Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne livedekningen av oppgjøret mellom Lillestrøm og Sandefjord.
    Lillestrøm XI: Hedenstad Christiansen - Knudsen, Petterson, Slørdahl - Ranger, Mathew, Kaan Kairinen, Dragsnes - Svendsen, Lehne Olsen, Åsen.
    Sandefjord XI: Storevik - Markmanrud, Moen Foss, Kreuzriegler, Smeulers - Risan Mørk, Singh, Brenden - Ari Jonsson, Ruud Tveter, Normann Hansen.
    Det har vært en meget god sesong for Lillestrøm som foran den aller siste serierunden ligger på en 5. plass. Med seier her og litt hjelp fra Strømsgodset kan de gå forbi Rosenborg og opp på 4. plass.
    Sandefjord ligger på sin side på 9. plass. De kan - avhengig av andre resultater - lande på alt mellom 12. og 8. plass.
    En av de store snakkisene før denne kampen er Lillestrøm-spiss Thomas Lehne Olsen. Han kan bli toppscorer i Eliteserien denne sesongen: Han og Molde-spiss Ohi ligger likt med 26 scoringer med én kamp igjen å spille.
    Spillerne kommer ut på gresset til årets siste seriekamp.
    Sandefjord sparker oss i gang.
    1'
    Lillestrøm kommer til innlegg fra høyre, men Sandefjord får rensket unna vertens første innleggsforsøk.
    1'
    Lillestrøm spiller seg frem til en fin mulighet, men Dragsnes avvinkes for en offside.
    3'
    Gått ganske stille og rolig for seg innledningsvis her.
    5'
    Åsens innleggsforsøk blokkeres av Ari Jonsson, men vertene får kampens første hjørnespark.
    6'
    Ender med skudd fra Mathew i returrommet. Rett i blokka.
    6'
    Får deretter et par innleggsforsøk, men begge klareres.
    6'
    Sandefjord holder litt i ballen nå.
    8'
    Så avvinkes Ari Jonsson for en offside.
    9'
    Ranger nede for telling etter å ha fått en smell.
    11'
    Kommer seg på beina igjen.
    11'
    Nå har Strømsgodset tatt ledelsen mot Rosenborg. LSK-seier her vil sende kanarifuglene opp på 4. plass på tabellen.
    11'
    Sandefjord kommer på et godt angrep og kommer til innlegg, men Tom Pettersson avverger faren med en fantastisk takling. Kommer inn med stor fart foran Ari Jonsson, men takler rent på ball.
    12'
    Venter fortsatt på kampens første ordentlige mulighet.
    15'
    Det er Lillestrøm som har vært det førende laget så langt.
    17'
    Voldsom jubel på Åråsen idet speaker annonserer at Strømsgodset har gått opp til 2-0 mot Rosenborg.
    20'
    Sandefjord veldig lave og kompakte. Gjør det vanskelig for Lillestrøm å skape noe.
    22'
    Lehne Olsen får sin første ordentlige involvering og da havner ballen i mål - men offside-flagget kommer! Starter litt for tidlig idet han blir spilt fri av Åsen. Avslutningen, en liten lobb over keeper, er utsøkt, men flagget er altså oppe.
    24'
    Så er det istedet Sandefjord som får kampens første skudd på mål! Brenden får muligheten etter slurvete forsvarsspill fra Slørdahl, men avslutningen går rett på Mads Hedenstad Christiansen.
    25'
    Lehne Olsen spilles fri igjen, men også denne gangen kommer offside-flagget. Publikum er rasende over assistentdommerens avgjørelse.
    25'
    NÆRE! Nå våkner de her! Sandefjord går rett i angrep, keeper Storevik finner Normann Hansen som kommer alene med Hedenstad Christiansen, men LSK-keeperen kommer seg lynhurtig ned og varter opp med en glimrende redning!
    26'
    Plutselig våknet kampen til liv!
    27'
    Sandefjord får en corner.
    27'
    Åsen nikker unna, i returrommet venter Risan Mørk som klemmer til på helvolley. Via et LSK-bein og ut til ny corner.
    28'
    Hedenstad Christiansen får plukke den helt upresset.
    28'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Vetle Dragsnes
    Målgivende: Gjermund Åsen
    SÅ SITTER DEN! Lillestrøm ruller vakkert opp: Gjermund Åsen får ballen ute til venstre, slår ballen på tvers av målet og der kommer Dragsnes og sklir ballen inn!
    29'
    Og den scoringen sender Lillestrøm opp på en 4. plass i Eliteserien!
    30'
    Åråsen ganske røyklagt nå. Koser seg på tribunen, hjemmefansen.
    32'
    Pettersson rydder unna et Sandefjord-innlegg.
    34'
    Så kontrer LSK og Svendsen kommer til skudd, men forsøket går rett på keeper.
    34'
    Ohi Omoijuanfo har scoret mål for Molde i Haugesund, og dermed er han foran Thomas Lehne Olsen i kampen om toppscorertittelen.
