2-0
Saeternes90'+3 (Str.)
3-0

Velkommen til live-dekning av vestlandsderbyet mellom Viking og Brann. To store kjemper i norsk toppfotball skal møtes til dette som alltid blir en thriller av en kamp. Det er ryktet en stor horde bergensere til Stavanger, og trolig vil også Stavanger-publikummet trekke seg tilbake på Viking stadion.
    Viking har flere skader og suspensjoner, og har en hel midtbanekonstillasjon ute med enten skader eller suspensjoner. Det byr på flere unggutter på benk og bane. Landu Landu får ny tillit, og King Gyan får en sjelden sjanse fra start. Veton Berisha stepper inn i brorens fravær med karantene. Ellers sitter både Ole Marius Aasen, Eirik Jakobsen, Vetle Tønne og Per Eik Forgaard på benken. Alle er ukjente junior-spillere.
    Opdal fikk en sjanse forrige kamp da Leciejewski ble skadet midt i kampen, men er plassert på benken igjen for denne kampen.
    Kjartan Salvesen prøver å motivere publikummet med en lang tale. Sigvart Dagsland stiller opp for å synge sin versjon av 'Ein Blåe dag'.
    Spillerne er på vei inn på banen med Indridi Sigurdsson som dagens Vikingkamp. Man merker både på publikum og spillerne at Viking er et lag i kris. Det er for øvrig mye rødt på stadion!
    Da er kampen i gang og det er Viking som starter med ballen. Vestlandsderbyet er i gang!
    1'
    Ojo prøver et skudd fra 20 meter, men sleiver med venstrefoten.
    2'
    Holmvik med et par innleggsforsøk, men blir blokkert av Skogseid.
    3'
    Sævarson med et ruvende løp etter en flott ball fra Mjelde. Fyrer av, men skudet blir blokkert til corner.
    4'
    Korcsmar header fra 8 meter, men rett på Jarstein.
    4'
    Bortelaget har startet best og vist mest presisjon i åpningen.
    5'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Brann
    Mål: Bengt Saeternes
    Gyan får en klarrering i beina og fosserer inn i feltet. Skyter, men Leciejewski redder første forsøk. Sæternes tar returen og sender ballen i åpent mål!
    6'
    Nok en stor Viking sjanse. Langt kast fra Bertelsen inn i 5-meter hvor 3 Viking-spillere kan prøve seg, men Sæternes får en liten tå på ballen, men Leciejewski er fint nede å redder.
    9'
    Guastavino og Ojo får begge muligheten til å skyte, men får aldri avsluttet.
    9'
    Viking-midtbanen jobber knallhardt i åpningen av kampen.
    11'
    Guastavino med et herlig driv og en lekker stikker mot Ojo, som står helt fri! Fra 12 meter klarer derimot ikke Ojo å treffe mål! Stor mulighet for Brann.
    13'
    Et langt frispark inn i boksen mot Sæternes, men han bommer og ballen havner på bakre stolpe mot Veton Berisha. Header rett på Leciejewski, men en fin mulighet for unggutten.
    16'
    Gyan takler Guastavino som faller svært teatralsk. Gyan ser ut til å ta ballen, men får ikke medhold av dommer Skjerven.
    17'
    Torp prøver en volley fra 25 meter, men bommer og sender ballen minst 10 meter til side for mål.
    18'
    Guastavino vender fort og går mot mål. Skyter fra drøye 20 meter via foten til Sigurdsson og ut til corner.
    20'
    Et lavt forsøk, men ebber ut i lite.
    20'
    Guastavino prøver seg fra drøyt 25 meter, men blåser ballen over mål.
    22'
    Nisja legger et svakt innlegg, men treffer til slutt Berisha som sender en svak volley via Sæternes og ut til utspark.
    24'
    Mjelde forsøker seg fra nærmere 30 meter, men svakt forsøk.
    27'
    Viking har lagt seg ned på 30 meter med 10 spillere. Eneste er Sæternes som ligger ved midtbanelinjen.
    28'
    Bentley forsøker seg også, men også han sender ballen langt utenfor.
    29'
    Viking har vært totalt fraværende i kampen de siste 10 minuttene.
    30'
    Bentley blir liggende etter en duell, men komer seg opp igjen.
    32'
    Gult kort til Brann
    Nisja og Sævarson i duell hvor førstenevnte ser ut til å være først på ballen. Dog ser det ut som et billig gult kort.
    34'
    Det påfølgende frisparket går rett i muren fra Sigurdsson. Umåtelig svakt.
    35'
    Brann-fansen skriker etter straffe når Ojo og Sigurdsson går i duell. Begge går i bakken.
