0-1
0-2
0-3

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av tippeligaoppgjøret mellom Aalesunds FK og Viking FK.
    Dagens motstandere har begge hatt en dårlig start på sesongen, men har etter hvert begynt å plukke jevnt og trutt med poeng. For hjemmelagets del måtte det en trenersparking til før det løsnet, mens Viking og Kjell Jonevret har gjort enkle taktiske grep for å få skuta på rett kjøl.
    Dagens gjester ligger på 5.plass på tabellen med statistikken 5-1-3 og to plussmål. Hjemmelaget ligger plassert litt lenger ned med sin 11.plass, og statistikken 3-2-4 og 8 minusmål.
    Denne uken ble det klart at duoen Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft får fortsette som trenere for AaFK ut sesongen. De fleste på Sunnmøre er nok fornøyd med det valget med tanke på hvordan hjemmelaget har fremstått etter at de to tidligere AaFK-spillerne tok over treneransvaret.
    AaFK og Viking har møtt hverandre tjue ganger i tippeligasammenheng. Halvparten av kampene har endt med Viking-seier, mens AaFK har vunnet seks av kampene. Fire har endt uavgjort.
    I fjorårets oppgjør mellom disse to lagene endte det med 2-1 seier til Viking her i Ålesund. Tollås Nation (selvmål) og Sverrisson lagde målene for Viking, mens Grytten sto for hjemmelagets mål.
    AaFK-keeper Sten Grytebust skadet kneet i bortekampen mot Strømsgodset, og er forventet å være ute i fire uker. Det betyr at 'evige' reservekeeper Andreas Lie skal vokte buret for hjemmelaget. I tillegg til Grytebust er Fredrik Carlsen og Aron Thrandarson uaktuelle for hjemmelaget. De to sistnevnte er dog tilbake i trening, og forventes å være kampklare i løpet av kort tid.
    Det er også verdt å merke seg at AaFK stiller uten reservekeeper på benken i denne kampen på grunn av Grytebusts skadefravær. Hjemmelaget har fått dispensasjon fra NFF om å hente ny keeper, men klarte ikke å få på plass en back-up for Andreas Lie i tide. Om Lie skulle bli utvist eller skade seg i dette oppgjøret må en utespiller ta over keeperhanskene!
    For Viking er Björn Daniel Sverrisson ute med skade. Yann-Erik de Lanlay skadet seg i 16.mai-oppgjøret mot Start, og skadeomfanget hans er usikkert.
    Viking pakker bagen og reiser til Ålesund med en god dose selvtillit - laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Seier mot Molde, uavgjort mot Odd og to borteseiere mot Sandefjord og Haugesund på de fem siste lar seg absolutt høre.
    Dagens dommertrio er Trond Ivar Døvle (hoveddommer), Eivin Hansen (assistentdommer) og Kim André Johnsen (assistentdommer). Mathias Smehus Kringstad er dagens fjerdedommer.
    AaFK stiller med følgende elleve i 4-4-2 formasjon: A.Lie,Latifu-Mäntyla-Dyrestam-O.Lie,Bjørdal-Mattila-Barrantes-Orry Larsen,Abdellaoue-James.
    Kjell Jonevret gir tillit til følgende spillere (4-4-2): Austbø,Danielsen-Soares-Sigurdsson-Haugen,de Lanlay-Thioune-Mets-Adegbenro,Berisha-Abdullahi.
    Tvillingbrødrene Andreas Lie (keeper) og Oddbjørn Lie (venstreback) starter begge kampen for hjemmelaget. Begge er inne i sitt andre opphold i klubben, men det tilhører sjeldenhetene at begge får tillit fra start.
    Det er fine spilleforhold her i Ålesund. 10 grader, opplett og nærmst vindstille for Sunnmøre å være. Det er ti minutter til kampstart. Vi gleder oss til en tett og jevn affære her i Ålesund!
    Kampen er i gang. Veton Berisha med avsparket for gjestene.
