Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Sarpsborg 08 Fotballforening på Color Line Stadion.
    Etter ti spilte kamper, ligger hjemmelaget plassert nede på en skuffende 14. plass, med 7 poeng, statistikken 1-4-5, og en målforskjell på 9-14.
    Dagens bortelaget befinner seg noen hakk lenger oppe på tabellen (10.plass). Laget har 12 poeng, statistikken 3-3-4, og en målforskjell på 15-18.
    AaFKs forrige oppgjør endte med et 2-1-tap borte mot Odd. Sarpsborg spilte på sin side 1-1 hjemme mot Rosenborg.
    Forrige tilsvarende oppgjør endte med en 3-1-seier for tangotrøyene. Abderrazak Hamdallah, Jo Nymo Matland, Fredrik Ulvestad og Edvard Skagestad (selvmål) stod for målene.
    Mikael Dyrestam, Torbjørn Grytten, Thomas Skog Martinussen, Hugues Wembangomo og Christian Myklebust er alle ute med skader for hjemmelaget. Sakari Mattila og Michael Barrantes er heller ikke med i AaFK sin tropp. Førstnevnte soner en kamps karantene på grunn av tre gule kort, mens Barrantes har sluttet seg til Costa Rica sin VM-tropp for å forberede seg til VM i Brasil.
    For bortelaget mangler Martin Wiig, Joachim Thomassen og Andreas Nordvik på grunn av skader.
    Dagens hoveddommer er Omar Rafiq. Med seg som assistentdommere har han Kai Lafjell og Geir-Oskar Isaksen. 4. dommer er Mathias Smehus Kringstad.
    AaFK stiller sånn (4-4-2): Grytebust - Latifu, Tollås Nation, Lie, Matland - Carlsen, Ulvestad, Orry Larsen, Phillips – James, Stewart.
    Sarpsborg 08 mønstrer følgende ellever (4-2-3-1): Kerr – Berge, Jensen, Heieren Hansen, Berthod – Ernemann, Thórarinsson – Kronberg, Zajic, Djédjé – Samuel.
    Kampen er i gang. AaFK med avsparket.
    1'
    Zajic prøver å nå Samuel i bakrom. Ballen er løs, og går ut til utspill for keeper.
    1'
    Langt oppspill fra Grytebust. Phillips stusser ballen, som går helt inn til Sarpsborg-keeper Kerr.
    2'
    Carlsen driver nedover mot dødlinjen og legger inn. Heieren Hansen vinner duellen med James inne i feltet. Bortelaget får avklarert.
    4'
    Det bølger frem og tilbake innledningsvis på Color Line Stadion.
    6'
    Matland med oppspill på James. Spissen står i offside. Urutinert av AaFK-spilleren.
    8'
    Stewart med skudd fra 20 meter. Skuddet går rett på Kerr, som fanger ballen og setter i gang en kontring. Kontringen ender i skudd fra Zajic, som går langt utenfor.
    9'
    Nytt forsøk fra bortelaget. Denne gangen er det Kronberg som fyrer av fra 18 meter. Skuddet går en meter over og til side for målet til Grytebust.
    9'
    Sarpsborg med ballen nå. AaFK ligger kompakt og forsvarer seg.
    10'
    Kronberg har vært frisk innledningsvis. Midtbanespilleren driver innover i banen og skyter fra 20 meter. Skuddet går rett på Grytebust, som fanger ballen enkelt.
    12'
    Dommeren bryter ballen for Sarpsborg. Det hele ender i et skuddforsøk fra Zajic, 16 meter fra mål. Forsøket er fryktelig dårlig, og ballen triller ut til utspark for Grytebust.
    14'
    Fint angrep av hjemmelaget. Ballen slås ut mot Latifu, som igjen sentrer ballen inn i mellomrommet. Der står Leke James helt alene. Spissen vender opp og skyter fra 20 meter. Forsøket blir blokkert, og bortelaget overtar.
    16'
    Berthod prøver å spille vegg med Zajic. Det hele ender i innkast for hjemmelaget.
    18'
    Latifu avblåses for feilkast for andre gang i kampen. Smått utrolig på dette nivået.
    19'
    Bortelaget med et klart initiativ i kampen. AaFK forsvarer seg uansett godt.
