Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av Haugensund - Molde! Det kan bli gull her i dag, til sistnevnte.
    Slik stiller altså Haugesund (4-3-3): Selvik - Bærtelsen, Tiedemann Hansen, Fredriksen, Pedersen - Therkildsen, Krygård, Liseth - Sandberg, Ndour, Søderlund.
    Og slik stiller Molde (4-2-3-1): Linde - Haugen, Risa, Bjørnbak, Linnes - Mannsverk, Breivik - Brynhildsen, Eikrem, Zekhnini - Omoijuanfo
    VGs utsendte er tidlig på plass, ville ha de beste setene vettu, lite viste han at det er tildelte plasser. Men det gjør ingenting. 5-6 lukne grader og Kent på stadion nå.
    Så er det altså sånn før denne kampen: Molde er tre poeng bak Bodø/Glimt. Så dersom Molde vinner her i kveld, og Glimt taper mot Mjøndalen, så blir det gull. Det kan bli litt finregning på målforskjell, men den matten tar vi først om det skulle bli aktuelt.
    Den eneste som har vært lengre på Haugesund-stadion enn undertegnede, er hjemmelagets maskot. Lite publikum å showe for foreløpig. Men en dyktig maskot hviler aldri.
    Lagene har begynt å røre på seg utpå her. Litt mer å jobbe med for kveldens maskot, også.
    Chumbawamba på anlegget her nå, men den ene låten de har. Dere vet: Den med whiskey-drink også videre. DJen i Haugesund vet hva han driver med.
    Romsdals Budstikkes utsendte kjører en live på pressetribunen nå. Teller en 30-40 kjenninger fra Molde, forteller han. Generelt ganske glissent her i kveld.
    Okei, kveldens store spørsmål. Blir det gull til Molde?
    Ja, så klart!
    19%
    Nei...
    81%
    Antall stemmer: 447
    Publikum reiser seg og lagene entrer banen for siste gang denne sesongen!
    Der er vi i gang, mine damer og herrer!
    1'
    Molde stuper i angrep, men etter litt om og men, så blåser dommer frispark imot.
    1'
    Ndour drar seg fint nedover venstrekanten, men det blir ingenting.
    2'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    2'
    Strandberg slår fra høyre. Lander på en Haugesund-panne, men ballen går over mål, på den corneren.
    3'
    Det slås opp mot Zekhnini, men Zeknhini er ikke på den.
    4'
    Ai ai ai! Så er det fart på Haugesund-stadion, og det er hjemmelaget som er frempå. Vanskelig for meg uten linser å se hvem, men like utenfor mål, fra inne i boksen.
    5'
    5'
    klabb og babb! Men så lander ballen hos Pedersen som brenner til fra utenfor Moldes 16-meter. Godt skudd, men keeper er på.
    5'
    Og vi kan melde om 2-0 til Bodø/Glimt over Mjøndalen. RBs utsendte på plassen ved siden av VG i Haugesund, er ikke full av selvtilitt.
    7'
    Eikrem strør ut til sin venstre, men Molde spilles bakover på banen.
    8'
    Haugesund helt klart farligst i åpningsminuttene. Drar seg nok en gang fint ut på venstre, men innlegget er høyt og langt over spillerne inne i boksen.
    9'
    Så går Moldes Haugen hardt inn i en takling der, slipper det gule, men litt tilsnakk blir det.
    11'
    Molde farlig frempå! Zekhnini slipper fra venstre i boksen, Eikrem hopper over, men den ventende Molde-spilleren får ikke bena på kula.
    12'
    Når det sagt, Molde sliter litt med å få fotfeste i det første kvarteret her.
    14'
    Molde spiller tilbake til keeper. Starter på nytt, er dette starten på noe, mon tro?
    15'
    Hjørnespark til Molde
    16'
    Slår på første stolpe, den dundres ut av feltet.
    17'
    Zekhnini prøver å dra seg inn i feltet, mister ballen og det blir kontring for Haugesund. Men den stoppes.
    17'
    Haugesund med høyt press. Får ingenting gratis her, serietoer Molde.
    19'
    Om julen har kommet tidlig til Haugesund vet jeg ikke, men det står i alle fall tre menn utkledd i nissedrakter på bortre langside.
    20'
    Ouuuf, så er det en voldsom duell mellom Sandberg og Birk Risa utpå her. Begge blir liggende og dommer står og venter med det gule kortet.
    21'
    Gult kort til Molde
    Birk Risa
    22'
    Therkildsen prøver seg på langskudd, går til side for mål. Litt tiki-taka i forveien der og.
    22'
    Så er Eikrem nesten alene i boksen, men venter noen sekund for lenge, og skuddet blir blokkert.
    23'
    Martin Linnes
    Duell mellom Linnes og Sandberg. Førstnevnte får det gule.
    24'
    Ndour, det er liv i Ndour i kveld. Full fart og stormer mot alle baller innenfor rekkevidde.
    26'
    Ndour med innlegg fra venstre, den blir klarert.
    27'
    27'
    Utoverskrudd og lander på pannebrasken til en Haugesund-spiller, men Linde har kontroll på den.
    27'
    Så løsner Molde et langskudd fra like utenfor sekstenmeter. God retning på den, men sniker seg utenfor stolpen.
