3-1

Ble dekket av Espen Solly

Strømsgodset XI: Hansen – Vilsvik, Glesnes, Tchamba, Mendy – Stengel, Maigaard Jakobsen, Ipalibo – Tokstad, Mos, Mawa
    Vålerenga XI: Klaesson – Juarez, Lædre Bjørdal, Näsberg, Adekugbe – Lekven, Shala – Dønnum, Vilhjalmsson, Horn Myhre – Finne
    Tidligere denne uken signerte Strømsgodset målvakten Martin Hansen (29) fra FC Basel. Hjemmelagets danske trener Henrik Pedersen kaster sin nye signering rett inn i startelleveren.
    Mawa vinner ballen høyt på Vålerengas halvdel. Ballen ender hos Mos som igjen prøver å finne tilbake til Mawa.
    4'
    Det ropes på tilbakespill i den situasjonen når Shala kontrollerer ballen tilbake til egen målvakt som plukker den opp med hendene. Henrik Pedersen er rasende på Strømsgodset-benken.
    5'
    Mawa er frempå og fyrer løs fra distanse. Den har Klaesson grei kontroll på.
    6'
    Vilsvik forsøker seg på et langt gjennomspill. Den er alt for lang.
    9'
    Stillingskrig på midten av banen de siste minuttene.
    13'
    Adekugbe får luften slått ut av seg i en duell med Abdellaoue, men rister det greit av seg.
    15'
    Så er det Horn Myhre som slår hardt inn mot Finne. Den kommer brått på sistnevnte og sklir gjennom feltet.
    16'
    Strømsgodset får frispark 15 meter inn på Vålerengas banehalvdel.
    17'
    Mikkel Jakobsen slår inn mot Tchamba som vinner duellen med to Vålerenga-spillere, men den går en meter utenfor.
    18'
    Vilhjalmsson trer gjennom Finne på første touch, men Glesnes er først på det gjennomspillet og rydder unna.
    21'
    Vilhjalmsson skaller sammen med Jack Ipalibo og får seg en smell. Islendingen er kjapt oppe på beina igjen, og har vel kjent verre smeller tidligere.
    23'
    Mye Vilhjalmsson her nå. Dønnum finner islendingen som forsøker en volley inne i feltet. Får ikke et rent treff der.
    24'
    Håpløst innlegg fra Mendy som blåser ballen over Klaessons bur og til utspark fra mål.
    27'
    Tokstad blir spilt gjennom, men det er en strålende blokkering av Bjørdal. Men hjemmelaget vinner et hjørnespark.
    29'
    Vålerenga stanger det forsøket unna.
    29'
    Strømsgodset fortsetter å presse på. Igjen er det Tokstad i tilnærmet lik situasjon som for et par minutter siden. Vinner kun et innkast denne gangen.
    30'
    Adekugbe får frispark i egen 16-meter etter en duell med Tokstad.
    31'
    Vålerenga får frispark midt på Godsets banehalvdel. Det er vel hakket for langt for et skudd.
    32'
    Finne vipper den inn, men den går til utspark.
    33'
    Tokstad finner Stengel som klemmer til på halvvolley fra 13 meter. Den går via Juarez og ut til hjørnespark.
    34'
    Den har bortelaget full kontroll på.
    34'
    Vilsvik prøver å bøye ballen i lengste kryss fra 17 meter. Blir et par meter for høyt og et par meter for langt utenfor det.
    38'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    KANON! Vilsvik står i returrommet på et hjørnespark. Ballen havner hos Godsets nummer 26 som klemmer til på direkten. Den går mellom beina på Klaesson.
    39'
    Abdellaoue halter litt utpå banen her, og gir tegn om at han må byttes ut.
    44'
    Mawa når nesten frem til et gjennomspill fra Stengel, men det er Juarez på plass og banker vekk ballen.
    45'+1
    Ett minutt er lagt til i første omgang.
    45'+1
    Abdellaoue tusler av banen, men hjemmelaget ser ikke ut til å ha byttet inn hans erstatter enda.
    45'+2
    Det er Eliteseriens tabelljumbo Strømsgodset som har presset mest i første omgang, og fikk fortjent sin scoring signert Vilsvik.
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Muhamed Keita
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    Keita erstatter Mos som måtte tusle av banen rett før pause. Moses Mawa tar spissplassen, mens Keita legger seg ut på venstrekanten.
    46'
    Strømsgodset 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Muhamed Keita
    Målgivende: Mikkel Maigaard
    STOLPE INN! Keita er på banen i drøye to minutter før han setter fart, drar seg inn i banen og klistrer ballen via stolperoten og inn.
