2-2
2 312
2 273

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av dagens eliteseriekamp på Color Line Stadion, mellom hjemmelaget Aalesund og «Gutan» fra Tromsø.
    Lagoppstillingene er inne, vi tar AaFK først.
    Aalesund (4-3-3): Grytebust – Golubovic, Serbecic, Fällman, Määttä – Nenass, Segberg, Canadjija – Kallevåg, S. Haugen, Nordli. Benken: Lansing, F. Haugen, Ammitzbøll, Barmen, Ødemarksbakken, Diaw, Hopland, Rafn, Andersen.
    Tromsø (3-5-2): Haugaard – Øyvann, Psyché, A. Jenssen – Vesterlund, S. Opsahl, R. Y. Jenssen, Antonsen, Nilsen – Moses, Mikkelsen. Benken: Thomas, Gundersen, Winther, Kitolano, Kamanzi, Tuominen, T. Hafstad.
    Begge lags trenere har foretatt to endringer. Lars Arne Nilsen har foretrukket Petar Golubovic og Erlend Segberg fremfor Simen Rafn og Kristoffer Barmen som starter på benken i dag. Gaute Helstrup har valgt å starte med Anders Jenssen og Kent-Are Antonsen, og benke Jostein Gundersen og Eric Kitolano.
    Kent-Are Antonsen spilte den siste halvtimen for Eric Kitolano mot HamKam sist (seier 2-1). Nå er Antonsen for første gang siden 29. august i fjor med fra start i en seriekamp.
    Serbiske Petar Golubovic debuterer fra start i eliteserien. AaFK-backen spilte det siste kvarteret i forrige rundes kamp mot Viking.
    Aalesund og Tromsø har åpnet seriesesongen noenlunde likt, med hver sin hjemmeseier og hvert sitt bortetap. Lagene møttes for øvrig i Spania tidlig i årets oppkjøring. AaFK slo TIL 2-1 i februar etter to scoringer av Sigurd Haugen.
    Tromsø har bare vunnet én av de åtte siste møtene med AaFK i Ålesund (2-0 i 2015). Siste tilsvarende oppgjør, i april 2017, endte 3-1 til AaFK etter scoringer av Bjørn Helge Riise, Mos Abdellaoue og Vebjørn Hoff i andre omgang. Mikael Ingebrigtsen hadde gitt TIL ledelsen i første omgang.
    Det nærmer seg kampstart på CLS, som bader i sol. Det er 17 grader og riktig så vårlig.
    Lars Arne Nilsen melder at Kristoffer Barmen har vært syk de siste dagene, så det er grunnen til at han åpner på benken. Barmen ble jo matchvinner da AaFK slo Kristiansund i premieren.
    Marius Lien fra Fossum i Skien er dagens kampleder.
    Kapteinene David Fällman og Ruben Yttergård Jenssen hilser på hverandre, og da skulle vi være klare for match!
    Tangotrøyene setter kampen i gang.
    1'
    En lang ball mot Haugen, men TIL-keeper Haugaard når kula først.
    1'
    TIL bryter på høyre, men Mikkelsen får ikke tak i oppspillet.
    2'
    Tromsø kommer igjen, nå på venstre, men pasningen fremover er upresis.
    3'
    Tromsø spiller tålmodig. Ser etter åpninger.
    4'
    Så slås ballen opp i banen, mot Moses, men ender opp hos Grytebust.
    4'
    Vesterlund er fri på høyre. Innlegget fra Opsahl kommer, men er ufarlig.
    5'
    Tromsø har mye ball innledningsvis. Akkurat som de ønsker.
    6'
    Moses og Mikkelsen kombinerer, men Antonsen stoppes i neste trekk.
    6'
    Vesterlund er igjen ledig på høyre, men Psychés pasning ut mot dansken er for lang.
    7'
    Så omsider litt Aalesund igjen.
    8'
    Spillet vendes fint mot høyre, men Golubovic går seg fast.
    8'
    Aalesund bryter på midten, kommer på høyre.
    9'
    Men Yttergård Jenssen bryter, felles og får frispark. Frisparket tas kort.
    9'
    Nytt TIL-frispark, høyt i banen, på høyre.
    10'
    Opp med de luftsterke spillerne.
    10'
    Opsahl løfter inn, ballen klareres. Yttergård Jenssen prøver skudd fra distanse, men enkelt for Grytebust.
    10'
    Så jobber TIL frem en corner.
    11'
    Opsahl løfter bak i feltet. Grytebust rykker ut fra streken, kommer ikke frem i klyngen, men ballen går over alle og ut over kortlinjen. Utspill fra mål.
