2-2
2-3

Hei og velkommen til denne eliteseriekampen mellom Viking og Bodø/Glimt.
    Det er lettskyet pent vær i Stavanger i dag, og temperaturen ligger på overkant av ti grader.
    Yann-Erik de Lanlay er fortsatt skadet og ikke klar til hverken denne kampen eller dobbeltlandskampene i neste uke. Det gjør at Jon Dadi Bödvarsson skyves ut på høyrekanten, mens Osita Chikere får en sjelden mulighet fra start for de mørkeblå.
    Etter å ha spilt 90 minutter i forrige kamp borte mot Molde er Trond Erik Bertelsen hverken på banen eller benken i dag. Hva grunnen er har Viking ikke opplyst om.
    Ellers er det mye kjent i Vikings lagoppstilling som jakter sin første seier på fire kamper.
    Bortelaget har med seg den gamle Viking-kjenningen Trond Olsen, som sikkert har lyst til å vise hjemmelaget hva han er god for. Det er ellers ingen store overraskelser i Jan Halvor Halvorsen tropp, som med seier i dag kan gå forbi nettopp Viking på tabellen.
    Da var hjemmelagets supportersang «Ein blåe dag» sunget og vi er klare til kamp. Det er betraktelig mindre tilskuere her i dag, enn det var i forrige hjemmekamp mot Sandnes Ulf på 16. mai.
    Viking sparker i gang kampen.
    1'
    Bödvarsson kommer fri på kanten og får lagt inn, men Glimt-forsvaret klarer til corner.
    4'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Haugens innoversvingte corner treffer Nisja som stusser den mot mål. Ballen går forbi alle og blir reddet på strek ut til ny corner.
    8'
    Keeper Lasse Staw er litt på bærtur når han bommer i utboksingen sin, men får hjelp av forsvaret sitt som får ballen vekk.
    9'
    Trond Olsen kommer på sitt første raid for dagen. Lynvingen bruker farten og suser forbi Jørgensen, men blir tilslutt stoppet.
    14'
    Det har ikke skjedd allverdens her det første drøye kvarteret, og Viking-trener Kjell Jonevret ser betenkt ut der han står på sidelinjen og maner sine spillere til innsats.
    17'
    Thorsteinssons første saltoinnkast for dagen ender med at Jørgensen får ballen på 16-meter. Dansken kliner til, men ballen går via et Glimt-hode og ut til corner.
    19'
    André Danielsen
    Corneren blir klarert, men Viking holder trykket oppe.
    19'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Bodø/Glimt
    Viking går opp i ledelsen. Hjemmelaget holder trykket oppe etter corneren, og får ballen ut til Jon Dadi Bödvarsson på kanten. Hans innlegg går via en Glimt-spiller og over på bakerste stolpe der Osita Chikere header ballen inn igjen på tvers. På omtrent en meters hold har Sverrisson ingen problemer med å sende de mørkeblå i føringen.
    19'
    Chikere bruker fysikken sin til å ta ned ballen før han gir den videre til Nisja. Han har muligheten til å stikke ballen videre til Thorsteinsson, men velger å gå for skudd selv. Staw redder den ganske enkelt ved sin høyre stolpe.
    23'
    Sverrisson slår en nydelig ball igjennom til Haugen. Venstrebacken befinner seg plutselig alene med keeper, men får ikke til den avslutningen han ønsker og ballen går like utenfor mål. Det blir også vinket av for offside da Chikere går etter Haugens avslutning.
    25'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Viking 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Moustapha Ndiaye
    Bodø/Glimt utligner etter en mønsterkontring. Badou vender vekk mannen sin på midtbanen og slår en ball i bakrommet på Trond Olsen. Andre Danielsen har muligheten til å få ballen vekk, men mislykkes i sin inngripen. Dermed slår Olsen ballen på tvers til Laajab, men Iven Austbø redder Ibbas skudd mesterlig. Returen går imidlertid ut til Ndiaye som setter den kaldt og rolig i mål.
    26'
    Bödvarsson kommer nok en gang ned til dødlinjen og får lagt inn fra sin kantrolle. Ballen går via et par mann i Glimt-forsvaret og spretter litt hit og dit før Staw får kontroll på ballen.
    30'
    Corneren blir i første omgang klarert ut til Thorsteinsson på 20-meter. Islendingen får dårlig treff på ballen, som spretter inn til Glimt-keeper Lasse Staw.