    30'
    Molde har spilt seg mer inn i kampen nå. Stått i mot pangåpningen til Haugesund og styrer mer av spillet nå.
    32'
    Ndour finter seg inn i Moldes boks, men det blir en finte for mye, og han stoppes.
    33'
    Blemme! Krygård hopper over ballen, tror det står en medspiller bak ham. Det gjør det ikke og det blir et halvfarlig brudd for Molde. Men det er akkurat det, det meste så langt er halvfarlig.
    35'
    Så er Molde nokså farlig frempå. Men roter det til for seg selv inne i boksen.
    37'
    37'
    Mål for Molde!
    FK Haugesund 0 - 1 Molde
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Corner er mål? Ja sannelig. Slås fra venstre og lander i bena på Ohi. Ohi er sikker som banken og sender gjestene i ledelsen.
    38'
    Farlig! Eikrem slår fra venstre, i feltet kommer en Molde-spiller skliende, og han får nesten foten på den ballen. Men akkurat ikke, altså.
    40'
    Haugesund kommer til legg fra venstre, men alt den ballen ser er blåkledde fotballspillere.
    42'
    Søderlund tester slegga. Over mål, men da er den testet i alle fall.
    43'
    Gult kort til FK Haugesund
    Alexander Søderlund
    Høyt ben! Søderlund nærmere hodet til Molde-spilleren enn ballen der. Gult.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Så var det pause! En omgang hvor Haugesund startet freskt, før Molde tok mer og mer over.
    Sesongens siste 45 minutter pluss tillegg er i gang!
    46'
    Molde på fra start, kommer til innlegg med en eneste gang. Men det blir ikke noe av.
    46'
    Og Sandberg svarer med å kline til fra utenfor 16-meteren. Over.
    47'
    Brynhildsen farlig frempå i Haugesund sin boks. Men stoppes.
    48'
    HVA SKJER? En Haugesund-spiller tar det helt rolig ved cornerflagget, spiller inn i boksen, treffer en Molde-spiller som fyrer av, og så reddes ballen på strek.
    49'
    49'
    Den klareres.
    49'
    Haugesund holder i ballen. "RO" ropes det fra sidelinjen.
    52'
    Det var trøkk i de første par minuttene av denne omgangen, nå har det roet seg litt ned igjen.
    54'
    VGs utsendte begynner å bli kald på fingrene, men skal holde dere oppdatert altså.
    55'
    Molde med utspill fra keeper. La oss få litt fotball som varmer, nå da.
    56'
    FK Haugesund 0 - 2 Molde
    Mål: Ola Brynhildsen
    Målgivende: Ohi Omoijuanfo
    Spiller vegg med Ohi, og setter den kontant i målet bak Selvik.
    57'
    Brynhildsen frempå igjen, men klarer ikke bestemme seg. Og balen havner i fanget på Haugesunds sisteskanse.
    59'
    Tungt skudd fra Sandberg, men det blokkeres.
    61'
    Haugesund ikke helt sikre på hva de skal gjøre nå.
    63'
    Så spiller Ohi og Brynhildsen vegg igjen, og nesten så sistnevnte får kveldens andre.
    63'
    Molde scorer selvmål!
    FK Haugesund 1 - 2 Molde
    Mål: Birk Risa
    REDUSERING! Pedersen kommer fri nede ved kortlinjen, ser Søderlund på bakre stolpe, forsøker å finne ham, men treffer Risa. Ballen går i bue over Linde og inn i mål. Søderlund er bortpå ballen, men først etter at den har passert målstreken.
    64'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Alexander Søderlund
    66'
    Inn: Mads Sande
    Ut: Peter Therkildsen
    66'
    67'
    Den klareres kontant.
    68'
    Men så blir ballen spilt inn igjen, og det er nesten for Tidemann Hansen!
    68'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Rafik Zekhnini
    69'
    Emil Breivik
    70'
    Så er Haugesund frempå i Moldes sekstenmeter. Men det blir ingeting.
    73'
    Så er Martin, Martin Samuelsen frempå. Alene med keeper, men setter den på keeper.
    74'
    Ndour drar seg fint inn i feltet og slipper til Kygård. Men keeper er på plass. Nærme for Haugesund nå.
    76'
    Haugesund etablerere seg inne på Moldes halvdel og kommer til innlegg. Det har retning for riktig spiller i boksen, men keeper fanger opp.
    79'
    OHI! Ohi ruver høyest i feltet og stanger nesten inn 1-3 der. Ai ai ai. Keeper får lempet den over.
    80'
    80'
    Den har Haugesund kontroll på.
    81'
    Lang ball til Ohi og som kliner til fra høyre i boksen. Men godt keeperspill av Selvik.
    82'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    83'
    Inn: Torje Naustdal
    Ut: Kevin Krygård
    85'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Thore Pedersen
    86'
    3678 har tatt turen til Haugesund-stadion i dag.
    86'
    Haugesund med godt innlegg fra høyre. Ndour nesten på den. Det er liv i hjemmelaget.
    88'
    Inn: David Datro Fofana
    Ut: Emil Breivik
    89'
    Inn: Fredrik Sjølstad
    Ut: Kristoffer Haugen
    89'
    Ola Brynhildsen
    90'
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Niklas Sandberg
    Så får han et par minutter, Nilsen. Som har vært ute med skade så og si hele sesongen.