    1'
    Stor sjanse for hjemmelaget allerede etter ett minutts spill! Orry Larsen spiller ballen ut til Latifu som får lagt inn. Keeper Austbø må bokse innlegget videre bak i feltet der Bjørdal legger inn i feltet på nytt. Klareringen går rett ut i feltet der Barrantes avslutter skliende like til høyre for mål!
    4'
    AaFK med nytt forsøk for hjemmelaget. Bjørdal avslutter like utenfor, men assistentdommer har vinket for offside, så forsøket hadde uansett ikke blitt tellende.
    5'
    Barrantes forsøker å nå Mos i bakrom, men playmakeren legger litt for mye kraft i pasningen.
    7'
    Andre Danielsen forsøker å nå Veton Berisha på bakre stolpe, men AaFK-keeper Andreas Lie kontrollerer ballen ut over kortlinjen.
    9'
    Leke James finter seg fri i feltet og legger inn langs bakken til Mos. Avslutningen blir blokkert til corner. Nok en sjanse for hjemmelaget som har tatt kommandoen på hjemmebane.
    11'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Sakari Mattila
    Resultatløs.
    11'
    Bjørdal legger inn på nytt fra venstre. Viking-kaptein Sigurdsson får klarert unna avslutningsforsøket fra Abdellaoue.
    13'
    Viking har mer enn nok med å forsvare seg første kvarteret på Color Line Stadion.
    15'
    Viking forsøker å nå Abdullahi, som har mye rom ute til venstre, men forsøket blir for upresist. Har ikke stemt for Viking hittil i kampen.
    17'
    Orry Larsen blir felt og får frispark. Barrantes tar det raskt, får tilbake ballen og avslutter fra rundt 20 meter. Utenfor og ufarlig.
    21'
    Kjell Jonevret er naturligvis ikke fornøyd med hvordan laget hans har fremstått første tjue minuttene, og bruker en pause i spillet til å gi instrukser til sin kaptein Indridi Sigurdsson.
    23'
    Mäntyla finner Oddbjørn Lie ute til venstre med en fin langpasning. Innlegget hans langs bakken blir klarert unna av Viking-forsvaret, men hjemmelaget beholder ballen.
    24'
    Bjørdal finner Orry Larsen på rundt 16-meter. Han får avsluttet like utenfor, men dommer har blåst for offside.
    25'
    Sakari Mattila og Samuel Adegbenro blir begge liggende nede og vri seg i smerte etter en duell der begge får en smell i kneet. Heldigvis kommer begge seg på beina.
    27'
    Viking litt mer med i kampen nå.
    28'
    Berisha tar fint ned en langpasning inne i AaFK-feltet. Han prøver å legge ballen inn foran mål, men Dyrestam klarerer unna ballen.
    29'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    De Lanlay har tydeligvis ikke blitt kvitt skaden han pådro seg i forrige hjemmekamp og må kaste inn håndkleet.
    29'
    Bjørdal skaffer corner for hjemmelaget.
    31'
    Corneren er god, men Iven Austbø får bokset ballen unna.
    31'
    Viking med sin største sjanse hittil i kampen! Abdullahi finter seg forbi Mäntyla og kommer til avslutning fra skrått hold, men Lie er våkent ute og redder forsøket. God inngripen av reservekeeper Lie!
    33'
    Berisha får et frispark rundt 30 meter fra mål etter en dytt i ryggen.
    35'
    Gult kort til Aalesund
    Peter Orry Larsen
    Holder Adegbenro på vei fremover i trøya, og blir belønnet med det gule.
    35'
    Viking har jobbet seg mer og mer inn i kampen. Fører kampen nå.
    37'
    Lie er ute og bokser et innleggsforsøk. Returen går ut til Adegbenro som forsøker å curle ballen i lengste kryss, men skuddet går en liten meter utenfor.
    38'
    Bjørdal får ballen ute til venstre og spiller den inn sentralt til Mattila. Han bruker litt for lang tid på å legge til rette for skudd, og Viking-forsvaret får blokkert forsøket.
    40'
    Fem minutter igjen av ordinær tid i 1.omgang. Kampen vipper frem og tilbake nå. Morsom kamp her i Ålesund, men ingen mål hittil i kampen.