    31'
    Nisja demper med seg ballen på ekte Isco-vis og slår den opp i hånda på en Glimt-forsvarer. Hele stadion og en god del Viking-spillere roper på straffe, men dommer Brage Sandmoen vinker det hele videre.
    34'
    Kristoffer Haugen og Badou går ned etter et kraftig sammenstøt. Sistnevnte blir liggende og det skrikes etter båre for senegaleseren.
    39'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Anders Karlsen
    Ut: Badou Ndiaye
    Badou blir båret av banen til øredøvende jubel, og inn kommer Anders Karlsen.
    41'
    Etter mye klabb og babb får Sigurdsson klemt avgårde et skudd. Det går via en Glimt-forsvarer og ut til ny corner.
    41'
    Haugen, som er frisk igjen etter smellen, slår inn en corner som Nisja etterhvert får. Men det er en god del spillere mellom han og målet, og ballen går i blokka og ut til kontring får Glimt.
    42'
    Den kontringen blir det nesten tellende resultat av, da Steinthor Thorsteinsson på finurlig vis legger igjen ballen på fem meter til Laajab. Men nok en gang er Austbø på pletten for å redde sin islandske lagkamerat.
    44'
    Minimum fire minutter er det lagt til i første omgang.
    45'+1
    Viking 2 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Vidar Nisja
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Viking tar tilbake ledelsen på overtid. Steinthor Thorsteinsson tar ned en lang ball og spiller opp Kristoffer Haugen som fosser nedover på venstrekanten. Hans innlegg lander perfekt på pannebrasken til Vidar Nisja som stuper inn ledermålet like før pause.
    45'+1
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Glimt gir seg ikke og går rett i angrep, men Olsen klarer ikke å lure landslagsuttatte Danielsen og ballen går ut til corner. Den blir det ingenting av.
    45'+3
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Moustapha Ndiaye
    Målscorer Ndiaye får gult kort for filming etter at han prøvde å skaffe laget sitt straffespark i duell med Sigurdsson.
    45'+3
    45'+5
    Viking tar med seg 2-1 ledelsen inn i garderoben etter en fornøyelig omgang.
    Det begynte litt halvtamt, før Bjørn Daniel Sverrisson sendte hjemmelaget i føringen. Fem minutter senere utlignet Glimt på en utmerket kontring, og idet lagene så ut til å gå til pause med ett mål hver dukket Vidar Nisja opp på bakerste stolpe og sendte hjemmelaget i ledelsen igjen.
    Bodø/Glimt har vært farlig frempå ved flere anledninger og bare gode redninger fra Iven Austbø har hindret flere mål for de gule og sorte fra nord. Dermed er kampen fortsatt helt åpen foran de siste 45, til tross for hjemmelagets psykologisk viktig mål rett før pausen.
    45'
    Vi er i gang igjen.
    46'
    Bödvarsson bryter ballen høyt oppe på Glimts banehalvdel, og prøver å finne Chikere. Ballen er ikke den beste i verden, og når Chikere heller ikke prøver å møte den ebber det ut i intet for Viking.
    49'
    Viking 2 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Anders Karlsen
    Målgivende: Trond Olsen
    Bodø/Glimt utligner igjen. Innlegg fra venstre. Det ender uavgjort i den første duellen inne i feltet, og ballen detter ned i føttene til Trond Olsen. Han skjermer unna Viking-forsvaret og legger til Karlsen som bredsider ballen i en fin bue rundt Iven Austbø og i mål.
    50'
    Kristian Brix
    En frisk variant ut til Olsen på 16-meter, men lynvingens skudd går rett i Vikings forsvarsmur.
    51'
    Nok en gang er Nisja veldig nære å score på hodet. Denne gangen kommer innlegget fra Bödvarsson, men Nisjas touch blir for liten og ballen seiler utenfor mål.
    57'
    Danielsen legger inn til Chikere, men hans heading går via en Glimt-spiller og ut til corner.
    60'
    Corneren går rett i klypene på Lasse Staw.
    60'
    Nisja trikser opp ballen til seg selv med kneet, og får sendt avgårde et skudd. Men det skaper ikke allverdens problemer for Staw.
    61'
    Krostoffer Haugen prøver seg på et soloraid, men blir stoppet på vei igjennom. Venstrebacken høster likevel stor applaus for forsøket.
    62'
    Viking 2 - 3 Bodø/Glimt
    Målgivende: Ibba Laajab
    Anders Karlsen slår til igjen og Bodø/Glimt har snudd kampen. Laajab får såvidt foten på et innlegg fra kanten og ballen triller ut i returrommet til Karlsen. Han bruker samme skuddteknikk som forrige gang og setter ballen kontrollert i mål. Innbytteren er dermed tomålsscorer.
