Dia42'
1-3
754
619

God dag, og hjertelig velkommen til livedekningen av kampen mellom Egersund og HamKam. Vi har kommet til tredje runde av norgesmesterskapet 2024. Laget som går videre her vil spille fjerde runde allerede om en uke.
    Hjemmelaget Egersund har tatt OBOS - ligaen med storm etter opprykket, og for øyeblikket befinner de seg på andreplass med tre seiere og en uavgjort. De gule og svarte fra kystbyen i Rogaland har i de tidligere cuprundene slått ut Vidar og Flekkerøy. I begge rundene endte kampene med 0-1 seier til Egersund. Mot Vidar ble Andreas Helmersen matchvinner, mens i kampen mot Flekkerøy var det Kristian Eggen som fikk æren av å avgjøre kampen. I dag møter de en langt tøffere motstander, men de har vist at de kan bite godt fra seg på høyt nivå denne sesongen.
    HamKam scoret endelig et mål i Eliteserien igjen i helga. Niklas Ødegård headet inn utligningen mot Lillestrøm etter et flott innlegg fra Vegard Kongsro. Dette var HamKam sitt første poeng siden serieåpningen mot KFUM. I mellomtiden hadde de spilt fire kamper i serien uten å score selv og med ett mål imot i hver av kampene. I cupen startet de med å slå Ridabu 0-5 i første runde, mens de i andre runde tok turen til Elverum. Der ble det en solid 2-4 seier i en kamp der HamKam styrte begivenhetene. Niklas Ødegård scoret for øvrig to mål også i forrige cuprunde mot Elverum.
    Forrige kamp leverte Egersund meget sterkt. De slo Moss 1-2 på bortebane etter å ha scoret vinnermålet på overtid. Magnus Hoiseth avgjorde kampen der for bortelaget. HamKam på sin side spilte 1-1 på Åråsen mot Lillestrøm. Kameratene fra Hamar leverte en veldig god prestasjon, men kom aldri nærmere seieren enn et skudd i tverrliggeren fra Vegard Kongsro.
    Kampen ledes av Svein Tore Sinnes som dømmer for Flekkefjord FK. Med seg på linjene har han Atle Larsen og Bjørn Schaal. Forrige kamp Sinnes dømte delte han ut to gule kort i Sandefjord sitt hjemmtap mot Lillestrøm 21. april.
    Kampen spilles i B & G ? parken i Egersund. Underlaget er kunstgress som også bortelaget spiller hjemmekampene sine på. Hjemmelaget har kun spilt en hjemmekamp denne sesongen. Det ente med en flott 3-1 seier mot Aalesund.
    Alt er duket for en meget spennende kamp i cupens tredje runde. Hjemmelaget med en knallstart på sesongen i OBOS – ligaen, og med et bortelag som er meget solide bakover, men har slitt med å finne nettmaskene. Vi er tilbake med lagoppstillinger en time før kampstart.
    Lagene er klare og begge lag gjør en del endringer siden seriekampene i helga som var. Hjemmelagets trener Kjell Andre Thu gjør hele ni endringer fra seieren borte mot Moss i helga! Det er kun Falchener i forsvaret og kaptein Sleveland på midten som starter her i dag. Får virkelig prøvd ut bredden i troppen her i dag hjemmelaget med den gode sesongstarten. Gjestene fra Hamar gjør på sin side fem endringer på laget siden 1-1 kampen mot Lillestrøm. Målscorer i den kampen, Niklas Ødegård, får fornyet tillitt på topp her i dag sammen med Mawa. HamKam gjør også store endringer i treeren bak, og det er kun Mares som har beholdt plassen til i dag.
    Det nærmer seg kampstart og det er faktisk første gang disse lagene møtes. Så er spørsmålet om Egersund kan fortsette sin gode form fra OBOS - ligaen selv med ni bytter på laget, eller om kameratene fra Hamar kan ta et nytt steg mot sin første cupfinale.
    Lagene klappes inn på banen av publikumet på stadion. Sola skinner i Egersund, men det kommer noen friske vindkast.
    0'
    Hjemmelaget tar avsparket.
    0'
    Føler litt på hverandre i innledningen her lagene. Ingen som har tatt skikkelig tak i kampen enda.
    1'
    Opsahl prøver å nå Dahlby på topp. Den triller inn til Nilsson.
