2-0

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det en del vind fra sør, men opplett. Det har derimot regnet en del de siste dagene, så det er ikke noe behov for å vanne gressmatta før avspark.
    Hos hjemmelaget er det verdt å merke seg at Umaru Bangura skyver Are Tronseth ut av laget. Bangura starter kampen som midtstopper. Det er også verdt å merke seg at Tor Arne Andreassen er tilbake etter skade. Han spiller venstre midtbane. På topp er det Søderlund og Djurdjic for hjemmelaget.
    Dette er FKHs første kamp etter salget av Thomas Sørum til svenske Helsingborg. Det eneste spissalternativet FKH har til Søderlund og Djurdjic (som begge har to ganger gult kort så langt i sesongen) er junioren Eirik Ulland Andersen. Han sitter på benken i dag.
    Hos Lillestrøm er overskriften at Karim Essediri ikke er med. Stian Ringstad spiller i hans sted. Ringstad tar venstrebacken, mens Lars Kristian Eriksen flyttes over til sin favorittposisjon høyreback.
    Ruben Gabrielsen kommer inn for Erling Knudtzon. Knudtzon sitter på benken. Ohi Omoijuanfo starter dermed på venstrekant. Dette er 17-åringens fjerde kamp på rad i Tippeligaen.
    På benken hos FKH i dag sitter finnen Jusko Savolainen. Han har vært nærmest konstant skadet etter at han kom fra Rosenborg foran 2010-sesongen. Franske Didier Decamps er ikke på benken i dag. Han er skadet.
    Da lagene møttes på Lillestrøm tidlig i sesongen, vant LSK hele 5-0. 'Flaut Krise Hjelp', skrev Haugesunds Avis på sin forside etter den kampen. FKH har derimot bedret seg veldig etter det og er i dag nummer 8 - ett poeng bak LSK på 6. plass.
    Fire av målene til Lillestrøm i det nevnte oppgjøret ble scoret av spillere som ikke er i klubben lenger. Både Ujag og Nosa er solgt.
    Det er så jevnt på tabellen at om ett av lagene vinner kampen her på Haugesund stadion, vil laget overta 4. plassen i eliteserien.
    Forrige sesong ble det uavgjort i begge kampene mellom FKH og LSK. 1-1 på Åråsen, 3-3 her på Haugesund stadion.
    I likhet med sesongene 2009 og 2010, er FKH nesten umulig å slå på Haugesund stadion. FKH hadde ett tap hjemme i serien i 2009 (Sogndal), ett i 2010 (Molde) og har ett så langt i 2011 (Stabæk).
    Ifølge LSK.no er det gode muligheter for at Lillestrøms innbytter Henrik K. Johansen kan få sin debut i løpet av dagens kamp.
    Lillestrøms solide forsvarsspiller Steinar Pedersen står over med karantene (gule kort) i dag.
    Både FKH og Lillestrøm har scoret veldig mye så langt i sesongen. Basert på når målene kommer, er det grunn til å tro at FKH vil starte bra, mens LSK vil være best etter pause. FKH har scoret 32 av sine 40 mål i kampenes første 60 minutter. Lillestrøm har scoret 31 av sine 42 mål i 2. omgang.
    Ifølge FKH-trener Jostein Grindhaug har de lenge vurdert å sette Bangura inn som midtstopper. Nå tar han Tronseths plass etter at Grindhaug
    Lillestrøms gode høyreback Karim Essediri er som nevnt ikke i Lillestrøms startellever. Han er heller ikke i troppen. Han ble bortvist fra treningsfeltet fredag etter en episode der. 'Det stemmer at Karim ikke er med. Det er en helhetsvurdering ut fra det som skjedde fredag, samtalen vi hadde før lørdagens trening, og ting som har skjedd den siste uken', sier LSK-trener Henning Berg til Romerikes Blad.
    Lagene er på banen. Vi er straks klare for avspark.
    Vi er i gang. Lillestrøm med avspark. FKH spiller fra sør mot nord, med vinden i ryggen.
    1'
    Lars Kristian Eriksen med stygg takling umiddelbart. Får tilsnakk. Heldig som ikke får kort her.
    2'
    Bamberg sklir på den våte gressmatta. Lillestrøm får innkast midt på banen.
    3'
    Lillestrøm-frispark i fin innleggsposisjon.
    4'
    Gulbrandsen slår inn, men det lave innlegget klareres lett av FKH-forsvaret.
