0-1

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

    Hei, og velkommen til denne live-dekningen av Eliteserieoppgjøret mellom Haugesund og Ranheim!
    FKH XI (4-3-3): Helge Sandvik - Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Stian Ringstad - Kevin Martin Krygård, Sonde Tronstad, Niklas Sandberg - Torbjørn Kallevåg, Ibrahima Koné, Kristoffer Velde.
    På benken for FKH: Frank Stople, Pascal Gregor, Anthony Ikedi, Thore Baardsen Pedersen, Joakim Våge Nilsen, Martin Samuelsen og Ibrahim Shuaibu.
    Ranheim XI (4-3-3): Even Barli - Jørgen Olsen, Daniel Kvande, Ivar Furu, Aleksander Foosnæs - Magnus Blakstad, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor, Ivar Rønning, Erik Tønne.
    På benken for Ranheim: Magnus Lenes, Øyvind Alseth, Torbjørn Heggem, Sondre Sørløkk, Olaus Skarsem, Michael Karlsen.
    De to lagene har kun møtt hverandre tre ganger tidligere. Haugesund har vunnet to av de tre, mens Ranheim vant det første møtet mellom lagene i 2018.
    Det er Rohit Saggi som dømmer dagens oppgjør. Med seg på linjene har han Anders Olav Dale og Kristoffer Gullhav.
    FK Haugesund har en kamp i beina fra torsdag. Da møtte Haugesund PSV i Europa League-kvalifisering. Det nederlandske laget vant 1-0 over Haugesund etter at Steven Bergwijn satte inn kampens eneste mål på straffespark.
    Dette vil være en viktig kamp for både Haugesund og Ranheim. Haugesund ligger med 21 poeng. Det er 6 poeng mer enn Ranheim som ligger på 14.plass. Det vil åpenbart være viktig for Ranheim og karre med seg poeng i denne kampen, men også for Haugesund da de nok vil unngå å havne nede i faresonen for nedrykk.
    Kampen har startet
    Tiedemann Hansen med en nydelig ball opp på Desler, men FKH klarer ikke å komme seg gjennom Ranheim-forsvaret.
    2'
    Vi ser faktisk at FKH spiller med Kallevåg som indreløper i dag. Ikke en rolle han har spilt alt for mye i dette. Spilte litt sentralt i banen for Hødd da han var der, men da med en litt mer fri og offensiv rolle enn den han har i dag.
    4'
    Ringstad vinner ball fra Tønne nede ved hjørneflagget, og setter fart fremover. Prøver å finne Sandberg i mellomrom, men kanten får kun tåa på den før den triller videre i føttene på Furu.
    6'
    Velde chipper fint gjennom til Koné i bakrom, men Kvande får forlenget den til et hjørnespark før spissen får avsluttet.
    7'
    Sandberg kommer for sent inn i en duell med Reginiussen. Luktet litt gult kort der, men tror dommer Saggi ikke ønsker det så tidlig i kampen. Får imidlertid tilsnakk der.
    10'
    Tønne får ball i boks, og klinker til med et lavt skudd, men Sandvik har full kontroll på den.
    12'
    Storflor løfter inn på første stolpe hvor Reginiussen kommer inn for en stuss. Den blir det ikke noe trøkk i, men Bergqvist ser seg nødt til å klarere til en corner på ballen som daler ned.
    14'
    Plutselig får Rønning ball i bakrom, og det kommer et samstemt "OI" fra Haugesund stadion. Spissen kommer ikke gjennom forsvaret, og mister til slutt ballen.
    17'
    Velde legger inn i boks mot Krygård, men Barli er våken og kommer ut. Fanger den mest fast grep og starter spillet kjapt.
    20'
    Velde roter seg bort når han kommer gjennom på venstresiden. Skjærer inn i et forsøk på en god skuddposisjon, men ender bare med å miste ball.
    23'
    Stor mulighet for FKH! Sandberg får ballen i boks, og klinker til mot nærmeste kryss, men den finner akkurat ikke veien mellom stengene!
    25'
    Koné prøver seg med høyrefoten, men den går i foten på Blakstad og til corner.
    29'
    Kallevåg kombinerer fint med Koné før førstnevnte dunker til fra fin posisjon. Treffer imidlertid ikke klokkerent der, og den blir relativt enkel for Barli.