    3'
    Sleveland prøver seg fra 20 meter etter et flott angrep fra hjemmelaget! Den går høyt over mål.
    4'
    Mawa prøver seg på en avslutning fra 18 meter. Den blokkeres. Hadde med seg flere medspillere der som han kunne brukt Mawa.
    5'
    Nilsson med full kontroll på den!
    7'
    Offside for HamKam
    8'
    Spiller ut til kant og Egersund beholder ballen i laget.
    9'
    Hjemmelaget med et visst initiativ i kampen her idet vi passerer 10 minutter.
    10'
    Kongsro med avslutning fra hjørnet av 16-meteren etter et flott innlegg fra Simenstad. Den går nærmere cornerflagget enn målet.
    11'
    Mål for HamKam!
    Egersunds IK 0 - 1 HamKam
    Mål: Niklas Ødegård
    Målgivende: Moses Dramwi Mawa
    Kjempetabbe av Klemensson! Egersund og Klemensson har vært svært dristige bakover flere ganger, og denne gangen straffer det seg! Mawa vinner ballen fra keeperen og triller den til Ødegård som setter den sikkert i mål!
    12'
    Kjempesjanse motsatt vei rett etter avspark! Elvevold kommer seg alene gjennom med Nilsson, men sisteskansen er sikker der og redder med beinet!
    14'
    God sjanse for Voilås! Har hele venstresiden å løpe på og har flere medspillere foran mål. Velger en avslutning selv som triller like utenfor stolpen.
    16'
    Triller den til keeper Klemensson.
    17'
    Nok en gang er Egersund alene med keeper etter godt angrep og denne gangen er det Eggen som avslutter! Nisson nok en gang meget patent når han redder den. Sleveland prøver seg met skudd i etterkant som blir blokkert. Meget fin pasning av Ghebreyjohannes i forkant av avslutningen der!
    19'
    HamKam farlige motsatt vei når Mawa løper gjennom. Ender til slutt med en feilpasning inne i 16-meteren.
    19'
    Voilås og publikum roper på frispark nede ved cornerflagget. Sinnes er ikke enig i det og lar spillet gå videre.
    22'
    Midt på HamKam sin halvdel. Spilles kort.
    22'
    Salmon prøver et innlegg fra venstre. Altfor høyt og altfor langt.
    23'
    Egersund med flere innlegg, men stopperne til HamKam rydder unna. Egersund triller ball her og HamKam ligger i rammen.
    25'
    Klemensson fortsetter å spille på små marginer. Ser meget bra ut når det lykkes!
    26'
    Opsahl med innlegg fra venstre. Nilsson fanger den trygt og tar seg god tid før han sparker den ut igjen.
    27'
    HamKam med ballen inne på Egersund sin halvdel en periode nå. Blir mye pasninger på tvers.
    29'
    29'
    Kjærgaard prøver seg, men den blokkeres!
    30'
    Hjørnespark til Egersunds IK
    32'
    Mål for Egersunds IK!
    Egersunds IK 1 - 1 HamKam
    Mål: Henrik Elvevold
    Målgivende: Oskar Opsahl
    Hjemmelaget utligner! På corneren etter avslutningen til Voilås sitter den. Opsahl slår en meget god corner og inne i feltet får Elvevold den videre i målet! 1-1 og vi er like langt.
    32'
    God corner. men ingen grønne og hvite får hodet på den.
    33'
    Har vært solide HamKam etter at de tok ledelsen, men hjemmelaget slo tilbake her! Spennende å se hvordan kampen utvikler seg videre etter dette. For øyeblikket triller HamKam ball på Egersund sin halvdel.
    36'
    God sjanse til HamKam! Kongsro prøver seg etter innlegg fra Sørås. Blir ingenting ut av den!
    37'
    Den heades over mål fra Dia!
    37'
    38'
    Kjærgaard med godt forsøk mot Ødegård. Når ikke den og den triller ut til utspark fra Klemensson.
    39'
    HamKam scorer på straffe!
    Egersunds IK 1 - 2 HamKam
    Mål: Luc Mares
    Nydelig straffe av Mares! Setter den sikkert oppe i venstre hjørne. Godt satt av midtstopperen og gjestene fra Hamar er igjen i ledelsen!
