Disse starter for Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Jorginho, Rice, Ødegaard; Saka, Havertz, Jesus
    Disse starter for Brighton: Verbruggen; Lamptey, Dunk, Van Hecke, Estupinan, Gross, Baleba, Moder, Encisco, Adingra, Welbeck.
    Martin Ødegaard varmer opp på Amex Stadium. Foto: PA Photos
    God nyhet for Arsenal-supporterne at Bukayo Saka har fått klarsignal fra helseteamet.
    Arsenal vant 2-0 over Luton i midtuken. Martin Ødegaard signerte det første målet.
    Brighton på sin side spilte 0-0 borte mot Brentford i midtuken. Brighton er nummer ni på tabellen.
    - Brighton skaper trøbbel for alle, sier Arteta i intervjuet vist på Viaplay før kampen.
    - Saka er veldig viktig for Arsenal, sier Helland i Viaplay-studio.
    Arsenal overnatter på tabelltoppen om de vinner. I morgen spiller Liverpool borte mot Manchester United.
    VG Live svarer
    Audun Eikemo
    Hvorfor starter ikke Gabriel Martinnelli?
    Han er på benken. Hvorfor han ikke starter, vet jeg ikke.
    Audun
    Hvordan har Arsenal gjort det på bortebane denne sesongen?
    Arsenal har 9-3-3 borte. Det er betraktelig dårligere enn hjemme: 12-2-1.
    Tobias
    Hva tror du stillinga blir?
    Arsenal er favoritt. Så får vi se hva det står om snaut to timer!
    Martin Ødegaard fører an i Arsenal-oppvarmingen. Foto: EPA
    VG Live Bruker
    Brighton har hatt en form dupp mens Arsenal vell har spilt seg bedre å bedre etter nyttår. Kan hjemmelaget klare å snu trenden i dag tror du?
    Hm, ja, Brighton spilte 0-0 borte mot Brentford i midtuken og tapte 2-1 for Liverpool sist helg. Men 1-4 totalt mot Roma i Europa League var skuffende.
    Saka ser ikke så skadet ut på oppvarmingen ... Foto: Reuters.
    Brighton har ikke tapt hjemme siden august 2023.
    Hjertelig mellom managerne før start.
    Vi er i gang på Amex Stadium.
    1'
    Nære for Gabriel! Ødegaard stopper først opp, så svinger han inn et frispark. Brightons målvakt kommer ut og er satt ut av spill. Stopperen nikker like utenfor stolpen.
    2'
    Hjørnespark til Brighton
    3'
    Blåses av ettersom Jorginho får seg en smell.
    4'
    Så er spillet i gang igjen.
    5'
    Litt teknisk krøll på starten her, men nå er vi à jour.
    7'
    Sterk defensiv jobb av Welbeck.
    8'
    Zinchenko header tilbake til keeper.
    8'
    Bra spill av Brighton, men Enciso skyter håpløst over. Men gode takter av vertene her.
    9'
    Trond pettersen
    Tåler gunners PL presset?
    Moder skyter fra distanse - utenfor. Og keeper har nok kontroll der.
    10'
    Saka har vært lite synlig til nå.
    12'
    Så kommer Saka til avslutning! Skyter med venstrebeinet utenfor.
    12'
    Ny stor mulighet til Arsenal! Saka til Gabriel Jesus - som skyter - og keeper redder glitrende.
    13'
    Jesus får muligheten på bakerste etter flott Arsenal-spill. Han header motsatt - men langt utenfor.
    15'
    Saka reagerer etter sin store sjanse. Foto: AFP
    16'
    Welbeck skyter med venstrebeinet - et godt stykke utenfor/over.
    17'
    Arsenal sender en lang ball fremover, og Brighton har full kontroll.
    17'
    Jesus mot Havertz - men Dunk klarer å stoppe ham.
    18'
    Ødegaard mot White, men han pådrar seg frispark nede ved Brightons dødlinje i kamp med Estupinan.
    19'
    Jens Olav Hoff
    Brighton kan være et mareritt for alle lag. Mtp kampens utviklig så langt, kan vi si trenden snur?
    Dommer er John Brooks.
    20'
    Ødegaard skyter, ballen treffer en Brighton-spiller og ender med hjørnespark.
    20'
    Gabriel river seg løs fra Gross, men ballen går utenfor. Jesus mener han blir holdt.
    21'
    Baleba i full fart fremover, men blir avblåst for hands.
    22'
    Brighton med meget bra angrep, men den avgjørende pasningen mot Welbeck er altfor dårlig og ender inne hos Raya.
    22'
    Labour-leder Keir Starmer og Arsenal nestleder Tim Lewis på tribunen. Foto: PA Photos.
