er nok Bohinen og Sandefjord mest nøgd med. Start eigde oppgjeret dei første 20 minuttane, og kunne ha scora både ein, to og tre gonger. Det gjorde dei ikkje, og vi får ein spennande andre omgang. Følg med!
    Start med byte i pausen. Sandnes inn for Rindarøy.
    45'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Robert Sandnes
    Ut: Ole Martin Rindarøy
    46'
    Sandefjord tek avspark.
    46'
    Børufsen og Bindia skallar saman i kamp om ballen, og begge ligg nede for telling. Det er Bindia som kjem bakfrå, og Start-spelaren får seg eit skikkeleg kakk i bakhovudet.
    47'
    Det går heldigvis bra for begge spelarane, og spelet er igang igjen.
    48'
    Vilhjálmsson får frispark på 19 meter. Fin posisjon for vertene.
    49'
    Kristjánsson legg ballen til rette. Han skyt - høgt over!
    49'
    Langt rolegare opning på andre omgang, enn det vi hadde i den første.
    52'
    Børufsen dreg seg innover i feltet frå venstrekanten, men Gabrielsen viser fram godt stopparspel, og får ballen unna.
    53'
    Sandefjord sin største sjanse! Kirkevold dreg seg fri inne i feltet, og skyt frå skrå vinkel. Like utanfor!
    55'
    5234 tilskodarar ser kampen.
    56'
    Ajer får ballen på 20 meter, og heimepublikum ropar 'skyyyyyt'! Så langt kjem han ikkje, grunna godt forsvarsspel av gjestene.
    59'
    Børufsen vil og skal han corner - men får det ikkje. Heimepublikum viser tydeleg si missnøye med dommaravgjerdsla.
    61'
    Kjempesjanse for Sandefjord! Haakenstad legg inn i feltet, og der kjem Lamøy stormande. Han skyt, men ballen går like til side for stolpen! Der burde det blitt 0-1!
    62'
    Heilt open kamp, og det luktar 'første målet vinner'.
    64'
    Hoff og Start stormar i angrep, men innlegget i retning Vilhjálmsson blir blokkert.
    66'
    Kirkelvold på veg gjennom, men får ein tøff skulder av midtstoppar Christensen.
    68'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    68'
    Mål for Sandefjord!
    Start 0 - 1 Sandefjord
    Mål: Alexander Gabrielsen
    Målgivende: Kevin Larsen
    Corner inn i feltet, og der kjem Gabrielsen i stor fart. Han bankar inn 0-1!
    68'
    Andreas Hollingen
    Halvsjanse etter ein halv volley, og keeper gir til ny corner.
    70'
    Blir avklart.
    71'
    20 minutt att. Skal heimelaget komme tilbake?
    72'
    Vilhjálmsson får ballen på femmeteren, vender og skyt. Får corner.
    75'
    75'
    Gult kort til Start
    Gudmundur Kristjansson
    Sandefjord med overgang, og Kristjánsson legg inn ei solid takling bakfrå.
    75'
    Langt mindre trøkk i Start-laget etter pause. Det går mot tre poeng til gjestene - om kampbildet held fram slik.
    78'
    Sandefjord-laget jobbar heorisk, og kjempar beinhardt for alle poenga. Bohinen i langt betre humør på sidelinja ved Sandefjord-benken enn han var i den første omgangen.
    80'
    Espen Børufsen
    80'
    Start kan kontre, men blir for upreise når det gjeld som mest. Det vil seg ikkje for heimelaget i kveld!
    82'
    Mål for Start!
    Start 1 - 1 Sandefjord
    Lang ball opp i feltet, som blir avklart. Ballen går ut til Hoff som skyt knallhardt på direkten frå 12 meter - rett i kassa!
    83'
    Svært viktig mål for heimelaget, som scorar på laget sin første sjanse etter pause.
    85'
    Innbytar Salvesen nikkar mot mål, men keeper får handa på ballen. Sandefjord-forsvaret får etterkvart avklart.
    86'
    Gult kort til Sandefjord
    Lars Herlofsen
    87'
    Kristjánsson vil ha frispark på høgrekanten, men får det ikkje.
    90'
    Salveson og Dieng i tøff duell, og begge går ned for telling.
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutt.
    90'+1
    Start 2 - 1 Sandefjord
    Hoff klinkar til igjen! Innlegg inn i feltet, og keeper boksar ballen vidare. Den går rett i beina på Hoff som bankar inn 2-1!
    90'+3
    Sandefjord stormar rett i angrep, i jakta på 2-2.
    90'+4
    Kjempesjanse for Sandefjord! Kirkevold avsluttar med pannebrasken, og Opdal leverer ei praktredning!
    90'+5
    Blir rydda unna.
    90'+5
    Hoff og Larsen i munnhuggeri etter ei takling, og sistnemnde får advarsel grunna fellinga.
    90'+6
    Kevin Larsen
    Etter takling på Hoff.
    90'+6
    90'+6
    Då er kampen slutt, og Start vinn 2-1. Espen Hoff blir redningsmannen for heimelaget, med to nettkjenningar på kort tid. Begge kom etter avklaringar frå Sandefjord-laget, og ringreven takka og bukka for begge gavepakkane. Ekstra surt for Sandefjord som hadde alle tre poenga i lomma, men som dermed enda med null. Vi takkar for følget, og ynskjer deg velkommen tilbake!
    Avslutninger: 13-6. Avslutninger på mål: 6-3.