    40'
    Mawa blir spilt fint gjennom inne i 16-meteren og blir felt!
    40'
    Heades ut.
    42'
    Rødt kort til Egersunds IK
    Madiodio Dia
    Får direkte rødt kort her Dia rett før pause! Setter knottene i ankelen på Ødegård. Da må hjemmelaget spille over en omgang med en mann mindre mot motstand fra Eliterserien!
    42'
    Sleveland midtstopper nå for Egersund.
    45'
    HamKam presser på nå etter det røde kortet.
    45'
    45'
    Kjempesjanse for Mawa! Kommer på bakre stolpe etter et fint innlegg fra Kjærgaard. Blir helt alene i det han skal avslutte, men blåser den høyt over mål!
    45'+2
    45'+3
    Sinnes blåser i fløyta og det er pause i Egersund. Kampen var jevn de første minuttene og Egersund trillet mye ball mens bortelaget lå trygt i rammen. Den første scoringen kom litt ut av ingenting da Klemensson ble for dristig med ballen i beina. Mawa vant ballen fra keeperen og trillet den over til Ødegård som satte den meget sikkert i mål. Etter at HamKam hadde tatt ledelsen kom Egersund to ganger alene med Nilsson, men sisteskansen kom seirende ut av begge duellene. Utligningen skulle komme på en corner da Henrik Elvevold scoret etter en flott corner fra Oskar Opsahl. HamKam tok noe mer over banespillet etter utligningen og fikk betalt i form av et straffespark etter 40 minutter. Mawa mottok ballen inne i 16-meteren og ble lagt i bakken av Ghebreyjohannes. Mares tok seg av straffen og satte den sikkert oppe i venstre hjørne. Vondt skulle bli til verre for Egersund på tampen av omgangen da midtstopper Dia satte knottene i ankelen til Niklas Ødegård og fikk direkte rødt kort! En tung vei tilbake for hjemmelaget nå som både ligger under og er en mann mindre, men de har ikke tapt på hjemmebane siden september 2022. Alt er duket for en meget spennende andre omgang!
    Spillerne er tilbake på banen og det nærmer seg andre omgang av dette dramaet fra cupen.
    45'
    Spillerbytte - Egersunds IK
    Inn: Heine Åsen Larsen
    Ut: Magnus Lankhof-Dahlby
    45'
    HamKam sparker i gang omgangen!
    45'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Niklas Ødegård
    45'
    HamKam har tatt initiativet her i starten av omgangen.
    46'
    Stusses videre, men blir klarert ved bakre stolpe.
    46'
    Heades ut.
    47'
    Egersund prøver seg på en kontring etter corneren. Det går bra til et lite stykke over midtbanen. Ender til slutt med at ballen triller ut til innkast for HamKam.
    49'
    Upresist oppspill fra forsvaret til Egersund som går rett tilbake til bortelaget som kan starte på nytt.
    50'
    50'
    Heades videre av Bjarnason. Ender med et innkast til HamKam.
    51'
    Egersunds IK 1 - 3 HamKam
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Tore Sørås
    HamKam øker ledelsen! Innbytter Udahl får ballen på fem meter fra Sørås og setter den sikkert i mål. Meget effektiv fotball fra gjestene og det ser riktig så lyst ut for de grønne og hvite.
    53'
    Udahl med kjempesjanse! Målscoreren skyter de rett til siden for mål fra 15 meter. Nære!
    54'
    Midt på HamKams halvdel. Den heades ut.
    54'
    Mawa går i bakken i duell med Opsahl og vil ha straffe. Sinnes er meget uenig med Mawa og vinker han opp igjen.
    56'
    Mawa helt alene med Klemensson! Prøver å lobbe over keeperen, men keeperen står på riktig plass og holder den i fast grep.
    57'
    Har vært stor forskjell på lagene her i andre omgang. HamKam skaper sjanser og virker meget solide. Hjemmelaget har skapt fint lite etter pause.
    58'
    Inn: Vidar Ari Jónsson
    Ut: Vegard Kongsro
    58'
    Inn: Kristian Onsrud
    Ut: William Kurtovic
    58'
    Inn: Julian Gonstad
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    58'
    Trippelbytte fra bortelaget. Sparer noen sentrale spillere siste halvtimen her Michelsen.
    60'
    Nilsson bokser unna!
