1-0
1-1
49'
84'
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av tippeligamatchen mellom Odd og Fredrikstad her fra Skagerak Arena i Skien.
    Lagene kommer akkurat i dette øyeblikk ut på banen for å sette igang oppvarmingen.
    To lag i samme område på tabellen som møtes idag, kun et poeng skiller Fredrikstads 11. plass fra hjemmelagets 14. plass på tabellen.
    Dag-Eilev Fagermo har hatt store utfordringer i forsvaret før kveldens kamp. Fredrik Semb er fortsatt skadet, og er ikke i troppen. Det er heller ikke Morten Fevang som soner for gule kort. Dermed stiller Odd med Ulf Riis og Steffen Hagen i midten bak. Håvard Storbæk går inn og spiller høyreback.
    Frode Johnsen er også skadet for hjemmelaget. Torgeir Børven spiller derfor midtspiss, mens Magnus Myklebust får en sjelden sjanse på kanten.
    Fredrikstad har eks-Odder Alex Valencia ute med skade, men stiller ellers ganske skadefritt. Raio Piiroija har forlatt plankebyen til fordel for nederlanske Vitesse, og er således ikke med mot Odd. Inn i overgangsvinduet har FFK fått en ny spiss i engelske James Keene, han går rett inn på laget.
    Lagene har kun møtt hverandre fem ganger i Skien i Tippeligaen siden 1999. Det har endt med fire Odd-seiere og en FFK-seier.
    Før landslagspausen gikk Odd på et forferdelig 7-0 tap mot RBK i Trondheim. Fredrikstad spilte 1-1 hjemme mot Strømsgodset.
    Fagermo gjorde tidlige grep sist mot RBK. Ulf Riis ble byttet ut etter bare 30 minutter på banen, i dag får han en ny sjanse fra start og er helt sikkert interessert i å vise Fagermo at han fortjener sjansen.
    FFKs spissdebutant, James Keene, er 25 år og er født i Wells, England. Han startet sin karriere i Portsmouth sine yngre avdelinger, men fikk kun to kamper for A-laget. Siden 2007 har han holdt hus hos Elfsborg i Sverige, 96 kamper og 20 mål lyder fasiten derfra.
    Rundt 10 minutter til kampstart, lagene går i garderoben for å gjøre de siste forbredelsene.
    Kampen har startet
    Vi er igang!
    1'
    Odd begynner langt mot Rashani, Myrie tar seg av hodeduellen.
    1'
    Riis med langball nummer to, Vidar Martinsen best i lufta denne gangen.
    2'
    Paul Addo kaster mot Børven, Vidar Martinsen kommer først på ballen og header inn til Staw.
    3'
    Denne gangen er det FFK som prøver et langt oppspill. Martinsen dæljer til, ballen går helt inn i klypene til Andre Hansen.
    4'
    Mye langt, og ballen befinner seg mestparten av tida oppe i lufta på Skagerak Arena så langt.
    5'
    Tarik går til med knottene først i duell med Paul Addo. Da blir det frispark til Odd inne i egen 16-meter.
    5'
    Nydelig av Lekven som drar seg forbi tre-fire spillere før han slipper ballen mot Rashani på kanten. Vingen får ikke orden på mottaket, og ballen triller ut over dødlinja.
    6'
    Slår ballen mot første stolpe, men kula kommer aldri frem. Addo skrur ballen rett ut over linja.
    7'
    Hagen blir presset av Keene på egen 16-meter og smeller ballen opp på tribunen.
    8'
    FFK frispark, 25 meter - skrått på mål. Lukter innlegg.
    8'
    Tarik slår mot straffemerket, Odd får renset unna.
    9'
    Godt FFK angrep. Vrir spillet fra høyre og helt over til Thomassen på venstresiden. Backen slår et godt innlegg, men Odd-forsvaret er best i feltet og får ballen ut av farlig sone.
    10'
    Gult kort til Odd
    Elyounoussi kommer seg forbi Brenne, og blir lagt i bakken av indreløperen.
    11'
    Brenne stjeler ballen fra Borges, setter fart mot FFK forsvaret og slipper ballen til Børven som er på vei igjennom. Børven kommer alene med keeper, men samtidig har linjemannen hevet sitt flagg. Det hele kuliminerer i en offside-avblåsning.
    14'
    15 minutter spilt, vi venter fortsatt på den første målsjansen.
    14'
    Landgren er i det optimistiske hjørnet, fra 30 meter drar han til med et skudd. Langt utenfor!
    16'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 0 Fredrikstad
    Mål: Torgeir Børven
    Får ballen etter at Simen Brenne blir taklet inne i 16-meteren. Står på 7-meter og tupper ballen forbi Lasse Staw og inn i mål.