    36'
    Guastavino og Brann vinner frispark på 20 meter.
    37'
    Guatsavino prøver seg, men Jarstein er ute i full strekk og slår ut til corner.
    38'
    Sæternes er nede å header ballen ut.
    38'
    Viking 2 - 0 Brann
    En Sæternes-dobbel når De Lanley først forsøker seg, men sender deretter ballen ut til Gyan som skyter via Sæternes og inn i mål!
    42'
    Nytt Brann-frispark, denne gang fra drøye 30 meter. Mjelde sender den himmelhøyt over mål!
    44'
    Det er lagt til 1 minutt ekstra spilletid.
    45'
    Hjørnespark til Viking
    45'+1
    45'+1
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Bentley
    46'
    Brann har gjort to bytter i pausen.
    46'
    De Lanlay med et innlegg, men rett i klypene på Leciejewski.
    48'
    Rolig start på kampen hvor begge lag har gått ut i et svakt tempo.
    51'
    Mezquida prøver seg med fart mot Bertelsen, men kommer seg ikke forbi.
    52'
    Brann prøver seg med lekre kombinasjoner, men utførelsen er ikke til å skryte av.
    53'
    Landu Landu får en sjanse, men Leciejewski er fint ute å plukker rett foran beina på unggutten.
    53'
    De Lanlay fosserer herlig fremover og får til slutt sendt ballen ut til Berisha. Veton setter ballen en meter til side for mål fra 10 meter. Stor sjanse.
    54'
    Gyan sender et lavt innlegg, men ingen Viking-spillere kommer på ballen. Nå styrer hjemmelaget.
    55'
    Godt forsøk, men Sæternes er tilbake og får ballen unna.
    58'
    Korcsmár smeller til fra 16 meter, men ballen sklir av foten og ender et par meter til side.
    59'
    Berisha har fått selvtillit og runder Kalvenes som løper ham ned.
    60'
    Frisparket går på hodet til Sæternes, men rett på Leciejewski.
    61'
    Gyan smeller til fra 20 meter, men skuddet blir blokkert.
    64'
    Viking kjører på og vinner det som er av dueller nå.
    66'
    11.080 tilskuere under kveldens vestlandsderby. Noe skuffende tilskuertall til tross for hjemmelagets prestasjoner i år.
    68'
    Brann får ballen unna i to omganger, men Landu Landu får en retur og smeller til fra 25 meter. Keeper må slå ut til corner.
    69'
    Brann får ballen ut.
    70'
    Amankwah gjør seg klar på sidelinja.
    71'
    Sævarson får inn med strake armer i ryggen til Berisha, og Viking vinner frispark.
    72'
    Enorme sjanser for Viking! Først får Nisja en stor sjanse, men Leciejewski gjør en kanonredning. Deretter får Sæternes et forsøk, men forsøket blir blokkert fra 8 meter! Og sluttvis får Landu Landu et skuddforsøk som går utenfor fra 16 meter.
    73'
    Inn: Yaw Amankwah
    Ut: Hassan El Fakiri
    73'
    Lavt forsøk via et Viking-bein og ut til nytt hjørnespark.
    74'
    Viking får ballen bort.
    75'
    De Lanlay får en flott ball av Gyan og finter først ut Kalvenes, men deretter blir forsøket blokkert til corner.
    76'
    Guastavino med et volleyforsøk fra 16 meter, men en meter til side for mål!
    78'
    Landu Landu sliter og halter utpå banen.
    80'
    Mjelde får en fin mulighet fra 16 meter, men skyter ballen like over mål. Jarstein så ut til å ha god kontroll.
    84'
    Berisha får sendt ballen videre til Sæternes som er alene mot Leciejewski, men spissen har gått i offside.
    87'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Ole Marius Aasen
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    88'
    Inn: Eirik Jakobsen
    Ut: Veton Berisha
    88'
    Det er lagt til 3 minutter.
    90'
    Jakobsen får et forsøk fra 16 meter hvor han smeller til med venstrefoten. Leciejewski gjør en god redning ut til corner.
    90'+2
    90'+2
    Sæternes vil ha hat-trick
    90'+3
    Viking scorer på straffe!
    Viking 3 - 0 Brann
    Det ble altså hat-trick til Bengt Sæternes da Nisja ordnet straffe til Viking. Setter den til venstre for en utspilt Leciejewski.
    90'+3
    90'+4
    Viking vinner en etterlengtet seier mot selveste Brann. Lettelsen er enorm på Viking stadion, noe man ser på spillere, publikum og trenerteamet. Et ungt og friskt Vikinglag kjørte over Brann i 2. omgang. Viking vinner til slutt fortjent selv om Brann yppet seg flere ganger i 1. omgang.