Bayern stiller følgende lag (4-2-3-1): Neuer - Pavard, Upamecano, Hernández, Davies - Tolisso, Goretzka - Coman, Müller, Sané - Lewandowski.
    Haaland starter for Dortmund! Det blir hans første kamp fra start siden hofteleddbøyerskaden i midten av oktober.
    Her er hele Borussia Dortmund-elleveren, vi forsøker oss på 4-3-3 foreløpig: Kobel – Guerreiro, Hummels, Akanji, Meunier – Can, Dahoud, Bellingham – Brandt, Haaland, Reus.
    Denne utgaven av «Der Klassiker» i Dortmund er en toppkamp! Bayern poenget foran Haaland og kompani etter 13 runder av Bundesliga. Alt til rette for en herlig match.
    Vi må selvfølgelig også nevne toppscorerkampen mellom Robert Lewandowski og Erling Braut Haaland, der Bayerns polakk leder 14-10 over nordmannen. Men Haaland har altså vært noe ute med skader i høst og har sine 10 mål på 7 kamper. Lewandowski har vært på banen i samtlige for Bayern.
    Hvem scorer flest av de to superspissene i kveld?
    Haaland
    57%
    Lewandowski
    43%
    Antall stemmer: 4996
    Lagene er i spillertunnelen og på vei ut på Westfalen.
    Lewandowski starter matchen.
    1'
    Dårlig utspill Neuer rett i bena på Reus! Ingen fare blir skapt.
    2'
    Coman prøver å vende bort Dortmund-forsvaret. Får bare innkast.
    3'
    Haaland på løp! Neuer er sweeper i bakrommet og rekker ballen først!
    3'
    Haaland-situasjonen får gå i kategorien potensielt målsjanse, som Dag-Eilev Fagermo har vært god på å beskrive denne Vålerenga-sesongen.
    4'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 0 Bayern München
    Mål: Julian Brandt
    Målgivende: Jude Bellingham
    Nydelig chip fra Bellingham over Bayern-forsvaret. Julian Brandt mottar, dribler nydelig av Davies og banker inn ledelsen forbi Neuer. Lekkert!
    5'
    Haaland vinner ballen i god posisjon. Prøver å sentre Brandt i scoringsposisjon i 16-meteren, men en lang fot fra Davies hindrer.
    8'
    Mål for Bayern München!
    Borussia Dortmund 1 - 1 Bayern München
    Mål: Robert Lewandowski
    Målgivende: Thomas Müller
    Bayern slår tilbake etter tabbe av Hummels! Dortmund-stopperen slår ballen rett i Müller, som plutselig stormer alene med keeper. Han header ned til Lewandowski, som kommer som et ekspresstog til Müllers høyre. Setter enkelt inn utligningen alene med keeper!
    9'
    Bayern mest ball nå. Etablerer seg på Dortmunds halvdel.
    12'
    Kanon fra Sané fra langt hold! Skrur cirka meteren utenfor.
    12'
    Dahoud med ålreit forsøk. Går til dødlinjen og vipper mot Haaland, men Neuer har full kontroll.
    14'
    Haaland i løpsduell med Upamecano. Hands på nordmannen og Bayern-ball.
    14'
    Frispark Dortmund på hjørnet av 16-meteren.
    15'
    Reus slår hardt inn. Tolisso header unna.
    16'
    Bayern kommer. Ballen faller ned – selvfølgelig hos Thomas Müller – som skyter fra 16-meteren med en bredside. Innom Brandt og dermed rød corner.
    18'
    Müller tar corneren selv. Brandt header ut. Pavard prøver seg, men ikke helt VM 2018 mot Argentina over den avslutningen.
    19'
    Bayern roter bort en god mulighet da Coman sklir.
    20'
    Corner Bayern igjen.
    22'
    Ny forsvarstabbe i Dortmund! Emre Can vil prøve å spille seg ut, men stygg tversover gir Bayern sjansen. Utenfor.