    12'
    Tromsø forsøker å få til noe i mellomrommet, men presisjonen er ikke god nok.
    13'
    Så stikker Aalesund opp. Bolkan Nordli får tak i nedfallsfrukten etter et langt innlegg, hugger til med venstrefoten fra 12 meter, men skuddet går utenfor.
    13'
    Nordli igjen på farten, på venstre. Går ned i duell med Øyvann, men får ingenting.
    14'
    Småfarlig innlegg fra Øyvann. Moses er fri i feltet, men får ikke tak i ballen.
    15'
    Så ny duell mellom Nordli og Øyvann, og denne gang er det både frispark og kort. Riktig dømt.
    16'
    Gult kort til Tromsø
    Casper Øyvann
    17'
    God innleggsposisjon, dette.
    17'
    Men frisparket slås litt for høyt og langt. Tanken er god. Det er en mann ledig på bakre stolpe, men ballen går ut over kortlinjen.
    17'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Tromsø
    Mål: Sigurd Haugen
    Målgivende: Erlend Segberg
    Tromsø roter det til og blir straffet! Haugaards pasning ut fra eget mål går til Segberg som oppfatter situasjonen raskt. Finner Sigurd Haugen som hamrer ballen lavt forbi Tromsøs danske keeper.
    18'
    Tromsø prøver å få til en kjapp replikk på venstre, men Mikkelsen går seg fast.
    20'
    Sigurd Haugen scoret to ganger da lagene møttes i treningskamp i februar. Her plager han Gutan nok en gang.
    21'
    Kent-Are Antonsen kommer seg på bena etter en trøkk. Har slitt med langvarig skade, så vi får håpe han rister dette av seg.
    22'
    Antonsen er med igjen, forårsaker et frispark mot Kallevåg utenfor Aalesunds 16-meter.
    23'
    Mikkelsen med et skudd fra 20 meter som går via en spiller, men Grytebust er med på notene.
    23'
    Frispark Aalesund på 18-19 meter, til venstre. Bolkan Nordli ble hindret av Opsahl. Hjemmefansen klapper ivrig og forventningsfullt.
    24'
    Bolkan Nordlis frispark klipper toppen av muren. Haugen prøver en spektakulær volley fra 11 meter, men sleiver ballen laaangt utenfor.
    25'
    Farlig! Følsom chip inn i feltet av Yttergård Jenssen, Moses nikker, men Grytebust spreller til og redder til corner!
    27'
    Corneren ryddes unna. Tromsø må begynne på nytt.
    27'
    Tromsø med mye ball, men Aalesund ligger lavt og kompakt. Vrient å finne åpninger for gjestene.
    28'
    Nilsen trer frem, rett forbi både Mikkelsen og Moses.
    29'
    Øyvann med en hard takling på Canadjija. Må passe seg litt, Øyvann. Har jo gult kort.
    30'
    1-1 i store sjanser etter den første halvtimen. Aalesund fikk uttelling på sin ene.
    31'
    Golubovic løfter frem mot Kallevåg som ikke er offside. Innlegget er hardt og godt, men styres ut til corner av Øyvann.
    32'
    Det nikkes, men ikke på mål. Aalesund kommer igjen.
    33'
    FARLIG! Bolkan Nordli med et flatt skudd fra spiss vinkel på høyre i feltet. Feberredning av Haugaard!
    33'
    Corneren blir resultatløs.
    34'
    Tromsø slurver. Aalesund kommer fort.
    35'
    Men kontringen ødelegges av et dårlig pasningsvalg. Canadjija er lediog på venstre, men det er Kallevåg på høyre som det slås på, og den avskjæres.
    36'
    Godt Aalesund-forsøk på høyre, får en ny corner.
    37'
    Øyvann rager høyest i feltet, både en og to ganger. Kallevåg plukker opp klareringen, klemmer til, via Yttergård Jenssen og til en ny corner.
    37'
    Corneren ryddes unna. Men Aalesund holder trykket oppe.
    38'
    Dessverre en misforståelse mellom Nordli og Golubovic. Tromsø overtar.
    38'
    NESTEN 1-1! En pasning innover i feltet treffer en forsvarer, faller fint for Moses, men Serbecic griper inn i grevens tid, vekk med ballen!
    39'
    Mikkelsen jobber frem en corner.
    40'
    For lavt slått. Det renses kontant unna.
    41'
    Tromsø trykker på, men Aalesund kriger bra og får ryddet opp utenfor egen 16-meter.
    42'
    Mikkelsen forsøker en overlap på høyre, men mislykkes.
    43'
    Aalesund holder på ballen. Vil gjerne gå i garderoben med ledelse.
