1-0
2-0
3-1
Supporterfordeling på VG
3 292
1 437
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Haugesund i 2022-cupens fjerde runde. Grunnet Kong Vinters sene flørt med Bergen spilles altså kampen på Åsane Arenas kunstgress.
    Brann malte 1. divisjon rød i det som ble en maktdemonstrasjon av en 2022-sesong, en reise som kulminerte med elleville 23 poeng ned til toer Stabæk. Også gjennom vinteren har Brann-laget vært synonymt med seire, og årets første tellende kamp kommer i kjølvannet av solide 4-1-0 etter møter med Hammarby, Aalesund, Sarpsborg 08, Åsane og Vålerenga. Brann er i denne fjerde runden etter seire mot Voss, Os og Fredrikstad, en rekke som ga spektakulære 19-1 før dagens oppgjør.
    Haugesund avsluttet fjorårets seriesesong som nummer 10 i Eliteserien, men takket være en brukbar høst var det hele 14 poeng ned til kvalikplassen. Vinteren har vært av den varierende sorten for haugalendingene, som har 3-0-3 etter møter med østerrikske Wolfsberger, Vard, Bryne, Åsane, Tromsø og Lillestrøm. Det har sirkulert en god del vann i Smedasundet siden fjorårets innledende cuprunder, men Haugesund er i dagens fjerde runde etter seire mot Djerv 1919, Fana og Sotra.
    Møtene mellom Brann og Haugesund har vært et relativt fast innslag på Eliteserie-kalenderen i nyere tid, men i dag er første gang man møtes i cupsammenheng. Etter seire både i 2020 og 2021 jakter faktisk Haugesund sin tredje strake bortetriumf mot Brann for første gang noensinne. 13 møter på Brann Stadion har gitt relativt jevne 5-4-4 i favør Brann, og det er verdt å merke seg at rødtrøyene har scoret flere enn ett i kun fire av disse oppgjørene.
    Brann fortsetter i dag jakten på klubbens syvende kongepokal, den første siden 2004, og en eventuell finale 20. mai vil være den første siden 2011. Skulle Brann ta seg videre i dag, vil det for øvrig være kun andre gang siden 2012 at rødtrøyene når kvartfinalen i NM. Haugesund jakter fortsatt klubbens første kongepokal etter to finaleopptredener, og haugalendingene var tapende finalist så sent som i 2019.
    Dagens hoveddommer er Espen Eskås fra Bækkelagets SK. Isaak Bashevkin og Jørgen Valstadsve er assistentdommere, mens Kristoffer Hagenes er fjerdedommer.
    Branns 4-3-3-oppstilling er av den forutsigbare sorten om man ser på trenden i treningskampene, og Eirik Horneland stiller med samme lag som startet mot Vålerenga for en drøy uke siden. Det betyr blant annet at tidligere FKH-spiller Thore Pedersen er Brann-trenerens foretrukne høyreback.
    Haugesund er ventet i en 4-2-3-1-formasjon, og i gjestenes startellever er det nok spesielt verdt å merke seg at Sondre Liseth starter sin første kamp siden desember 2021. Bergenseren er også haugalendingenes kaptein.
    Som kjent rikelig med innslag av Kong Vinter i den forhåpentligvis snart gryende våren i Bergen, men en liten time før avspark er vi i det minste på plussiden med oppholdsvær og rundt 2 grader.
    Brann og Haugesund entrer nå Åsane Arena. Et aldri så lite «winter wonderland» i Bergen nord, men mellom brøytekantene er det grønne kunstgresset godt preparert. Nå venter «Nystemten» og avspark i 2022-cupens fjerde runde.
    Kampen har startet
    0'
    Brann innleder oppgjøret.
    0'
    Det er for øvrig gjort en mesterlig jobb med å klargjøre banen til kamp her. Knapt et snøfnugg på kunstgresset i Åsane.
    1'
    Stanges unna i boksen. Etter hvert får FKH 5-meter.
    2'
    FKH-fansen har allerede nå begynt å rope etter Brann-back Pedersen. Kom som kjent til Bergen fra nettopp FKH før sesongen.