    4'
    Kjempesjanse til FKH. Tor Arne Andreassen vinner i lufta etter et uspark fra Kristiansen. Søderlund går på løp og trer ballen gjennom til Djurjic. Alene med keeper prøver serberen å tuppe ballen i mål, men Magnusson redder glimrende. Han slår til corner.
    5'
    Magnusson bokser unna. Bamberg får ballen igjen og prøver et skudd, men ballen treffer en Lillestrøm-spiller.
    6'
    FKH har tatt initiativet i kampen nå.
    8'
    Fine kombinasjoner mellom Søderlund og Djurdjic her i starten.
    8'
    Tor Arne Andreassen får tilsnakk etter å ha tatt Gabrielsen stygt.
    10'
    10'
    Gulbrandsen snapper ballen foran Per Morten Kristiansen, men han avvinkes for offside.
    10'
    Lillestrøm har bedre kontroll nå.
    12'
    Bassey prøver seg fra 20 meter, men han treffer så dårlig at ballen verken går ut over dødlinjen eller sidelinjen.
    14'
    Frispark til FKH 20 meter fra mål.
    14'
    Bamberg har scoret flere mål fra denne posisjonen tidligere i sesongen.
    14'
    14'
    Bamberg skyter rett i muren.
    15'
    Djurdjic drar seg fri og prøver seg på skudd fra 20 meter, men Andresen kaster seg og blokkerer. Bra forsvarsspill.
    16'
    Skjerve og Gulbrandsen i en løpsduell. Skjerve vinner duellen, mens Gulbrandsen blir liggende på bakken og roper på frispark. Fra vår posisjon så det ut som dommer Hagen gjorde riktig i å ikke blåse.
    16'
    Ballen slås i bakrom mot Søderlund. Magnusson er utenfor 16-meteren og klarerer til innkast.
    17'
    Skjerve med en glimrende forsvarsjobb - skjermer ballen ut til utspill fra keeper Kristiansen.
    18'
    Anyora prøver å slå Søderlund gjennom, men FKH-spissen får ikke helt kontroll på ballen. Kippe skjermer ballen ut til utspill fra Magnusson.
    20'
    Bamberg nær ved å komme seg gjennom hele Lillestrøm-forsvaret, men stoppes i det han skal dra seg fri for å avslutte.
    20'
    Eriksen slår inn fra høyre. Ballen går rett i hendene på Per Morten Kristiansen.
    21'
    Mar Johannesson slår inn fra høyre. Søderlund header mot mål fra 16 meter, men Magnusson redder greit.
    21'
    Lillestrøm slår i bakrom mot Gulbrandsen. Bangura leser pasningen og får spilt tilbake til Per Morten Kristiansen.
    23'
    FKH-frispark 25 meter fra mål.
    23'
    Våge Nilsen skrur over muren, men avslutningen går utenfor. Det ser ikke ut til å være langt utenfor vinkelen, men vanskelig å se fra vår side.
    24'
    Ballen slås i bakrom. Djurdjic kommer alene gjennom, men han avvinkes for offside.
    24'
    Bassey med et slags skuddforsøk fra 25 meter. Ballen går høyt før den daler ned i hendene på Per Morten Kristiansen.
    25'
    Eriksen feller Djurdjic midt på banen. Frispark til FKH.
    26'
    Mar Johannesson med framspill mot Søderlund, men pasningen er for hard og går inn til Magnusson.
    27'
    Gulbransen dribler og løper seg fri på venstresiden, men ballen er over dødlinjen får han slår inn.
    28'
    Gulbrandsen vinner en duell mot Bangura og kommer en mot en mot bakerste mann Skjerve. FKH-stopperen takler godt og får gitt til innkast. Lillestrøms farligste visitt så langt.
    28'
    FKH får klarert.
    29'
    Gult kort til FK Haugesund
    Tor Arne Andreassen
    Kommer for sent inn i en takling.
    30'
    Ballen slås i bakrom mot Djurdjic igjen. Denne gangen er han onside, men pasningen er litt for hard og går inn til Magnusson.
    31'
    Vi passerer halvtimen. Djurdjics kjempesjanse tidlig i kampen er kampens eneste målsjanse så langt.
    32'
    FKH med mye småspill 20-25 meter fra Lillestrøms mål, men det blir lite ut av det.
    34'
    Nygaard prøver å spille Søderlund gjennom, men Kippe stopper framspillet enkelt.
    35'
    Gult kort til Lillestrøm
    Kommer for sent inn i Nygaard.
