Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Hei, og velkommen til vår livedekning av eliteserieoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Viking. Vi venter å ha lagene klare om få strakser!
    Bodø/Glimt XI (4-3-3) Smits, Sampsted, Moe, Høibråten, Bjørkan, Fet, Berg, Saltnes, Vetlesen, Botheim, Nordås
    Glimt-benken: Brøndbo, Lode, Lindahl, Konradsen, Tounekti, Kongsro, Hagen, Kvile, Pernambuco
    Som vi ser er Kjetil Knutsen tvunget til å gjøre et keeperbytte. Nikita Haikin er ute med en skade.
    Viking XI: (4-3-3) Østbø - Sebulonsne, Vevatne, Vikstøl, Heggheim - Bell, Tangen, Fridjonsson - Tripic, Berisha, Kabran
    Viking-benken: Iven Austbø, Herman Johan Haugen, Runar Ullaland Hove, Fredrik Torsteinbø, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Sondre Auklend og Shayne Elian Jay Pattynama.
    Også Viking bytter keeper i ettermiddag. Inn kommer Arild Østbø.
    I fjor vant de regjerende seriemesterne begge kampene mot Viking. På Aspmyra endte det 3-0, mens de vant 4-2 på SR-bank Arena.
    Vi må faktisk helt tilbake til 2016 for å finne sist Viking-seier mot Glimt. Hjemmelaget har som kjent sett litt mer dødelig ut enn vanlig i det siste, så er det i dag statistikken skal snu?
    Hugo Vetlesen får sesongens første start i kveld. Kjetil Knutsen begrunner det med at de ikke får det beste ut av ham med så begrenset tillit som han har fått i år.
    Spillerne entrer et Aspmyra badet i sol. Straks klart for avspark!
    Dag Vidar Hafsås er dagens kampleder.
    Der er vi i gang!
    0'
    Bjørkans første oppsill forsvinner ut over linja.
    1'
    Viking ekstremt dyp fra start.
    1'
    Vevatne stopper Vetlesen på vei inn i feltet.
    2'
    Viking har nesten ikke rørt ballen innledningsvis.
    4'
    Saltnes er i ferd med å tråkle seg igjennom feltet, men stoppes av Heggheim.
    5'
    Viking nå! Et par gode involveringer på vei inn i feltet, men det siste innlegget stemmer ikke.
    5'
    Langt innkast fra Vevatne mot Heggheim. Corner Viking.
    7'
    Godt innoverskrudd hjørnespark fra Joe Bell, men ingen når opp med pannebrasken. Ender i et innkast på motsatt side.
    8'
    Vikstøl med et håplkøst skudd fra 30 meter. Utspill fra Smits.
    8'
    Gjestene tar seg ekstremt god tid hver gang de har muligheten til det. Et langt innkast denne gangen. Ender i et nytt.
    10'
    Nordås får innkastet unna.
    11'
    Bjørkan forsøker seg med et innspill mot Fet, men det blir ikke presist nok.
    11'
    Ikke evnet å skape noen farligheter på dette Viking-laget enda, Glimt.
    13'
    Tripic slår inn mot Kabran i feltet. Stanges unna.
    13'
    Saltnes roper på frispark i det han felles på 20 meter. Så ut til å ha en god sak, men dommer lar den går.
    14'
    Nordås med det første som ligner på en målsjanse. Saltsnes forsøker seg, men blokkeres. Nordås er først på ball nummer to, men får ikke avsluttet ordentlig. En liten meter utenfor.
    15'
    Nordås kommer seg forbi Sebulonsen, men innlegget blokkeres.
    16'
    Kabran fyrer løs fra 30 meter, men forsøket sniker seg like over.
    17'
    Viking-laget flyttet seg vesentlig høyere i banen nå.
    18'
    Corner for Viking. Slås langt inn i feltet, før gjestene får en ny.
    19'
    Bells corner stanges enkelt unna.
    20'
    Kan kontre her, Glimt! Løpes opp, men Fridjonssen handser. Frispark Glimt.
    20'
    Bjørkan svinger frisparket inn i feltet. Uten adresse.
    21'
    Kabran er nede og bryter. Blir stoppet samtidig, og får frispark.
    22'
    Nytt frispark. Denne gangen Vikstøl som stopper Vetlesen langt inne på Glimts halvdel.
    23'
    Glimt prøver å spille seg gjennom i midten, men kommer seg ikke gjennom det kompakte Viking-forsvaret.
    25'
    Frispark til Viking i god posisjon. Fridjonsson setter fart fremover, før han felles.
    26'
    Bell slår ballen hardt inn i feltet, der Vevatne får en fot på den. Han klarer ikke å styre ballen mot mål, og må se ballen suse langt over.
    27'
    Berg mister ballen i duell med Nilsen Tangen, før ballen triller over dødlinjen. Så ut som et hjørnespark, men linjedommer peker på femmeter til hjemmelagets store fortvilelse.
    29'
    Høibråten prøver seg fra laaaaangt hold. Ballen går et godt stykke til side for målet til Østbø.
    30'
    Så får plutselig Glimt masse plass. Saltnes går og går, før han spiller mot Nordås. Den blir for svak, og Sebulonsen får den ut til corner. Saltnes ser frustrert ut.
    31'
    Viking får klarert corneren.
    32'
    Bodø/Glimt har hatt nesten 73 prosent ball så langt, men sliter med å produsere muligheter.
