Laajab57' (Str.)
3-2
3-3
Kronberg81' (Str.)

Hei, og velkommen til liveoppdateringen av kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08! Her skal vi holde dere oppdatert på alt som måtte forekomme i denne kampen som starter om snaut 50 minutter.
    Vi har fått begge lagoppstillingene tilgjengelig og vi starter med hjemmelaget. Bodø/Glimt har gjort én endring på laget som ble slått ut av Stabæk i cupen på onsdag. Ruben Imingen fikk rødt kort og må dermed stå over dagens kamp, i tillegg til at kapteinen pådro seg et brudd i hånden. Dermed blir Thomas Båtnes Braaten satt inn i startoppstillingen, mens Brede Moe blir skjøvet ut på høyre back. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Staw - Moe, Sané, Braaten, Brix - Jacobsen, Chatto, Badou - Richards, Laajab, Olsen.
    Sarpsborg 08 gjør også bare en endring på sitt lag etter at de slo Aalesund 3-2 på tirsdag. Franck Dja Djédjé er ute av laget, mens nysigneringen Nicolai Oliver Feldballe Petersen (også kjent som Oliver Feldballe) har kommet inn på venstre kant. Dansken, som signerte fra Cambuur i Eredivisie i Nederland, får bryne seg på Brede Moe i dag. Sarpsborgs startoppstilling fra høyre (4-2-3-1): Kerr - Berge, Heieren Hansen, Thømt Jensen, Thomassen - Thorarinsson, Ernemann - Kronberg, Zajic, Feldballe - Wiig.
    Glimt spilte som sagt mot Stabæk i cupen på onsdag, og det ble også de helgules siste cupkamp for i år. Stabæk slo nemlig Glimt 2-0 på Aspmyra etter scoringer av Enoch Adu og Luc Kassi. Dermed vil nok dagens hjemmelag være svært lystne på å få seg en seier i dag og revansjere tapet i midtuka.
    Sarpsborg 08 kommer til Bodø etter en 3-2-seier mot Aalesund på tirsdag. Sarpingene gikk fort opp i ledelsen, men tangotrøyene svarte med å score to stykker, men det ble også med de to for Aafk. Dermed sørget Sarpsborg 08 for at de tre poengene ble værende igjen på Sarpsborg stadion. Sarpsborg sine mål ble scoret av Martin Thømt Jensen og Claes Philip Kronberg (2). For Aafk nettet Petter Orry Larsen og Mustafa Abdellaoue.
    Kan for øvrig nevne at begge lag er ute på matta nå og er godt i gang med oppvarmingen.
    Sist gang disse lagene møttes var i Tippeligaens 14. runde, den 6. juli. En kamp som vil bli husket for Bojan Zajic som løp opp på tribunen og applauderte sin egen scoring. Det var nemlig serberen selv og Martin Wiig som nettet for sarpingene, mens Badou scoret ett for Glimt. Dermed endte kampen 2-1 til Sarpsborg 08.
    Sarpsborg 08 er i god form for tiden og har vunnet tre av de siste fire, samt spilt uavgjort i den siste. Brian Deanes menn har vært så godt som ustoppelig på hjemmebane denne sesongen og har enda ikke tapt på Sarpsborg stadion. Men hvis du ser på Sarpsborgs bortekamper ser vi at de enda ikke har røvet med seg en eneste trepoenger tilbake til Sarpsborg. Kanskje kan de klare å snu den trenden i dag mot et Bodø/Glimt som ikke er i optimal form?
    For Bodø/Glimt er nemlig situasjonen en helt annen. De har nemlig ikke vunnet en kamp siden cupoppgjøret mot Tromsø 5. juni. I tippeligaen har det ikke blitt en trepoenger siden Viking ble nedkjempet 25. mai. Med andre ord er fasit for Bodø/Glimt på de siste 6 kampene 5 tap og 1 uavgjort. Jan Halvor Halvorses menn er sikkert veldig lystne på å snu denne trenden og vil forhåpentligvis gjøre sitt ytterste for å sende Sarpsborg 08 tilbake til Sarpsborg uten ett eneste poeng i sekken.
    Spørsmålet her er rett og slett: Skal Bodø/Glimt klare å ta sin første seier på seks kamper (inkludert cupkamp mot Stabæk)? Eller skal Sarpsborg 08 klare å ta sin første seier på bortebane denne sesongen? Eller ender det rett og slett med poengdeling? Svaret får vi forhåpentligvis i løpet av de neste 120 minuttene.
    Nydelige fotballforhold på Aspmyra i dag. Sola har stått høyt på himmelen i hele dag i Bodø, uten at det ser ut til å trekke til nevneverdig mye publikum når vi skriver snaut 11 minutter igjen til kampstart.
