0-1
1-1
1-3

Hei og velkomne til den 17.serierunden i Tippeligaen. I dag er det Odd frå Skien som vitjar Fosshaugane Campus og heimelaget Sogndal.
    Dette er to lag som har gjort det overrraskande bra i årets sesong. Sogndal har etter ein trå start komme seg opp på 10.plass med 19 poeng og har dermed lagt nedryksstriden eit stykke bak seg. Odd har imponert kraftig og ligg i skrivande stund på 4.plass med 29 poeng.
    Begge laga har vore best på heimebane i årets sesong. På dei 6 siste kampane heime står Sogndal med 5-1-0, mens Odd sine borteform på dei siste 6 kampane viser 2-3-1.
    Ingen av dei to laga har nokon utrprega toppscorar, men Jone Samuelsen har putta 6 mål for Odd, mens Mahatma Otoo har 5 mål for Sogndal.
    Det har vore ein del utskiftingar i begge klubbane no i løpet av sommaren. Odd har mista Rashani og Semb Berge til Brøndby. Foreløpig er det ikkje komme inn nokon nye ansikt i skiensklubben. Sogndal har mista dei to kraftstoppa Valsvik og Karadas. I motsetnad til Odd har Sogndal klart å hente inn erstattarar for desse. Tom Søderberg skal være klar til dagens kamp og i tillegg er franskmannen Christophe Psyché komme frå Ham-Kam. Om begge startar dagens kamp er nok veldig usikkert.
    Kven dei to trenarane, Fagermo og Olsson har valgt ut skal de få vite når vi er tilbake frå Fosshaugane Campus ca. kl. 1700. Vel møtt!
    Då skal laga være klare og vi ser at Ole Jørgen Halvorsen får sjansen mot gamle lagkameratar.
    Sogndal har endå ikkje scora i tippeligaen etter VM-pausen. Dei tapte 3-0 mot Molde, spelte 0-0 mot Viking og tapte sist 1-0 mot Rosenborg.
    Odd har berre sluppe inn 14 mål så langt i serien og har dermed det nest beste forsvaret i Tippeligaen, berre slått av suverene Molde.
    På vår spelarbørs er Jone Samulesen den soleklart beste spelaren i årets tippeliga. Han har eit snitt på 6.25. Full børs finn du nede i venstre hjørna.
    Petter Strand har eit snitt på 5.63 og er dermed inne på topp 10 på lista. Det blir dermed ein duell på midtbana i dag mellom dei to klubbane sine beste spelarar denne sesongen.
    Viss vi skal ta ein pre-match analyse ein halvtime før kampstart så får vi betegne dette som ein veldig open kamp. Sogndal er sterke heime, men saknet etter leiaren Karadas kan verta essensielt. Odd har mista sentrale Rashani og kjem nok til å sakne han, men Halvorsen er ein god erstatning. Med tanke på at Sogndal er inne i ei lite scoringskrise og Odd er solide bak så vil det nok verta hardt for heimelaget å få hol på byllen. Odd kjem frå ein lite imponerande 0-0 mot Haugesund, men i kampen føre var skienslaget glimrande og smadra Bodø-Glimt 3-0 på bortebane. Dette vert nok ein jamn kamp, men vi utroper Odd som ein liten favoritt akkurat som oddsen til Norsk Tipping.
    25 grader og overskya. Perfekte forhold for fotball. Vi reknar med det ikkje trengs drikkepause i dag. Laga er gått i garderoben og om 10 minutt er vi klare for action frå Fosshaugane Campus.
    Då er laga på bana og kick-off er berre nokre minutt unna.
    Sogndal med avspark.
    Lang ball opp frå Patronen, men der har Hagen og Eriksen bra kontroll.
    1'
    Otoo vippar ballen over Hurme, men når han skal setje fart mot mål går ballen over kortlinja. Artisteri frå ghanesaren der.
    2'
    Veldig Hawaii her i starten. Begge laga med lange ballar i lengderetninga.
    2'
    Høgt press frå begge lag og.
    3'
    Sarr brukar armane i duell med Johnsen. Frispark til Odd.
    3'
    Tek det kort og Sogndal bryt.
