1 473
2 665

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til denne dekningen av Haugesund mot Bodø/Glimt!
    Dagens hjemmelag, Haugesund, fikk en tøff start på sesongen med fire strake tap. Nå har de imidlertid løftet seg og tatt to seire på rad, 2-0 mot Kristiansund og 4-0 mot Odd. Haugalendingene ligger som nummer 13 på tabellen.
    Heller ikke Bodø/Glimt har åpnet slik de hadde ønsket. Nordlendingene har nå gått tre seriekamper uten å vinne. Faktisk har de allerede avgitt like mange poeng som de gjorde i løpet av hele 2020-sesongen (tre uavgjort og ett tap).
    Bodø/Glimt ligger hele 11 poeng bak serieleder Lillestrøm, men har riktignok to kamper til gode på romerikingene.
    Haugesund (4-3-3): Selvik - Fredriksen, Bærtelsen, Reese, Walstad - Therkildsen, Krygård, Zafeiris - Sande, Søderlund, Badou.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Wembangomo, Sery Larsen, Moe, Sampsted - Saltnes, Hagen, Vetlesen - Pellegrino, Espejord, Sørli.
    Glimt gjør altså tre endringer fra 1-1-kampen mot Tromsø. Japhet Sery Larsen kommer inn for Marius Høibråten i midtforsvaret. Elias Hagen tar plass på midten for Gaute Vetti, mens Ulrik Saltnes er tilbake fra suspensjon og tar plassen til Gilbert Koomson. Sondre Sørli spilte på midten i forrige kamp, men flyttes nå på vingen.
    Spillerne er nå ute på banen. Dermed er det straks duket for kamp!
    Zafeiris sparker i gang kampen!
    Haugesund vinner et frispark i farlig posisjon etter at Glimt spiller seg i trøbbel. Det er Elias Hagen som feller både Badou og Zafeiris.
    1'
    Oi, oi, oi! Nesten en tabbe av Haikin! Keeperen gir en farlig retur på frisparket til Zafeiris. Therkildsen får skutt, men den russiske keeperen blokkerer til corner.
    2'
    Ebber ut i ingenting.
    3'
    Sampsted skyter via en Haugesund-spiller og til corner.
    3'
    Heades unna av Haugesund.
    4'
    Pellegrino prøver å curle ballen i krysset fra distanse, men skuddet blir for upresist.
    5'
    Badou kommer seg til en avslutning, men blir så avvinket for offside.
    7'
    Mål for Bodø/Glimt!
    FK Haugesund 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Sondre Sørli
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    Der sitter den for Glimt! En lang ball slås opp på Pellegrino på kanten. Han ser at Sørli har løpt seg fri i boksen og slår inn et presist innlegg. Glimt-vingen får en enkel oppgave med å styre inn 1-0!
    8'
    Haugesund vinner et hjørnespark.
    10'
    Haikin bokser unna.
    11'
    Zafeiris forsøker å slå gjennom Badou, men pasningen sitter ikke helt.
    13'
    Nytt pasningsforsøk av Zafeiris, men igjen triller den hele veien inn til keeper.
    13'
    Haugesund kjører kontra. Krygård forsøker å spille til Badou, men Sery Larsen er hurtig og får banket ut til corner.
    14'
    Saltnes header ut. Therkildsen forsøker seg på en volley på returen, men treffer en medspiller før ballen går utenfor.
    15'
    Corner til Glimt.
    16'
    Therkildsen header ut til en ny corner.
    16'
    Nok et hjørnespark. Stanges ut av Badou.
    16'
    Og enda en corner. Sande klarerer ut.
    17'
    Vetlesen er først på ballen, men styrer den utenfor. Utspark.
    17'
    Sørli slår inn mot Pellegrino, men innlegget blir litt for høyt for Glimt-vingen.
    18'
    Solid Haugesund-sjanse! Zafeiris slår en strålende ball bak Glimt-forsvaret. Badou får nesten snappet den opp, men Haikin er tidlig ute og får avverget.