    25'
    Lamptey blir spilt fram, og får seg en smell i kamp med Raya, som går rett på mannen.
    25'
    Heia Brann
    Premier League er First Price-versjonen av Eliteserien.
    King Kai skårer i dag.
    Brighton presser høyt.
    27'
    Lamptey sitter nede igjen.
    27'
    Petter
    Den der kunne ikke kommet fra noen andre enn en Brann supporter…
    soninhio
    hvem tapte brighton mot sist hjemme-tap?
    West Ham 26. august 2023.
    Kai Havertz i aksjon mot Brighton-forsvaret. Foto: AP
    30'
    Jorginho med stempling.
    30'
    Ødegaard roper på ballen, og får den av Raya.
    30'
    Gabriel Jesus blir felt av Lamptey. Klar straffe.
    31'
    Arsenal scorer på straffe!
    Brighton 0 - 1 Arsenal
    Mål: Bukayo Saka
    Saka gjør jobben. Hans 14. mål i Premier League denne sesongen. 22 målpoeng. Skyter i motsatt hjørne av det han pleier.
    32'
    Veldig bra Brighton-angrep, men skuddet fra Adingra blir blokkert.
    35'
    Brighton får frispark i bra posisjon, drøyt 25 meter fra mål.
    36'
    Gross legger inn frisparket, men der er Gabriel og gjør en god defensiv jobb.
    36'
    Erlend
    Klar? Lamptey er på ball.
    Arsenal har da 71 poeng, Liverpool og Manchester City 70. Akkurat nå.
    37'
    Saka setter straffen i mål. Verbrüggen er ikke i nærheten. Foto: Reuters
    38'
    Arsenal har vært gode i forsvar siste kampene. Kan vanskelig se for meg at Brighton skal få til noe city ikke klarte sist kamp. Men hvem vet
    Verbrüggen bokser ut corneren.
    38'
    Ødegaard løper etter Saka for å gratulere med mål. Foto: AFP
    39'
    Jørgen
    Argumentet som ble gitt for å IKKE gi straffe til Liverpool var at Doku var på ballen. LATTERLIG hvor stor forskjell det gjøre blant dommere. Ikke straffe 10/10 ganger slik lista ligger.
    Gross feller Ødegaard, men Brighton bryter frisparket.
    41'
    Gabriel sikrer bak Saliba og hindrer at Welbeck skal få en bra sjanse. Og veldig god defensiv jobb av Havertz.
    41'
    Gabriel ligger nede.
    41'
    Gabriel kommer seg opp igjen. Det er bra for Arsenal-supporterne.
    42'
    Saka fyrer opp Brighton-fansen. Foto: PA Photos.
    43'
    Raya med kjemperedning! Godt forsøk fra Enciso.
    44'
    Saka med innlegg - men rett i klypene på Verbrüggen.
    45'
    Det er lagt til syv minutter.
    45'+1
    Ødegaard setter fart og tar med seg Saka. Men han kommer ingen vei mot Brighton-forsvaret.
    45'+1
    En frekkis fra Havertz, fordi det er passivt i Brighton-forsvaret med Dunk og Verbrüggen. Men han treffer ikke mål.
    45'+2
    Rice feier ballen inn, men ut fra Gross.
    45'+2
    Gabriel ser ut til å ha ristet av seg skaden.
    45'+3
    Arsenal har hatt 62 prosent ballbesittelse til nå.
    45'+3
    Enciso legger inn, men der er Saliba.
    45'+4
    Ødegaard spiller Havertz, men innlegget treffer Van Hecke.
    45'+5
    Arsenal har hatt 26 touch i motstanderens straffefelt.
    45'+5
    Ødegaard fanger en dårlig pasning fra Van Hecke. Saka legger inn, men der er ingen medspiller på ballen.
    45'+6
    Brighton med unødvendig offside. Det kunne ha blitt farlig.
    45'+7
    Arsenal gjør en veldig bra 1. omgang. Brighton er bortimot uslåelige på hjemmebane, men har hatt bare 38 prosent ballinnehav de første 45 minuttene.
    Andre omgang er i gang!
    46'
    Enciso prøver seg med et skudd fra distanse. Den er enkel for Raya.
    46'
    Peter
    Skjønner virkelig ikke at noen kan betvile at det er en klar straffe! Ja, han er borti ball først, det er fortsatt en klar straffe og frispark alle andre steder på banen.
    Hjørnespark til Arsenal
    46'
    Rice skal slå fra venstre.
    47'
    Gabriel og Havertz lusker på bakre.
    47'
    Slås mot Gabriel, men han bommer på ballen.
    47'
    Roper på hands på Lamptey. Det ville vært strengt.
    48'
    Eller rettere sagt: Direkte feil.
    48'
    Havertz ute til høyre.