    34'
    Litt krangling mellom Kabran og Saltnes etter småknuffing. Hafsås tar noen ord med spillerne.
    34'
    Moe slår inn i boksen mot Botheim. Østbø plukker enkelt.
    36'
    Bell sin tur til å slå ballen inn i boks. Over alt og alle, og ut til femmeter.
    37'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    Viking avblåses for offside. I det Berg skal sette ballen i spill, går Tripic inn og hindrer det. Hafsås står to meter fra situasjonen, og drar raskt opp det gule.
    38'
    Godt skuddforsøk fra Kabran! Gjestene får innkast høyt i banen, og Fridjonsson kaster som vanlig ballen langt. Den ender i returrom, der Kabran brenner til. Svensken får god kontakt med ballen, men må se at den suses noen meter på feil side av stolpen.
    40'
    Straffe til Bodø/Glimt! Saltnes går i bakken i duell med Vevatne, og Hafsås peker på straffemerket! Det ser først ut som en offside, men reprisene viser at ballen kom fra Sebulonsen. Godt sett av Hafsås.
    41'
    Viljar Vevatne
    Får sitt andre gule kort for sesongen for den fellingen på Saltnes.
    41'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Viking
    Mål: Patrick Berg
    Østbø er på den, men klarer ikke å holde ballen ute! Berg sender vertene i ledelsen.
    43'
    Mål for Viking!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Joe Bell
    Viking svarer umiddelbart! Bell overrasker hele Glimt med et rask frispark. Berisha får ballen alene med Smits, og setter den iskaldt forbi Glimt-keeperen.
    45'
    Etter en tam omgang på Aspmyra, ble det plutselig full fyr her på tampen.
    Vetlesen får frispark.
    46'
    Glimt har fått corner.
    47'
    Småfarlig. Ballen går gjennom hele feltet og ender nesten hos Berg på bakerste. Han får ballen bak seg.
    47'
    Viking har altså 11 spillere bak ballen når de forsvarer seg.
    49'
    Saltnes setter ballen i mål, men det annulleres for offside.
    50'
    Tja, det er vel en annen Glimt-spiller som står i offside og ikke Saltnes?
    51'
    TV-bildene viser at Saltnes ikke er i offside. Bodø/Glimt blir snytt for en scoring. Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud er heller ikke i tvil etter å ha sett reprisen.
    53'
    Dårlig igangsetting av Glimt-keeperen. Viking kan gå rett i angrep, men de blir for lite presis. Faren over!
    55'
    Bodø/Glimt 1 - 2 Viking
    Målgivende: Kevin Kabran
    Berisha scorer sitt andre for dagen, og det er vakkert. Stuper inn på bakerste og header ballen i mål fra skrått hold! Nydelig pasning fra Kevin Kabran.
    56'
    Sampsted prøver å skyte fra langt hold. Skuddet blir blokkert.
    58'
    Berg spiller fri Sampsted som får sitt innlegg blokkert. Ny corner til Glimt.
    60'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 2 Viking
    Vi er like langt og har to tomålsscorere. Patrick Berg får ballen i beina på bakerste etter at keeper Østbø bommer stygt når han skal bokse unna den corneren. Dårlig av Østbø, bra løst av Berg! Foto: NTB
    61'
    Viking-spillerne får fryktelig god tumleplass og til slutt er det Fridjonsson som får avslutte uten press. Skuddet går over målet til Glimt-keeperen.
    63'
    Ny corner til Glimt. Bjørkan må ta løpeturen opp igjen.
    64'
    Høibråten får seg en kraftig smell i den duellen på den corneren. Ser ikke bra ut.
    64'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Axel Lindahl
    Ut: Hugo Vetlesen
    65'
    Høibråten er oppe igjen.
    65'
    Saltnes ruver i feltet på det innlegget og header i tverrligger. Har en voldsom kraft i den headingen. Han får gå opp helt alene.
    66'
    Ny Glimt-corner.
    67'
    Keeper Østbø får frispark når han kommer ut i feltet. Blir liggende med en skade.
    67'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Samúel Fridjónsson
    68'
    Vi er i gang igjen.
    68'
    Berisha går i bakken innenfor 16-meteren. Vil ha straffe. Dommer er ikke interessert i det. Vifter spillet videre. Ser ut som TV-bildene gir dommeren rett.
    69'
    Rolf Daniel Vikstøl
    Vikstøl tar en for laget og stopper en kontring. Legger Lindahl i bakken og får fortjent gult kort.
    70'
    Berisha har satt seg ned. Er skadet. Han må ut. Kan det være en strekk?
    71'
    Inn: Runar Hove
    Ut: Veton Berisha
    73'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Rolf Daniel Vikstøl
    73'
    Ser ut som Berisha får behandling i begge anklene. Forsvinner ut av stadion med isposer tapet over begge anklene.
    76'
    Corner til Glimt.
    78'
    Saltnes er på plass på første stolpe. Får headet, men klarer ikke å styre den mellom stengene. Headingen går til side for mål.
    79'
    Viking får en kontringsmulighet og tar den. Men den siste pasningen fra de Lanlay blir for lang. Faren over!
    81'
    Høibråten er med oppover og kommer til en heading. Får ikke noe godt treff og headingen går over mål. Det er Vevatne som gjør en god jobb med å presse Glimt-stopperen.