    35'
    Skjerve er igjen en reddende engel for FKH når Lillestrøm prøver seg på en overgang. FKH-stopperen har vært hjemmelagets beste så langt i dag.
    37'
    Djurdjic avblåses for offside. Det ser riktig ut.
    38'
    Bamberg prøver å komme seg mellom to LSK-spillere, men brasilianeren stoppes igjen. FKHs høyrekant har ikke hatt dagen så langt.
    39'
    Søderlund spilles gjennom, men avblåses for offside. Den er hårfin, men sannsynligvis riktig. Hjemmepublikummet ikke enig - naturlig nok.
    40'
    Andreassen prøver seg fra 25-30 meter - høyt over.
    41'
    Stor FKH-sjanse. FKH presser på med flere spiller. Anyora får ballen i returrommet og smeller til. Magnusson redder, men må gi retur. Søderlund ser ut til å nå returen, men ballen spretter akkurat utenfor hans rekkevidde.
    42'
    Gulbrandsen kommer med stor fart inn i FKHs 16-meter. Bangura kaster seg og takler -via Gulbrandsen til utspill fra Kristiansen, mener asistentdommeren. Gulbrandsen føler seg snytt for corner der og får tilsnakk for sine protester.
    44'
    Søderlund drar seg fri og skyter fra 20 meter, men han treffer en medspiller som prøver å løpe unna.
    45'
    45'+1
    Pause i Haugesund. Det blir ikke noe overtid.
    Det har vært sjansefattig her i 1. omgang. FKH har hatt to målsjanser, Lillestrøm ingen. Bortelaget virker farlige når hurtige Gulbrandsen kommer, men Bangura og Skjerve har klart å rydde opp.
    FKHs assistenttrener Eirik Horneland synes det har vært mye bra i 1. omgang, men han synes spillerne sine slår for mye på fot.
    Spillerne er ute på gressmatten igjen. Vi er straks klare for avspark i 2. omgang.
    45'
    Vi er i gang igjen. FKH med avspark. De spiller fra sør mot nord. Lillestrøm har medvind i denne omgangen.
    46'
    Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Mar Johannesson slår inn fra høyre. Ballen går rett i klypene på hans landsmann Magnusson.
    47'
    47'
    Ringstad slår inn i feltet mot Kippe, men LSK-stopperen avblåses for offside.
    48'
    Magnusson er upresset og holder ballen enkelt.
    48'
    Farlig fra Lillestrøm. Heading fra langt hold og ballen får god fart i medvinden. Ballen går over, men Kristiansen har ikke full kontroll der.
    51'
    Søderlund prøver seg fra 20 meter, men Magnusson redder enkelt.
    51'
    Lillestrøm prøver å slå i bakrom mot Gulbrandsen, men det er ikke enkelt i medvinden. Ballen går gang på gang inn til Per Morten Kristiansen.
    52'
    Bassey får frispark mot seg. Frispark til FKH i fin innleggsposisjon.
    53'
    Svakt av Bamberg. Slår lavt frispark inn i feltet som LSK lett klarerer.
    53'
    Sigurdarson på vei gjennom. Skjerve feller han og får gult kort. Lillestrøm-spillerne mener han fratar LSK en målsjanse der, men dommeren er ikke enig. Det skulle vært rødt kort i tilfelle.
    54'
    Vegard Skjerve
    For sin felling av Gulbrandsen.
    54'
    Frode Kippe brenner til fra 25 meter. Ballen går høyt over.
    55'
    Fredrik Gulbrandsen
    Ettersleng på Joakim Våge Nilsen.
    55'
    Per Morten Kristiansen er langt utenfor 16-meteren og klarerer foran føttene på Gulbrandsen.
    57'
    God Lillestrøm-periode nå.
    57'
    Mar Johannesson feller Ringstad nær hjørnet av 16-meteren.
    57'
    LSK sender fram sine fyrtårn igjen.
    58'
    Gulbrandsen skyter - høyt over.
    58'
    Bamberg felles 40 meter fra mål.
    60'
    Våge Nilsen skal slå inn.
    60'
    Våge Nilsen slår rett inn i armene på Magnusson.
    61'
    Umaru Bangura
    FKH-spilleren har hånda høyt i været og får ballen slått opp i hånda.
    61'
    Ringstad slår inn i feltet, men ballen går over alle i feltet og ut til utspill fra Kristiansen.
    62'
    Stian Ringstad
    LSK-backen tar ballen, men han kastet seg inn med knottene først. Farlig spill.