    22'
    Corner Dortmund nå. Blir halvskummelt to ganger! Først heades ballen ned i beina på Bellingham, som blir hindret. Så prøver Hummels å spille gjennom Haaland, men pasningen for dårlig.
    24'
    Dortmund presser nå! Haaland finner Brandt innenfor 16-meteren og prøver å vende innover for å skyte med venstre. Får ikke skutt skikkelig.
    25'
    Så kommer Bayern! God redning av Kobel på Coman-skudd!
    26'
    HAALAND-SJANSE! Nordmannen får sjansen og bakromshavet han har ventet på. Presses litt utover av Upamecano og får noe skrå vinkel på sitt venstrebensskudd, men suser rett utenfor! Kunne sneket seg inn, den!
    29'
    Vært en herlig første halvtime i Dortmund
    30'
    Fortsetter å bølge her! Lewandowski går på tvers og får skuddet sitt blokkert av Emre Can, så kontrer Dortmund. Dessverre bruker Reus for mye tid, og han og Brandt rekker aldri å sette opp Haaland, som GJERNE skulle hatt ballen der.
    32'
    Bayern-frispark nå. Müller slår inn...
    35'
    ... og ut! Løfter den over feltet og over dødlinjen.
    35'
    Nydelig opprulling av Bayern! ABC-Fussball! Coman legger på tvers mot Sané, som ikke får avsluttet skikkelig.
    36'
    Tolisso med feilpasning.
    37'
    Upamecano med en liten feil, og Haaland får los. Men Bayern-stopperen gjør det barna dine sjelden gidder: Rydder opp sitt eget rot.
    37'
    Høy poler i Bayern-feltet. Neuer plukker lett.
    38'
    Haaland får stikker, men nordmannen er offside. Korrekt dømt.
    40'
    For øvrig en relativt sjelden offside på Haaland.
    40'
    Müller får ballen i 16-meteren, men Dahouds returløp er like samvittighetsfullt som Mor Teresas gjerninger. Corner Bayern.
    41'
    Frisparket bankes inn i feltet. Offside på Akanij, som heller ikke rekker ballen.
    43'
    Borussia Dortmund 1 - 2 Bayern München
    Mål: Kingsley Coman
    For noe rør fra Dortmund-forsvaret – igjen! Guerreiro banker ballen i sin egen lagkamerat Hummels, som blir perfekt tilrettelagt for Kingsley Coman. To Dortmund-spillere prøver å blokke, Guerreiro tar rollen som ekstrakeeper for kun å kjenne avslutningen suse gjennom frisyren og til 2-1 for Bayern. Ikke ufortjent.
    44'
    Dortmund spiller i gang matchen med en langpasning.
    46'
    Borussia Dortmund 2 - 2 Bayern München
    Mål: Erling Braut Haaland
    HAALAND MED HØYRE! Denne gangen er det Bayern som gjør feil. Bellingham snapper opp et elendig forsøk på klarering fra Upamecano. Skyver videre til Braut som skrur den rundt Bayern-forsvaret og inn via lengste stolpe.
    48'
    Bayern holder på å svare umiddelbart! Lewandowski frempå i Dortmunds boks.
    50'
    Lewandowski med en fin stikker mot Sané, men Kobel ute og snapper foran Bayern-vingen.
    50'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Emre Can
    Sklitakler Lewandowski skrått bakfra.
    51'
    Frispark på drøyt 25 meter for Bayern. Sané eller Lewandowski.
    52'
    Sané skyter! Langt hold, passerer muren, spretter rett før Kobel. Men Dortmund-keeperen holder
    52'
    Haaland legger Lucas Hernandez i bakken og følger opp med litt kjekling. Ser ut som om de skilles som venner.
    53'
    Dortmund vil ha straffe! Haaland komber med Reus, som går i bakken. Dommeren ber om VAR-assistanse. De melder ingen straffe, for dommeren vinker spillet videre.
    53'
    Kanon fra Coman! Etter ny bølge begge veier, kommer Bayern i høyt tempo. Coman trekker inn fra høyre og skyter med venstre. Kobel er nede og stopper! Godt skudd, god redning!
