0-3
1-3

Velkommen til liveoppdatering fra eliteseriekampen mellom Aalesund og Rosenborg!
    Før kveldens kamp er AaFK nummer tre i eliteserien, med 19 poeng på ti kamper. Rosenborg er nummer 14, med ni poeng på ni kamper.
    Hjemmelaget må nok en gang klare seg uten Demar Phillips og Jason Morrison, som er opptatt med Gold Cup for Jamaica. På skadelista finner vi Pablo Herrera, Sander Post, Ole Christian Rørvik, Lars Fuhre og Solomon Okoronkwo. Det har også vært usikkert om Amund Skiri og og Fredrik Carlsen ville bli klare til kampen, men begge er på benken i dag.
    Rosenborg mangler Michael Jamtfall (korsbånd/menisk), Boti Goa (kneskade), Jon Inge Høiland (overtråkk og Daniel Fredheim Holm. Sistnevnte er frisk og rask, men ble pappa tidligere i dag og har dermed fått fri fra jobben.
    Fem av spillerne som starter i dag har to gule kort og er dermed i faresonen for eventuelle karantener. Dette er Markus Henriksen, Rade Prica, Jonathan Parr, Daniel Arnefjord og Ville Jalasto.
    Det er strående junivær i Ålesund i dag. Tidligere i dag har det vært 18 grader, bortimot vindstille og strålende sol. Nå har noen hvite skyer dukket opp på himmelen, men både temperatur og stemning er upåklagelig!
    Amund Skiri er ute på matta og leder an i AaFK-hymnen. Sangen er klokkeren og publikum er i ekstase!
    Lagene marsjerer ut, anført av kapteinene Peter Orry Larsen og Mikael Dorsin.
    Stadion ser ut til å være bortimot fullsatt. Borteseksjonen er også godt besatt, det er tydelig at mange trøndere har tatt turen til Ålesund i dag.
    Rosenborg tar avspark.
    1'
    Sylling Olsen stjeler ballen fra Henriksen på midten, men Winsnes jobber godt og gjenvinner for Rosenborg.
    1'
    Bakenga får ballen like utenfor sekstenmeteren og skyter. Avslutningen er dårlig, skuddet ender ufarlig og utenfor mål.
    2'
    Barrantes med nydelig gjennombruddspasning til Myklebust, som slår inn foran mål. Rosenborg avverger til corner.
    3'
    Innoverskrudd variant som skaper store problemer for Örlund! RBK-keeperen får så vidt bokset ballen unna.
    3'
    Rosenborg går kjapt i angrep. Et innlegg fra Skjelbred når nesten Prica, men Jalasto kommer seg foran og header ballen inn til egen keeper.
    5'
    Frispark til Rosenborg halvveis inne på Aalesunds halvdel. Kort variant som ender med at AaFK får ballen.
    5'
    Ny AaFK-corner etter at et Parr-innlegg fra venstre blir blokkert. Prica er nede i eget felt og rydder opp.
    6'
    Orry Larsen prøver å nå Parr med en crossball, men er for upresis og Rosenborg får innkast.
    9'
    Moldskred utfordrer Jääger, som henger godt med og avklarer til innkast.
    9'
    Moldskred slår inn mot Bakenga i feltet, Tollås vinner luftduellen og header til corner.
    10'
    WInsnes treffer nesten hodet til Larsen, men et Aalesund-hode kommer foran og hjemmelaget får ballen unna.
    10'
    Orry Larsen header bakover i feltet. Parr får etter hvert ballen og banker den i retning Sylling Olsen. Dårlig pasningsforsøk som ender hos Örlund.
    11'
    Bakenga er plutselig alene med keeper! Han får avsluttet, men treffer dårlig og ballen går rett i hendene på Grytebust.
    12'
    Barrantes dytter Henriksen, frispark til Rosenborg 25 meter fra mål.
    14'
    Prica skyter direkte - men ikke på mål. Forsøket fra RBK-spissen ender langt oppe på tribuna.
    15'
    Rosenborg har hatt ballen mest det første kvarteret, men AaFK ligger kompakt og forsvarer seg godt.