    19'
    Kjempesjanse for 1-1! Haugesund kontrer og Walstad får slått inn på Badou. Han får heade fra fem-seks meter, men setter den like utenfor stolpen. Den burde sitte, Badou!
    20'
    Det er altså Glimt som leder, men Haugesund har hatt nok av sjanser til å utligne når førsteomgang nå er halvspilt.
    23'
    Søderlund får nesten spilt til Badou som er gått på løp, men Moe hindrer pasningen til å nå frem.
    25'
    Haugesund spiller ballen utover sidelinjen. Det er Ulrik Fredriksen som har fått en smell.
    25'
    Selvik med en frekkis. Espejord jager ballen, men Haugesund-keeperen drar av Glimt-spissen med en finte.
    26'
    Sørli utfordrer Walstad på høyrekanten, men det er sistnevnte som går seirende ut av den duellen. Utspark til Haugesund.
    28'
    Haugesund roper på hands på Wembangomo, men spillet vinkes videre!
    30'
    FK Haugesund 0 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Runar Espejord
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    Så øker Glimt! To sjanser er to mål for nordlendingene. Wembangomo og Saltnes kombinerer, før sistnevnte finner Espejord. Han drar av en mann og avslutter presist lavt i det venstre hjørnet fra sekstenmeterstreken.
    31'
    FK Haugesund 0 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Amahl Pellegrino
    De scorer igjen! Saltnes slår ballen over Haugesund-forsvaret og til Pellegrino. Han drar seg inn innover i feltet og curler ballen i det lengste hjørnet!
    32'
    For en effektivitet av nordlendingene. Haugesund har tross alt hatt sine sjanser, men det står altså 3-0 til den regjerende seriemesteren.
    34'
    Nesten 4-0! Glimt kjører kontra og kommer fem mot fire. Det ender i at både Pellegrino og Vetlesen får skutt, men Selvik hindrer nok et baklengsmål!
    37'
    Glimt får et frispark og forsøker å ta det raskt mot Sørli, men den leses av Haugesund-forsvaret.
    38'
    Haugesund med kontring denne gangen, men Sery Larsen viser farten sin og holder følge med Badou. Til slutt skusles muligheten bort med et upresist innlegg.
    41'
    Sampsted skjermer ballen ut til utspark i en løpsduell med Walstad.
    41'
    Haugesund får en corner.
    42'
    Enorm sjanse! Corneren ser ut til å bli stusset mot bakerste stolpe. Der står Haugesund-spillerne i kø for å dytte den inn, men det blir ikke scoring. Det er smått utrolig!
    43'
    Walstad forsøker seg på en volley, men den spretter ut til innkast. Ikke det beste treffet med andre ord.
    43'
    Vi nærmer oss pause!
    45'
    Der er vi i gang igjen. Haugesund gjør ett bytte!
    46'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Julius Eskesen
    Ut: Ulrik Fredriksen
    46'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Mads Sande
    Målgivende: Nikolas Walstad
    De reduserer umiddelbart! Etter et langt angrep ender ballen opp hos Sande. Han banker ballen lavt i hjørnet fra cirka 18 meter.
    47'
    For en motivasjonsboost den scoringen vil gi for hjemmelaget.
    48'
    Stor sjanse for Glimt! Pellegrino legger ballen til rette for Vetlesen. Han får skutt fra skrått hold, men avslutningen går rett på Selvik.
    48'
    Litt teknisk trøbbel, men stillingen er fortsatt 3-1 til Glimt!
    56'
    Corner til Glimt!
    56'
    Selvik bokser unna!
    57'
    Walstad vinner et nytt hjørnespark for Haugesund.
    59'
    Den heades til værs, før Glimt får klarert. Haugesund gjenvinner så ballen.
