1-4
1 999
2 706

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne liveoppdateringen av AaFK mot Strømsgodset! Lagoppstillingene burde være like om hjørnet.
    AaFK (4-5-1): Mawete Mwimba - Jørgensen, Grønner, Klinkenberg, Olafsson - Nordli, Orry Larsen, Bizoza, Nenass, Castro - Fiskerstrand
    AaFK-benken: Kongshavn - Sno, Sæthre, Hatlehol, Diaw, Tafjord, Izunna, Strand Ødven, Karlsbakk.
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Stenevik, Bangou, Fosnæss Hanssen, Vilsvik - Stengel, Hove, Tokstad - Jakobsen, Mawa, Salvesen
    Godset-benken: Sætra - Leifsson, Gulliksen, Ingimundarson, Jack, Stenseth, Hammershaug, Nyhagen, Krasniqi
    AaFK har rykket ned. Det kan også Strømsgodset gjøre om de ikke spiller kortene sine riktig de siste rundene. Kveldens kamp er en kamp som skal og må vinnes om Godset ikke skal havne på kvalik eller rykke ned.
    Strømsgodset ligger på kvalikplass, ett poeng foran Mjøndalen på nedrykk. Til Start, på trygg grunn, er det også bare ett poeng. Sørlendingene møter Brann i kveld. Mjøndalen spiller ikke før i morgen.
    Historisk sett har AaFK og Strømsgodset vært jevngode, hvor sistnevnte har én mer seier i løpet av 19 kamper lagene imellom. Kampen på Marienlyst tidligere i sesongen endte 1-1 - ett av elleve poeng sunnmøringene har klart å ta i år.
    Enock Mawete Mwimba debuterer fra start i kveld. Keeperen ble byttet inn da Andreas Lie måtte av med skade i forrige serierunde, og får videre tillit i kveld. Gudmund Kongshavn må finne seg i å starte på benken til fordel for keepertalentet. 20-åringen har fem kamper for aldersbestemte landslag.
    Peter Orry Larsen spiller i kveld sin siste hjemmekamp for AaFK, da han legger opp etter sesongen. Orry Larsen er en legende i klubben, og er den spilleren som har flest kamper på høyeste nivå for de oransje og blå.
    Det nærmer seg kampstart. Nå takkes Oddbjørn Lie og Peter Orry Larsen av i deres siste kamp på Color Line Stadion. To spillere med flerfoldige år i klubben.
    Der er kampen i gang på Color Line Stadion!
    1'
    Det er Godset som starter med ballen og skal angripe. Har mye å spille for her i kveld.
    1'
    Lars Arne Nilsen tok over AaFK etter Lars Bohinen tidligere denne sesongen. Foreløpig har det ikke vært en stor suksess. De oransje og blå er allerede i gang med å tenke på neste sesong i OBOS-ligaen, hvor fokuset vil være å komme seg opp til Eliteserien igjen.
    3'
    Olafsson med et innlegg mot bakerste, hvor Fiskerstrand lurer. Spissen får ikke tak i ballen og gjestene får utspark.
    5'
    Det er hjemmelaget som har hatt mest ball innledningsvis. Virker litt småshaky bakover, gjestene. Vil situasjonens alvor ta overhånd?
    5'
    Brukbart angrep av Godset. Får spilt gjennom Hove, som legger inn, men keeper fanger enkelt.
    6'
    Castro slår inn, og gjestene tvinges til å gi bort en corner.
    6'
    Hjørnespark til Aalesund
    6'
    Litt kaos i feltet der! Er ikke langt unna at Orry Larsen får skutt den inn. Starer med en svak utboksing av keeper.
    7'
    Langt innkast som blir klarert til Grønner. Smeller til på halvvolley, men den går et stykke over.
    8'
    Nytt godt angrep av vertene! Castro boltrer seg i mellomrommet og slipper til Bolkan Nordli. Banker til og treffer nettveggen! Veldig nære scoring her, AaFK!