    48'
    Løfter på bakre mot Jesus. Han tar sats og nikker, men utenfor stolpen.
    48'
    Rått parti med Jesus mot Lamptey.
    48'
    Brighton triller.
    48'
    Interessant å se hvor smalt Arsenal presser.
    50'
    Det er jo to lag som er ganske ekstreme på hvert sitt vis. Arsenal har vært blant ligaens beste lag når det gjelder høyt press, mens Brighton er svært dyktige til å spille mot høyt press.
    50'
    50'
    Gross slår fra høyre.
    50'
    Arsenal er som vanlig solide på defensiv dødball.
    51'
    Estupiñan feier til, men er også oppe med en neve i samme situasjon. Saka det går utover.
    51'
    Ben White er irritert. Idet Estupiñan skal løpe hjem så er han oppe med en hånd i halsen på White. Men det ser jo først og fremst fryktelig dumt ut av White som legger seg ned.
    51'
    Arsenal angriper igjen.
    53'
    Ødegaard prøver seg! Havertz dytter til Ødegaard, som tar et touch til siden og feier til med høyrefoten. Verbruggen slår den over tverrliggeren.
    54'
    54'
    Flere store sjanser, men Brighton-spillerne står i veien! Det er Gabriel Jesus som feier til til slutt. Roper på hands, men spillet fortsetter.
    54'
    Arsenal får nesten en god overgangsmulighet, men White slurver med pasningen.
    55'
    Deretter feller han Enciso. Ikke helt i vater nå, White.
    56'
    Frisparket tas kort.
    56'
    Johan
    Hva var straffesituasjonen
    Lamptey var så vidt borti ballen, men feide ned Gabriel Jesus samtidig.
    57'
    Enciso ned til linja. Ser ut som han kanskje er borti den sist i duell med Saka, men får corneren der.
    57'
    Corneren tas nå.
    57'
    Ender med et distanseskudd fra Enciso. Men ingen årets mål-kandidat denne gangen.
    57'
    Gabriel slår en skummel ball i bakrom. Verbruggen får avverget like foran Saka.
    58'
    Arsenal beholder ballen.
    58'
    Saliba med strålende stopperspill. Står etter og vinner ballen.
    59'
    Nesten så Brighton bryter. Baleba centimetere unna å holde ballen i spill. Ser ut som en spiller som kunne blitt solgt til Chelsea for 1,3 milliarder kroner.
    59'
    Daniel
    Hvordan har Ødegaard vært sålangt idag ?
    Solid, som alltid. Lenge siden man har sett ham spille en dårlig kamp nå?
    Rice på vei gjennom. Stoppes.
    60'
    Familie
    Hvor tror du dai serbi ender opp etter sesongen?
    Tipper kanskje hjem til Italia. Er flere lag der som har høyt potensial og som er på utkikk etter en manager.
    Saka løfter inn. Dunk nikker unna.
    61'
    Arsenal står etter. Flere gode gjenvinninger.
    61'
    Mål for Arsenal!
    Brighton 0 - 2 Arsenal
    Mål: Kai Havertz
    Målgivende: Jorginho
    Arsenal dobler ledelsen! Det er et flott angrep! To ganger vinner Arsenal igjen ballen høyt i banen. Martin Ødegaard tar taktpinnen den andre gangen. Han spiller gjennom Jorginho, som kommer på et sjeldent løp på høyresiden. Han triller foran mål hvor Havertz gjør en smart for- og imot-bevegelse. Fra kloss hold setter han inn Arsenals andre mål for dagen.
    62'
    Johannes B
    Trykker «ja» på at straffen er korrekt dømt uten å ha sett situasjonen. Men fordi jeg har Saka på FPL-laget …
    Og jeg har Havertz!
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Facundo Valentin Buonanotte
    Ut: Julio Cesar Enciso
    63'
    Inn: Joao Pedro
    Ut: Jakub Moder
    63'
    Dobbeltbytte hos Brighton.
    64'
    Arsenal skal også bytte.
    64'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Gabriel Martinelli
    Ut: Bukayo Saka
    Mikel Arteta benytter muligheten til å hvile Saka. Ny kamp på tirsdag!
    64'
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Gabriel Jesus
    64'
    Arsenal spiller altså den første av to kamper mot Bayern München i Champions League på tirsdag.
    64'
    Havertz lager frispark.
    65'
    Trossard sklir. Mister ballen.
    65'
    Henning Solheim
    Spennende serie innspurt! Alle de resterende kamper for alle 3 tittel utfordrere er som finaler å regne! Jeg tror at det går helt til siste kamp før mesteren kan kåres! Hva tror du??