    44'
    Så får Tromsø frispark på midten. Antonsen igjen den det går ut over. Men veteranen er opp igjen.
    44'
    Øyvann løfter inn fra høyre, som så mange ganger tidligere. Fällman stanger ballen vekk.
    45'
    Ett minutts tillegg her.
    45'+1
    Et siste angrep fra AaFK her.
    45'+1
    Men innlegget går inn til Haugaard, og da blåser dommeren av.
    45'+2
    Aalesund leder 1-0 etter en jevnspilt omgang. Sigurd Haugen straffet en feil av TIL-keeper Haugaard. Simen Bolkan Nordli var nær ved å doble vertenes ledelse, mens Ebiye Moses hadde TILs to beste muligheter.
    Vi er i gang igjen.
    46'
    Vesterlund med tidlig innlegg fra høyre, men til en tangotrøye. Vekk med ballen.
    46'
    Men Tromsø kommer igjen. Øyvann finner Mikkelsen i boksen. Han vender vekk sin mann, skyter, men utenfor bakre stolpe. Brukbar mulighet!
    46'
    - Vi vil se en bedre utgave av oss selv, sa TIL-trener Gaute Helstrup før 2. omgang.
    48'
    Nilsen slår inn fra venstre, men treffer bare Golubovic.
    49'
    Tromsø mislykkes med en avskjæring i eget forsvar, Haugen styrter mot mål, men hindres tilstrekkelig til at det ikke blir noe av forsøket. Haugen vil ha frispark, men får ingenting.
    50'
    Mye Tromsø innledningsvis.
    51'
    Mål for Tromsø!
    Aalesund 1 - 1 Tromsø
    Mål: Sakarias Opsahl
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    KJEMPEGOAL! Opsahl rister av seg Bolkan Nordli, legger an og klinker ballen opp i venstre kryss fra 20 meter!
    51'
    Tromsø prøver igjen, men Yttergård Jenssens vipp inn i bakrom finner ingen medspillere.
    55'
    Langpasning fra Aalesund. Haugen lurer Psyché, men det påfølgende innlegget plukkes enkelt av Haugaard.
    56'
    AA-F-K ropes det taktfast fra hjemmefansen. De trenger støtten. For det er Tromsø som får til mest nå.
    57'
    Moses prøver en avslutning fra langt hold, men høyt over.
    58'
    AaFK får en overgangsmulighet.
    59'
    DER SKAL DET STÅ 2-1! Bolkan Nordli gjør forarbeidet på venstre, finner Kallevåg på straffemerket, men høyrekanten blåser avslutningen utenfor!!
    59'
    Yttergård Jenssen tråkler seg inn i boksen, stoppes, går ned, men får ikke straffesparket han mener han skal ha.
    62'
    Psyché går i bakken i en duell med Haugen. Har vondt i et lår.
    63'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Erlend Segberg
    64'
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    64'
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Nenass
    64'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Jostein Gundersen
    Ut: Christophe Psyché
    Psyché må gi seg. Gundersen kommer inn i forsvaret.
    65'
    Anders Jenssen overtar den sentrale plassen i TIL-forsvaret.
    66'
    Tøff duell mellom Anders Jenssen og Sigurd Haugen, men begge kan fortsette, trolig med litt skallebank.
    66'
    Gundersen dveler for lenge på ballen, men slipper med skrekken.
    67'
    Inn: Eric Kitolano
    Ut: Kent-Are Antonsen
    68'
    Inn: Jasse Tuominen
    Ut: Ebiye Moses
    69'
    Aalesund 2 - 1 Tromsø
    Målgivende: Fredrik Haugen
    DOBBEL HAUGEN! Fredrik Haugen spiller fri navnebror Sigurd. Haugaard kommer veldig langt ut fra eget mål og gjør det ganske enkelt for Sigurd å overliste dansken.
    69'
    Tromsø ruller opp på høyre, men Vesterlunds innlegg er svakt, går gjennom hele feltet.
    73'
    Brukbart Tromsø-innlegg på bakre stolpe, men en forsvarer får nikket ballen vekk idet det kan bli farlig.
    74'
    FEBERREDNING! Mikkelsen runder på høyre i boksen, finner Kitolano foran mål, men nikken reddes mesterlig av Grytebust!!
    74'
    Inn: Alexander Juel
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    Inn med en dansk debutant.
    75'
    Hjørnespark til Tromsø
    76'
    Det stusses foran mål før det klareres.
    76'
    Canadjija er løs på venstre, skaffer en corner.
    78'
    Barmen møter på første stolpe, nikker like over. Godt forsøk.
    78'
    Nilsen med innlegg, Juel Andersen løfter ballen tilbake inn foran mål, men der er det ingen lagkamerater.
