1-1
2-1
632
623

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brattvåg og Haugesund fra tredje runde i cupen!
    Det går virkelig unna i norsk fotball om dagen, og kampene kommer tett som hagl! Brattvåg tok en råsterk seier over Hødd i cupens andre runde, da en tidlig scoring fra Beite var alt som skulle til for å slå ut laget fra OBOS-ligaen. Haugesund på sin side lå under til pause mot 3. divisjonslaget Stord, men så ble Njie byttet inn i pausen. Haugesunds største formspiller ga seg ikke før han hadde banket inn et hattrick, og ordnet med det avansement for de hvite og blå fra Rogaland!
    Det er ventet at Brattvåg stiller sitt sterkeste lag i håpet på en cupbombe, og Haugesund tar nok heller ikke lett på denne oppgaven. Det er likevel ventet at Eliteserie-laget gir et par spillere som ikke har spilt alt for mye så langt denne sesongen får sjansen fra start. Eksempelvis er Claus Niyukuri, Amund Wichne, Ulrik Fredriksen, Julius Eskesen, Mikkel Hope, Bruno Leite og Vegard Solheim spillere som startet på benken i seieren mot Strømsgodset i helgen som var, men som fort kan starte her. Haugesund spilte til årsbeste i Drammen i helgen som var, og det blir spennende å se hvor mange spillere Grindhaug tørr å spare.
    Positive nyheter er det også for Haugesund at Egil Selvik har fått fornyet tillit i landslagstroppen. Også tidligere Haugesund-spiller Kristoffer Velde får sin debut på landslagssamling neste uke!
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt nærmere kampstart på Brattvåg stadion. Vel møtt!
    Lagene er klare! Hjemmelaget stiller som ventet sitt sterkeste mannskap, mens Haugesund sparer en god del spillere, også som ventet. Gjestenes store formspiller i Njie hviles fra start, så da blir det spennende å se hvem som tar ansvar fremover i banen for de hvitkledde. Tounekti får en sjelden mulighet på topp, mens Wichne, Fredriksen, Niykuri, Hope, Eskesen og Leite også får muligheten her. Spennende ellever fra Grindhaug!
    1'
    Brattvåg sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Niyukuri med noen flotte tekniske detaljer bakerst hos Haugesund før han forsøker seg på en stikker, men pasningen står ikke i stil.
    2'
    Diarra slår bort ballen på midten, og hjemmelaget vinner et innkast.
    2'
    Brattvåg angriper. Flem finner Dahle som forsøker å tre ballen gjennom Haugesund-forsvaret, men gjestene står godt i mot.
    4'
    Therkildsen slår gjennom til Eskesen som slår inn fra høyre, men forsøket klareres.
    5'
    Obiech og Brattvåg kan kontre, men hjemmelagets nummer 16 stoppes effektivt av Niyukuri.
    6'
    Therkildsen med et innlegg fra høyre. Forbi alle, men Tounekti plukker opp med motsatt hjørneflagg. Haugesund opprettholder presset.
    7'
    God sjanse for Diarra! Bærtelsen legger inn fra høyre, og legget fra stopperen er følsomt. Diarra stiger til værs, men får ikke styrt headingen fra seks meter på mål!
    7'
    Brattvåg får tildelt et hjørnespark
    Sondre Sandnes Beite
    Leite header unna til ny corner.
    9'
    Wichne bokser sikkert unna. Godt keeperspill.
    10'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Claus Niyukuri
    Slås tversover retning Therkildsen.
    11'
    Therkildsen banker ballen inn foran mål, men ingen Haugesund-spillere kommer på den.
    12'
    Anders Bærtelsen
    Tas kort til Christensen.
    13'
    Leite forsøker å spille gjennom Diarra. Pasningen er god den, men Diarra får ikke stokket beina skikkelig. Da får Brattvåg-forsvaret ryddet unna.
    14'
    Tounekti løper seg fri til venstre inne i sekstenmeteren og ser etter Diarra i boks, men pasningen kommer litt bak spissen.
    15'
    Brattvåg får tildelt et frispark
    Marco Priis Jørgensen
    Lempes opp i banen.
    16'
    Stopp i spillet i det en Brattvåg-spiller trenger tilsyn. Fikk seg en smell i en duell med Diarra.
    17'
    Spillet fortsetter omsider. Brattvåg med ballen i laget.
    20'
    Nicholas Azzone
    Tas kort.
    22'
    Paul Fosu Mensah
    Tas kort til Dahle.