    17'
    Da får vi se om dette målet kan bidra til å åpne kampen på Skagerak Arena. Så langt har det vært kjedelig i Skien.
    19'
    Hussain mener han tar ballen i duell med Brenne. Det mener ikke Helgerud. Frispark til Odd.
    20'
    To ganger har Ulf Riis holdt ballen for lenge i bakre ledd før han sender avgårde pasningen. Har blitt blokkert begge gangene uten at FFK har fått med seg ballen. Bør passe seg for flere av disse Riis.
    21'
    Brenne har vært god for Odd så langt. Mottar ballen på 20-meter, og prøver et volleyskudd. Kula går en meter over målet til Staw.
    21'
    Askar, Jabbie og Ramberg er ute og lufter seg på sidelinjen. Aune er tydeligvis ikke fornøyd med sine gutter til nå.
    23'
    FFK i nærheten. Keene slår til Elyounossi som kommer seg fri på høyre. Slår inn i feltet. Andre Hansen får en finger på ballen og slår den videre bakover og ut av farlig sone.
    25'
    Veldig nære for Odd. Myklebust slår et glimrende innlegg som Børven møter med hodet. Styrer ballen ned mot stolpen til Staw, kula sniker seg like utenfor.
    27'
    Fredrikstad har slitt voldsomt med å etablere noe som helst form for spill til nå i omgangen.
    29'
    Børven på tur igjen, men Lasse Staw er påpasselig ute i feltet og fanger ballen foran spissen.
    29'
    Myrie og Addo i braker sammen ute på Odds venstreside. Addo vinner dommerens gunst og får med seg frisparket.
    30'
    Fortvilte Fredrikstad spillere vil ha en ny corner. Helgerud peker på 5-meteren. Vanskelig å se hvem som faktisk headet ballen ut bak målet der.
    31'
    Odd holder på å rote det til inne i eget felt. Får ikke klarert, ballen ramler ned i føttene til Mads Hansen. Han klarer ikke å stokke beina, og Addo kan etterhvert rense unna.
    34'
    Brenne kommer seg til skudd igjen, men foten er ikke riktig instillt. Ballen suser et par meter utenfor målet til Staw.
    36'
    Hussain prøver å løfte inn i bakrommet mot Mads Hansen. Bommer totalt og Andre Hansen kan plukke opp ballen.
    38'
    Monstersjanse til Odd!! Børven finner Rashani som er helt umarkert på bakre stolpe. Får god til å sikte med skuddet, ballen går forbi Lasse Staw men på streken dukker David Myrie opp og redder FFK.
    40'
    Vidar Martinsen går i bakken inne i feltet og får frispark.
    40'
    Frispark til Odd på 20-meter.
    45'
    Gult kort til Fredrikstad
    Legger Børven i bakken med en takling bakfra.
    45'
    Børven skyter, treffer muren.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Odd leder fortjent 1-0 til pause. Det har vært en sjansefattig omgang, men det som har vært av situasjoner å skrive hjem om er det hjemmelaget som har produsert. FFK sliter voldsomt med å få til noe eget spill. Skal ikke se bort ifra at hr. Aune gjør noen tidlige bytter i andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Masalin kastes rett ut i det. Er utenfor feltet og renser unna til corner.
    46'
    Masalin bokser, men klarer ikke få ballen langt nok ut. Headebonanza følger før Børven fyrer av et skudd - himmelhøyt over.
    46'
    Godt Odd-spill. Samulesen slipper til Rashani. Han slår innlegget knallhardt mot første stolpe, der kommer Myklebust og prøver en stupheading, ballen går like utenfor målet til Masalin.
    48'
    Mål for Fredrikstad!
    Odd 1 - 1 Fredrikstad
    Målgivende: Joachim Thomassen
    Glitrende innlegg fra Thomassen fra venstre. Treffer hodet til Tarik som står på bakre stolpe og header ballen i nettet fra 1-meter.
    49'
    I forkant av scoringen blokkeres to avslutninger fra FFK inne i Odd feltet. Både Borges og Hansen prøver seg før ballen havner ute hos Thomassen på venstresiden.
    51'
    Tydelig at Aune har røsket tak i FFK-garderoben i pausa. Et helt annet Fredrikstad lag vi ser utpå her nå. Tråkker til i duellen i motsetning til første omgang.
    53'
    Børven plukker opp ballen etter at Vidar Martinsen er for upresis i klareringen. Børven avanserer til 18-meter før han lufter skuddfoten. Avslutningen ender to meter utenfor.
    54'
    Brenne spiller fint til Myklebust. Vingen prøver avslutning fra skrått hold. Den er ikke god nok, og Masalin kan se ballen gå langt utenfor.