    9'
    Bizoza får også testet skuddfoten. Like unøyaktig som lagkameratene, men her ligger det et AaFK-mål i luften om ikke drammenserne skjerper seg.
    10'
    Mål for Strømsgodset!
    Aalesund 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Johan Hove
    Målgivende: Lars-Jørgen Salvesen
    På sin første visit scorer Godset! AaFK roter bort balle på egen halvdel. Saalvesen flikker en pasning videre til Hove, som ganske enkelt setter inn 0-1 fra inne i 16-meteren. Dårlig forsvarsspill.
    10'
    Litt mot spillets gang den scoringen, men det er jo slik det er å spille mot AaFK. Man scorer, nesten alltid. Har bare 11 poeng i Eliteserien, ett mindre enn Sandefjords rekorddårlige sesong med 12 poeng fra 2010.
    13'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kristoffer Tokstad
    Tøff takling på Bolkan Nordli.
    14'
    Oisann! Mawete tar seg litt vel god tid og Mawa blokkerer utspillet. Slipper med skrekken, får fanget ballen like etterpå.
    16'
    Godset som har kontroll på kampen nå. Styrer spillet mot et stadig mer passivt AaFK.
    19'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    20'
    Bizoza lager frispark til Godset. Prøver å slå inn i feltet, men vertene henger med på den.
    22'
    Bolkan Nordli skyter, men nok en gang et stykke over fra AaFK.
    23'
    Strømsgodset er i øyeblikket forbi Start med to poeng. Sørlendingene spiller kl. 20 mot Brann.
    26'
    Kaos i de bakre rekker! Nære på med Godset, men AaFK får banket ballen via en motspiller og ut til utspark.
    29'
    Salvesen lukter på bakerste, men får ikke nikket mot mål. Stort Godset-press de siste minuttene.
    31'
    Salvesen ville ha straffe i duellen på bakerste stolpe. Får en liten dytt i ryggen, men dommeren ikke enig i protestene.
    33'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Valdimar Thor Ingimundarson
    Ut: Kristoffer Tokstad
    33'
    For en sjanse! Salvesen blir spilt fri i boksen og trekker innover. Får avsluttet upresset, men ballen blåses over fra kloss hold. Der kunne det stått 0-2 i Ålesund.
    34'
    36'
    Hove vokter på første stolpe og sender ballen ut til en ny corner.
    36'
    36'
    Hove klarerer igjen - denne gang ut av farlig sone.
    36'
    Salvesen tar seg ned til linjen, vender bort en sklitaklende AaFK-spiller og legger inn. Ballen stopper hos keeper.
    38'
    Salvesen forsøker å drible i stedet for å spille ballen videre. Var tre mot tre ved 16-meteren der, Godset.
    39'
    Gult kort til Aalesund
    Jonas Grønner
    River Mawa i bakken og lager frispark 25 meter fra mål.
    39'
    Maigaard som tar frisparket. Skrur over muren og et par meter til side for mål.
    40'
    Etter en svært god innledning av AaFK, har gjestene tatt fullstendig over resten av omgangen. Kan hjemmelaget få en opptur før pause?
    42'
    Castro legger inn til Fiskerstrand, som forsøker å kjempe til seg plass i boksen. Skuddet blir blokkert, men AaFK spiller seg til en ny sjanse ved Castro. Skuddet går over og til side for mål.
    43'
    Fiskerstrand og Tchamba ligger begge nede etter en hodeduell på midtbanen. Ser ut som begge vil trenge medisinsk tilsyn.
    45'
    Tchamba sliter med foten, mens det ser ut som Fiskerstrand fikk seg en smell i nakken. Begge oppe og står nå.
    45'+1
    Strømsgodset som får frispark etter duellen. Piping fra publikum.
    45'+2
    Det legges til to minutter.