    Så har begge lag gått i garderoben for å få unnagjort de siste forberedelsene før Kristoffer Helgerud skal blåse i gang dette oppgjøret klokken 18:00.
    Gledelig gjensyn med Bodø by og Aspmyra for Martin Wiig i dag. 30-åringen spilte i sin ungdomskarriere for IK Gran Bodø og FK Bodø/Glimt og vokste også opp i Bodø. Så blir det spennende å se om Sarpsborg-spissen klarer å finne nettmaskene når han er tilbake i gamle trakter.
    Så står begge lag klare i spillertunnelen til å entre kunstgressmatta.
    Thomas Jacobsen og Ole Christoffer Heieren Hansen tar hverandre i hånda og ønsker hverandre lykke til inne i midtsirkelen nå. Glimt får avsparket.
    Så var vi i gang på Aspmyra!
    1'
    Tas kort. Ender i ny corner.
    1'
    Slås på første stolpe. Klareres.
    1'
    Trond Olsen får frispark på rundt 25 meter. Olsen selv står også klar. Det samme gjør Braaten.
    2'
    Det ender i et skudd fra Trond Olsen. Ikke så aller verst, men fremdeles en drøy meter over tverrliggeren til Duwayne Kerr.
    3'
    Sarpsborg spiller for øvrig mot sola i første omgang. Det kan bli en utfordring for sarpingene.
    5'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Ibba Laajab
    Målgivende: Brede Moe
    For en kunstscoring av hjemmelaget! Brede Moe kommer stormende opp langs høyresiden før høyrebacken slår et strålende innlegg inn i retning Ibba som på flott vis styrer den videre og i en bue over Duwayne Kerr. Klasseheading fra Glimt-spissen og det står 1-0 på Aspmyra!
    6'
    Så er det altså Bodø/Glimt som har gått opp i ledelsen. Det blir nå spennende å se hva Brian Deanes menn har å svare med.
    8'
    Tas kort. Ender i ny corner på motsatt side.
    9'
    Svakt slått på første stolpe. Klareres av Sarpsborg-forsvaret.
    9'
    Olsen klemmer til fra rundt 23 meter. Nok en gang en drøy meter eller to over tverrliggeren.
    10'
    Bojan Zajic er iherdig fremme og forsøker å presse Lasse Staw, men Glimt-keeperen har god kontroll med ballen i beina.
    11'
    Sarpsborg virker rystet av hjemmelagets aggressive press fra starten og har slått mest langt i løpet av de første 13 minuttene. Foreløpig uten resultater.
    13'
    Glimt vinner et frispark nede ved linja. Dane Richards skal slå inn.
    14'
    Svakt slått og Bojan Zajic klarerer.
    14'
    Nevnte klarering fra Zajic havner hos Martin Wiig som skrur på turboen. Wiig får så godt som fri bane mot mål, men en takling fra Jacobsen hindrer Sarpsborg-spissen.
    15'
    Kronberg kombinerer med Berge og det holder på å bli farlig, men Braaten setter inn en takling i tide.
    19'
    For en mulighet for Trond Olsen og Glimt! Badou spiller gjennom på Olsen, som etter en liten touch fra Kjetil Berge får ta med seg ballen mot mål. Alene med Kerr prøver han å chippe rett over kepper, men den går via Kerr og til hjørnespark!
    21'
    Ibba kommer først på den, men header rett over.
    21'
    Ibba spiller ballen videre til Richards som prøver å skyte, men ballen går skyhøyt over.
    23'
    God mulighet for Bojan Zajic. Wiig chipper gjennom på serberen som er alene med Staw, men dommeren har allerede blåst. Zajic var i offside.
    25'
    God mulighet for Sarpsborg. Thorarinsson kombinerer med Feldballe, men blir akkurat stoppet. Corner til gjestene.
    26'
    Slås midt inne i feltet, men blir klarert.
    26'
    Sarpsborg 08 forsøker å bite seg fast på Glimts halvdel, men vertene ligger lavt og forsvarer seg godt.
    27'
    Kronberg forsøker seg med en pasning mot Zajic, men pasningen er det lav kvalitet på og den går ut over dødlinja.
    28'
    Kerr kommer ut og holder. Helt upresset der den jamaicanske keeperen.
    28'
    Kampen har mistet litt av tempoet som den hadde i starten. Det kan være at spillerne blir påvirket av varmen ute på matta.
    31'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Bojan Zajic
    Målgivende: Steffen Ernemann
    For et prosjektil av en scoring fra Bojan Zajic! Zajic mottar ballen på midtbanen av Steffen Ernemann før han setter på turboen. Avanserer fremover i en voldsom fart, serberen før han klemmer til fra rundt 25 meter. Det er så lekkert som man kan få det i det lærkula synger i nettet bak Lasse Staw, oppe i hans høyre hjørne. 1-1 på Aspmyra!