    23'
    Relativt rolige første 24 minutter her. Diarra hadde en god mulighet, men ellers har det vært lite å melde om. Brattvåg er for fullt med.
    24'
    Brattvåg holder på å rote det til i bakre rekker! Klarerer ballen rett i Diarra, men heldigvis for hjemmelaget får ikke spissen kontroll på kula på fem meter.
    26'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Julius Eskesen
    Godt slått, men den lurer seg forbi alle.
    26'
    Beite kommer til en god mulighet, men Haugesund slipper med skrekken! Obiech får plutselig mye tid og rom på gjestenes banehalvdel, og spiller ballen ut til Beite. Han avslutter, men skuddet blokkeres i siste liten av Niyukuri!
    29'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Dansken litt tidlig ute.
    30'
    Magnus Christensen
    Tas raskt.
    30'
    Gjestene roper på hands og straffe, men dommer vinker spillet videre.
    31'
    Klareres, men Haugesund vinner raskt tilbake.
    31'
    Niyukuri forsøker seg fra distanse, men det blir aldri farlig. Over og utenfor.
    33'
    Ulrik Fredriksen
    33'
    Sebastian Tounekti
    Tas raskt.
    34'
    Ender hos Tounekti på 17 meter. Han fyrer, men skuddet går langt over.
    35'
    Rolige minutter på Brattvåg stadion nå.
    38'
    Obiech tar ned en ball i sekstenmeteren, men Bærtelsen får klarert før det blir farlig.
    38'
    Emil Dahle
    Tas kort.
    38'
    Gult kort til Haugesund
    Litt for tøff i en duell på midten, og blir belønnet med det gule kortet.
    38'
    Flem vender fint opp før han avslutter fra 27 meter, utenfor.
    39'
    Fint Haugesund-spill, ender i en corner.
    41'
    41'
    Straffe til Haugesund! Therkildsen forlenger corneren opp i armen på en Brattvåg-spiller, og da peker dommer på straffemerket!
    41'
    Haugesund scorer på straffe!
    Brattvåg 0 - 1 Haugesund
    Mål: Sory Diarra
    Diarra er iskald! Hopper og tripper litt, før han sender ballen den ene veien og keeper den andre. 1-0 til Haugesund like før pause. Viktig scoring for gjestene!
    42'
    Har Brattvåg noe å svare med før pause?
    43'
    Therkildsen legger inn fra høyre, men Brattvåg får klarert.
    44'
    Flem utfordrer på venstresiden, men han passes godt på av Eskesen og Therkildsen. Danskene tvinger han til slutt over sidelinja, og Haugesund vinner et kast.
    45'
    Therkildsen slår hardt inn fra høyre, men Priis Jørgensen bokser unna.
    45'+1
    Heades unna.
    45'+2
    Gult kort til Brattvåg
    Emil Dahle
    Hindrer en Haugesund-mulighet.
    45'+4
    Frispark til Haugesund i farlig posisjon. Eskesen står klar til å svinge ballen inn, men det heades unna.
    45'+4
    Slås langt.
    45'+5
    45'+5
    Pause på Brattvåg stadion, og Haugesund leder 1-0! Ingenting å si på at bortelaget leder, uten at de har levert strålende de første 45 her. Brattvåg har vært fullt på høyde med motstanderen fra Eliteserien, men gjestene har totalt sett vært en smule bedre. Mye kan skje i andreomgang. Heng med!
    45'+1
    Haugesund sparker i gang akt to!
    45'+1
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Sory Diarra
    45'+1
    Eskesen med en flott piruett i Zidane-stil på venstresiden før han vinner et innkast.
    48'
    Therkildsen legger inn fra høyre. Via en Brattvåg-forsvarer før Priis Jørgensen kan plukke.
    48'
    Frispark til hjemmelaget 34 meter fra Haugesunds mål, og det ender i en kjempesjanse! Heades på mål fra seks meter, men Wichne leverer en fantastisk redning!
    50'
    Samuel Tattum
    Tas kort.
    52'
    Innlegg fra høyre for hjemmelaget. Leine går ned i sekstenmeteren, men får ikke straffespark.
    52'
    53'
    Tas kort.
    54'
    Nås på bakerste, men Brattvåg-spilleren kommer ikke skikkelig over ballen.
    55'
    Niyukuri header unna.
    56'
    Bilal Njie
    Innbytteren litt for tidlig i bakrom.
