0-1
1 693
1 816

Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til dekningen av kampen mellom nullpoengslagene FK Haugesund og Strømsgodset!
    Allerede før kamp har vi en gledelig nyhet. Minst ett av lagene vil kvitte seg med poengsmultringen i dagens kamp.
    FK Haugesund åpnet med 1-3-tap for Sandefjord i første runde, og fulgte opp med 1-2-tap mot Vålerenga på Intility.
    Strømsgodset innledet på sin side med 0-1-tap for nyopprykkede Jerv i Grimstad, og fulgte opp med 1-3 for Molde i Drammen - i sistnevnte kamp tok de ledelsen i første omgang.
    FKH i 4-3-3: Selvik - Fredriksen, Bærtelsen, Reese, Walstad - Krygård, Naustdal, Zafeiris - Badou, Søderlund, Therkildsen.
    Godset i det vi må anta er en 4-3-3-formasjon også: Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik, Grøgaard - Hove, Stengel, Krasniqi - Stenevik, Friday, Gulliksen.
    Mens FK Haugesund ikke gjør endringer fra sist, gjør Godset det - Lars-Jørgen Salvesen er ute av laget siden sist, og det er nærliggende å tro at Stenevik og Gulliksen kommer til å flankere Friday på topp.
    Herlig vær i Hagesund i dag. Påskerunden i norsk fotball er noe av det vakreste vi har.
    - Vi kommer her for å ta poeng, sier Godsets Johan Hove - og banker ned åpne dører.
    Friday lurer til seg et hjørnespark i duell med Bærtelsen.
    1'
    Valsvik på første stolpe, men Zafeiris er først på den.
    2'
    Godset har initiativet så langt. Badou løper i offside med en viss margin i motsatt ende.
    4'
    Gunnarsson får frispark etter å ha banket bort ballen, Søderlund forstår ikke hva galt han har gjort.
    5'
    Fin kontigent fra Godsetunionen er på plass her.
    7'
    Krasniqi får frispark i duell med Badou.
    7'
    Denne gangen får Krasniqi frispark mot seg, i duell med Krygård. Innleggsmuligheten er god, men forsøket går langt over.
    8'
    Småkaotisk i Godsets forsvar, som sliter med å få kontroll på ballen. Haugesund sliter tilsvarende med presisjonen når de skal kontre.
    10'
    Alexander Søderlund har fått en smell etter en duell med Herman Stengel. Ser ut til at det går bra med ham.
    10'
    Haugesund flytter spillet i større og større grad inn på Strømsgodsets banehalvdel.
    12'
    Frispark til Hove, som blir høvlet ned av Reese. Klart frispark.
    13'
    Nytt frispark til Godset.
    14'
    Haugesund har nå holdt nullen i 13 minutter, mer enn begge de to foregående kampene.
    14'
    Selvik mister nesten hodet! Han tar med seg ballen, men Friday er akkurat for sent ute.
    14'
    ZAFEIRIS! Banker ballen i mål, feirer gjør han også, men dommer Hagenes får hjelp av assistentene til å se at Haugesund-spilleren bruker armen veldig aktivt til å få den med seg. Der er Hagenes heldig - unngår en dommerskandale!
    15'
    Der jublet Zafeiris og hjemmefansen for tidlig, men det tok likevel litt tid å få annullert scoringen.
    16'
    Hjørnespark til vertene, som virkelig har festet et grep om kampen. Selve hjørnesparket var ikke mye å juble over.
    17'
    Zafeiris skyter i Vilsvik, ut til nok et hjørnespark.
    18'
    KJEMPESJANSE PÅ BAKRE STOLPE! Bærtelsen er helt alene og avslutter fra kloss hold, men Myhra er nede og redder godt. Svakt markeringsspill fra gjestene.
    18'
    Zafeiris har vist gode takter så langt. Han styrer det meste hjemmelaget skaper.
    21'
    Nok et hjørnespark til Haugesund. Bankes unna på første stolpe.
    22'
    Selvik kanaliserer sin indre Manuel Neuer og bryter foran Stenevik på vei gjennom.
    23'
    Gulliksen blir liggende etter en duell med Fredriksen, men ser ut til å riste det av seg. Holder seg til skinka der.
    23'
    Takk for sist fra Gulliksen, som løper inn i Fredriksen bakfra. Frispark.
    24'
    Vilsvik gir bort et hjørnespark til FK Haugesund igjen, som nå har fått mange muligheter på dødball i denne førsteomgangne. Håkon Wibe-Lund ser ikke ekstatisk ut. Valsvik stanger corneren unna.
    24'
    Godset er rett og slett litt på hæla her nå. Hjemmelaget vinner det som er av dueller.
    27'
    Therkildsen banker til fra distanse, men den går over og utenfor.
    27'
    Myhra ute som sweeper, men banker ballen i Badou. Heldigvis for førstnevnte går den så ut.
    29'
    Zafeiris slår inn fra venstre, men klarer ikke unngå klypene til Myhra.
    31'
    Gult kort til Strømsgodset
    Tobias Fjeld Gulliksen
    Gulliksen får gult kort, ifølge Hagenes for gjentatte forseelser. Hekter Badou der.
    32'
    Gunnarsson forsøker seg på en crosser, men presisjonen er på ingen måte til stede.
    33'
    Friday tar seg inn i feltet og går i bakken, men det er ikkenoe straffespark til Godset-spissen.
