De har begge vært intervjuet av Gunnhild Toldnes i Viaplay før denne åpningshelgen. Ødegaard er blitt en skjeggas, han også - og får litt tyn fra Strand Larsen. Arsenal-kapteinen mener det ikke er en nyhetssak at han har fått skjegg, men det er strengt talt opp til oss i pressen å bestemme.
    1115 stemmer
    Og før dere tror det har rablet helt for oss her (selv om det selvsagt ikke bør utelukkes), er Ødegaard-skjegget faktisk blant de heteste snakkisene på presserommet her i London.
    Utover det: Arsenal er store favoritter, og noen holder dem til favoritter for å ta hele PL-tittelen. Den reisen starter i dag. Wolverhampton kommer hit som underdog, men Strand Larsen insisterer på at de ikke kommer med lua i hånda.
    Da er det under et kvarter til kampstart på Emirates!
    Spillerne gjør seg klare utpå gressmatta i skrivende stund. Om få minutter braker det løs!
    Før kampstart hedres den tidligere Arsenal-spilleren Kevin Campbell. Han gikk bort 15. juni, bare 54 år gammel.
    Der er vi i gang!
    Strand Larsen markerer seg umiddelbart i duellspillet.
    1'
    Arsenal med mest ball i åpningen her.
    1'
    Gabriel varter opp med en nydelig crosser mot Saka, men sistnevnte mister ballen.
    2'
    Wolves slår langt, hele veien inn til Raya.
    2'
    Wolves slår langt mot Strand Larsen, men Saliba går seirende ut av den duellen.
    3'
    Martinelli legges i bakken på midtbanen av Strand Larsen. Frispark.
    3'
    Martinelli skaffer hjemmelaget en corner. Arsenal var dødelige på dødballer sist sesong. Det blir spennende å se om de er like gode denne sesongen også.
    4'
    Hjørnespark
    Sa bokser unna.
    4'
    Skudd på mål
    Wolves kommer til en skuddmulighet, men Gabriel blokkerer. Får den rett i magen, så den kjenner han, brasilianeren.
    4'
    Det var Strand Larsen som hadde forarbeidet der. Har vist seg frem på en fin måte i åpningsminuttene, nordmannen.
    6'
    Sa slipper med skrekken. Varter opp med en litt lang touch i egen boks - og da er Ødegaard lynhurtig oppi keeperen, men Sa får banket unna ballen med nød og neppe.
    6'
    Fine Arsenal-tendenser. Saka setter fart og spiller til Havertz foran Wolves-boksen, men tyskeren mister ballen.
    7'
    Ødegaard spiller frem Havertz med en lekker hælflikk. Han tar seg inn i Wolves-boksen, men går i bakken i duell med Lemina. Ingenting, mener dommeren.
    8'
    Zintsjenko blåses av for en dytt i ryggen på en motspiller.
    11'
    Både Ødegaard og Strand Larsen har vært livlige i åpningen på Emirates.
    13'
    White smeller til fra distanse, men Sa har god kontroll på det skuddet.
    13'
    Kampens største sjanse! Partey trer gjennom Saka. Han danser til seg rom, før han rapper til med et lurt skudd. Sa gir en farlig retur, men får kastet seg over ballen. Kan være at han var i offside der, Saka.
    14'
    Enda et skudd fra distanse for White, men ballen sklir av foten på høyrebacken. Utspark for Wolves.
    15'
    Arsenal har tatt et skikkelig grep om kampen.
    16'
    Flotte kombinasjoner mellom Ødegaard, Havertz og Saka, der sistnevnte får skudd, men Sa redder igjen.
    18'
    Så rapper Rice til, et godt stykke over mål. Det begynner å nærme seg en sjansebonanza for Arsenal.
    19'
    Rice skaffer Arsenal en corner.
    19'
    Hjørnespark
    21'
    Corneren blir farlig, men Sa får bokset unna på første stolpe. Ikke langt unna at White får en stuss på den.
    21'
    Gomes slår inn fra venstre, men innlegget går bak mål. Utspark for Raya.
    21'
    Gult kort til Wolverhampton
    Joao Gomes
    Sparker ned Martinelli. Klart gult kort.
    23'
    VG Live svarer
    William
    Hvorfor spiller Arsenal med et svart bånd rundt høyre armen??
    Vil tro det er til minne om Kevin Campbell.
    Herlig pasning av Ødegaard mot Martinelli, men brasilianerens innlegg går i blokka.
    25'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Wolverhampton
    Mål: Kai Havertz
    Målgivende: Bukayo Saka
    Det lå i lufta! Saka pisker inn et innlegg fra høyre og i boksen stanger Havertz inn sesongens første mål for Arsenal. Sa er på en liten bærtur der, så målet står helt åpent for Havertz.
    25'
    Det må sies å være en fortjent ledelse. Arsenal har hatt mange sjanser i den første halvdelen av førsteomgang.