    32'
    Velde stormer gjennom på venstresiden og legger hardt og lavt inn. Den går forbi alt og alle i boks, men Desler kommer i hundre på bakre stolpe. Dansken får skutt, men ballen går en liten meter over målet.
    33'
    Sandvik og Blakstad i duell inne i FKHs 16-meter. Ender med at keeperen får et frispark etter en piruett ned i bakken fra lufta.
    37'
    Olsen med en strålende ball inn til Reginiussen som prøver seg fra kloss hold, men ballen kommer rett på Sandvik. Bra mulighet for Ranheim det!
    40'
    Reginiussen blir igjen spilt fri i boks, men denne gangen blir skuddforsøket til en takling når han kaster seg frem med knottene.
    43'
    Gult kort til Ranheim
    Eirik Valla Dønnem
    45'
    Det legges til ett minutt av den første omgangen.
    45'+1
    Pause
    2. omgang
    Desler kommer nok en gang rundt på høyresiden og legger inn, men denne gangen kommer det for tett på Barli som enkelt plukker.
    47'
    Gult kort til FK Haugesund
    Torbjørn Kallevåg
    Viser knottene til Foosnæs i en duell og får korrekt gult kort.
    48'
    Kallevåg snapper ballen på egen banehalvdel og setter fart. Koné løper i bakrom, og får ballen av Kallevåg. Ser ut som han er offside-plassert der spissen, men assistentdommeren holder flagget nede. Koné klarer likevel ikke løpe fra Ranheim-forsvaret, og ender til slutt med å sende ballen ut til utspark for keeper.
    53'
    Blakstad tester skuddfoten fra rundt 20 meter. Sikter ned mot venstre hjørne, men Sandvik henger med og redder enkelt.
    54'
    Gult kort til FK Haugesund
    Ibrahima Koné
    Feller Reginiussen og Ranheim får frispark i god innleggsposisjon.
    55'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Ibrahima Koné
    58'
    Krygård spiller ut til Ringstad som kommer på løp og backen slår hardt og lavt inn. Barli strekker seg lang og rekker den før noen utespillere når ballen.
    65'
    FKH gjør klar bursdagsbarnet Thore Baardsen Pedersen på benk.
    66'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Thore Pedersen
    Ut: Kristoffer Velde
    68'
    FKH stormer fremover med Desler og Kallevåg. Høyrebacken finner først Sandberg som igjen dytter til Kallevåg, men oppofrende Ranheim-stoppere hindrer Kallevåg i å avslutte.
    69'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Øyvind Storflor
    70'
    FKH med frispark i god posisjon, men Sandberg skrur den 3-4 meter over mål.
    72'
    Sandberg stormer frem, og FKH får en to mot to situasjon. Sandberg fører til 16-meteren før han klinker til, men ballen vil ikke i mål for noen av lagene i dag. Ballen går en meter og to over målet.
    75'
    Mål for Ranheim!
    FK Haugesund 0 - 1 Ranheim
    Mål: Eirik Valla Dønnem
    Målgivende: Magnus Blakstad
    Så går Ranheim i ledelsen! Og det måtte jo være på dødball! Tønne slår i boks, og ballen blir først stanget unna. Returen header Valle Dønnem inn i boks igjen før han får den tilbake fra Blakstad og legger den elegant i hjørne.
    75'
    Sandberg med en nydelig ball i bakrom mot Samuelsen, men spissen klarer ikke å komme seg i ypperlig skuddposisjon når Kvande henger med i svingene. Ender med et skuddforsøk, men den går utenfor.
    79'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Torbjørn Heggem
    Ut: Ivar Erlien Furu
    80'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    81'
    Desler og Sandberg med fine kombinasjoner ute til høyre. Det hele ender med at sistnevnte kommer gjennom og legger 45 grader ut i boks. Der stort Krygård inn, men avslutningen sitter ikke for unggutten.
    85'
    Valla Dønnem legger seg ned og signaliserer at han må av banen.
    86'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Eirik Valla Dønnem
    86'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Tiden begynner å renne ut her nå. Ranheim går mot en særs viktig tre-poenger her, mens Haugesund muligens er litt preget av Europa League-kvalikkampen mot PSV torsdag.
    90'+5
    Kampen er slutt
    Da er det over, og Ranheim får med seg tre ekstremt viktige poeng hjem igjen til Trondheim!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her