    54'
    Samuelsen slår 45 til Brenne som er i fin posisjon inne i feltet. Indreløperen klemmer til og prøver skudd, dessverre for Odd skyter han hull i lufta.
    56'
    Borges slipper seg ned i midtbaneleddet nå i andre omgang og er mer med i det oppbyggende spillet. Det ser ut til å være et smart trekk for FFK så langt.
    58'
    Brenne kliner til fra 16-meter. Treffer en FFK-forsvarer på vei mot mål. Odd spillerne roper på hands, spillet går videre.
    59'
    Gult kort til Fredrikstad
    Takler Rashani bakfra. Helt greit gult kort.
    59'
    Frispark til Odd på 20-meter. Midt foran mål. Skuddhold.
    60'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Emil Jonassen
    Ut: Paul Addo
    61'
    Storbæk sender frisparket himmelhøyt over.
    61'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Herolind Shala
    Ut: Elbasan Rashani
    61'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Hans Erik Ramberg
    Ut: Andreas Landgren
    62'
    Begge trenere gjør bytter for å endre kampbildet. Ny venstreside for Fagermo med Jonassen og Shala inn.
    63'
    Keene stresser Riis og løper han ned i prosessen. Spissen beklager seg overfor midtstopperen.
    65'
    Thomassen kommer til nytt innlegg. Treffer Keene inne i feltet denne gangen, men spissen får ikke nok kraft i avslutningen.
    66'
    Etter en fartsfylt åpning på andre omgang har det roet seg ned på Skagerak Arena.
    67'
    Thomassen kommer ofte frem på sin venstreside nå. Igjen til innlegg, slår mot bakre stolpe, der er Jonassen konge i lufta og header unna for Odd.
    69'
    Odds nye venstreside kombinerer flott. Shala og Jonassen broderer seg frem på kanten. Sistnevnte kommer til innlegg og slår flatt mot Børven. Spissen prøver å vende bort Vidar Martinsen, men FFK-stopperen står støtt i duellen og vinner ballen.
    72'
    Thomassen prøver å gå av Storbæk, backen får kroppen i mellom og skjermer ut til 5-meter for Hansen. Godt backspill.
    72'
    Odd presser på nå. Har etablert seg på FFKs halvdel.
    73'
    God mulighet til hjemmelaget. Storbæk slår et godt innlegg fra cornerflagget. Børven rager høyest i feltet, setter hodet sitt til ballen, men kommer ikke over kula og da går headingen et par meter over.
    74'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Tommy Svindal Larsen
    Ut: Magnus Myklebust
    76'
    Da har både Fagermo og Aune brukt opp byttekvoten sin.
    76'
    Stor stor Odd sjanse. Brenne dytter til Shala som kommer alene med Masalin. FFK-keeperen gjør en god jobb, kommer tett opp i vingen og redder avslutningen med kroppen.
    78'
    Borges viser fotarbeide av ypperste klasse. Avslutter sin rundans med et skudd som Andre Hansen slår til corner.
    79'
    Slår i Odd-spiller på første stolpe, men får ikke ny corner. Feil av dommertrioen der.
    79'
    6584 tilskuere er på Skagerak Arena i kveld.
    82'
    Ulf Riis header ut for Odd.
    82'
    Hjørnespark til Odd
    83'
    Mål for Odd!
    Odd 2 - 1 Fredrikstad
    Målgivende: Herolind Shala
    Corneren lander på hodet til Simen Brenne som på perfekt vis styrer avslutningen opp i hjørnet bak Masalin.
    84'
    Fredrikstad prøver en lang ball opp mot Tarik og Keene, treffer ingen av dem. Andre Hansen henter ballen.
    86'
    Thomassen er fri på venstre nok engang. Svinger ballen inn foran målet, der står Ulf Riis og stanger unna for Odd.
    87'
    Hjemmepublikum kårer Simen Brenne til dagens Odd-gutt.
    87'
    Askar vil forbi Jonassen. Setter på toppfarten, men spiller ballen for langt foran seg og når den aldri igjen. 5-meter for Andre Hansen.
    88'
    Andre Hansen med en tvilsom utboksing, ballen havner hos Borges men han klarer aldri å få kontroll over headingen.
    89'
    3 minutter er lagt til.
    90'+1
    FFK måker langt. Steffen Hagen stanger ut for Odd.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
    3 poeng blir igjen i Skien. Odd er det beste laget i første omgang og leder fortjent 1-0 til pause. FFK melder seg på i andre omgang og utligner til 1-1 tidlig i andre omgang. Derfra og ut har vi en spennende kamp der Odd til slutt trekker det lengste strået med Simen Brenne sin velplasserte heading etter en glimrende corner av innbytter Shala.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her