    27'
    Gabriel lager et frispark cirka 25 meter fra eget mål. Noe klønete av stopperen.
    28'
    Godt forsøk av Bellegarde, men skuddet går et lite stykke over målet til Raya.
    28'
    Saka roper på straffe! Kantspilleren spilles gjennom på høyrekanten av Havertz, før han går i bakken i duell med Toti. Ser jo ut som at han blir løpt ned, Saka, men VAR gjør ingenting med den.
    31'
    Partey får frispark på midten i duell med Bellegarde.
    31'
    Enorm sjanse for Strand Larsen! Nordmannen stuper frem på et innlegg og får til en svært god heading, men Raya varter opp med et tigersprang!
    36'
    - Et mesterverk, sier Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om redningen til Raya.
    36'
    Og så blir det en stor sjanse i motsatt ende! Denne gangen prøver Saka seg på hodet, men han får ikke noe godt treff og header over mål.
    37'
    Nok et innleggsforsøk mot Strand Larsen, men denne gangen blir det for upresist av Wolves.
    37'
    Toti Gomes
    Toti mister ballen til Havertz og holder igjen tyskeren.
    38'
    Farlig innlegg av Saka. Doherty stusser ut til corner.
    38'
    Hjørnespark
    Dagens tredje corner til Arsenal.
    40'
    Corneren tas kort. Ebber ut i ingenting.
    40'
    Saka brenner til fra cirka tyve meter, men avslutningen går et stykke over. Deretter legger han seg ned på gresset.
    40'
    Saka er på beina igjen, men hinker litt rundt. Ikke bilder man vil se som Arsenal-supporter.
    41'
    Arsenal kommer på en kontring, men stanses etter en strålende takling av Mosquera.
    41'
    Bellegarde slår inn fra venstre, men ballen går rett i klypene til Raya.
    43'
    Olav
    Hvem synes du var Arsenals 3 beste spillere forigje sesong?
    Mange gode kandidater, men kanskje Ødegaard, Rice og Saliba!
    Enorm sjanse for Martinelli, som får skutt fra skrått hold, men ballen går via en motspiller og til corner. Hadde mange pasningsalternativer der, Martinelli. Rice er svært oppgitt! Sto umarkert sentralt i banen.
    44'
    Hjørnespark
    45'
    Strand Larsen header unna på første stolpe.
    45'
    Minimum ett minutt legges til.
    45'
    Martinelli farlig frempå igjen, men Hwang jobber hjemover og får kroppen mellom ballen og Martinelli.
    45'+1
    Der er førsteomgang over. Kai Havertz sendte Arsenal opp i føringen. Deretter fikk Jørgen Strand Larsen en enorm sjanse med hodet, men David Raya reddet Arsenal med en kanonredning. Dermed står det 1-0 til pause!
    Spillerne er på vei tilbake på banen. Dermed er det straks klart for annenomgang!
    Annenomgang er i gang!
    45'
    Strand Larsen med en god involvering feilvendt.
    46'
    Wolves angriper på venstrekanten, men innlegget heades unna, før Arsenal får et frispark utenfor egen boks.
    47'
    Ødegaard glir forbi et par motspillere, før han sender White på løp, men han går i bakken og får ikke noe frispark.
    47'
    Herlige detaljer igjen av Ødegaard, men Havertz mister ballen.
    48'
    God mulighet for Havertz! Martinelli drar seg innover i banen, før han serverer Havertz cirka 11-12 meter fra mål. Han har både tid og rom til å finstille siktet, men varter opp med en håpløs avslutning langt utenfor.
    51'
    Grei mulighet for Wolves, men en hardt presset Strand Larsen mister ballen feilvendt i boksen.
    51'
    Havertz får et frispark på midten. Wolves har lagd mange frispark i denne kampen, selv om det på ingen måte har vært noe stygt spill.
    53'
    Arsenal angriper langs høyrekanten, men Saka mister ballen. Han får imidlertid presset Wolves til å gi bort en corner.
    53'
    Hjørnespark
    54'
    Gabriel er først på ballen, men får ikke noe godt treff. Dermed kan Sa enkelt plukke opp kula.
    54'
    Så blir det høy temperatur - og Havertz blir liggende etter en situasjon med Mosquera! Wolves-spilleren rives i bakken av Havertz, før han tar igjen med en dytt/grep i halsregionen til tyskeren.
    56'
    Ikke en pen situasjon. Litt oppsiktsvekkende at dommeren ikke blir bedt om å se på den på VAR-skjermen.
    57'
    Spillerbytte - Wolverhampton
    Inn: Matheus Cunha
    Ut: Jean-Ricner Bellegarde
    57'
    Ødegaard legges i bakken på vei fremover, men det signaliseres for fordel.