    60'
    Falchener vinner to dueller inne i feltet til HamKam, men gjestene får ryddet unna før det blir noen farligheter av det.
    61'
    Flere spillere som har preget starten av OBOS-ligaen på benken til Egersund. Spørs om vi får se noen flere bytter her snart.
    62'
    Fin corner, men den heades unna.
    62'
    Bjarnason tar ingen sjanser med Voilås i ryggen og sender den ut til innkast for Egersund høyt i banen.
    64'
    Kort til Sørås. Ender med innkast.
    65'
    Ender med en god sjanse or Bjarnason som får den mot mål. Det blokkeres iherdig fra Egersund inne i eget 16-meter.
    66'
    Inn: Horenus Taddese
    Ut: Justin Salmon
    67'
    Inn: Andreas Helmersen
    Ut: Henrik Elvevold
    67'
    Spennende med Helmersen inn på banen her. Har allerede tre scoringer i OBOS-ligaen.
    68'
    Gonstad på farten. Prøver å legge tilbake til Onsrud, men det ender med et innkast høyt i banen.
    69'
    Heades ut.
    69'
    Egersund kommer seg ikke gjennom forsvaret til HamKam for øyeblikket.
    70'
    70'
    Legger seg lavt HamKam når hjemmelaget har ballen.
    72'
    Kvarteret igjen her i Egersund. Bortelaget har full kontroll på kampen og det må skje et lite under hvis ikke HamKam tar et nytt steg mot en etterlengtet cupfinale.
    75'
    Blir ingenting ut av den.
    76'
    Inn: Ingvald Sandvik Halgunset
    Ut: Chris Sleveland
    76'
    Inn: John Olav Norheim
    Ut: Luc Mares
    78'
    Mye bytter her nå. Begge lag sparer viktige spillere til kampene som kommer.
    78'
    HamKam triller ball inne på Egersund sin halvdel.
    79'
    79'
    Slår den kort.
    80'
    Forferdelig pasninger tversoverpasning fra Jørgensen. Gonstad er på vei gjennom, men Jørgensen vinner den flott tilbake!
    82'
    83'
    For en mulighet for Helmersen! Blir spilt nydelig gjennom av Heine Larsen. Helmersen er alene mot Nilsson og keeperen redder den ut til corner.
    84'
    Blir ingenting ut av den for hjemmelaget.
    84'
    Voilås med tunnel på Norheim før han skyter den hardt mot mål. Nilsson redder den ut til corner.
    85'
    Den går over hele feltet og ut til innkast.
    85'
    Henrik Falchener kåres til dagens Egersund-spiller av hjemmepublikumet.
    86'
    Slår den kort bakover og får den tilbake.
    86'
    Slår den kort og den slås videre i armen til Gonstad.
    88'
    Slås inn i feltet, men heades unna.
    88'
    Gonstad får muligheten alene mot Klemensson i andre enden etter en kontring. Den går keeperen seirende ut av!
    89'
    HamKam triller ballen nå og bruker tiden.
    90'
    90'
    Kampen er over og det er HamKam som kommer seg videre til fjerde runde av Norgesmesterskapet. Egersund som har hatt en strålende start i OBOS-ligaen og uten tap på hjemmebane siden september 2022 måtte se seg slått i dag av kameratene fra Hamar. Kampen startet jevnt og det var ikke før Klemensson ble altfor dristig med ballen i beina at det første målet skulle komme. Mawa snappet den fra beina til keeperen og spilte den videre til Niklas Ødegård som satte den sikkert i mål. Utligningen kom på corner da Henrik Elvevold satte den i mål etter en god corner fra Opsahl. HamKam fikk straffespark etter at Mawa ble felt og Luc Mares satte den sikkert i mål for bortelaget. Vondt skulle bli til verre for hjemmelaget rett før pause da Dia fikk direkte rødt kort etter å ha satt knottene rett i ankelen på Niklas Ødegård. Andre omgang ble nærmest en transport-etappe for bortelaget. Udahl satte en tidlig scoring og etter dette hadde HamKam full kontroll. Begge lag gjorde mange bytter og fikk spart viktige spillere til videre kamper. En cupkamp med flere scoringer, rødt kort og spenning er over, og HamKam er ett steg nærmere en etterlengtet cupfinale. Tusen takk for følget, og fortsatt god 1. mai!