    57'
    Skuddmulighet Haaland! Blokkeres av Bayern-forsvaret.
    58'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Donyell Malen
    Ut: Mahmoud Dahoud
    Marco Rose bytter for å vinne her!
    60'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Serge Gnabry
    Ut: Leroy Sane
    65'
    Inn: Jamal Musiala
    Ut: Leon Goretzka
    66'
    Stygt falt av Brandt nå. Går rett i bakken etter en luftduell. Dette så umiddelbart ikke bra ut basert på lagkameratenes intense veiving etter støtteapparat.
    66'
    Medisinsk personell er på banen. Håper vi får se et tegn fra 1-0-målscoreren snart....
    67'
    Brandt sitter oppreist.
    68'
    Brandt ut på båre. Men han løfter hodet, legger armene bak som støtte selv og klappes av Westfalen. Dette ser veldig mye bedre ut enn først.
    70'
    Inn: Marius Wolf
    Ut: Julian Brandt
    Satser på at Wolf er sulten. Entrer banen med nøyaktig samme frisyre som Haaland.
    70'
    Wolf rett i angrep og skyter rett i Lucas Hernandez! Den får franskmannen såpass vondt av at han går i bakken og må ha behandling. To skuddvillige hestehalekarer for Bayern-forsvaret å håndtere siste 20 her.
    71'
    Haaland ute og snakker med Rose.
    72'
    Innkast Dortmund høyt på halvdelen.
    72'
    Inn: Niklas Süle
    Ut: Lucas Hernandez
    74'
    Corner Bayern.
    74'
    Trolig straffe til Bayern! Hummels strekker ut armen da han skal heade bort corneren, og nå er dommeren ute og ser på skjermen på banen.
    75'
    STRAFFE! Hummels med et hattrick i forsvarsfeil i kveld.
    76'
    Lewandowski skal – selvfølgelig – ta denne.
    77'
    Bayern München scorer på straffe!
    Borussia Dortmund 2 - 3 Bayern München
    Polakken stopper i tilløpet og gjør et lite hopp før han legger den ned til høyre for seg selv. Kobel er der borte, men greier ikke redde.
    77'
    Utvisning av Dortmund-trener Marco Rose! Ikke fornøyd med straffesituasjonene i kveld og har kjeftet en god stund. Til slutt orket ikke dommeren mer. Resten av matchen følger han fra tribunen sammen med en funksjonær med "Ordnungsdienst" på boblejakken.
    79'
    Coman med innlegg der Hummels setter foten til mot eget mål! Går utenfor. Hadde han avsluttet med selvmål, kunne han byttet seg selv ut.
    81'
    Inn: Steffen Tigges
    Ut: Erling Braut Haaland
    Da er vår mann ferdigspilt. Har møtt Bayern München seks ganger og fortsatt ikke vunnet, Haaland. Holder de røde ut her, er det seks tap for Dortmund med Haaland på laget.
    83'
    Inn: Nico Schulz
    Ut: Raphael Guerreiro
    83'
    Bellingham nikker over, hadde kanskje blitt offside-avblåst.
    85'
    Jude Bellingham
    Løper rett inn i Manuel Neuer. Ber om kort.
    86'
    Dortmund sliter med å skape noe særlig.
    90'
    Haaland ser oppgitt ut på sidelinjen. Han står med hele fem mål på sine seks møter med Bayern München, men det går mot tap nummer seks
    90'
    Hele ti minutter lagt til etter Brandt-skaden
    90'+1
    Malen får en god mulighet etter innlegg fra høyre, men han lykkes ikke med sitt spektakulære volleyforsøk.
    90'+3
    Ganske god mulighet for Meunier fra skrått hold, men Neuer har kontroll i Bayern-målet.
    90'+6
    Lewandowski med frisparkmulighet fra 18 meter. Langt over.
    90'+7
    Er det mulig??? Bayern kontror og Tolisso kan sette ballen i keeperløst mål. Men bommer!
    90'+9
    Borussia Dortmund gir på mange måter bort seieren i Der Klassiker etter store forsvarsfeil.