    31'
    Da har vi plutselig fått fart og spenning tilbake i denne kampen igjen!
    34'
    Nå er det plutselig Sarpsborg som har overtatt initiativet i denne kampen igjen! Scoringen virker virkelig å ha satt inn et ekstra gir hos Brian Deanes menn.
    36'
    Tas kort.
    36'
    Bodø/Glimt 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Badou Ndiaye
    Og der er vertene tilbake i ledelsen! Corneren blir tatt kort på Olsen som legger inn på Chatto ute på sekstenmeteren. Nigerianeren viser fint overblikk i det han legger ballen tilbake på foten til nettopp, cornertaker Badou som har tatt turen innover i banen. Badou plasserer ballen via Kerrs venstre stolpe og i nettet, og det står nå 2-1 i Bodø!
    36'
    Ny stor sjanse rett etter scoringen! Olsen finner Badou inne i feltet. Senegaleseren drar bort en mann, men er omringet av Sarpsborg-spillere i det han avslutter like ovenfor målet til Kerr. Stor sjanse for Badou og Glimt!
    39'
    For en mulighet for Glimt og Dane Richards! Badou drar seg mot dødlinja og legger 45 grader ut på Richards som får stå helt alene på 10 meter og avslutte. Utrolig nok klarer jamaicaneren å sette den rett utenfor Kerrs høyre stolpe!
    41'
    Etter en periode med flere store sjanser har det nå roet seg ned rett inn mot pause.
    44'
    Sané klarerer rett foran hodet på Ernemann.
    45'
    Minimum ett minutt er lagt til av første omgang.
    45'+1
    Zajic forsøker å finne Thorarinsson på løp, men Sané klarerer.
    45'+1
    Olsen skyter med høyre fra sekstenmeteren, men ballen sklir av foten hans og går langt utenfor.
    45'+2
    45'+2
    Da var det pause på Aspmyra og det er vertene som går til pause med en 2-1-ledelse etter scoringer av Badou og Ibba for Glimt og Zajic for Sarpsborg. Glimt har helt klart vært det beste laget så langt og kunne ledet med både to eller tre til pause. Noe må skje med Sarpsborg etter pause om de har ambisjoner om å ta med seg tre poeng tilbake til Sarpsborg. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    Da er begge lag på vei inn på banen igjen og vi er straks klare til å sette i gang andre omgang.
    45'
    Så har Helgerud blåst i gang andre omgang.
    46'
    Ibba prøver å skyte fra rundt 22 meter, men ballen sklir av foten på Glimt-spissen og går godt over og utenfor.
    47'
    Ibba går ned med hodeskade på midten, men kommer seg heldigvis kjapt opp igjen for vertene.
    48'
    Slås mot bakerste stolpe, men Kerr holder den i fast grep.
    49'
    Feldballe prøver skuddfoten fra rundt 20 meter, men blir nok forstyrret av to Glimt-spillere som hiver seg foran skuddet ettersom det går høyt over og utenfor.
    51'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    51'
    Bodø/Glimt 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Martin Jensen
    Ballen slås på første stolpe, går gjennom hele feltet og faller parfekt for MArtin Thømt Jensen som kommer stormende inn på bakerste stolpe og enkelt kan sette inn sitt andre mål på to kamper! 2-2 på Aspmyra!
    51'
    Dermed kan det se ut til at pausepraten til Brian Deane funket akkurat som den skulle!
    53'
    God mulighet for Richards! Olsen drar seg forbi Berge og legg inn mot Richards som kommer stormende inn på bakerste stolpe, men headingen fra jamaicaneren blir for svak.
    54'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Brede Moe
    Feller Feldballe nede ved dødlinjen.
    54'
    Frisparket fra Zajic slås ut på Thorarinsson som får skutt, men rett i blokka.
    55'
    Ender i straffespark for Glimt!
    56'
    Corneren blir bare halvklarert og Sané slår ballen tilbake i boksen. Der blir Badou røft behandlet og går ned.
    56'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 2 Sarpsborg 08
    Der sitter 3-2 til vertene! Ibba smeller ballen lavt nede i det høyre hjørnet, mens Duwayne Kerr går andre veien og Glimt går opp i ledelse for tredje gang i dag!
    57'
    Blir klarert av Ibba.
    58'
    Thorarinsson går ned på kanten av sekstenmeteren. Zajic og Ernemann står klar.
    60'
    Zajic forsøker å skru den over muren, men får den bare rett på Staw som bokser unna.
    61'
    Drar Thorarinsson i trøya.
    61'
    Feldballe går ned inne i Glimts sekstenmeter etter en takling fra Sané, men denne gangen gir ikke Helgerud straffespark.
