Ble dekket av Per Opsahl

God ettermiddag! Da er lagoppstillingene på vei inn.
    Haugesund (4-3-3): Sandvik - Fredriksen, Pallesen, Tiedemann Hansen, Stølås - Grindheim, Leite, Krygård - Ammitzbøll, Wadji, Therkildsen
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Lode, Høibråten, Bjørkan - Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Solbakken
    Haugesund trenger én seier på de to siste kampene for å sikre 8.-plassen de for øyeblikket er innehavere av. Det vil være en stor underdrivelse å si at Bodø/Glimt har vært vriene å ha med å gjøre denne sesongen. De er suverene seriemestere, men hva kan de utrette på en tung gressmatte en onsdag kveld i desember?
    Ifølge hjemmesiden som er eid av Norsk rikskringkasting (NRK) og Meterologisk Institutt, Yr.no, er det meldt fem grader og svak vind fra sørøst med vindkast på rundt 4 meter per sekund.
    Aldri tidligere har et lag klart å score 100 mål i løpet av én sesong. Bodø/Glimt står med 96 mål når to kamper gjenstår. De møter Viking hjemme i siste kamp.
    Rosenborg har foreløpig det høyeste målsnittet i en sesong. De scoret 87 mål på 26 kamper i 1997. Det betyr at Bodø/Glimt må score 101 mål for å toppe dette snittet på 3,35.
    Kasper Junker jakter toppscorertittelen. Han har 22 mål – ett mindre enn Amahl Pellegrino. Kristiansund har også én kamp ekstra igjen å spille.
    Bodø/Glimt knuste Haugesund på Aspmyra i juni. Da scoret Junker tre ganger i 6-1-seieren.
    Christian Grindheim spiller sin siste hjemmekamp for FK Haugesund i kveld. 37-åringen har hatt en solid karriere som startet i 2000 for Haugesund. Siden da har han spilt for Vålerenga, Heerenveen, FC København, Vålerenga igjen og FK Haugesund de tre siste sesongene. Midtbanemannen har 54 landskamper for Norge.
    Desler skal ikke spille likevel for hjemmelaget. Ulrik Fredriksen starter.
    Glimt og Junker tar avspark.
    1'
    Lode åpner med en langpasning - som går til innkast.
    1'
    Gjestene triller ballen mye i laget. Rolig tempo i åpningsminuttene.
    3'
    Ammitzbøll får en albue i bakhodet fra Høibråten. Frispark til hjemmelaget.
    4'
    Sampsted legger fint inn fra høyre, men Tiedemann header unna.
    6'
    Fint Glimt-angrep, og klareringen fra Tiedemann går rett i bena til Berg på 18 meter. Han skyter lavt på mål - keeper redder greit.
    6'
    Leite kommer sent inn i en duell med Lode, og er heldig som ikke får frispark imot seg der.
    8'
    Glimt får kampens første corner.
    9'
    Zinckernagel tar den, men Tiedemann header unna. Zinckernagel får ballen tilbake, og slår meget farlig inn mot bakre stolpe. Men ingen Glimt-spillere er på hugget der.
    10'
    Leite med fint forarbeid, og stikker til Stølås inne i feltet. Berg er tilbake og klarerer til corner.
    11'
    Corneren fra Stølås blir halvklarert, og Leite smeller til på hel volley. Får bra treff, men suseren går rett i fanget til keeper.
    12'
    Solbakken med innegg, eller skudd, fra venstrekanten - seiler utenfor stolpen til venstre for keeper som tilsynelatende har kontroll.
    12'
    Ny corner til hjemmelaget. Stølås tar den, og keeper bokser unna-
    13'
    Leite er på farten igjen, og drar seg fint fri på venstrekanten. Men pasningsforsøket er upresist.
    15'
    FKH skaffer seg en ny corner. Men Stølås er ikke preis med venstrefoten, og ballen går over alle i feltet før den går over kortlinjen. Svakt!