    36'
    Tøff duell mellom Lehne Olsen og Moen Foss. Sistnevnte får frispark.
    38'
    Sandefjord har kommet til noen innlegg i løpet av denne omgangen, uten spesielt god uttelling.
    40'
    Gult kort til Lillestrøm
    Lars Ranger
    Går i overkant hardt til i en takling.
    43'
    Lehne Olsen med et litt optimistisk skuddforsøk. Spretter et stykke til side for mål.
    45'
    Legges til ett minutt på Åråsen.
    45'
    Lillestrøm farlig frempå på en dødball, men får ingenting ut av den.
    46'
    Fine kombinasjoner fra vertene i angrep, men Dragsnes rekker ikke å avslutte før et Sandefjord-bein er på ballen.
    49'
    Tøff duell mellom Ranger og Smeulers. Begge to blir liggende.
    51'
    Begge kommer seg på beina igjen. Smeulers halter litt, men ser ut som det går bra.
    52'
    TVERRLIGGER! Lillestrøm angriper og har store rom. Kairinen kommer til skudd fra venstre etter en fin pasning fra Dragsnes. Via et Sandefjord-bein og i tverrliggeren! Nære 2-0 for hjemmelaget.
    53'
    Har slitt med å holde på ballen i andre omgang, Sandefjord.
    56'
    Massevis av rom for LSK, men Ranger bruker for lang tid og får til slutt skuddet sitt blokkert.
    58'
    Svendsen får frispark mot seg inne på egen halvdel. Brenden og Sandefjord får frispark i god innleggsposisjon.
    61'
    LSK får klarert det første forsøket, men gjestene biter seg fast.
    61'
    Lillestrøm får ryddet unna, går i angrep og får en corner.
    62'
    Ender med skudd fra returrommet. Knudsen banker til, høyt over.
    63'
    Igjen er det småfarlig fra Lillestrøm. Innlegg mot Lehne Olsen som akkurat ikke når frem.
    65'
    UTROLIG! Emorm dobbeltmulighet for Lillestrøm, men de får ikke ballen over målstreken!
    66'
    Og LSK kommer på ny.
    67'
    Bortelaget vinner tilbake ballen.
    67'
    Stopp i spillet på grunn av røyk på banen.
    68'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Tobias Svendsen
    70'
    OK - røyken letter og vi er i gang igjen.
    70'
    Mathisen får seg en smell i armen i sin første involvering.
    71'
    Au. Kairinen får ballen rett i planeten fra lagkamerat Mathew. Går rett i bakken, finnen. Det så vondt ut.
    74'
    Mathew signaliserer til benken at Kairinen må byttes ut her. Ligger fortsatt nede.
    75'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Marc Vales
    Ut: Lars Markmanrud
    75'
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Sander Risan Mørk
    76'
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Kaan Kairinen
    Må gi seg her, Kairinen.
    76'
    Hatt veldig god kontroll i andre omgang her, hjemmelaget. Så spørs det om de står distansen ut.
    80'
    Lillestrøm 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Ulrik Mathisen
    INNBYTTEREN! Ulrik Mathisen stiger til værs etter et innlegg fra Åsen og stanger ballen i mål! Åsen med sin andre assist for kvelden - og Mathisen scorer sitt første i Eliteserien.
    81'
    Det er en høyst fortjent 2-0-scoring.
    82'
    Og Lillestrøm har full fart mot 4. plass. Rosenborg ligger under 2-1 mot Strømsgodset.
    82'
    Inn: Peder Meen Johansen
    Ut: Harmeet Singh
    84'
    Smeulers med en tøff takling på Ranger, men han tar ballen.
    84'
    Rosenborg har utlignet til 2-2 mot Strømsgodset, men er fortsatt bak Lillestrøm på tabellen.
    85'
    Brenden kommer til en halvsjanse for gjestene, men når akkurat ikke fren.
    87'
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Kristoffer Hansen
    88'
    Inn: Filip Loftesnes-Bjune
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    88'
    Mathew tenner på alle plugger etter en duell med Vega. Frispark for hjemmelaget.
    89'
    Inn: Josef Baccay
    Ut: Vetle Dragsnes
    90'
    Inn: Simen Kind Mikalsen
    Ut: Lars Ranger
    90'
    Det legges til syv minutter på Åråsen. Sannsynligvis på grunn av skaden til Kairinen.
    90'
    Lehne Olsen kommer til avslutning, men han får ikke noe trøkk i den avslutningen.
    90'+3
    Det er slutt på Lerkendal. Strømsgodset tok poeng mot Rosenborg, dermed blir det 4. plass på Lillestrøm med mindre noe helt spektakulært og uventet skjer her.
    90'+4
    Der er det over! Lillestrøm vinner 2-0 og tar 4. plassen i Eliteserien! Sandefjord avslutter sesongen på 10. plass.