1-0

Ble dekket av Jostein Magnussen

Aalesund-laget: Lie - Sæthre, Gretarsson, Grønner - Hatlehol, Lima, Carlsen, Thrandarson, Brunstad Fet - Fidjonsson, Castro.
    Viking starter slik: Austbø - Bjørshol, Hove, Vevatne, Pereira - Torsteinbø, Løkberg, Thorstvedt - Ibrahimaj, Høiland, Tripic.
    Viking vant cupen sist tilbake i 2001 og har vunnet NM fem ganger. De var tapende finalist i 2000.
    Aalesund vant NM sist i 2011 da de slo Brann 2-1.
    Vi er i gang!
    1'
    Aalesund går offensivt ut. Presser høyt.
    2'
    Tripic løper fra oppasseren og kommer seg ned på kant. Legger inn. Aalesund får kontroll på den.
    4'
    Aalesund har fått frispark midt på Vikings halvdel.
    4'
    Austbø får til slutt hendene på den ballen. Frisparket er godt slått, men to Aalesund-spillere bommer på den ballen før keeperen når den.
    5'
    Castro bare millimetere unna å spille fri Fridjonsson. Kunne blitt farlig.
    9'
    Straffe til Aalesund. Det er litt av et sololøp fra Sondre Fet som leker seg med halve Viking-forsvaret før han går i gresset innenfor 16-meteren. Men var det straffe? Er litt i tvil etter å ha sett reprisen.
    10'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Viking
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Sender keeper til venstre og ballen til høyre. Pent av storscoreren - og en drømmeåpning!
    11'
    Tripic får tilsnakk etter å ha dyttet Ståle Sæthre overende.
    16'
    Aalesund-spillerne flytter beina kjapt. Er tidlig oppe i Viking-spillerne, og når de får ballen slår de den tidlig opp på topp. Det har fungert godt så langt.
    18'
    Tripic er på løp igjen. Får slått inn, men det er ingen foran mål som kan sette den pasningen i mål. Går helt ut til kast. Tripic er nesten for rask for de andre Viking-spillerne som ikke rekker å komme seg i posisjon. Høiland er ingen sinke, men...
    19'
    Gult kort til Aalesund
    Hólmbert Aron Fridjonsson
    Får gult kort for å ha vært med armen opp i ansiktet på Løkberg.
    23'
    Viking får corner. Et Tripic-innlegg går via en Aalesund-forsvarer og ut.
    24'
    Pereira fikser ny corner til Viking, som har kommet langt bedre med i kampen nå.
    25'
    Corneren blir litt for lang og Thorstvedt når ikke opp på den.
    25'
    Viking har ny corner.
    27'
    Grønner må gå ut etter å ha fått en ball i ansiktet. Blør fra nesen.
    27'
    Aafk får frispark innenfor egen 16-meter.
    28'
    Austbø er våkent ute og plukker en ball foran Fridjonsson. Begge blir liggende.
    30'
    Islendingen har fått en trykk i skulderen. Austbø i kneet, ser det ut til.
    31'
    Fridjonsson er med igjen.
    32'
    Første sjansen til Viking. Pereira spiller vegg med Løkberg og får ballen tilbake. Spiller videre til Thorstvedt som skyter tidlig og like utenfor. Viking nærmer seg noe.
    35'
    Fridjonsson sliter med høyrearmen sin ser det ut som.
    38'
    Islendingen må nok gi seg.
    39'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Habib Gueye
    Ut: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Fridjonsson er ferdigspilt. Får en klem av Bohinen på vei mot benken.
    39'
    Mål for Viking!
    Aalesund 1 - 1 Viking
    Mål: Fredrik Torsteinbø
    Målgivende: Tommy Høiland
    Det lå litt i lufta... Tripic for n´te gang med et innlegg. Høiland stopper ballen og legger tilbake til Torsteinbø som er bedre plasser, og som skyter hardt i mål.
    40'
    Kjempesjanse for Tripic. Denne gang får han avslutte selv. Prøver å sette ballen til høyre for keeper, men Lie gir retur som er nær ved å treffe Høiland.
    43'
    Nå er Viking best i alt. Først på ballen.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Brukbar mulighet for Aalesund.
    45'+2
    Så er to spillere nede for telling. Thorstvedt får en runddans og blir liggende i likhet med Castro.
    45'+3
    Begge er oppe og hopper igjen.
    45'+3
    - Vi går over til 3-5-2-formasjonen som er mer kjent for oss, sier Lars Bohinen.
    46'
    5829 tilskuere på Color Line Stadion i kveld.
    48'
    Småkaos i Aalesund-forsvaret. Lie sparker ballen til innkast.
    49'
    Grønner får en skuddmulighet, men tar en ekstra touch og skuddet blokkeres.
    51'
    Jørgen Hatlehol
    51'
    Viking har frispark fra 30 meters hold.
    51'
    Stor sjanse for Viking etter en utsøkt lobb over muren på det frisparket. Høiland får ballen og lobber over keeper, men Grønner redder på streken. Frekk variant.
    52'
    Tripic får innkast ved hjørneflagget.
    58'
    Pereira kommer seg fri ved cornerflagget. Innlegget er det ingen til å ta seg av. Viking får ny corner.
    58'
    Gult kort til Viking
    Adrian Nilsen Pereira
    59'
    Fet og Thrandarson kombinerer fint, men islendingen spiller ballen for langt foran seg. Viking får utspill.
    61'
    Tempoet har falt, presisjonen er så som så fra begge lag nå. Det meste skjer på midten.
    65'
    Så er Tripic på løp fra egen halvdel. Skyter fra 16-meter. Keeper får reddet til corner. Bra mulighet for Viking.