    3'
    FKH med gode kombinasjoner til venstre i banen, og det er Krusnell som nesten gjør det helt store idet han forserer langs dødlinjen. Innlegget blir dog blokkert til corner. Nesten en stor mulighet der.
    4'
    Stanges unna i første omgang, men til slutt skytes det fra returrommet. Et godt stykke utenfor.
    4'
    Hjørnespark til Brann
    8'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Bård Finne
    Finne dukker opp etter en cornersituasjon, og da står det 1-0 til vertene etter kampens første mulighet! Trolig Therkildsen som prøver å stange unna corneren, men hodestøtet sender kun ballen videre i feltet. Der venter en sulten Finne, som ikke nøler et sekund idet han setter ballen i Selviks høyre hjørne. Skikkelig goalgetterscoring av en Finne som er som en "fox in the box". Plutselig 1-0 på Åsane Arena!
    9'
    Mål for Brann!
    Brann 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Mathias Rasmussen
    Målgivende: Ole Didrik Blomberg
    Rasmussen dobler til 2-0 sekunder etter 1-0, og nådeløse Brann skrur virkelig på sjarmen i Åsane! FKH får knapt tatt avspark før et supereffektivt hjemmelag slår til for andre gang. Man vinner ballen og er fremoverrettede, og det er Blomberg som setter fart på mot boksen. Han finner så Rasmussen til høyre, og fra snaut 10 meter er Branns nummer 7 iskald idet han lekkert chipper 2-0 i nettet.
    10'
    Gult kort til FK Haugesund
    Alexander Søderlund
    Søderlund får kampens første kort etter en røff takling. Som nevnt mye tenning i gjestene så langt.
    11'
    Klareres i første omgang.
    12'
    Finne på farten til høyre i boksen, men innlegget plukkes av Selvik. Mildt sagt begivenhetsrikt de første rundt 15 i Åsane.
    14'
    Solheim på ferde til høyre i banen, men det lave innlegget beines til corner.
    18'
    Bokses først unna, men ballen kommer delvis i retur. Vertene får ordnet opp.
    18'
    Liseth med en lekker detalj på rundt 20 meter, men forsøket blokkeres tidlig. Hadde interessant retning, den,.
    19'
    Gult kort til FK Haugesund
    Magnus Christensen
    Også Christensen kommer i dommerens bok idet han tar en Sery Larsen på vei frem.
    19'
    Har roet seg noe ned i Åsane nå, og FKH har i grunn vært på høyde med vertene så langt om man ser på det spillemessige. Kun i to avgjørende situasjoner man har vært underlegne. "Kun" og "kun", tross alt snakk om to scoringer, men ingen tvil om at Brann har vært effektive.
    25'
    Selvik fanger enkelt.
    29'
    Krusnell stanger unna foran i feltet.
    31'
    Heltne Nilsen med en akrobatisk variant fra snaut 16 meter, og Selvik responderer med en skikkelig TV-redning. Ikke veldig farlig, men Branns nummer 19 viser kroppsbeherskelse der. FKHs sisteskanse med det som ser ut som en fin redning, men absolutt et skudd han skal ta.
    32'
    Ender med en slags avslutning, men ballen ender ufarlig utenfor.
    33'
    Rasmussen nesten med en kopi av muligheten ved 2-0, men denne gangen bommes det! Flotte kombinasjoner gir Blomberg ballen i mellomrommet, hvor han slår mot en aktiv Rasmussen til høyre. Han avslutter fra god posisjon i boksen, men avslutningen er terningkast 2. Den skal på mål!
    34'
    Finne på ferde til høyre i boksen, men avslutningen er enkel for Selvik. Brann med et par skudd de siste minuttene her. FKHs bakre rekker har tidvis slitt med forflytningen, og ved flere anledninger har man etterlatt seg rom.
    35'
    Finne med nok en mulighet, men Selviks beinparade redder FKH! Brann med en meget lysende periode nå. Man kombinerer rundt et FKH som tidvis sliter med å henge med, og plutselig får Finne skutt fra vel 10 meter. Han treffer dog ikke optimalt, og markkryperen går rett i beina på Selvik.
    36'
    Absolutt fortjent at Brann virker å ta pause med ledelse her, og man har skapt 5-6 nevneverdige muligheter så langt, scoringene inkludert. FKH har til gode å sette Dyngeland på prøver.