    16'
    Sylling Olsen får seg en smell og ligger nede ved midtstreken. Frispark til Aalesund, som Barrantes tar kort.
    17'
    Parr utfordrer Lustig og Skjelbred. AaFK-vingen mister ballen og ender opp med å lage frispark i ren frustrasjon.
    18'
    Moldskred prøver å stikke gjennom Dorsin på venstrekanten, men Jalasto er med på notene og snapper ballen.
    20'
    Myklebust fører ballen mot et passivt RBK-forsvar og fyrer av gårde en kanon fra 20 meter. Örlund klarer med nød og neppe å slå til hjørnespark!
    21'
    RBK får ballen unna.
    21'
    AaFK lemper ballen inn i feltet, der Örlund kommer foran Sylling Olsen og snapper ballen.
    21'
    Lustig feller Parr, frispark til AaFK på egen halvdel. Etter en rolig periode er det nå full fart og høy tenning fra begge lag.
    23'
    Henriksen feilberegner et utspill fra Grytebust. Ballen går over RBK-spilleren og dempes av Sylling Olsen, som avblåses for hands.
    24'
    Jääger slår inn fra venstre etter forarbeid av Parr. Innlegget treffer hodet til Myklebust, men han har to RBK-spillere i kroppen og ballen går inn til Örlund.
    26'
    Wangberg header ballen ned i feltet, Parr snapper og får avklart.
    26'
    Henriksen slår inn fra høyre, men AaFK har vært gode i lufta hittil i kampen og får headet ballen unna.
    28'
    Lustig og Moldskred kombinerer godt, før Arnefjord rydder opp.
    29'
    Et RBK-innlegg treffer hånda til Tollås, det er straffe!
    30'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Aalesund 0 - 1 Rosenborg
    Prica setter ballen sikkert i mål, til øredøvende pipekonsert. En kontroversiell avgjørelse fra dommer Sælen, Tollås ser ut til å holde armen inntil kroppen, men dommeren blåser likevel for straffespark. Dermed står det 0-1 i Ålesund!
    31'
    Parr parkerer Lustig og slår inn foran mål. Myklebust flikker videre, men treffer i en RBK-spiller og ballen går like til side for mål!
    33'
    AaFK får ikke noe ut av hjørnesparket.
    33'
    Tollås tabber seg ut vel 30 meter fra mål og gir bort ballen til Bakenga! RBK-spilleren setter fart mot mål, men Arnefjord redder stopperkollegaen og får avklart til innkast.
    35'
    Parr slår en lang stikker i retning Myklebust. Larsen går i veien og skaper nesten problemer for Örlund, men RBK-keeperen får etter hvert kontroll.
    37'
    Moldskred slår hardt inn langs bakken, Skjelbred avslutter fra kort hold! AaFK klarer så vidt å blokkere til corner.
    38'
    Etter klabb og babb i feltet får til slutt Grytebust kontroll over ballen.
    38'
    Barrantes slår inn fra venstre, Wangberg sklir i feltet men får kontroll over ballen før Myklebust. Publikum roper på hands og straffe, men dommer Sælen vinker spillet videre.
    40'
    Winsnes slår en høy ball inn mot Prica, som har begge AaFK-stopperne på seg. Prica får likevel avsluttet, men forsøket blokkeres.
    41'
    Nå koker det rundt Grytebust, som mister ballen etter et skudd fra Moldskred og nesten gir RBK en stor mulighet.
    41'
    Parr slår inn fra venstre, men treffer for langt inn mot mål. Örlund snapper ballen.
    43'
    Barrantes med strålende pasning til Orry Larsen, som flikker videre til i RBK-feltet Sylling Olsen. Wangberg hiver seg ned og blokkerer, der kunne det fort blitt mål til AaFK!
    45'+1
    Mål for Rosenborg!
    Aalesund 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Morten Moldskred
    Mens RBK-forsvaret står og krangler om hvem som ikke fulgte mannen sin, sørger Moldskred for å øke ledelsen! Den tidligere AaFK-spilleren får ballen fra Prica, runder to mann og banker ballen i mål bak Grytebust!
