Hei, og velkommen til livedekningen av BATE Borisov mot Rosenborg! Undertegnede har utstyrt seg med kart og kompass for å lose folket trygt gjennom denne bataljen i Hviterussland, hvor Rosenborg håper å få med seg et godt resultat på veien mot gruppespill i Europa.
    RBKs lag (4-3-3): Hansen – Hedenstad, Hovland, Regniussen, Meling – Jensen, Lundemo, Konradsen – Akintola, Søderlund, De Lanlay
    Benken: Østbø, Denic, Valsvik, Trondsen, Åsen, Helland, Adegbenro
    BATE Borisov (4-3-3): Chickhan – Rios, Volkov, Simonic, Filipovic – Baga, Yablonski, Dragun – Milic, Skavysh, Stasevich
    Benken: Chernik, Jonassen, Berezkin, Bessmertniy, Tuominen, Khodzhaniyazov, Mekontso
    Norske Emil Jonassen er på benken til Europacup-gjengangeren fra Hviterussland.
    For oss som har fått i oppgave å skrive om denne kampen er Dzhamaldin Abdukhalitovich Khodzhaniyazov den soleklart skumleste spilleren som er involvert i kveld. Vi får be til høyere makter om at turkmeneren med dette vanvittige navnet ikke entrer banen i kveld. Det er faktisk til å miste nattesøvnen av.
    Språkrådet eller personer med kunnskap om russiske navn kan sende tyn for manglende norsk skrivemåte til mats.arntzen@vg.no.
    Heller ikke RBK har noen enkel oppgave i kveld. BATE Borisov var i gruppespillet i Europa League etter å ha tapt i Champions League-play off mot PSV Eindhoven i fjor. I 2015 tok de seg videre og havnet i CL-gruppe med Bayer Leverkusen, Roma og Barcelona, hvor de tok solide fem poeng.
    BATE har faktisk vært i Champions League eller Europa League i fire av de fem siste sesongene. I 2013/14 røk de svært overraskende ut mot kasakhstanske Shakhter Karagandy i andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Før det hadde de klart gruppespill fem år på rad.
    Vi er i gang på Borisov Arena!
    1'
    38 år gamle Alaksei Baga er manager for BATE. Han tar seg en slurk vann i åpningsminuttene her, og får se Alexander Søderlund vinne en duell med sin krigerske innstilling.
    2'
    Hjørnespark
    Hovland header ballen til hjørnespark for vertene.
    4'
    Straffe til BATE Borisov!
    4'
    Marerittåpning for Rosenborg!
    4'
    Gult kort til Rosenborg
    Alexander Søderlund
    Får gult kort også, Søderlund.
    4'
    Hviterusserne misbruker en vanvittig sjanse når de bommer på ballen fra fire meters hold. Dommeren mener at det er Søderlund som hindrer Volkov, og han peker på krittmerket.
    5'
    Mål for FC BATE Borisov!
    FC BATE Borisov 1 - 0 Rosenborg
    Igor Stasevich setter den! André Hansen går riktig vei, men når ikke helt ut til den.
    5'
    Huff, det var nok ikke den starten Horneland ønsket for å si det mildt, uten at jeg skal melde meg på NM i selvfølgeligheter her.
    7'
    Hovland gjør en feil. BATE overtar.
    9'
    Vegar Hedenstad
    Hedenstad er for tøff i en duell. RBKs andre gule kort allerede. Ser den litt billig ut ved første øyekast?
    13'
    Hjørnespark
    BATE presser på!
    15'
    Hjørnespark
    Nok en BATE-corner. Scoret på den første de fikk.
    15'
    Ny kjempesjanse! Ballen heades tilbake fra bakre stolpe, men Akintola gjør en god jobb.
    16'
    FC BATE Borisov får tildelt et hjørnespark
    Rosenborg har ryggen mot veggen her! BATE med en liten kanonade mot Hansens mål. RBK-spillerne får blokkert.
    17'
    BATE har fortsatt ballen. Rosenborg har hatt svært lite å komme med her.
    21'
    Søderlund møter feilvendt og får frispark.
    21'
    Gult kort til FC BATE Borisov
    Så får Simovic gult kort. Kortene ligger løst her.
    21'
    Mål for Rosenborg!
    FC BATE Borisov 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Anders Konradsen
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    UTLIGNING! Trommene på stadion forsvinner når Anders Konradsen kaster seg frem og scorer sitt tredje mål på tre kamper i kvalifiseringen! Han vinner først den første duellen, før han er på nedfallsfrukten selv. Nydelig av midtbanespilleren!
    25'
    Og ja, dette er et meget verdifullt bortemål.
    26'
    Hovland med en litt ukontrollert heading, men RBK får klarert.
    30'
    Innlegg fra høyre. Heading utenfor.
    32'
    BATE har fremdeles initiativet i kampen, men RBK forsvarer seg bedre og virker mer komfortable nå.
    34'
    Stopp i spillet på grunn av en skade.
    35'
    Det er André Hansen som kolliderer med to BATE-spillere.
    36'
    Det går bra med alle involverte, som er tilbake på beina.
    37'
    Hjørnespark
    RBK får sin tredje corner.