    42'
    Gjestene på en visitt til venstre i banen, men Dyngeland er enkelt nede og plukker markkryperinnlegget.
    43'
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Åsane Arena, hvor det står 2-0 mellom Brann og Haugesund. To elleville minutter betyr at rødtrøyene tar pause med en tomålsledelse. Rødtrøyene var raske ut av startblokkene i kjølige Åsane, og Bård Finne sørget for hjemmeledelse da han sendte 1-0 i nettet etter 10 minutter. 1-0 ble til 2-0 et par titalls sekunder senere, denne gangen etter en elegant chip av Mathias Rasmussen. Spillemessig var dette en periode en nokså jevn affære, men etter hvert kom Brann til bra med muligheter til å sette ytterligere scoringer. Gjestene fra Haugesund har til gode å sette vertene på nevneverdige prøver og har i sum vært et nokså tamt skue så langt. Alt i alt fortjent med hjemmeledelse i Åsane, hvor Haugesund må opp flere hakk for å kunne kjempe om avansement.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Alexander Søderlund
    45'
    FKH innleder andre omgang.
    45'
    En noe kort variant med Blomberg, men det påfølgende innlegget stanges unna.
    46'
    FKH-keeper Selvik var for øvrig i en liten snøballkrig med Brann-fansen før avspark i den andre omgangen her. Naturligvis en kamp sisteskansen var dømt til å tape, men med god hjelp fra speaker fikk man endt det hele.
    47'
    Brann virker å ha god kontroll her, men det skal altså bare en FKH-scoring til før det kan bli fyr i teltet igjen. Var meget tamme offensivt de første 45 minuttene, gjestene.
    49'
    Gult kort til FK Haugesund
    Anders Bærtelsen
    Stopperen hindrer vertene idet man er på vei fremover i banen.
    49'
    Fin FKH-fotball, og et godt innlegg fra Krusnell er marginer unna å sørge for redusering! Det settes fart på til venstre i banen, og etter hvert slås det lavt inn fra back Krusnell. Innlegget har meget fin retning, men Wolfe er der med en reddende tå sett med Brann-øyne. Samuelsen er der nemlig som gjedden i sivet. Nesten en gigamulighet.
    51'
    Njie med et skuddforsøk fra vel 16 meter, men Dyngeland kontrollerer den ut. Ikke langt unna at den blir langt farligere.
    53'
    Liseth med ballen utenfor boksen, og etter hvert prøver Samuelsen å finne medspiller til høyre. Pasningen brytes. Nesten en FKH-mulighet, og muligheter skaper fortsatt gjestene få av.
    56'
    Ser man på hva FKH har hatt fremover i banen, er Krusnells innlegg lagets beste mulighet. Riktignok ingen avslutning, men marginer unna at Samuelsen fikk avsluttet. Utenom det er Njies skudd det nærmeste man har vært.
    58'
    Therkildsen med en forsering til høyre i banen, og en pasning som ikke ser ut til å finne Njie, gjør nettopp det. På rundt 10 meter prøver kantspilleren å vende og så avslutte, men forsøket blokkeres umiddelbart. Går kortere tid mellom hver gang gjestene er småfarlige her nå.
    60'
    Ingen tvil om at en FKH-scoring hadde vært en gave til dette oppgjøret om man ser med objektive øyne.
    60'
    Finne med en stor mulighet for Brann, men Selvik redder FKH! Etter mer og mer FKH er det vertene som kommer til en stor mulighet til å sette et tredje. Rasmussen spiller fint fri Finne i boksen, men Selvik vinner duellen idet han varter opp med en solid beinparade. En av kampens største muligheter der.
    61'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Frederik Borsting
    61'
    Stanges unna. Ikke lenge etter kommer vertene til ny corner.
    61'
    Stanges unna både èn og to ganger. Det markeres etter hvert for offside.
    62'
    Mål for FK Haugesund!