    45'+1
    45'+2
    AaFK jaget 1-1 og leverte et nydelig angrep rett før pause. Få sekunder etter var det 0-2, dermed skal det bli tøft for hjemmelaget å komme tilbake i kampen. Rosenborg har hatt ballen mest, men det har vært en underholdende og jevn omgang. Dommer Kjetil Sælen er ingen populær mann på Sunnmøre akkurat nå, Sælen pipes inn i garderoben etter flere avgjørelser som har gått i Rosenborgs favør.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kjell Rune Sellin
    Ut: Jonathan Parr
    AaFK skifter ut Parr i pausen. Sellin går opp på topp, Sylling Olsen trekker ut på venstrekanten.
    46'
    Frispark til AaFK i farlig posisjon! Barrantes stiller seg opp med venstreslegga.
    46'
    Barrantes skyter via RBK-muren og ut. Corner.
    47'
    Myklebust går opp på bakerste og header, men får ikke ballen på mål. Utspill fra keeper.
    47'
    Moldskred slår inn fra høyre, men treffer dårlig og det hele ender i innkast til AaFK på motsatt side.
    48'
    AaFK prøver på nå Sellin i bakrommet, men pasningen er for upresis.
    49'
    Moldskred vender bort Arnefjord og fyrer av fra 20 meters hold. Høyt over mål, men den tidligere AaFK-vingen har vært aktiv i dag for Rosenborg.
    50'
    Sylling Olsen vender bort Lustig og forserer inn sekstenmeteren. Han skyter fra skrått hold, avslutningen ender i nettveggen.
    51'
    Prica med nydelig hælspark til Dorsin, som overlapper og slår inn i feltet. Brukbart innlegg, men Grytebust er på hugget og plukker ned ballen.
    53'
    AaFK står høyt med hele laget nå og jager en tidlig redusering. Rosenborg forsvarer seg godt og gjør jobben vanskelig for hjemmelaget.
    54'
    Markus Henriksen fører ballen og prøver å slå gjennom Bakenga på venstrekanten. Upresist fra Henriksen, utspill fra keeper.
    55'
    Glitrende crosser fra Barrantes til Sylling Olsen på motsatt side! AaFK-vingen utfordrer og prøver å slå inn, forsøket blokkeres til corner.
    56'
    Ender med utspill fra Örlund, som tar seg veldig god tid og får pipekonsert fra AaFK-fansen.
    56'
    For en sjanse til AaFK! Sellin skyter, Örlund mister ballen til Sylling Olsen. Han skal bare putte returen i mål, men Örlund varter opp med en feberredning og holder fortsatt nullen!
    59'
    Ender med utspill fra keeper.
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonas Svensson
    Ut: Markus Henriksen
    Dagens første bytte på Color Line Stadion. Henriksen ut, Svensson inn.
    59'
    Sylling Olsen feller Lustig, frispark til Rosenborg like ved hjørnet av sekstenmeteren.
    60'
    Frisparket slås inn i feltet, etter fram og tilbake blir det utspill fra keeper.
    61'
    Grytebust med dagens sleiv! Et enkelt tilbakespill fra Tollås skal bare bankes unna, men AaFK-keeperen roter det skikkelig til og gir Rosenborg corner.
    63'
    Arnefjord header ballen videre i feltet, den går via cornerflagget og til ny corner på motsatt side.
    63'
    Denne gangen får Prica hodet på ballen, men treffer ikke skikkelig. Utspill fra keeper.
    64'
    Frispark til AaFK i farlig posisjon, etter at Skjelbred felte Myklebust. Barrantes stiller seg opp.
    64'
    Barrantes slår inn mot bakerste stolpe, men treffer litt for høyt og upresist. Utspill fra Örlund.
    65'
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Ville Jalasto
    AaFK skifter høyreback.
    65'
    Sellin vinner en duell mot Larsen og runder Wangberg. AaFK-spissen blir taklet før han får avsluttet skikkelig, men hjemmelaget er absolutt med i kampen.