    41'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haugen
    Latifu klarerer unna på første stolpe.
    42'
    Mål for Viking!
    Aalesund 0 - 1 Viking
    Mål: Suleiman Abdullahi
    Målgivende: Veton Berisha
    Veton Berisha vinner en hodeduell mot Mikael Dyrestam, og får nikket ballen inn til Abdullahi. Han legger ballen til rette like utenfor 16-meteren og setter ballen lavt i venstre hjørne. Bortelaget har tatt ledelsen her i Ålesund!
    44'
    45'+3
    De fleste på tribunen hadde gjort seg klar til å gå i kioskkøen på stillingen 0-0, men like før pause scorer bortelaget ved Suleiman Abdullahi. Veton Berisha er god og sterk i duellen mot Dyrestam i forkant av målet, og fortjener sin del av æren for 0-1 målet. Det er alltid surt å gå til pause med et ferskt baklengsmål, men hjemmelaget har tidvis vært gode i 1.omgang, og er helt sikkert veldig klare for å kjempe seg tilbake i kampen i 2.omgang. Viking leder 1-0 til pause, og har lagt et godt grunnlag for sin tredje strake borteseier! Vi er snart tilbake med 2.omgang.
    45'
    Vi er i gang med de siste førtifem minuttene! Hjemmelaget med avspark.
    46'
    AaFK går rett i angrep og Leke James avslutter knallhardt på halvspretten fra rundt 25 meter. Skuddet går like utenfor! For en start på 2.omgang det ville vært!
    47'
    Nok et godt forsøk fra hjemmelaget! Barrantes legger inn lavt på første stolpe der Mos regelrett bommer på ballen fra et par meters hold. Stor sjanse for tangotrøyene!
    50'
    Bytyqi skaffer corner etter en duell med Bjørdal.
    51'
    Lie bokser ut til ny corner.
    51'
    Zymer Bytyqi
    Oddbjørn Lie klarerer ballen unna på bakerste stolpe.
    52'
    AaFK er direkte i spillestilen og forsøker hele tiden å finne spillere fremover i banen. Noe sier meg at vi får flere mål her i andre omgang.
    54'
    Corner til hjemmelaget etter at Viking-forsvaret såvidt får klarert unna et innlegg.
    54'
    Slås på bakre stolpe, men der er ingen oransje spillere. Femmeter.
    54'
    Veton Berisha drar seg fri innover i banen og avslutter over mål fra rundt 18 meter. Greit forsøk fra Vikings nummer 10.
    56'
    Bjørdal legger inn fra venstre, men Soares er først på ballen og får klarert den ut av farlig sone.
    57'
    Karol Mets fyrer av med venstrefoten fra langt hold. Andreas Lie redder til corner.
    59'
    Ender med at Lie plukker ballen enkelt etter en ufarlig heading på bakerste stolpe.
    59'
    AaFK-spillerne står i kø for å få avsluttet angrepet etter at venstreback Lie finner Bjørdal inne i feltet. Ender med at Barrantes avslutter med sin mindre gode høyrefot - langt utenfor!
    61'
    Vakkert angrepsspill fra vertene! Bjørdal finner Orry Larsen i feltet, som slår på én touch videre til James på vei gjennom. Han legger inn i feltet til Mos, men gjestene får avverget forsøket. Fine kombinasjoner fra hjemmelaget der!
    63'
    Bytyqi legger inn på første stolpe der Berisha blir bokset ned av AaFK-keeper Andreas Lie da han forsøker å heade ballen. Begge blir liggende nede etter duellen, men kommer seg på beina.
    65'
    Inn: Jón Dadi Bödvarsson
    Ut: Suleiman Abdullahi
    65'
    Hjemmelaget med corner.
    66'
    Michael Barrantes
    Ender med at Viking kontrer, men Adegbenro er alt for upresis med pasningen frem til Berisha, og AaFK overtar.
    66'
    Barrantes med et sjeldent dårlig ballmottak. Det gjør at han havner i duell om ballen med kraftspiss Berisha. Sistnevnte klinker til i duellen og Barrantes får seg en skikkelig trøkk, men kommer seg etter hvert på beina.