    66'
    Kristian Thorstvedt
    Går inn med knottene i en duell og får det gule. Veldig uenig med dommeren.
    68'
    Nå får Viking en gylden mulighet. Høiland blir felt like utenfor 16-meteren.
    70'
    Ibrahimaj slår det frisparket høyt over mål.
    71'
    Niklas Fernando Castro
    Castro går i keeper Austbø som faller som en stein. Dommeren går på den og gir Castro gult. Skuespill av Viking-keeperen.
    72'
    Nesten for Viking. Høiland legger igjen med hodet til Ibrahimaj. Sæthre får beinet ballen unna.
    75'
    76'
    Thrandarson spiller vegg med Castro og kommer seg nesten til scoringsmulighet. Austbø er ute og snapper ballen.
    80'
    Der får Gueye sin store mulighet. Blir stoppet i siste liten idet han skal skyte alene med keeper. Det er Vevatne som er våken der og setter inn en kjempetakling.
    80'
    Mye rart utpå her nå.
    82'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Kristoffer Løkberg
    83'
    Hatlehol har trøbbel. Må kanskje bytte.
    83'
    Inn: Oddbjørn Lie
    Ut: Jørgen Hatlehol
    84'
    Da er vi drøyt fem minutter unna ekstraomganger her.
    85'
    Oddbjørn Lie prøver å nå Gueye, men den blir for lang og Austbø er ute og tar ballen.
    86'
    Thorstvedt får en kjempemulighet på et innlegg. Setter ballen utenfor. Bjørshols innlegg er perfekt.
    89'
    Torsteinbø er nære på - igjen. Keeper redder til corner.
    89'
    TV-bildene viser også at dommeren er godt plassert i den situasjonen.
    90'
    TV-bildene viser at dommeren er godt plassert i den situasjonen.
    90'
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Aalesund får kast ved cornerflagget på sin høyre side.
    90'+2
    Aalesund vil ha straffespark. Det er Thrandarson som er alene gjennom og blir felt av Gretarsson.
    90'+4
    Bildene viser at Aalesund blir snytt for straffespark.
    90'+4
    - Dette skulle ha vært straffespark, fastslår NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg.
    90'+5
    Jonas Grønner
    90'+5
    1. ekstraomgang
    91'
    Inn: Johnny Furdal
    Ut: Kristian Thorstvedt
    91'
    Castro går i offside.
    93'
    Viking får corner.
    94'
    Småfarlig når Samuel Fridjonsson får skutt. Skuddet er knallhardt, men går utenfor.
    95'
    Tripic får frispark. 35 meters hold. Viking kan flytte opp spillere.
    96'
    Castro prøver seg fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går over mål.
    99'
    Høiland slår ut med armene. Vil ha frispark på hjørnet av 16-meteren. Får det ikke.
    100'
    Sondre Fet smeller inn i reklameskiltet. Kommer seg opp igjen.
    102'
    102'
    Gretarsson tar ingen sjanser. Slår en ball ut til corner.
    104'
    Inn: Wilmer Azofeifa
    Ut: Fredrik Carlsen
    Carlsen hadde krampetendenser og gir seg.
    105'
    Ny corner til Viking.
    105'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    105'+1
    2. ekstraomgang
    Viking får kast noen meter fra cornerflagget på venstresiden.
    107'
    Viking får frispark i skummel posisjon. Tripic går i gresset på hjørnet av 16-meteren.
    110'
    Tripic prøver seg med høyrefoten. Dårlig forsøk. Ballen går jo himmelhøyt over målet til Andreas Lie.
    111'
    Viking-kast fem meter fra cornerflagget på høyre side.
    113'
    Høiland får ballen, men den er borti hånden. Frispark Aalesund.
    113'
    Aalesund får frispark. Kan dette bli noe?
    115'
    Kjempesjanse! Ballen havner på bakerste stolpe, men ingen av Aafk-spillerne klarer å sette den ballen.
    115'
    Ny stor sjanse. Nå er det Gueye som skyter kjapt. Keeper får en hånd på ballen. Corner.
    116'
    Inn: Jernade Meade
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    117'
    Viking har kast. Det skal kastes langt.
    118'
    Aafk får frispark inne i femmeteren.
    118'
    Inn: Even Østensen
    Ut: Sondre Bjørshol
    119'
    Gueye er løs på skrått hold. Bommer på ballen når han skal skyte.
    119'
    120'+1
    Azofeita skyter. Skuddet går høyt over.
    120'+1
    Straffesparkkonkurranse
    Da skal semifinaleplassen avgjøres med straffespark.
    Viking-keeperen får noen tips på sidelinjen. Også Andreas Lie får beskjeder.
    Høiland skal prøve seg først.
    Viking scorer på straffe!
    Aalesund 0 - 1 Viking
    Mål: Tommy Høiland
    Keeper går rett vei, men straffen er høy og hard.
    Castro neste
    Aalesund scorer på straffe!
    Der er han heldig. Keeper får en hånd på den.
    Aalesund 1 - 2 Viking
    Mål: Even Østensen
    Hårfin, den også.
    Aalesund 2 - 2 Viking
    Mål: Oddbjørn Lie
    Keeper går riktig, men ballen går under Austbø og i mål. Flaks!
    Aalesund 2 - 3 Viking
    Mål: Adrian Nilsen Pereira
    Keeper går til feil hjørne.
    Aalesund bommer på straffe! Skyter nesten rett på keeper. Dårlig straffe.
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic avgjør. Viking er klar for semifinalen i cupen. Ville jubelscener nå. Sender keeper til venstre og setter straffen til høyre.