    60'
    Flott angrep av Haugesund! Walstad slår inn mot Søderlund. Han bryster ballen ned til Sande. Han kliner til på volley, men treffer ikke like godt som på 3-1-scoringen.
    61'
    For et skudd av Espejord! Banker til fra 22-23 meter i tverrliggeren. Får en corner, for den gikk via en Haugesund-spiller.
    62'
    Haugesund får muligheten til å kontre, men Pellegrino jobber hjem og får taklet ut til innkast.
    63'
    Badou får stå helt alene på 18 meter. Går på skudd, men sender den langt over mål. Han har hatt noen enorme sjanser i dag, Haugesund-spissen.
    63'
    Sampsted seint ute i Walstad. Dermed får Haugesund et frispark.
    65'
    FK Haugesund 1 - 4 Bodø/Glimt
    Pellegrino scorer sitt andre, men Haugesund-spillerne er rasende! Dommeren tar en prat med linjedommer, men scoringen står. Det er Saltnes som skyter via Pellegrino og i mål. Pellegrino står kanskje i offside når den ballen treffer ham.
    67'
    Sande forsøker seg på et skudd, men ballen sniker seg utenfor.
    69'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Runar Espejord
    71'
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Japhet Sery Larsen
    71'
    Inn: Joel Mugisha
    Ut: Amahl Pellegrino
    72'
    Flere bytter av Glimt nå. Pellegrino satte seg ned på gresset like før og tok seg til låret.
    72'
    Zafeiris får seg en smell i duell med Boniface.
    73'
    Inn: Joacim Holtan
    Ut: Alexander Søderlund
    74'
    Holtan dyttes i ryggen av Moe og får et frispark. Det tas kjapt.
    75'
    Haugesund vinner en corner.
    76'
    Corneren sendes inn med kraft, men Haikin klarer likevel å fange ballen.
    77'
    Boniface kommer seg til en avslutning, men treffer ikke ballen rent. Dermed triller den inn til keeper.
    79'
    Glimt vinner et innkast på egen banehalvdel, men sender ballen rett til Haugesund-spillerne.
    80'
    Solid mulighet for Holtan. Innbytteren får hodet på et innlegg, men Haikin er med på notene og får fanget den.
    81'
    Ny mulighet for Holtan! Skyter nesten midt på keeper, men Haikin gir retur. Dessverre for Haugesund er ingen av hjemmelagets spillere i nærheten av ballen.
    82'
    Krygård slår inn i boksen, men Sampsted får headet ut til corner rett foran snuten på en Haugesund-spiller.
    85'
    Ender med et nytt hjørnespark.
    85'
    Det dømmes frispark Glimts vei. Litt krangling mellom Holtan og Wembangomo i etterkant. De dytter hverandre idet corneren tas.
    86'
    Inn: Gilbert Koomson
    Ut: Sondre Sørli
    87'
    Inn: Gaute Vetti
    Ut: Ulrik Saltnes
    87'
    Inn: Hilary Gong
    Ut: Alioune Ndour
    87'
    Haugesund får en corner etter at Zafeiris skyter via Høibråten!
    87'
    Bærtelsen får heade umarkert, men ballen går et stykke over mål.
    88'
    Sande nære to mål! Skyter fra skrått hold, men ballen går en liten meter til siden for stolpen!
    89'
    Sjansestatistikken viser faktisk at Haugesund har hatt flere skudd enn det Glimt har.
    89'
    Fire minutter legges til!
    90'+1
    Sampsted forsøker å finne Boniface med en gjennombruddspasning, men spissen rekker akkurat ikke frem.
    90'+1
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Alfons Sampsted
    Seint ute i en takling på Krygård. Frispark til Haugesund på kanten av sekstenmeteren.
    90'+1
    Krygård sender frisparket i tverrliggeren! Mulig at Haikin hadde tatt den hvis den hadde gått på mål.
    90'+2
    Glimt får enorme rom til å kontre, men Reese leser den avgjørende pasningen og får hindret en stor mulighet til 5-1.