    70'
    Aalesund 0 - 2 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Samuel Adegbenro
    Latifu mister ballen ute til høyre, og Adegbenro får ballen og slår ballen inn lavt bak forsvaret til AaFK. Der kommer Veton Berisha og kan enkelt sette inn 2-0 til gjestene!
    70'
    Aalesund 0 - 3 Viking
    Og så er han der igjen! Tero Mäntyla med en fryktelig ballmiss midt på banen. Berisha overtar ballen og fosser mot mål. Alene med Andreas Lie er han iskald og setter inn sitt andre mål på under tre minutter!
    72'
    Tas kort til Bjørdal, men Viking får klarert to innleggsforsøk fra lysluggen.
    74'
    Gult kort til Viking
    Karol Mets
    Fortjent gult kort etter å ha taklet Mattila bakfra.
    75'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Peter Orry Larsen
    Unggutten erstatter Orry Larsen som ikke har hatt sin beste kamp i dag.
    76'
    Inn: Joackim Jørgensen
    Ut: Samuel Adegbenro
    Jonevret er storfornøyd med 3-0 ledelse, og prioriterer trygghet bakover med det byttet.
    78'
    PANG PANG, og plutselig 3-0 til gjestene! Veton Berisha drepte kampen med sine to mål i det 70. og 73. minutt. Nå er det stille på tribunene her i Ålesund. Viking leder 3-0 og er på vei mot sin tredje strake borteseier i tippeligaen. Sterk prestasjon av laget fra Stavanger!
    81'
    AaFK forsøker å finne spillere inne i Vikings 16-meter, men det er flere hvite enn oransje spillere inne i boksen, og da klarer ikke hjemmelaget å true Viking-målet skikkelig.
    83'
    Haugen med dårlig klarering på første stolpe. Ny corner.
    83'
    Blir klarert ut i feltet, men ender med at innbytter Fet avslutter hardt og godt nede til høyre. Keeper Austbø er kjapt nede og redder forsøket!
    84'
    Aalesund 0 - 4 Viking
    Mål: Jón Dadi Bödvarsson
    Veton Berisha finner Jon Dadi Bödvarsson inne i feltet med en hard og presis pasning. Han fyrer av, men Lie redder forsøket. Returen er han derimot sjanseløs på, og innbytter Bödvarsson setter inn Vikings fjerde mål!
    85'
    Inn: Daníel Leó Grétarsson
    Ut: Oddbjørn Lie
    87'
    Viking har vært gode og effektive i dag, spesielt i andre omgang. Fire mål bedre er likevel i overkant mye.
    89'
    Dagens tilskuertall: 6197.
    89'
    Hjemmepublikummet har fått nok, og de fleste har allerede begynt på turen hjem. Dette minner om scener fra den korte og turbulente Harald Aabrekk-tiden.
    90'+1
    Fet får et innlegg på bakerste stolpe, men får ikke trøkk på avslutningen. Austbø redder enkelt.
    90'+2
    Tre minutter tillagt tid.
    90'+2
    Fet skyter Austbø god! For tredje gang avslutter Sondre Fet, og Austbø redder for tredje gang! Har vært god i dag, Vikings sisteskanse.
    90'+3
    Blir klarert unna.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er over på Color Line Stadion, og Viking vinner 4-0! Det er en solid borteseier for Kjell Jonevrets menn, og de få tilreisende bortesupporterne fikk virkelig valuta for pengene. AaFK startet best i 1.omgang, men Viking kom mer og mer inn i kampen og fikk sin 1-0 scoring ved Abdullahi rett før pause. I løpet av tre minutt i 2.omgang dreper Veton Berisha kampen med sin 2-0 og 3-0 scoring, begge etter slett forsvarsspill fra vertene. Innbytter Jon Dadi Bödvarsson får sette krona på verket med sin 4-0 scoring, og dermed blir AaFK ydmyket av Viking her på hjemmebane.
    Avslutninger: 14-10. På mål: 4-7.
    Austnes og Nyvoll takker for at du fulgte denne livedekningen. Ha en fortsatt fin kveld!