    3'
    Hurme med fint innlegg og Bentley prøver å hæla ballen i mål. Lykkast ikkje og Dyngeland plukkar.
    4'
    Glimrande slått, men Dynglenad får boksa unna i duell med fleire Odd-spelarar på streken.
    4'
    Hurme må ty til ulovlege midlar og stoppar Strand. 10 meter inn på Odd sin banehalvdel.
    6'
    Odd får etterkvart klarert på frisparket.
    6'
    Spelet bølgar fram og tilbake. Begge lag har høgt tempo. AKkurat no fekk Hagen såvidt hindra Nilsen på å komme åleine gjennom.
    8'
    Sogndal slår ein del langt, men prøver å få ballen i bakrom eller ut på sidene slik at Otoo og Nilsen får utfordre med farten sin.
    9'
    Odd med ein del langt opp på Johnsen, men dei prøver og å finne Shala i mellomrommet.
    10'
    Sogndal trykkjer på og Haugen stussar ballen over på innlegget frå Strand. Sogndal kanskje best i gang, men relativt jamnt sålangt.
    10'
    Sarr går i duell utan å sjå Utvik. Ser ut som Utvik får albogen til Sarr i ansiktet.
    13'
    Utvik ligg no nede og får hjelp. Spørs om nyervervelsen Psyché må inn.
    13'
    Utvik oppe igjen og der ser ut som stoppartalentet kan fortsette kampen.
    14'
    Sogndal er veldig ivrige i lengeretninga, mens Odd spelar meir. Heilt klart Sogndal som har truffe best med taktikken sålangt.
    15'
    Odd trykkjer Sogndal bakover, men kalrar ikkje å komme til avslutning.
    18'
    Sjansefattig med høgt tempo sålangt i kampen.
    18'
    Samuelsen svært sein i ein duell, men Hobber Nilsen held korta i lomma.
    19'
    Strand slår frispark med Tippeligaen sin kanskje beste keeper er ute i feltet og held ballen enkelt.
    19'
    Shala mistar ballen og Sogndal kan kontre. Endar i kast for sogningane.
    21'
    Odd klarerar og tre spelarar frå Skien ligg nede med hovudskade. Stopp i spelet.
    21'
    Alle tre på beina igjen no og vi kan halde fram.
    22'
    Fagermo i harnisk over Patronen. Finnen går knallhardt inn i ein duell med Shala. Dommaren meiner Patronen berre er sterkare.
    24'
    Der kunne Odd fått ein stor sjanse. Forsvarsfiraren til Sogndal såg ut som eit trekkspel, men den siste pasningen treff Patronen og ikkje Halvorsen som kunne gått åleine gjennom.
    25'
    Så er det Johnsen som denger til Utvik. Ser på reprisen at Johnsen kanskje er litt aktiv med albogen der. Endar i frispark til Odd faktisk.
    25'
    Og på frisparket er det vel verdensrekord i holding av drakter. Men ca 50-50 så Hobber Nilsen gjer ingenting med det.
    26'
    Vi har endå ikkje notert ein målsjans.
    26'
    Odd med innkast høgt i bana.
    28'
    Stuss som kunne blitt ein god sjans for Odd, men Sogndal får klarert.
    29'
    Der kom kampens første sjanse. Til Odd. Halvorsen kjem rundt på kant og får lagt inn. Shala er først på ballen inne i 5-meteren, men treff ikkje heilt reint og avslutninga går rett på Dyngeland.
    29'
    Odd med trykket no.
    31'
    Shala legg inn, men Utvik får kalrert framfor Halvorsen.
    31'
    Odd heilt klart det styrande laget dei siste minutta. Får betre til kombinasjonane sine.
    32'
    Sogndal berre dunkar ballen vekk.
    32'
    Sogndal får ein fin overgang, men Nilsen rotar vekk sjansen.
    33'
    Innlegg frå Odd, men Sogndal får klarert. Odd som styrer kampen no.
    35'
    Odd spelar dristig bak, men kjem seg ut av det.
    37'
    Så ein god moglegheit for Odd. Halvorsen slår inn og igjen er det Dyngeland som er fyrst på ballen.