    62'
    Enorm FKH-sjanse. Bamberg slår inn i feltet. Djurdjic mottar ballen på bakerste stolpe. I stedet for å avslutte selv legger han ballen igjen til Søderlund. Han skal sette ballen i mål fra fem meter, men ballen treffer en LSK-spiller og går like utenfor til corner. Der burde det stått 1-0.
    63'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Bamberg treffer endelig med en dødball igjen. Magnusson bokser ballen i huet på Andreassen foran mål, og ballen går i nota bak LSK-keeperen.
    64'
    Bamberg slår igjen godt inn fra høyre. Andreassen klarerer til corner.
    66'
    Andreassen er frampå igjen, men denne gangen får Magnusson bokset unna.
    66'
    I skrivende stund er FKH på 4. plass på tabellen.
    67'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    Kjappe Knudtzon kommer inn for Lillestrøm.
    67'
    Nygaard slår inn mot Søderlund, men han avvinkes for offside.
    68'
    Bamberg slår inn fra høyre, men Magnusson holder igjen. Han har vært meget god i feltet i dag LSK-keeperen.
    69'
    Søderlund blir liggende i feltet etter å ha blitt truffet av Kippe, men han kommer seg etter hvert på beina.
    71'
    Djurdjic er upresis og FKHs gode overgangsmulighet renner ut i sanden.
    72'
    Djurdjic får frispark ti meter inn på Lillestrøms halvdel.
    73'
    Våge Nilsen slår inn, men det blir ufarlig.
    74'
    Kristiansen er ute og bokser etter et godt innlegg fra venstre.
    75'
    Søderlund kommer alene gjennom, men avblåses for offside. Ingen tvil om den avgjørelsen.
    75'
    Kippe med veldig solid forsvarsspill. Først takler han Djurdjic i det FKH-spissen er på vei gjennom. Deretter takler han Pozniak i det han prøver å dra seg fri på høyresiden.
    76'
    FK Haugesund 2 - 0 Lillestrøm
    Mål: Nikola Djurdjic
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Anyora slår Søderlund alene gjennom. I stedet for å avslutte selv triller han ballen til Djurdjic. Serberen setter ballen i åpent mål.
    76'
    Djurdjic blir liggende med skade. Han blir tatt tiendedelet etter at han har satt ballen i mål.
    77'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Are Tronseth
    Ut: Alexander Søderlund
    Midtstopper inn for spiss, men Tronseth går inn på topp.
    78'
    Djurdjic er med igjen.
    79'
    FKH med en enorm overgangsmulighet. Andreassen er ballfører, men de to spillerne han har med seg har ikke fart. Det ender med at Andreassen spiller ballen svakt over sidelinjen.
    82'
    Stor FKH-sjanse. Tronseth triller ballen ut til Bamberg før han løper i posisjon. Bamberg slår igjen flott inn. Djurdjic kan styre ballen i nettet fra bakerste stolpe, men treffer ikke ballen.
    83'
    U-landslagsspiller Kristoffer Haraldseid gjør seg klar til å komme inn for FKH.
    84'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Tor Arne Andreassen
    Andreassen får stående applaus. I sin første kamp etter operasjon, ble det scoring på midtbanekrigeren.
    85'
    Dagens tilskuertall er 4319.
    87'
    Tronseth spilles gjennom og setter fart framover. Han takler av Eriksen i det han skal avslutte. Corner.
    87'
    Lillestrøm får klarert.
    87'
    Ugonna Anyora kåres til dagens FKH-spiller i en publikumsavstemning.
    88'
    Tiden er i ferd med å renne ut for Lillestrøm. Selv om Gulbrandsen har vært småfarlig gjennom store deler av kampen, har ikke bortelaget hatt en eneste klar målsjanse.
    89'
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    90'+1
    Gulbrandsen slår bra inn fra høyre. Gabrielsen ikke langt unna å nå ballen. Slett ikke ufarlig, men heller ikke nå noen målsjanse.
    90'+3
    Sigurdarson skyter fra 20 meter - over.
    90'+3
    90'+5
    Kampen er over i Haugesund. FKH vinner fullt fortjent 2-0. Andreassen stanget inn 1-0 etter en presis corner fra Bamberg, mens Djurdjic la på til 2-0 etter fint forarbeid av Anyora og Søderlund.
    Dermed klatrer FKH til 4. plass på tabellen. Lillestrøm er nummer åtte.