    49'
    Mål for Vålerenga!
    Strømsgodset 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Aron Dønnum
    Målgivende: Felix Horn Myhre
    SNURRER RUNDT! Vålerenga slår tilbake umiddelbart. Aron Dønnum får ballen på 15 meter og vender rundt med Stengel før han klemmer til. Ikke strålende keeperspill av Hansen der.
    51'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mohammed Abu
    Ut: Felix Horn Myhre
    52'
    Shala slår inn på Vilhjalmsson som stuper mot ballen. Ballen skyter fart mot mål, men Hansen slår den til hjørnespark.
    54'
    Dønnum forsøker å flikke hjørnesparket videre, men den går ut til femmeter.
    55'
    Nå ble det virkelig fyr på kampen her med to lag som stuper i angrep.
    55'
    Adekugbe kriger frem et hjørnespark for bortelaget.
    56'
    Glesnes forlenger den ut til et nytt hjørnespark.
    56'
    Finne finner ingen med det hjørnesparket.
    57'
    Inn: Johan Hove
    Ut: Ipalibo Jack
    60'
    Keita er på farten igjen, klemmer til fra skrått hold på elleve meter, men blåser ballen et par meter utenfor.
    61'
    Strømsgodset 3 - 1 Vålerenga
    Målgivende: Moses Dramwi Mawa
    DOBBEL! Keita gjør det igjen. Mawa går opp i en duell, og det er ikke godt å se om det er Mawa eller Bjørdal som er på den men det kan se ut som Mawa. Ballen ender uansett opp hos Strømsgodsets nummer 77. Han gjør ingen feil og setter inn sitt andre på drøye kvarteret på banen.
    62'
    Vilsvik går og går før han slår hardt inn langs bakken. Vinner et hjørnespark der.
    67'
    Den havner rett i klypene på Klaesson.
    68'
    Klaesson setter kjapt i gang og banker en lang pasning fremover. Der er keeperkollega Hansen ute og stanger ballen unna.
    68'
    Shala slår et frispark inn i hjemmelagets 16-meter. Det ender med hjørnespark som blir klarert unna.
    69'
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Bård Finne
    Da har Finne løpt sine siste meter i denne kampen.
    70'
    Bommer helt på egen finte der Aron Dønnum, men er heldig og får hjørnespark.
    71'
    Strømsgodset 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Johan Lædre Bjørdal
    Målgivende: Aron Dønnum
    HVA SKJER DER? Dønnum slår inn et hjørnespark, som keeper Hansen totalt feilberegner. Da vinner Bjørdal duellen og stanger inn reduseringen.
    71'
    Merkelig situasjon på scoringen til Vålerenga. Det ble helt stille på stadion, og det var usikkerhet rundt om det ble dømt frispark inne i feltet, eller om det var redusering. Det ble sistnevnte.
    74'
    Strømsgodset får frispark fra rundt 30 meter.
    74'
    Keita føler seg nok brennhet i kveld, og det blir han som skyter. Skuddet blir for høyt.
    75'
    Keita får seg en smell i duell med Bjørdal og blir sittende nede med tilsyn fra støtteapparatet. Men er klar til å bidra igjen for hjemmelaget.
    78'
    Bjørdal er rutinert i Vålerengas forsvar. Vender bort Mawa før han skjermer ballen inn til Klaesson.
    83'
    Gult kort til Strømsgodset
    Duplexe Tchamba
    Kampens første gule går til Tchamba som er alt for sent inne og feller Dønnum nede ved cornerflagget.
    83'
    Bortelaget biter seg fast inne i 16-meteren, og det ender med hjørnespark.
    84'
    Vålerenga presser hardt for utligning nå.
    85'
    Inn: Christian Borchgrevink
    Ut: Efrain Juarez
    85'
    Inn: Lars Sætra
    Ut: Muhamed Keita
    Så blir kveldens tomålsscorer tatt av. Midtstopper Sætra kommer inn. Nå skal alle luker skalkes hos hjemmelaget.
    88'
    Det legges til fire minutter. Kan Strømsgodset holde unna og skaffe seg tre meget viktige poeng i bunnkampen?
    90'+1
    Godset-trener Pedersen er ute og gir klare instruksjoner nå! Voldsom gestikulering nede ved trenerbenken.
    90'+3
    Er veldig ivrig på å få blåst av denne kampen nå godeste Pedersen.
    90'+6
    Der er det over. Strømsgodset tar sin første trepoenger siden seieren over Tromsø 19. mai.