    39'
    Svingar ein del her no. Sogndal med ein halvsjanse, men Otoo vert avblåst.
    39'
    Gult kort til Odd
    Stoppar ein overgang.
    40'
    Sogndal klarerar.
    42'
    Mål for Odd!
    Sogndal 0 - 1 Odd
    Mål: Jone Samuelsen
    Tippeligaens beste spelar gjer det. Innlegg frå kant. Utvik får stussa ballen vidare, men rett til Samuelsen som står heilt aleine og den sjansen bommar ikkje han på. Fortent etter spel og sjansar dei siste 15 minutta.
    43'
    To minutt tillegg.
    45'+1
    Sogndal får eit frispark høgt i bana.
    45'+1
    Patronen med eit karatespark. Skal være glad han traff ball. Bentley får eit velfortent frispark der.
    45'+2
    45'+3
    Greitt at Odd leiar 1-0 til pause. Sogndal spelemessig best i ein halvtime, men skapar ingen sjansar. Forståelig dei slit med å lage mål då dei ikkje klarar å skape målsjansar. Odd veldig gode det siste kvarteret og heilt fortent då Samuelsen satte inn ein enkelt mål upressa i boksen.
    Då er vi straks klare for 2.omgang.
    45'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Christophe Psyché
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    46'
    Teniste med innlegg for Sogndal, men Panser-Hagen stangar ballen ut. Steffen Hagen har vore bautaen i Odd sitt forsvar i dag.
    47'
    Sogndal som festar litt grepet i starten og det må dei og viss dei skal klare å komme tilbake. Spørs om vi får sjå litt fleire kontringar frå Odd i denne omgangen.
    48'
    Samuelsen får frispark 30 meter frå Sogndal sitt mål.
    48'
    Tas kort og tilslutt endar det i eit innlegg som Sogndal får klarert.
    49'
    Odd trillar ball og prøver å lure Sogndal opp i bana. Det klarar dei, men så kjem ofte den lange frå Odd. I lufta har Patronen og Psyché hatt god kontroll i 2.omgang.
    51'
    Sogndal sin beste sjanse til no. Nilsen vert spelt gjennom av Bolseth og legg 45 grader ut. Hansen står derimot berre og ventar framfor Otoo. Godt keeperspel.
    53'
    Odd kjem raskt på ei kontring, men innlegget frå Shala går rett i klypene på Dyngeland.
    53'
    Skot frå Sarr. Over.
    54'
    Inn: Tonny Brochmann
    Ut: Tim Nilsen
    54'
    Sogndal prøver seg, men Odd har veldig god kontroll bakover. Forståelig at dette er ein av Noreg sine gjerrigaste lag.
    56'
    Forsøk på å tre igjennom Halvorsen, men Valgardsson er der i siste sekund og får rydda unna.
    57'
    Veldig god sjanse for Sogndal. Strand leikar seg på kanten og legg 45 ut til Otoo som brenn ballen over.
    57'
    Er litt pressa der Otoo, men bør sette den.
    58'
    Sogndal har ballen mest no, men det ser ikkje så farlig ut når dei angrip. Odd må passe seg så dei ikkje blir alt for baktunge. Kan være farlig å ri på ein 1-0 ledelse.
    60'
    Haugen skyt i nettveggen. Heile den eine langsida jubla for mål.
    60'
    Odd frampå, men Teniste får brutt framfor Shala i boksen.
    61'
    Hurme inn med strake bein på Strand. Heilt på kanten av 16-meteren. Eit under at det ikkje blir kort.
    62'
    God sjanse fro Sogndal no.
    62'
    Knallhardt skot eller innlegg frå Strand. Like utafor. Sogndal nermar seg.
    63'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Herolind Shala
    63'
    Sjeldan at Odd har fått låne ballen dei siste 10 minutta. Må heve seg no skienslaget.
    65'
    Samtidig ser ikkje Sogndal livsfarlige ut. Får seg eit innkast no sogningane.
    66'
    Psyche avsluttar over.
    66'
    Ein enorm sjanse for Sogndal! Brochmann spring i frå Hagen. Avsluttar men Hansen reddar. Returen skal Otoo sette i det opne målet, men der er utrulig nok Hagen og blokkerar til corner.