    58'
    Inn: Kevin Krygård
    Ut: Bruno Leite
    59'
    Inn: Mads Sande
    Ut: Magnus Christensen
    59'
    Stor sjanse for Brattvåg! Krygård spiller bort ballen til Beite, som setter fart. Han spiller ballen ut til Leine som får en alle tiders mulighet, men han sender ballen over nærmeste kryss!
    61'
    Brattvåg har vært klart farligst etter pause. Kan fort komme en utligning her!
    63'
    Frispark til Haugesund i innleggsposisjon. Eskesen slår inn, og vinner en corner.
    66'
    Spillerbytte - Brattvåg
    Inn: David Sissoko
    Ut: Agwa Obiech
    66'
    Bokses unna av Priis Jørgensen.
    67'
    Njie legger inn fra høyre, men Priis Jørgensen plukker enkelt.
    68'
    Presset til hjemmelaget har dabbet litt av nå, og Haugesund har igjen mest ball. Fikk litt mer kontroll på kampen med Krygård inn på midten, Haugesund.
    69'
    Hope på eventyr! Vingbacken tar seg innover i banen, og ingen Brattvåg-spillere klarer å stoppe 16-åringen. Han fyrer til slutt fra 17 meter, men Priis Jørgensen redder enkelt.
    70'
    Ulrik Syversen
    Holder igjen Njie.
    70'
    Kevin Krygård
    Tas kort.
    71'
    Inn: Tengel Lia Fredriksen
    Ut: Nicholas Azzone
    73'
    Mål for Brattvåg!
    Brattvåg 1 - 1 Haugesund
    Mål: David Sissoko
    Målgivende: Emil Dahle
    Innbytteren sender hjemmefansen til himmels! Dahle spiller ballen til Sissoko ute på venstresiden, som aldri presses særlig godt av Therkildsen. Da setter han ballen sikkert i lengste hjørne. Brattvåg slipper lett til der. Svakt forsvarspill av Haugesund.
    74'
    Fullt fortjent utligning! Hvordan responderer Haugesund?
    75'
    Emil Dahle
    Tas kort.
    77'
    Tattum kommer til innlegg fra høyre, men Fredriksen klarerer unna. Brattvåg presser på for et til!
    78'
    Amund Wichne
    78'
    Fryktelig svak andreomgang av Haugesund. Grindhaug er nok ikke storfornøyd med det som blir levert utpå matta nå.
    80'
    Brattvåg 2 - 1 Haugesund
    Målgivende: Sondre Sandnes Beite
    Jeg trodde Messi skulle til Miami, men det ser ut som han spiller for Brattvåg og sjokkerer Haugesund! Beite finner Sissoko ute på venstresiden, og innbytteren går innover i banen. Ingen Haugesund-spillere klarer å stoppe innbytteren, som dribler seg forbi samtlige før han setter ballen enkelt i mål bak Wichne. Ai, ai, ai!
    80'
    Kan Haugesund svare?
    82'
    Tas kort.
    82'
    Haugesund sliter med å komme seg til sjanser. Brattvåg står godt i mot.
    85'
    Inn: Søren Reese
    Ut: Sebastian Tounekti
    85'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Mikkel Hope
    85'
    Tas kort.
    86'
    Brattvåg-keeperen med et langt spark opp i banen.
    86'
    Tengel Lia Fredriksen
    For munnbruk.
    87'
    Langt opp i banen.
    88'
    Sande ser etter Therkildsen som har startet på høyresiden, men pasningen blir for lang.
    89'
    Leine avslutter fra 17 meter, men Wichne er raskt nede og redder!
    90'
    Slås langt.
    90'
    90'+1
    Haugesund kommer seg rett og slett ikke til sjanser, og det er lite som tyder på at de klarer å hindre en cupbombe her!
    90'+2
    Inn: Erik Leandersson
    Ut: Sondre Sandnes Beite
    90'+4
    Peter Therkildsen
    Therkildsen får det gule for en takling nede ved sidelinja. Ren frustrasjon.
    90'+5
    90'+5
    Der er det over, og cupbomben er et faktum! Haugesund ledet til pause, men så totalt uinspirerte ut de siste 45. Brattvåg var rett og slett bedre enn Eliteserie-laget i andreomgang, og avanserer fullt fortjent videre i cupen! Gjestene skapte knapt noen muligheter, og det blir spennende å se hva Grindhaug sier etter denne kampen. Uansett enormt sterkt av Brattvåg, som fortsetter cupeventyret sitt! Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende kveld videre!