    79'
    Øyvann løfter et frispark inn på hodet til innbytter Tuominen, men finnens nikk går noen meter utenfor.
    80'
    Aalesund forsvarer seg lavt, skalker alle luker og håper det skal dukke opp en overgangsmulighet eller to. Tromsø har mye ball.
    81'
    Tromsø mister, men vinner tilbake og får frispark på 20-25 meter, ute til venstre.
    82'
    Skudd eller innlegg?
    83'
    Det blir innlegg. Anders Jenssen forsøker å få til et skudd i klyngen foran mål, men mislykkes.
    83'
    Nytt dobbeltbytte.
    84'
    Inn: Felix Winther
    Ut: Casper Øyvann
    85'
    Inn: Waren Hakon Christofer Kamanzi
    Ut: Lasse Nilsen
    85'
    Jostein Gundersen flyttes opp i angrep.
    85'
    Dagens publikumstall: 5191.
    86'
    Tromsø har fem minutter, pluss tillegg, på å få med seg et poeng fra denne kampen.
    86'
    Kamanzi faller idet han skal komme til skudd i Aalesund-feltet. Tromsø må begynne på nytt.
    87'
    Langt innlegg, helt inn til Grytebust.
    87'
    Tuominen er litt for nærgående mot Grytebust. Dommer Lien griper inn, roper "kutt ut", og får gehør.
    88'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Sigurd Haugen
    Tomålsscoreren klappes av banen.
    88'
    Tromsø kommer enda en gang.
    89'
    Aalesund er tilbake med alle mann.
    89'
    Og rydder unna. Og kontrer.
    89'
    Diaw holder på ballen og spiller i støtte. Ingen vits i å ta noen sjanser.
    89'
    Men Tromsø får tak i ballen og får samlet sammen til et Kitolano-skudd fra 20 meter. Men ganske løst og rett på Grytebust, Enkelt for Aalesunds gode burvokter.
    90'
    Fem minutter ekstra spilletid.
    90'+1
    Mikkelsen legger inn fra venstre, på hodet til Gundersen, men stopperen kommer ikke over ballen og headingen går langt utenfor.
    90'+1
    Kamanzi med et dårlig innlegg fra høyre.
    90'+2
    Gundersen duellerer med Juel Andersen, men er for røff mot dansken. Frispark Aalesund - som tar seg god tid.
    90'+3
    To minutter igjen for Tromsø å berge uavgjort.
    90'+3
    TVERRLIGGER! Haugaard roter langt utenfor eget mål. Ødemarksbakken får tak i ballen, lobber keeper, men treffer tverrliggeren!!
    90'+4
    Tromsø spiller dristig i eget forsvar. Ødemarksbakken snapper nesten, før han går ned. Men får ingenting. Tromsø overtar.
    90'+5
    Aalesund 2 - 2 Tromsø
    Mål: Jostein Gundersen
    Målgivende: Felix Winther
    SÅ SITTER UTLIGNINGEN! Winther legger inn fra høyre, Gundersen stuper frem på fem meter og stanger ballen i nettet!
    90'+5
    Men sinnene er i kok på Aalesund-benken som mener seg snytt for frispark. Yttergård Jenssen går inn i Ødemarksbakken med ganske strake ben i forkant av 2-2, er vel på ballen, men det lukter frispark av den. Aalesund-sinnet er til å forstå.
    90'+7
    Det er slutt på CLS. Kampen ender 2-2 etter en høydramatisk avslutning. Rett før utligningsmålet mener Aalesund seg snytt for et frispark. Situasjonen vil bli diskutert. Yttergård Jenssens takling på Ødemarksbakken er hard. Muligens i overkant hard, men dommer Lien mener TIL-kapteinen er på ballen og vinker spillet videre. Dermed ble ikke Sigurd Haugen matchvinneren han lå an til å bli.
    - Grusomt å se på. Jeg hadde en kjempegod følelse da jeg gikk av. J... frustrerende, sier tomålsscorer Haugen. Om situasjonen før 2-2-målet sier han: - Det var klink frispark og farlig spill. Dommertabbe, dessverre, mener Haugen når han får se bildene av situasjonen rett etter kampen.
    - Når det (2-2) kommer så sent, så er det godt å få med seg noe, sier TIL-trener Gaute Helstrup. Om situasjonen på slutten svarer Helstrup: Er vi der at vi skal diskuterer alle dommeravgjørelser?
    Lars Arne Nilsen sier: - Det er tungt selvfølgelig. Han trekker et langt sukk når han får se situasjonen på monitoren. Men Aalesund-treneren sier etter noen sekunder at han heller vil ha dommertabber enn VAR.