    45'+2
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Ståle Sæthre
    Ut: Vetle Fiskerstrand
    46'
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Peter Orry Larsen
    46'
    Lars Arne Nilsen tar grep i pausen. Dobbeltbytte fra hjemmelagets trener.
    46'
    Aalesund scorer selvmål!
    Aalesund 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Nenass
    Absurd scoring. Full forvirring mellom Klinkenberg og Mawete. Midtstopperen skal heade bort et innlegg fra Godset, men bak ham roper keeperen. Midtstopperen lar ballen gå - hvor den smetter inn under beinene til Mawete og inn i mål. SDet var et innlegg fra Vilsvik via Nenass som gikk i mål.
    47'
    Kan AaFK - med midtstopper Ståle "Stålinho" Sæthre på topp - slå tilbake i denne omgangen? Den som venter, får se.
    51'
    Godset lever godt med status quo. Har god kontroll og resten av omgangen handler om å sikre seieren
    54'
    Aalesund 0 - 3 Strømsgodset
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    LARS-LINKEN. Vilsvik med et tidlig innlegg inn i boksen. Ingen passer på Salvesen, som styrer ballen i lengste med hodet.
    54'
    Hardt for de andre lagene i nedrykkskampen å se motstanden Godset møter her. AaFK har lite å stille opp med nå.
    58'
    AaFK roter bort ballen igjen, men Mawa kommer seg ikke til avslutning.
    61'
    Castro legger inn mot Sæthre, som er i offside.
    61'
    To Godset-spillere smeller sammen og går i bakken. Holder seg til hodet. Dommeren blåser ikke av spillet før Godset har satt ballen i mål, men likevel virker det ikke som målet vil stå. Joda...
    63'
    Aalesund 0 - 4 Strømsgodset
    Mål: Duplexe Tchamba
    Merkelige scener... To Godset-spillere ligger nede etter sammenstøt med keeper. Salvesen holder seg til hodet. Spillet forsetter og Tchamba smeller inn 0-4. Da stopper dommeren spillet, og først ser det ikke ut til at målet blir tellende. Men det står 0-4.
    64'
    Mawa har ikke fått scoret ennå. Prøver å plassere den i lengste, men sniker seg like utenfor.
    67'
    Inn: Sigurd Tafjord
    Ut: Davíð Kristján Ólafsson
    69'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Niklas Fernando Castro
    69'
    Denne kampen er i praksis over. Godset setter press på Start som spiller senere i kveld. Mjøndalen, som spiller i morgen, er nok heller ikke veldig fornøyd med stillingen på Sunnmøre.
    72'
    Mawa prøver en gjennombruddspasning, men angrepet stoppes. Alt handler om Godset her.
    75'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    77'
    Inn: Ari Leifsson
    Ut: Duplexe Tchamba
    77'
    Tchamba så ut til å ha litt vondt. Byttes ut et kvarter før slutt her, målscoreren.
    78'
    Diaw med et skudd på mål for vertene., Prøver å trille den i lengste, men keeper har god kontroll.
    79'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 4 Strømsgodset
    Mål: Markus Seehusen Karlsbakk
    MÅÅÅL! Perfekt start på innhoppet for den lokale unggutten. Får stå upresset på 16-meteren og prikker ballen i hjørnet. Pen avslutning.
    80'
    Tafjord nede med en skade. Gikk vel ut over ankelen, men han kommer seg på beina igjen.
    82'
    Det tikker mot full tid i Ålesund. Hjemmelaget har hatt lite å stille opp med de siste 75 minuttene, men kan i det minste ta med seg scoringen fra Karlsbakk som et lyspunkt.
    87'
    Der kan vel Hove skyte selv? Er selvisk og spiller mot Mawa, men pasningen er for unøyaktig.
    89'
    Karlsbakk vinner hjemmelagets bestemannspris på Color Line Stadion. Ikke mange minuttene han har vært på banen.