    20'
    Samuel får gå helt upresset innover i banen. Spissen skyter fra 18 meter. Forsøket går like over målet til Grytebust.
    21'
    Gult kort til Aalesund
    Får kortet for en takling på Samuel. Lite å protestere på. Frispark for Sarpsborg 28 meter fra mål.
    22'
    Det påfølgende frisparket fra Thórarinsson går like over mål. Grytebust ser dog ut til å ha full kontroll.
    24'
    Heades ut av Tollås Nation.
    26'
    Djédjé med innlegg fra høyre. Kronberg står helt alene seks meter fra mål. Sarpsborg-spilleren prøver å heade, men ballen treffer skulderen, og går ut til utspark for keeper. Stor sjanse for bortelaget.
    28'
    Stewart har med seg fire medspillere i angrep, men velger istedenfor å skyte fra 20 meter. Forsøket er svakt, og reddes enkelt av Kerr. Svakt utnyttet av hjemmelaget.
    30'
    Frispark for bortelaget ute til høyre for 16-meteren. Thórarinsson står klar til å slå inn.
    31'
    Det påfølgende frisparket er godt slått, men heades ut til corner av Orry Larsen.
    32'
    Har vært ute før den kommer inn i 16-meteren. Utspark for AaFKs sisteskanse.
    32'
    AaFK kontrer. James finner Orry Larsen, som setter fart fremover. Midtbanespilleren slår ut til Phillips, som igjen finner Stewart på 15 meter. Det påfølgende skuddforsøket fra jamaicaneren er rett og slett elendig.
    34'
    Kronberg kommer alene med keeper, på skrått hold. Avslutningen går et godt stykke utenfor, men sjansen er uansett stor for bortelaget.
    35'
    Kronberg med nok et strålende initiativ. Angrepet avsluttes av Samuel, som skyter ballen godt til side for mål.
    37'
    Stewart prøver å slå ballen gjennom til Phillips. Tanken er god, men utførelsen er igjen svak.
    38'
    Latifu finner Stewart, som slår videre til James. Sistnevnte stusser gjennom til Orry Larsen. Midtbanespilleren er litt presset, og får ikke til en skikkelig avslutning. Uansett AaFK sin første store sjanse i kampen.
    41'
    Berthod med fantastisk innlegg bak forsvaret til AaFK. Djédjé banker ballen i mål, men det er avblåst for offside.
    43'
    Fint angrep av hjemmelaget. Latifu slår tilbake til Carlsen, som vinkler ballen videre inn i banen. Angrepet avsluttes av Ulvestad, som skyter like over målet til Kerr. Keeperen ser ut til å ha brukbar kontroll.
    45'
    Det er lagt til minimum et minutt i 1. omgang.
    45'+1
    Ulvestad felles av Ernemann 25 meter fra mål, ute til høyre. Frispark for AaFK i god posisjon. Carlsen og Matland stiller seg klare bak ballen.
    45'+2
    Det påfølgende frisparket fra Matland er bra, men reddes av Kerr, som slår til corner. Corneren får ikke hjemmelaget tatt, da dommer Rafiq blåser av til pause.
    45'+3
    45'+3
    Det er pause på Color Line Stadion. Sarpsborg 08 har dominert store deler av 1. omgang, mot et tafatt hjemmelag. Det står uansett 0-0, og vi håper på en mer sjanserik, og målrik 2. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. Sarpsborg 08 med avsparket.
    46'
    Bortelaget triller ball, mens AaFK forsvarer seg kompakt og godt.
    47'
    Lie med oppspill mot James. Pasningen er for lang, og går helt inn til keeper Kerr.
    48'
    Phillips feller Samuel 30 meter fra mål. Frispark for bortelaget.
    49'
    Dagens tilskuertall: 7731.
    50'
    Det påfølgende frisparket fra Ernemann går utenfor målet til Grytebust. AaFK-keeperen ser ut til å ha grei kontroll på den.
    50'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Matland legger inn fra venstre. Inne i feltet rager Orry Larsen høyest, og header i stangen og ut.
    51'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Kristoffer Tokstad
    Får kortet for å ha obstruert Ulvestad.
    52'
    Carlsen med innleggsforsøk fra høyre. Kronberg blokkerer forsøket. Sistnevnte har vært meget god så langt i kampen.