    Brann 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Magnus Christensen
    Målgivende: Bilal Njie
    Christensen stanger 2-1 i netter fra omtrent én meter, og da er det plutselig spenning igjen! Eskesen med en kort cornervariant med Njie, som så går mot dødlinjen. Der får han lagt inn, en serve som lander bak i feltet. Der er Christensen mest aktiv, og midtbanespilleren krangler ballen i nettet idet han sørger for 2-1 med et hodestøt. Det er spenning igjen her!
    65'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    65'
    FKH får etter hvert avverget. 5-meter til Selvik blir til slutt utfallet.
    67'
    Finne på vei mot boksen, men fra rundt 16 meter er Selvik greit med på notene. Mulig å få langt mer ut av den.
    68'
    Gult kort til Brann
    Thore Pedersen
    Pedersen røff til høyre i banen sett med Brann-øyne. Branns første gule i kampen.
    68'
    Mål for Brann!
    Brann 3 - 1 FK Haugesund
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Felix Horn Myhre
    Finne med sin andre scoring for dagen, og Branns nummer 11 slår til når FKH virket å være på vei inn i oppgjøret! Brann på en visitt til venstre i banen, hvor det til slutt er Myhre som har ballen i boksen. Han slår mot Finne mer sentralt, og resten er en oppvisning i en spiss som er i form. Lavt og kontant i nettet fra Branns nummer 11! FKH virket å ha noe på gang her, men nå er man nok en gang to bak.
    70'
    Gult kort til FK Haugesund
    Peter Therkildsen
    Også Therkildsen kommer i dommerens bok. En forseelse et stykke inne på FKHs halvdel.
    72'
    En pigg Blomberg er på ferde til venstre i banen, hvor back Solheim sklir og etterlater bra med rom. Innlegget bearbeides dog ikke av Heggebø. Mulig å få langt mer ut av den muligheten.
    74'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Svenn Crone
    Ut: Thore Pedersen
    75'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Mathias Rasmussen
    75'
    Liseth med et forsøk fra noe til venstre i boksen, men Dyngeland er fint ute til venstre og slår unna. Et skudd han skal ta. En "halvsjanse +" for gjestenes kaptein, som er marginer unna det helt store der. Blant gjestenes beste forsøk så langt.
    79'
    Godt slått, og ballen er fri i farlig sone. Til slutt får Heltne Nilsen beinet unna.
    79'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Adrion Pajaziti
    Ut: Sondre Liseth
    80'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Oscar Krusnell
    80'
    Vinneren her skal altså møte enten Sandefjord eller Odd i neste runde. Brann er for øvrig garantert hjemmekamp om det blir rødtrøyene som vinner i dag. Dette grunnet fjorårets divisjonsstatus.
    82'
    Lite som tyder på at FKH har et tomålscomeback i seg her. Kommer fortsatt til svært sparsommelig med virkelig store muligheter.
    85'
    Wolfe med en mulighet til å klemme til, men han går seg tilsynelatende fast. Backen kommer seg dog løs og varter opp med fine detaljer nær dødlinjen, men til slutt får FKH avverget.
    86'
    Gult kort til Brann
    Ole Didrik Blomberg
    Gir Leite hard medfart i en duell.
    87'
    Finne med en fin vending på rundt 16 meter, men Bård må finne seg i (!) at skuddet ender et stykke over. Vært meget påskrudd i dag, Branns nummer 11.
    90'
    Kort variant. Blir etter hvert en tam avslutning fra Crone langt ute.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+3
    Espen Eskås markerer for full tid på kjølige Åsane Arena, hvor det ender 3-1 mellom Brann og Haugesund. Rødtrøyene er i cupens kvartfinale etter en komfortabel forestilling på lånt kunstgress. Bård Finne og Mathias Rasmussen sørget for 2-0 halvveis, en ledelse som ble redusert til 2-1 da Magnus Christensen traff blink etter vel timen. Et FKH-lag som lenge slet med sjanseskapingen, virket da å være på hugget, men kun fem minutter senere ble nevnte Finne tomålsscorer da han satte 3-1. Brann kom etter hvert til nok målsjanser til å sette langt flere enn tre her, mens FKH returnerer til Haugesund i kjølvannet av en i sum noe tam forestilling i Bergen nord. Alt i alt fortjent med Brann-avansement i vinterlige Åsane, og for første gang siden 2014 er altså rødtrøyene å finne i NMs kvartfinale.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her