    36'
    Kreshnik Krasniqi
    Krasniqi får gult kort for holding.
    36'
    Stenevik utfordrer en mot en, men lobber ballen opp i brystet på Zafeiris. Vanskelig å komme forbi på den måten.
    37'
    Søderlund vinkes av for offside.
    38'
    Frispark til Valsvik i duell med Søderlund.
    39'
    Liten kviss: Hvem er denne karen? Foto: NTB
    40'
    Gode Godset-tendenser, men Vilsvik har ingen å sikte på i boks idet han skal slå inn.
    42'
    Viktor har sendt rett svar på e-post: Martin Samuelsen er avbildet!
    43'
    God mulighet for Haugesund, men de får ikke avsluttet skikkelig.
    43'
    Krasniqi blir avblåst nok en gang, etter å ha blitt rundlurt av Krygård. Han har gult fra før, lever farlig her ...
    44'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    Godset gjør et dobbelt pausebytte her.
    46'
    Inn: Ipalibo Jack
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    Grunnet midtbanespillerens gule kort, sier Wibe-Lund.
    46'
    Valsvik kaster seg inn og får frispark.
    46'
    Tokstad banker til fra distanse, men Selvik redder ut til corner.
    47'
    Friday trikser opp og avslutter akrobatisk! Rett på Selvik, men frisk start fra Godset her.
    48'
    Godt Godset-spill igjen, men Tokstad blir forhindret fra skudd av Reese.
    50'
    Gult kort til FK Haugesund
    Alexander Søderlund
    Søderlund jobber defensivt etter å ha mistet ballen. Lager frispark og får gult kort.
    50'
    Godset klart best i gang her. Byttene virker å sitte for gjestene.
    52'
    Kryård i duell med Grøgaard, sistnevnte gir bort frispark i brukbar innleggsposisjon.
    54'
    Peter Therkildsen
    Soleklart kort når Godset forsøker å kontre. Friday blir bare revet ned.
    55'
    Litt lurvete fra begge lag akkurat nå.
    58'
    Friday blir avblåst på midtbanen.
    61'
    Hjørnespark til hjemmelaget.
    62'
    FULLSTENDIG KALABALIK I GODSET-FELTET! Tre Haugesund-spillere står i kø, men Myhra forsvarer seg heroisk mot alle tre forsøk. Holder gjestene inne i kampen her.
    62'
    Tokstad går seg ut av og så inn i trøbbel.
    64'
    Halldor Stenevik
    Blir rundlurt av Zafeiris, før han svarer med å legge grekeren i bakken.
    65'
    Hjemmelaget best nå. Grøgaard gir bort et hjørnespark, som de denne gangen misbruker.
    66'
    Friday blir avblåst, men litt vanskelig å si om det var spesielt forsettelig at Fredriksen får en liten arm i ansiktet.
    68'
    Tokstad får en smell i ansiktet og Hagenes følger protokoll ved å blåse av.
    71'
    Tokstad forsøker å spille vegg med Friday, men blir obstruert ... tilsynelatende, i alle fall.
    72'
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Fred Friday
    73'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Hilary Gong
    Ut: Ulrik Fredriksen
    Therkildsen ned på høyre back (!).
    73'
    Stinker litt 0-0 her nå, altså. Begge lag trenger sitt første poeng.
    75'
    Salvesen skyter fra rundt 30, ganske tannløst. Drillo ville kanskje notert en kvartsjanse?
    76'
    Gong vinner et hjørnespark for hjemmelaget. Mot Badou, men gjestene får stanget unna.
    78'
    Salvesen får bedre treff nå! Via Bærtelsen og like over.
    79'
    Den påfølgende corner siktes naturlig nok inn mot Valsvik, men hjemmelaget får klarert.
    79'
    Jack banker til nå, via at FKH-bein og ut.
    80'
    Via Gong og til nytt forsøk.
    80'
    Mål for Strømsgodset!
    FK Haugesund 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Gustav Valsvik
    STERK SCORING! Ballen går via Valsvik og til innbytteren, som kriger inn 1-0! Den kan bli viktig.
    81'
    Inn: Julius Eskesen
    Ut: Torje Naustdal
    Debuterer, Eskesen.
    82'
    Inn: Joacim Holtan
    Ut: Alexander Søderlund
    83'
    Holtans første involvering er å lage frispark i duell med Gunnarsson.
    83'
    Gong lager frispark nå. Godset flinke til å bruke tid.
    85'
    Krygård får hjelp til å vise frem underbuksa. Frispark.
    86'
    Frispark til FKH igjen, førti meter ut.
    87'
    Litt klabb og babb før Zafeiris banker til, men like over.
    87'
    Godset veldig gode til å irritere hjemmelaget nå.
    90'
    Valsvik stanger Tokstad gjennom! Men innbytteren beholder ikke roen og skyter beint utenfor.
    90'
    Inn: Mads Sande
    Ut: Nikolas Walstad
    90'+1
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Zafeiris nære ved å komme på den igjen. Vært veldig god i dag, grekeren.
    90'+2
    Hove holder seg til hove og Hagenes blåser av.
    90'+3
    Over overtiden nå ...
    90'+5
    Takk for følget, kjære lesere! Det ble til slutt en sterk borteseier for Strømsgodset, mens hjemmelaget blir stående på null poeng.