    54'
    Ulvestad med nydelig vending. Sarpsborg-spillerne må bruke ulovlige midler for å stoppe midtbanespilleren. Frispark for AaFK 30 meter fra mål. Matland og Stewart stiller seg klare.
    56'
    Det påfølgende frisparket slås knallhardt på mål av Stewart. Kerr har få problemer med å fange ballen.
    57'
    Orry Larsen drar seg innover i banen og skyter. Skuddet går godt til side for mål. Uansett positive tendenser av hjemmelaget nå.
    58'
    Matland finner James, som hæler ballen tilbake til Stewart på en fantastisk måte. Sistnevnte bruker for lang tid til å sikte, og bortelaget stjeler tilbake ballen.
    59'
    Stopp i spillet nå. Det er Ernemann som ligger nede etter å ha fått seg en smell i duell med James.
    60'
    Ernemann er oppe igjen, og spillet blåses i gang igjen.
    61'
    Stewart felles 23 meter fra mål, i god skuddposisjon. Stewart og Matland står klar bak ballen.
    62'
    Det påfølgende frisparket blokkeres til corner.
    63'
    Slås kort til Matland, som slår inn i feltet. Orry Larsen flikker ballen videre på mål. Ulvestad står foran keeper og forstyrrer såpass at han blir avblåst for offside.
    63'
    James skyter ballen i mål etter mange dueller. Dommer har blåst av, da han mener Ulvestad er for tøff i duell med Ernemann. Den kan diskuteres.
    65'
    Det er hjemmelaget som styrer det meste på Color Line Stadion nå.
    66'
    Går til Djédjé, som ikke treffer ballen skikkelig med hodet. Det hele ender i ny corner på motsatt side.
    66'
    Ender etter hvert i klypene på Sten Grytebust.
    68'
    AaFK prioriterer å holde ballen i laget, istedenfor å sette fart fremover. Hjemmelaget mottar pipekonsert av publikum. Håpløst.
    70'
    Latifu avblåses for sitt tredje feilkast i kampen.
    71'
    Stusses ut til ny corner av Heieren Hansen.
    72'
    Enorm sjanse for hjemmelaget! Corneren stusses på mål av Orry Larsen. Ballen treffer keeper Kerr, som ikke får tid til å reagere.
    73'
    James drar seg innover i banen og skyter mot lengste hjørne fra 16 meter. Kerr er fint med, og redder forsøket.
    76'
    Sarpsborg 08 er mer med i kampen igjen nå.
    76'
    Bortelaget triller ball, men skaper svært lite.
    77'
    Er dårlig slått, og går over alt og alle.
    79'
    Latifu mottar ballen nede ved dødlinjen, og slår inn. Forsøket er svakt, og går rett på keeper Kerr.
    81'
    Stewart med fryktelig pasning, og bortelaget kontrer. Forsøket ebber ut i ingenting.
    82'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Fredrik Carlsen
    Arbeidsjernet Carlsen byttes ut til fordel for unggutten Bjørdal.
    82'
    Stewart prøver å skyte fra 40 meter når han har med seg flere medspillere i angrep. Svakt valg av jamaicaneren.
    84'
    Flikkes videre av Berge. Ballen kontrolleres ut til utspark for Grytebust.
    84'
    Flott angrep av hjemmelaget. James slår til Bjørdal, som knaller til fra 8 meter. Sistnevnte tvinger frem en god redning fra Kerr.
    87'
    Er løs, og fanges enkelt av keeper.
    88'
    Latifu med innlegg fra høyre. Phillips knuser Berge i duell, og header på mål. Bare en god redning fra Kerr hindrer 1-0 for hjemmelaget.
    90'
    James stemples helt oppe i brysthøyde, og får frispark i mot seg. Helt utrolig.
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter i 2. omgang.
    90'+2
    Får kortet for uthaling av tid.
    90'+3
    Gudmundur Thorarinsson
    Får trolig kortet for munnbruk.
    90'+4
    Orry Larsen med langt innkast. Ballen stusses helt inn til keeper av Ulvestad.
    90'+5
    90'+5
    Kampen er over, og det ender 0-0. Lagene eide hver sin omgang, og det er lite å si på at AaFK og Sarpsborg 08 tar hvert sitt poeng i dag. Dermed har tangotrøyene fortsatt til gode å vinne på hjemmebane i år.