    63'
    Ernemann med en håpløs pasning i retning Kronberg. Flere av Sarpsborgs spillere virker litt mindre motivert nå.
    65'
    Så står Alejandro Castro klar på sidelinjen for å komme innpå.
    66'
    Det kan også se ut til at Sarpsborg nå legger seg i en 4-4-2 med Castro og Wiig på topp.
    67'
    Jacobsen med et innlegg som Karlsen kommer først på, men headingen går ett par meter til side for mål.
    68'
    Godt skudd av Ibba! Får ballen av Momo Ndiaye før han klemmer til. Kerr må gi retur, men Thomassen rydder unna.
    69'
    Wiig kommer til en mulighet, men ballen går en drøy meter over tverrliggeren.
    69'
    Zajic med en lekker hælflikk gjennom til Wiig, men Sané setter inn en takling i siste sekund.
    72'
    Thorarinsson med ett bra innlegg på Wiig også får headet, men ballen havner rett i beina på Sané som klarerer.
    73'
    Karlsen stanger unna.
    73'
    Stanges unna av Jacobsen.
    74'
    Plutselig legger Sarpsborg trykk på vertene. Kan de få utligningen da?
    75'
    Enorm mulighet for Zajic og Sarpsborg 08! Zajic får ballen på rundt 20 meter av Thømt Jensen og klemmer til med venstre. Ballen får god skru og går rett i tverrliggeren over en sjanseløs Lasse Staw!
    76'
    Alejandro Castro med en strålende mulighet til å utligne! Får stå alene på fem meter og avslutte, men en feberredning med beina av Lasse Staw holder Bodø/Glimts drøm om tre poeng i live.
    77'
    2841 tilskuere har tatt turen til Aspmyra i dag for å få med seg dette oppgjøret.
    78'
    Ibba kommer først på på første stolpe, via en Sarpsborg-spiller og til ny corner.
    79'
    Klareres.
    80'
    Ballen vippes opp i hånda på Anders Karlsen og Helgerud dømmer hands.
    80'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Claes Kronberg
    Claes Phillip Kronberg er sikker som banken og setter den lavt nede til høyre for Staw. Staw er også etter den, men strekker seg så lang han er uten å nå den.
    81'
    Nå kan absolutt alt skje de siste åtte minuttene!
    83'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Thomas Jacobsen
    83'
    Bodø/Glimt 3 - 4 Sarpsborg 08
    Mål: Gudmundur Thorarinsson
    Målgivende: Claes Kronberg
    Sarpsborg-fansen går av hengslene! To mål på fire minutter for gjestene! Kronberg med en smart pasning ut 45 grader på Thorarinsson som avanserer innover i feltet. Islendingen plasserer ballen hardt nede i nærmeste hjørne og det står smått utrolige 3-4 på Aspmyra!
    84'
    Momo Ndiaye kommer til en heading fra rundt 11 meter, men ballen går godt over Sarpsborg-buret.
    87'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Claes Kronberg
    87'
    Sarpsborg 08 har altså tatt ledelsen for første gang i denne kampen i det 85. minutt! Klarer de å holde unna de siste fem minuttene da?
    88'
    Konradsen slår et frispark rett i klypene på Kerr.
    89'
    Sarpsborg forsøker å gå ned mot hjørneflaggene for å hale ut tid.
    90'
    Alejandro Costa vinner et frispark nede ved hjørneflagget.
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Frisparket tas kort og nok en gang ned mot cornerflagget.
    90'+1
    Kronberg vinner nok et frispark nede ved dødlinja.
    90'+2
    Nevnte frispark tas også kort.
    90'+2
    Glimt har omtrent ikke hatt ballbesittelse i de siste fem minuttene og hver gang de har ballen slurves det voldsomt.
    90'+3
    Sarpsborg 08 må bare holde unna et minutt til nå for å sikre seg sesongen første borteseier!
    90'+4
    Badou kommer til innlegg, men det går over dødlinja.
    90'+4
    Folk reiser seg og går på Aspmyra nå.
    90'+5
    90'+5
    Og der er det slutt! Det er Sarpsborg som går seirende ut av denne fantastiske fotballkampen! De var langt fra best hvis man ser på kampen som helhet, men de hadde evne til å gjøre noe Bodø/Glimt ikke hadde; å utnytte sjansene sine. Glimt hadde flust med sjanser, men Sarpsborg 08 ga vertene en knallhard leksjon i hvordan de skal utnyttes. Det endte smått utrolige 3-4 her på Aspmyra etter scoringer av Ibba Lajaab (2) og Badou for hjemmelaget, og Bojan Zajic, Martin Thømt Jensen, Claes Phillip Kronberg og Gudmundur Thorarinsson for det seirende bortelaget! Takk for i dag og ha en fortsatt fin søndag videre!