    19'
    Stølås prøver en stikker i retning av Wadji, men en Glimt-forsvarer kommer imellom. Mulig det hadde vært offside også.
    20'
    Solbakken kan legge inn fra venstre, men det er ikke spesielt godt utført. Ballen seiler over alle inne i feltet.
    22'
    Fint angrep av hjemmelaget. Leite, Krygård og Stølås gjør "alt" riktig før sistnevnte slår inn mot første. Keeper plukker den.
    24'
    Zinckernagel får frispark imot seg i duellen med Krygård. Frispark til hjemmelaget i småfarlig posisjon.
    24'
    STORE SJANSER TIL FKH! Frisparket slås fra Stølås og Amitzbøll header mot målet. Haikin får slått den i tverrliggeren. Returen havner hos Pallesen, men han avslutter rett på keeper.
    26'
    Stølås feller Zinckernagel, og det blåses straffe. Det ser greit ut.
    26'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    FK Haugesund 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Kasper Junker
    Dansken setter den sikkert i nettet! Hans 23. scoring for sesongen.
    27'
    Wadji avblåses for offside, og protesterer. Får en meget streng pekefinger fra dommer der.
    30'
    Frispark til Glimt i brukbar posisjon.
    31'
    Mål for Bodø/Glimt!
    FK Haugesund 0 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Philip Zinckernagel
    Så skyter dansken overraskende på det frisparket. Skrur den rundt den ene mannen i muren og helt borte ved stolpen til venstre for keeper. Men det er svakt av Sandvik - den SKAL han ta.
    31'
    Nå er ikke hjemmelaget med på notene her i det hele tatt. Solbakken kommer til avslutning fra 16 meter - like utenfor krysset til høyre for keeper.
    33'
    Leite er frempå med en lang tå inne i feltet, og lurer nesten Haikin. Men Glimt-keeperen får den unna til corner.
    34'
    Corneren halvklareres, men Stølås får ballen og finner Grindheim. Så roter veteranen med pasningen, men er hedlig da Leite plukker returen. Så skyter Leite godt - og Haikin må strekke set for å redde. Therkildsen "mæler" returen i tverrliggeren, men han er offside og det blåses.
    35'
    Solbakken setter fart inn i feltet, og forsøker å slå ballen ut - Sandvik og forsvaret får pået vis klarert. Men det er ikke heeelt solid bak der.
    40'
    Fine tendenser av vertene. Leite, Wadji og Krygård. Men må nøye seg med innkast.
    41'
    Glimt kontrer, men Fet roter bort ballen. Burde fått den videre til en medspiller.
    42'
    Wadji i offside igjen.
    43'
    Zinckernagel ruller opp et angrep på høyresiden igjen. To avslutningsforsøk blokkeres, før Berg avslutter rett på keeper.
    45'
    Det har vært en jevn omgang, men Glimt leder altså med to.
    - Jeg føler det ikke er straffe. Det er så billig som det går an å bli, men greit nok - det skjer, sier Stølås til Eurosport om straffesituasjonen.
    - Vi har egentlig ok kontroll, men de er litt farlige på overganger. 2-0 er rimelig godkjent oppsummerte Zinckernagel til Eurosport.
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Marius Lode
    46'
    Solbakken legger igjen til Zinckernagel, men Sandvik redder skuddet fra 17 meter ganske så enkelt.
    48'
    Zinckernagel banker til fra skrått hold - via Sandvik, stolpen og til corner.
    50'
    Brunstad Fet sitter på gresset og trenger behandling. Kan se ut til at Vetlesen skal inn.
    52'
    Wadsji mener han blir felt nede på venstrekanten, men får ikke frispark.
    53'
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    Hugo Vetlesen kommer inn til sin eliteseriekamp nummer 100.
    54'
    Zinckernagel skyter fra distanse, men det er en enkel redning for Sandvik.
    54'
    Saltnes og Junker med herlig veggspill, men så redder Sandvik avslutningen fra Junker.