    58'
    Angrepet leder til en god mulighet for Partey, men skuddet fra 18 meter stryker venstre stolpe.
    58'
    En frustrert Saka sparker bort ballen etter et frispark imot. Tåpelig gjort.
    60'
    Gult kort til Arsenal
    Bukayo Saka
    60'
    Frisparkene florerer nå. Var vel tre kjappe der i løpet av ett minutt.
    61'
    Partey mister ballen foran egen sekstenmeter og Ait-Nouri rapper til fra cirka 22 meter. Stryker stolpen til Raya. Godt forsøk av backen!
    62'
    Strand Larsen med en smart stuss, men Zintsjenko når ballen før Cunha.
    63'
    Wolves med mer ball de siste minuttene nå.
    63'
    Wolves kjemper seg til en corner.
    65'
    Hjørnespark
    66'
    Havertz banker ballen unna på første stolpe til innkast.
    66'
    Strand Larsen med en artig detalj. Brassesparker ballen inn i boksen fra kanten, men ingen Wolves-spillere når den ballen.
    66'
    RR
    Hvordan har Strand Larsen klart seg i dag?
    Synes han har vært god! Spesielt når motstanderne heter Saliba og Gabriel. Svært nære scoring i førsteomgang også!
    Saliba roter bort ballen foran egen boks. Det leder til en avslutning for Cunha, men Raya redder enkelt. Burde fått til et bedre skudd der, brasilianeren.
    68'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Jurrien Timber
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    68'
    Ødegaard smeller til fra distanse. Sa dytter ut til corner.
    70'
    Hjørnespark
    70'
    Kort variant, som leder til et skudd av Timber. Via motspiller og til nok en corner.
    70'
    Hjørnespark
    71'
    Corneren klareres unna på første stolpe. Arsenal beholder ballen.
    71'
    Timber med et fint dribleraid på høyrekanten, men Ait-Nouri takler ballen via Arsenal-spilleren og ut til utspark.
    72'
    Arsenal 2 - 0 Wolverhampton
    Mål: Bukayo Saka
    Målgivende: Kai Havertz
    Saka øker til 2-0! Ødegaard får et frispark som tas kjapt. Havertz spiller til Saka. Han dribler til seg rom, før han feier ballen i det nærmeste hjørnet fra skrått hold. En dekket Sa når ikke bort til ballen.
    72'
    Han har vært litt frustrert i dag, Saka, men nå står han med både mål og målgivende!
    74'
    Inn: Daniel Podence
    Ut: Rodrigo Gomes
    74'
    Wolves får et frispark i dypet og fyller på rundt boksen. Høy linje av Arsenal.
    77'
    Slås over alt og alle. Ender med et innkast til Wolves.
    77'
    Offside
    Wolves vinkes av for en offside.
    78'
    Havertz avslutter fra skrått hold, men Mosquera blokkerer.
    78'
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Bukayo Saka
    Saka går av banen med både mål og målgivende.
    80'
    I skrivende stund er det svært lite som tyder på at Wolves skal ta noe poeng her. Har knapt kommet til sjanser i annenomgang.
    80'
    Rice ligger nede med en saftig krampe. Spillerne begynner nok å kjenne den tøffe sesongoppkjøringen i beina nå.
    83'
    Inn: Pablo Sarabia
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    83'
    Inn: Chiquinho
    Ut: Joao Gomes
    84'
    Inn: Gabriel Jesus
    Ut: Declan Rice
    85'
    Inn: Craig Dawson
    Ut: Rayan Ait-Nouri
    85'
    Hwang går ned i boksen etter en liten dytt av Timber. Ingen straffe, mener dommer.
    87'
    Hwang Hee-chan
    Får det gule kortet for protester etter straffesituasjonen.
    87'
    Gabriel Jesus
    Merkelig situasjon! Mosquera dytter Jesus på rumpa slik at han mister balansen. Da tenner Jesus til, forståelig nok.
    88'
    At Mosquera står uten kort etter situasjonene med Havertz og Jesus, er ganske så oppsiktsvekkende.
    89'
    Frispark til Arsenal fra svært skrått hold. Ødegaard står klar.
    90'
    Wolves header ut av boksen, men Ødegaard gjenvinner ballen.
    90'
    Minimum fem minutter legges til.
    90'+1
    Corner til Arsenal.
    90'+1
    Hjørnespark
    90'+1
    Innbytter Dawson header unna.
    90'+1
    Doherty kommer til en heading fra kanten av femmeteren, men ballen daler over nettaket.
    90'+2
    Stor sjanse for Wolves etter en ballmiss av Timber, men Raya slår til corner.
    90'+4
    Hjørnespark
    90'+4
    Ballen går ut til utspark.
    90'+4
    Under halvminuttet igjen nå av tilleggstiden.
    90'+5
    Podence brenner et langskudd over mål. Det er det siste som skjer i denne kampen.