3-0
4-0
5-0

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Borussia Dortmund og Union Berlin!
    Erling Braut Haaland har til gode å starte en kamp for sin nye klubb, men etter to innhopp står han likevel med mer enn imponerende fem mål. Blir det nytt Haaland-show i dag?
    Erling Braut Haaland er ikke eneste januarsignering for hjemmelaget. Borussia Dortmund brukte den siste dagen av overgangsmarkedet til å sikre seg Emre Cans tjenester.
    Erling Braut Haaland er ikke eneste nordmann som muligens er i aksjon i denne kampen. For Union Berlin spiller Julian Ryerson.
    Haaland starter!
    Dortmund-benken: Hitz, Zagadou, Balerdi, Schulz, Dahoud, Scmelzer, Reyna, Hazard og Götze.
    Dortmund-formasjonen kan også tolkes som en 3-4-3-formasjon der Hakimi og Guerreiro er på hver sin vingback, med Sancho, Haaland og Reus som en trio på topp.
    Union Berlin (3-4-3): Gikiewiczz - Schlotterbeck, Friedrich, Subotic - Trimmel, Lenz, Gentner, Andrich - Malli, Bülter, Andersson
    Berlin-benken: Nicolas, Ryerson, Polter, Ujah, Reichel, Prömel, Becker, Parensen og Ingvartsen.
    Dortmund ligger som nummer 4 på tabellen - Union Berlin ligger på 11. plass.
    Spillerne er på vei ut på banen - det er straks duket for kampstart!
    Sliter med å skjule smilet sitt, Braut Haaland. Dette er stort for en 19-åring.
    Dortmund starter med å holde i ballen. Triller seg imellom.
    1'
    Union Berlin starter med et avventende press. Litt ta og føle på hverandre de første to minuttene.
    3'
    Brandt forsøker å finne Haaland, men det går ikke.
    3'
    NÆRE PÅ for bortelaget! Innlegget fra Trimmel er meeeget godt, og på bakre har Bülter lurt seg fri. Angriperen kaster seg frem, men når akkurat ikke frem.
    4'
    Guerreiro forsøker å spille Haaland, men sender ballen bak nordmannen. Da blir det med forsøket.
    5'
    Hjørnespark
    Corner til Dortmund: Nesten at Akanji kommer på ball, men bare nesten. Stopperen får frispark mot seg.
    6'
    Hjørnespark
    Corner til Union Berlin: Stanges unna av Hummels.
    8'
    Brandt går over ende i duell mot Schlotterbeck, men får ingenting.
    8'
    Dortmund triller...
    9'
    VOLDSOMME KLYV FRA HAALAND! Haaland jakter i bakrom, og det blir farlig. Viser frem farten sin og sprinter forbi stopperen, men får akkurat ikke kontroll på ballen foran en utrusende keeper. Det er ikke langt unna at nordmannen er på blank kasse.
    10'
    Dortmund eier ballen på eget gress.
    11'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 0 Union Berlin
    Mål: Jadon Sancho
    Målgivende: Raphael Guerreiro
    FOR EN SPILLER! Først drar han seg lekende lett forbi Trimmel, men bommer med innlegget. Deretter gjør han alt selv når han får ballen etter godt Dortmund-press. Avslutningen er riktignok via en stopper, så han er litt heldig, men mål er mål! Foto: EPA
    13'
    Det er Sanchos 12. ligamål for sesongen. Ikke dårlig for 19-åringen fra England.
    14'
    Hakimi slår inn langs bakken, men ballen når aldri Haaland.
    15'
    Ballbesittelse: 72-28. Det sier litt om hvordan banespillet er på Signal Iduna Park.
    16'
    Hakimi drar seg innover og blir tatt. Frispark i god innleggsposisjon for hjemmelaget.
    17'
    DET BLIR SKUDD! Guerreiro forsøker seg i nærmeste på frisparket fra distanse. Han treffer bra og ballen har retning mot krysset - men keeper er med på notene.
    18'
    Hjørnespark
    Corner til Dortmund: Heades unna.
    18'
    Borussia Dortmund 2 - 0 Union Berlin
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Julian Brandt
    DET ER HELT TULLETE! Brandt slår hardt inn foran mål etter at Union Berlin ikke får ordentlig klarert etter corneren, og der har Haaland løpt seg fri. Nordmannen setter inn sitt sjette Bundesliga-mål! Foto: AFP
    18'
    Haaland-showet fortsetter! Under 18 minutter tok det før dagens første lå i nettet for ham. Har vel ikke spilt 90 minutter totalt, men står altså med spinnville seks mål. Det er det rene vanvidd. Foto: REUTERS
    19'
    Hjørnespark
    Corner til Union Berlin: Heades unna.
    20'
    Skudd på mål
    Haaland får dyttet til Guerreiro, som setter fart og klinker til. Via Subotic og til corner.
    21'
    Hjørnespark
    Corneren lar litt vente på seg. Dommeren skal ha et ord med Friedrich og Haaland foran mål.
    22'
    Hjørnespark
    Heades unna.
    22'
    Grusom feilpasning fra Union-keeperen, men Sancho klarer ikke straffe det.
    23'
    Dortmund har full kontroll på denne kampen i øyeblikket.
    26'
    Union Berlin prøver seg med et langt innkast, men det stanges unna.
    27'
    Dortmund stormer fremover med mange, ballen spilles ut til Sancho, som forsøker et innlegg. Rett i klypene på keeper.
    29'
    Sancho ligger nede og holder seg til ankelen.
    30'
    Witsel drar seg fri og brenner til. I blokka og til corner.
    33'
    Hjørnespark
    Corner til Dortmund: Kort, men svak variant.