    Enig med deg! Jeg tror Manchester City maks avgir tre poeng til på sine syv siste kamper. Liverpool har fem bortekamper av sine syv siste, men har i utgangspunktet tre poengs forsprang. Arsenal har en annen soliditet enn i fjor. Ser jo ikke ut som et lag som kommer til å avgi særlig med poeng de heller! Blir et rotterace.
    Hope
    Vet du grunnen til at begge champions league kampene går likt? Virker jo veldig tullete for oss fotballfans som ønsker å se begge!
    Tenkte på det samme i sted! Utrolig irriterende.
    3960 stemmer
    Må si at jeg er veldig imponert over Arsenal i dag. Imponerende å være så solide mot et så ballsikkert lag som Brighton!
    68'
    Arsenal har senket seg litt med laget nå.
    68'
    Brighton må angripe mot etablert forsvar her.
    69'
    Ruller opp.
    69'
    Prøver å kombinere seg gjennom, men Arsenal står imot.
    69'
    Estupiñan slår inn. Blokkeres.
    70'
    Innlegg fra venstre. Plukkes av Raya.
    70'
    Nå kommer Arsenal.
    70'
    Trossard drar seg innover og skyter! Sniker seg nesten inn ved stolpen, men Verbruggen er med på den. Ble farligere enn den så ut til først.
    71'
    71'
    Stian
    Har vi troa på enda et Arsenal mål ? Har Arsenal på -1 og -2 på oddsen :)
    Kampen er i ferd med å åpne seg. Brighton må ta mer risiko.
    Gabriel vinner i lufta, men treffer en offsideplassert Havertz. Hadde nok gått utenfor stolpen.
    71'
    Inn: Takehiro Tomiyasu
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    72'
    Arsenal har løftet presset igjen.
    73'
    Estupiñan sliter med å få ristet av seg Martinelli. Brasilianeren lager til slutt et frispark.
    73'
    Nå kommer Welbeck.
    73'
    Peeta
    Hvem tror du vinner PL etter å ha sett hvordan lagene spilte denne runden?
    Jeg har faktisk ikke peiling. Bare lener meg tilbake og nyter innspurten! Hvis du tvinger meg, så holder jeg Manchester City som en liten favoritt. Tror de kan vinne resten av kampene.
    Arsenal står høyt når Brighton spiller seg ut, men så snart de har etablert seg så senker de seg ned og blir kompakte.
    74'
    Estupiñan slår inn. Raya plukker.
    75'
    Havertz rives ned.
    76'
    Gult kort til Brighton
    Carlos Baleba
    River ned Havertz tidlig der.
    76'
    «Det blir noen ganger baluba», sier Roar Stokke. Chapeau!
    76'
    Inn: Ansu Fati
    Ut: Danny Welbeck
    76'
    Tomiyasu går på et smart løp. Når den nesten før Verbruggen, men Brighton-keeperen kommer seirende ut av den duellen.
    76'
    Trond
    Arsenal imponerer. De nekter å tape. Kan de gå hele veien ?
    Sander Østenstad Bergjord
    Jeg tror at Arsenal vinner
    White felles etter at han har spilt fra seg ballen.
    77'
    Buonanotte er synderen. Han blir også liggende.
    78'
    Får knottene til White i låret.
    78'
    Leifik
    Kan du ta en poll på hvem som vinner ligaen?
    Litt lenger ned her, så finner du det.
    Brighton triller og triller. Ødegaard løper helt ekstremt mye.
    79'
    Saliba lager frispark.
    79'
    Gult kort til Arsenal
    William Saliba
    Får kortet også.
    79'
    Går i ryggen der. Litt strengt idømt.
    79'
    Adingra stoppes av Havertz.
    80'
    Så roter Jorginho vekk ballen igjen.
    80'
    Brighton forsøker å tråkle seg gjennom. Stoppes.
    81'
    81'
    Gross fra venstre.
    81'
    Havertz klarerer.
    81'
    Står godt i førstesonen.
    81'
    Havertz rives ned av Dunk.
    82'
    Arsenal får en pustepause.
    82'
    Roer litt ned nå.
    82'
    Ødegaard løfter den frem.
    82'
    Arsenal står etter og vinner andreballen. Får et kast.
    83'
    Martinelli nesten gjennom. Stoppes i siste sekund.
    83'
    Rice takler Pedro. Tøff takling, men treffer ball.
    83'
    Martinelli klarerer.
    84'
    Arsenal parkert bussen litt nå.
    85'
    Viser at de har flere strenger å spille på.
    85'
    85'
    Trossard gjennom.
    86'
    Brighton 0 - 3 Arsenal
    Mål: Leandro Trossard
    Målgivende: Kai Havertz
    Straffer gamleklubben! Arsenal bryter på midten og Havertz trer gjennom Trossard. Han tar en liten finte før han vipper den lekkert forbi Verbruggen. Nydelig!