    63'
    Chikere kommer høyest på et innlegg, men spissens heading stryker tverrliggeren og går over.
    66'
    Målscorer Moustapha Ndiaye løper på seg det som ser ut som en strekk i en løpsduell og ligger utenfor banen for å få behandling.
    67'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Makhtar Thioune
    Ut: Joackim Jørgensen
    Viking gjør sitt første bytte, og det er svært så offensivt.
    68'
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Moustapha Ndiaye
    Strekkskadde Ndiaye byttes med lillebroren til Rennes-proffen Anders Konradsen.
    69'
    Nisja er nok en gang farlig frempå. Drar seg innover fra kanten og skyter. Ballen flakker voldsomt mot mål, men sniker seg meteren på utsiden av stolpen.
    73'
    Brix slår et kort frispark til Laajab som brenner til. Ballen går via en Viking-forsvarer og ut til corner.
    76'
    Trond Olsen
    Kort corner fra Olsen, som ender opp i ny corner fra motsatt side.
    76'
    Trond Olsen
    Corner nummer to blir headet unna på første stolpe.
    76'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Jón Dadi Bödvarsson
    Berisha får det siste kvarteret til å imponere. Bursdagsbarnet Jon Dadi Bödvarsson (22 i dag) går ut.
    77'
    9642 tilskuere er tilstede på dagens kamp.
    81'
    Makthar Thioune får skuddmulighet fra 20 meter, men selv om han får brukbart dreis på kula så går den rett i en Viking-spiller som står i offside.
    83'
    Ibba Laajab
    Ibba får dagens andre gule kort for hands.
    83'
    Haugen slår frisparket så høyt at det kommer ned med snø på i Stavanger i mai. Dermed er det enkelt for Lasse Staw å plukke den ned.
    84'
    Trond Olsen
    Nok et gult kort til Glimt. Denne gang er det Olsen som får det gule kortet.
    84'
    Olsen legger ned til Konradsen, men denne gang treffer ikke innbytteren mål.
    86'
    Makhtar Thioune får ballen like utenfor 16-meteren og sender avgårde et skudd som går via Glimt-forsvarer og ut til corner.
    86'
    Corneren blir klarert etter litt om og men.
    87'
    Viking har ballen mye og presser på for en utligning, men får ikke mye igjen for presset sitt. Publikum er utålmodige og roper laget i angrep.
    88'
    Chikere får et nydelig innlegg fra kanten, men istedet for å gå på mål selv header han ballen inn igjen i feltet. Det skulle han aldri ha gjort, for der kom det som så mange ganger før en Glimt-spiller og klarerte.
    88'
    Thorsteinsson skyter via en Glimt-spiller og ballen får en kjempedupp. Dessverre for hjemmelaget går den utenfor og til corner.
    90'+1
    Keeper Iven Austbø kommer opp på corneren, men keeperen får ikke presset ballen i mål. Det gjør ingen andre heller, da dommer Brage Sandmoen blåser av for at en Glimt-spiller ligger nede i straffefeltet.
    90'+1
    Ny corner og nok engang kommer Austbø opp. Ballen går ut igjen til Haugen som får lagt inn igjen. I mølja foran mål ser det nærmest umulig for Viking å ikke score, men på ett eller annet vis går ikke ballen i mål. Kjempesjanse for hjemmelaget som presser voldsomt nå.
    90'+2
    Vieux Sané
    90'+4
    90'+5
    Der var det slutt og Bodø/Glimt tar med seg en knallsterk borteseier fra Stavanger.
    Etter at Viking ledet 2-1 til pause var det bortelaget som tok grep på kampen fra start i den andre omgangen. Innbytter Anders Karlsen satte inn sitt første mål i Tippeligaen noensinne bare fem minutter ut i den andre omgangen.
    Kvarteret senere sørger samme mann for at Glimt snur kampen. Ved begge tilfellene får Karlsen servert ballen på sølvfat og bredsider ballen forbi Austbø i Viking-buret.
    Den siste halvtimen presser Viking på for utligning, samtidig som bortelaget er farlig frempå med giftige kontringer. Hjemmelaget hadde mange skuddforsøk, men de ble som regel stoppet av Glimt-forsvaret og gikk ut til corner. Et par minutter på overtid var det nesten utrolig at Viking ikke utlignet, men til tross for et ganske massivt press på slutten ender det med Vikings femte strake uten seier.