    33'
    Brandt forsøker å sette opp Haaland, men det stokker seg.
    33'
    Haaland lager frispark.
    36'
    NESTEN! Dortmund med fryktelig fint småspill, men en fot forhindrer Reus sitt innlegg i å nå Haaland. Nesten!
    37'
    Når Union Berlin prøver seg, så blir det ikke ordentlig farlig. Dortmund har stålkontroll.
    40'
    Witsel beklager etter en felling, men må bort til dommeren for tilsnakk.
    41'
    DET BLIR FARLIG! Schlotterbeck får stå alene på syv meter når ballen blir slått inn, men han greier ikke presse ballen ned.
    42'
    44'
    Hjørnespark
    Corner til Union Berlin: Bürki har full kontroll. Plukker ballen og setter i gang Haaland.
    45'
    NÆRE! Sancho danser seg forbi en spiller, sentrer til Hakimi, som slår inn. Reus er rett ved å få en fot på ballen, men keeperen plukker.
    45'+1
    Pause! Erling Braut Haaland fikk sjansen fra start for første gang for Dortmund - og grep den da han bredsidet inn 2-0 før halvspilt førsteomgang. Dortmund har et solid tak på kampen - og ser ikke ut til å gå på sitt første hjemmetap for sesongen.
    Andrich får seg umiddelbart en trøkk når han blir skjermet ut av banen av Akanji.
    47'
    GRUSOMT AV UNION-keeperen, som bare slår ballen til Sancho. Den unge briten forsøker å lobbe ballen i mål, men setter den utenfor.
    48'
    Witsel blir tatt på midten.
    49'
    Bortelaget har hatt ballen store deler av starten på denne andreomgangen.
    52'
    NESTEN! Andrich blir spilt i bakrom og forsøker å finne Malli foran mål. Ballen inn dit er akkurat for lang for spissen.
    54'
    Godt innlegg fra Trimmel, men Piszczek er på rett plass for Dortmund.
    55'
    Offside
    Reus vinkes av.
    55'
    Bülter finter skudd før han brenner til - liiike til side for mål. Bortelaget nærmer seg nå.
    57'
    Har tatt over initiativet etter hvilen, Union.
    57'
    Hjørnespark
    Corner til Dortmund: Og det blir en god sjanse. Piszczek er det vel som får hodet på ball, men forsøket stopper i en blokk.
    59'
    Spillerbytte - Union Berlin
    Inn: Sheraldo Becker
    Ut: Yunus Malli
    59'
    Haaland hjelper til i det oppbyggende spillet.
    62'
    Nydelig tatt ned av Haaland, som samtidig bryter en langpasning.
    63'
    Gult kort til Union Berlin
    Marvin Friedrich
    Blir rundlurt av vendingen til Haaland - og klipper ned nordmannen.
    64'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Dan Axel Zagadou
    Ut: Achraf Hakimi
    Tydelig irritert, Hakimi. Sparker i vannflasken etter å ha blitt bytta ut.
    64'
    Ballbesittelse: 61-39.
    65'
    Straffe til Borussia Dortmund! Sancho spiller Haaland i bakrom, og nordmannen rekker ballen rett foran keeper. Går i bakken og dommeren peker på straffemerket. Foto: AFP
    66'
    Det skal VAR-es. Spørsmålet er i så fall om Haaland filmet, men det er vel kontakt?
    67'
    Ja, det er det, og det er VAR enig i.
    67'
    Reus gjør seg klar.
    67'
    Borussia Dortmund scorer på straffe!
    Borussia Dortmund 3 - 0 Union Berlin
    Mål: Marco Reus
    Reus er sikker på straffen som er skaffet av Braut Haaland. Legger ballen heeelt i hjørnet, så utagbar at keeper ikke tar den selv om han går rett vei.
    68'
    Inn: Grischa Promel
    Ut: Christian Gentner
    69'
    Borussia Dortmund 4 - 0 Union Berlin
    Mål: Axel Witsel
    Målgivende: Jadon Sancho
    HOCEKYASSIST PÅ HAALAND! Nordmannen dytter til Sancho, som legger inn langs bakken til Witsel. Belgieren gjør absolutt ingen feil - setter ballen opp i nettaket.
    70'
    Inn: Thorgan Hazard
    Ut: Marco Reus
    Reus ser heller ikke sånn veldig glad ut over å bli bytta ut. Inn med Thorgan Hazard, lillebroren til Eden.
    71'
    Inn: Julian Ryerson
    Ut: Christopher Trimmel
    Norske Ryerson kommer inn.
    74'
    Borussia Dortmund 5 - 0 Union Berlin
    FINNES DET FLERE SUPERLATIVER!? I så fall tilhører de Haaland nå. Banker inn sitt andre for dagen etter at Brandt hælsparker ballen til nordmannen. Ballen går via keeper og i nettet.
    76'
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Erling Braut Haaland
    Stående applaus for dagens mann - fullt fortjent. Blir stående med to mål, én skaffet straffe og en hockeyassist etter sin debut fra start.
    77'
    Haaland tar seg en slurk på benken. Han vrir ansiktet i vemmelse. Dette var tydeligvis noe han ikke likte!
    82'
    Fortsatt enorm stemning blant BVB-fansen - selv om de leder 5-0 og kampen forlengst er avgjort.
    83'
    Leipzig og Gladbach møtes altså senere i kveld. Kampstart: 18.30.
    86'
    Guerreiro blåser ballen over.
    88'
    Union har selvfølgelig forlengst gitt opp.
    90'
    Dommeren blåser av. Union slipper å plages mer ...
    Eventyret Erling Braut Haaland fortsetter: Ytterligere to mål av Haaland - pluss at han skaffet et straffespark og var tredje sist på et fjerde mål.