    57'
    Wadsji ligger nede med en skade etter en duell med Høibråten. Han må få hjelp av banen, så det ser ikke lovende ut.
    58'
    Junker ligger nede med en skade nå. Felles av Pallesen Knudsen.
    59'
    Gult kort til FK Haugesund
    Fredrik Pallesen Knudsen
    FKH.forsvareren får gult kort for taklingen.
    59'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Nikita Haikin
    Glimt-keeperen får gult kort for protestene etter duellen mellom Knudsen og Junker.
    59'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Ibrahima Koné
    Ut: Ibrahima Wadji
    60'
    Glimt får frispark på høyrekanten. Zinckernagel tar det, men Amundsens heading treffer ikke målet.
    61'
    Corner til bortelaget. Det blir ikke farlig.
    62'
    Zinckernagel skyter - via en forsvarer og til corner. Kort variant som koker bort.
    63'
    Zinckernagel med nok et skuddforsøk. Ny blokkering, og ny corner.
    65'
    Corneren heades unna av Krygård.
    66'
    Berg finner Zinckernagel med en god pasning. Innlegget går via en FKH-spiller og til nok en corner.
    67'
    Hjemmelaget får klarert corneren, og kontrer.
    68'
    Alfons Sampsted
    Sampsted feller Ammitzbøll i overgangsmuligheten, og får et meget fortjent gult kort.
    68'
    Ammitzbøll kommer seg opp og fortsetter etter en liten pause.
    69'
    Corner til hjemmelaget. Grindheim stusser, og en halvklarering plukkes av Krygård - skuddet blokkeres til ny corner.
    69'
    Så blåses det mot hjemmelaget på den påfølgende corneren fra Stølås.
    70'
    Saltnes med fin stikker til Solbakken på venstrekanten. Sistnevnte legger inn, men Hansen header til corner.
    71'
    Keeper Sandvik får frispark på den påfølgende corneren.
    71'
    Inn: Thore Pedersen
    Ut: Alexander Ammitzbøll
    72'
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Christian Grindheim
    73'
    Siste kampen for Grindheim hjemme i Haugesund der altså.
    73'
    Zinckernagel slår hardt mot bakre stolpe, der ingen er på plass. Så får Glimt en gratis corner der. Er ikke borti noen, men gjestene takker.
    75'
    Saltnes er på corneren ved første stolpe, men Sandvik redder greit.
    75'
    Bodø/Glimt har styrt det aller meste nå i andre omgang. Holder ballen i laget og cruiser litt for øyeblikket.
    77'
    Stølås med godt innlegg fra venstre, og Kone når nesten den ved første stolpe. Men Høibråten er våken og får gitt til corner.
    78'
    Corneren blir klarert.
    78'
    FK Haugesund 0 - 3 Bodø/Glimt
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    Har vi sett det før? Ja ... Glimt kontrer på herlig vis. Saltnes finner Junker, som drar seg fri like innenfor 16-meteren, og setter ballen lavt til venstre for keeper.
    78'
    Våge Nilsen med et skuddoforsøk - like utenfor.
    80'
    Inn: Oliver Klitten
    Ut: Bruno Leite
    80'
    Inn: Kristoffer Gunnarshaug
    Ut: Kevin Krygård
    80'
    Stor sjanse for gjestene. Solbakken spiller til Saltnes, som avslutter utenfor fra god posisjon. Nesten mål nummer 100 der!
    83'
    Inn: Elias Hagen
    Ut: Patrick Berg
    84'
    Saltnes prøver seg med hælen etter en corner, men Tiedemann Hansen klarerer til ny corner.
    85'
    Ibrahima Koné
    85'
    FK Haugesund 0 - 4 Bodø/Glimt
    Målgivende: Ola Solbakken
    Ola Solbakken gjør forarbeidet og triller til Junker, som setter inn sitt tredje og Glimts mål nummer 100 i serien denne sesongen.