    66'
    Aalesund 0 - 3 Rosenborg
    Målgivende: Per Ciljan Skjelbred
    Skjelbred slår gjennom til Moldskred. Fra skrått hold skyter han via en AaFK-spiller og i mål! AaFK så ut til å komme inn i kampen, men nå skal vel dette være avgjort?
    66'
    Bakenga går i bakken etter en liten kollisjon med Skagestad. AaFK-spillerne er rasende på Bakenga, som de mener filmer.
    70'
    Prica stusser ballen ut til ny corner.
    71'
    Inn: Mattias Bjärsmyr
    Ut: Morten Moldskred
    Moldskred bues ut av hjemmefansen. Bjärsmyr går inn på defensiv midtbane.
    71'
    RBK avklarer i første omgang. Ballen slås inn i feltet igjen, denne gangen snapper Örlund ballen.
    72'
    Nå ser Rosenborg ut til å ha full kontroll på denne kampen.
    74'
    Prica skyter fra 25 meter, men treffer dårlig - over og ut.
    75'
    Dagens tilskuertall: 10.522
    75'
    Bakenga blir spilt fri og skyter fra spiss vinkel, men Grytebust har god kontroll og redder forholdsvis enkelt.
    76'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Michael Barrantes
    Målgivende: Magnus Olsen
    Skagestad vinner ballen på høyresiden og slår en stikker til Sylling Olsen. Han slår inn hardt og lavt, Barrantes plasserer ballen i hjørnet fra kort hold! Skal det likevel bli litt spenning det siste kvarteret?
    77'
    Winsnes feller Carlsen, frispark til AaFK 25 meter fra mål! Jääger og Barrantes stiller seg opp.
    79'
    Jääger skyter hardt og lavt, rett i muren. Dårlig forsøk der fra Aalesund.
    80'
    Jääger lurer tre RBK-spillere og slår inn i feltet. Der råder det fullstendig kaos og AaFK-spillerne står i kø for å avslutte. Til slutt får Rosenborg avverget, men trønderne er på gyngende grunn nå!
    81'
    Winsnes gjør et glitrende forarbeid og spiller gjennom Bakenga. Han er alene med keeper, men skyter like til side for mål!
    81'
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Mushaga Bakenga
    Åsen inn for Bakenga, dermed har Rosenborg brukt alle sine bytter i kampen.
    84'
    Gult kort til Rosenborg
    Mattias Bjärsmyr
    Bjärsmyr får frispark i mot seg. Tar opp ballen og kaster den unna. Får kampens første kort. Håpløst.
    84'
    Sellin går i bakken, frispark til AaFK ved midtstreken. Tar en kort variant og får spillet i gang umiddelbart.
    86'
    Sylling Olsen vinner i lufta etter et AaFK-innlegg fra høyre. Ballen går mot Sellin, men keeper Örlund er ute og plukker ned.
    87'
    Aasen skyter fra 25 meters hold og treffer greit. Treffer rett på keeper, Grytebust holder ballen og setter kjapt i gang.
    88'
    Ulvestad slår inn mot Sylling Olsen, som ser ut til å heade i en Rosenborg-spiller og ut. Publikum vil ha corner, men dommer Sælen dømmer utspill fra keeper.
    90'
    Arnefjord er med i angrep og stusser mot Sellin. AaFK-spissen pakkes inn av flere RBK-forsvarere, ballen går inn til Örlund.
    90'+1
    Jääger med upresis ball mot Barrantes, innkast til Rosenborg.
    90'+2
    Barrantes smeller til fra 20 meter og treffer godt! Örlund slår ballen unna, RBK-forsvaret får etter hvert klarert til corner.
    90'+3
    Nok en resultatløs corner, dermed skal løpet vært kjørt for Aalesund.
    90'+3
    Spiller vegg med Aasen.
    90'+4
    90'+5
    Da er det over, og AaFK har tapt 1-3 mot Rosenborg. Hjemmelaget hadde ikke marginene på sin side i dag og hadde gedigne sjanser før både 0-2 og 0-3. I stedet var det gjestene fra Trondheim som fant nettmaskene, dermed går alle poengene til Janne Jönssons menn. Barrantes sørget for spenning med sin redusering, men den helt store sluttspurten kom aldri fra de oransje og blå.