    68'
    Odd klarerar.
    69'
    Når dette ikkje vart mål så kan det verte hardt for Sogndal å score.
    69'
    Tempoet sank litt no dei siste minutta. Odd flinke til å bruke tid på alt av dødballar.
    71'
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    Deffansivt bytte av Fagermo her.
    72'
    Storbæk legg seg faktisk på topp så Odd held fram i 4-3-3.
    74'
    Hjørnespark til Sogndal
    75'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 1 Odd
    Mål: Christophe Psyché
    Her har vi skrytt keeper Hansen opp i skyene i heile dag, men så glepp det regelrett for sisteskansen. Skal ut å plukke corneren, men glepp ballen ned rett i beina til nykommaren Psyché som får seg ein fin debut.
    75'
    Forresten ei forferdelig klarering av Eriksen i framkant av corneren. Burde fått den til kast, men sleiva den ut til corneren som blei fatal for Odd.
    77'
    Ny stor sjanse for Sogndal. Brochmann åleine på fem meter, men Eriksen kastar seg inn og blokkerar.
    78'
    Gult kort til Sogndal
    Helge Haugen
    Etter Odd har dratt ned tempo på kvar duell får Haugen gult på å stå forran ballen når frisparket vert tatt. Lite konsekvent av Hobber Nilsen der .
    79'
    Patronen glir og gir nesten Johnsen ein sjanse. Sogndal får etterkvart klarert.
    81'
    Grøgaard skyt utafor.
    81'
    Johnsen og Patronen i ein duell like ved Fagermo. Odd sin trenar har irritert seg på finnen sin spelestil heile kampen og gir han nokon velvalte ord. Kanskje på finsk?
    83'
    Kampen står litt og vippar no. Sogndal har initiativet, men Odd er meir med enn kva dei var tidlegare i omgangen.
    84'
    Sogndal 1 - 2 Odd
    Mål: Fredrik Nordkvelle
    Målgivende: Jone Samuelsen
    Fin pasning til Samulesen som skjer inn frå sida og legg 45 grader ut til Nordkvelle som berre har å breiside ballen i mål. Samuelsen igjen innvolvert.
    84'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    85'
    Sogndal prøver seg, men Valgardsson lagar frispark i duell med Hurme. Ser litt resignerte ut Sogndal no.
    87'
    2845 tilskodarar.
    87'
    Odd med alle mann i forsvar no. Forståeleg.
    88'
    Sogndal 1 - 3 Odd
    Mål: Håvard Storbæk
    Ein pasning blir slått igjennom på Johnsen som er i solekalr offside. Han viser derimot enrom rutine og bare tuslar ut. Sogndal ser på og Storbæk kjem gjennom og set ballen i mål. Game-set-match.
    88'
    Viser seg som eit topplag her Odd. Er fullstendig på felgen i store delar av 2.omgang, men er knallgode i dei avgjerande situasjonane.
    90'+1
    Strand skyt over for Sogndal.
    90'+1
    Tre minutt tillegg.
    90'+1
    Sogndal prøver seg, men har resignert no.
    90'+3
    Odd trillar ball.
    90'+3
    90'+4
    Odd gjer det eit topplag skal gjere. Vinn på ein dårlig dag. I allefall ein veldig dårlig 2.omgang. Eytter 1.omgang var det ingenting å seie på at Odd leda 1-0. I 2.omgang fall Odd til tider heilt saman, men Sogndal klarte ikkje å straffe dei før Hansen mista ein ball i feltet og Psyché satte enkelt inn sitt første for klubben. Så 7 minutt før slutt dreg Samulesen seg nydelig fri frå kant og legg 45 grader ut til Nordkvelle. For Sogndal føltes det nok meget ufortent ut akkurat då og når Storbæk enkelt fekk springa igjennom og sette inn 3-1 så kunne dei ca.20 tilreisande frå Skien juble av full hals over tre nye poeng til Ibesen sin fødeby. 3.plass på Odd no, mens Sogndal etter berre 1 poeng på 4 kampar nermar seg nedrykkstriden igjen.