    40'
    Godt slått! Reginiussen er under litt press, og stopperen header utenfor.
    41'
    Hardt innlegg fra høyre! Hansen er ute og bokser! Farlig fra BATE nå.
    42'
    RBK får et korridorfrispark i farlig posisjon.
    42'
    BATE kontrer på den, men et upresist innlegg ødelegger hviterussernes mulig.
    43'
    Lundemo får et langt touch og holder på å miste ballen, men RBK beholder ballen.
    45'
    Ser ut som trønderne er veldig komfortable med å gå til pause på stillingen 1-1.
    45'
    Hjørnespark
    Så får RBK en ny corner! Kan de få et mål til på tampen av omgangen?
    45'+1
    Hedenstads hjørnespark havner rett i klypene til BATE-keeper Chickhan.
    45'+1
    To hjørnespark førte til to mål. Først scoret BATE på straffespark etter at Volkov ble hektet av Søderlund, før Konradsen slo tilbake på en corner. RBK kom seg mer og mer inn i kampen, tok over ballen i stadig større grad, og har et godt utgangspunkt med 45 minutter igjen å spille.
    Rosenborg har tatt kommandoen i åpningen av 2. omgang.
    48'
    Akintola felles på høyrekanten, og får frispark.
    49'
    Eggen Hedenstad tar frisparket, og det er fin adresse på innlegget. Men det ender med en svak heading, som keeper for kontroll på.
    51'
    Rios med brukbar innlegg for BATE, men Reginiussen header unna.
    51'
    FC BATE Borisov 2 - 1 Rosenborg
    Der sitter 2-1 til hjemmelaget. Innlegget fra venstre er perfekt, og Skavysh sniker seg inn bak Hovland og styrer ballen i nettet fra fem-seks meter. Det er Stasevich som slår innlegget.
    51'
    Hjemmelaget har tatt over her nå. Tøff periode for RBK.
    55'
    Akintola kommer seg fri på høyrekanten, og slår hardt inn mot første stolpe. Nesten så Søderlund er på den. Corner til RBK.
    57'
    Skudd på mål
    Eggen Hedenstad tar corneren, inn mot første - blir klarert til De Lanlay. Han skyter fra kanten av 16-meteren, men det er et svakt forsøk som går langt utenfor.
    58'
    Hjørnespark
    Ny RBK-corner. Eggen Hedenstad slår inn, og Reginiussen header - blokkeres til ny corner.
    60'
    Hjørnespark
    Det blir småfarlig på den påfølgende corneren. Hedenstad slår den, og Akintola kommer til heading - treffer dårlig fra god posisjon. Han burde vel klart å få den på målet, og da ville det blitt meget farlig.
    60'
    Fint RBK-angrep. Meling og Konradsen er involvert sammen med De Lanlay. Sistnevnte kommer til skudd fra 17-18 meter - via en forsvarer. Blir nesten en god pasning til Akintola, men keeper får kontroll.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: David Akintola
    64'
    Rosenborg spiller brukbart, og har reist seg igjen etter at BATE styrte det meste i minuttene etter 2-1-scoringen.
    66'
    BATE kontrer, og Skavysh skyter fra 18 meter - via en forsvarer og til corner.
    68'
    Reginiussen får frispark inne i eget felt. Greit nok, men Meling ser ut til å handse rett etterpå ... Allerede blåst.
    71'
    Skavysh farlig frempå inne i feltet, og prøver å runde Hansen nede ved kortlinjen. RBK-keeperen får klarert til corner, og Skavysh går i bakken. Han vil tydelig ha straffe, men må korrekt nøye seg med corner.
    72'
    Hjørnespark
    Corneren plukkes av Hansen.
    73'
    Offside
    Adegbenro avslutter fra skrått hold. Sikter på det lengste hjørnet, men treffer ikke. Er uansett blåst for offside.
    73'
    Adegbenro har vært synlig etter innhoppet, og dribler mye. Har blitt et par touch for mye så langt, men virker pigg.
    75'
    Mike Jensen legger tilbake til Konradsen, men skuddet fra kanten av 16-meteren blokkeres.
    76'
    DET ER FARLIG! Herlig stikker fra Adegbenro til Meling inne i feltet. Han slår inn foran målet, og det er panikk-tendenser i BATE-forsvaret. Får måket ballen unna.
    77'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    77'
    BATE-BYTTE: Moukam kommer inn for Milic.
    78'
    Adegbenro legger inn, og Søderlund header mot målet. Rett på keeper.
    79'
    Helland tar et frispark på høyrekanten, men det blir klarert.
    81'
    Helland samarbeider med Søderlund, og skyter fra 18 meter - over målet.
    82'
    BATE-BYTTE: Tuominen inn for Skavysh.
    85'
    Det er alt annet enn ufortjent dersom Rosenborg skulle få en utligning her.
    87'
    Konradsen dribler seg fri på hjørnet av 16-meteren, men skuddet går langt utenfor.
    89'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Helland legger inn, og det halvklareres. Jensen klinker til på volley - keeper slår den over. God redning!
    90'+2
    Hjørnespark
    Corneren er en kort variant. Helland får ballen tilbake og løfter inn mot bakre stolpe. Keeper får såvidt vippet den over til en ny corner.