1-1
3-1
4-1
5-1

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her blåser det meget sterkt. Det har faktisk blåst storm her tidligere i dag. Nå blåser det noe mindre, men vinden er uansett så sterk at den utvilsomt vil påvirke kampen.
    Det er ikke hverdags å bli møtt med gløgg og pepperkaker når en ankommer Haugesund stadion, men kombinasjonen siste serierunde og 1. søndag i advent gjør at det skjer her i dag.
    Hos FKH er det to forandringer i forhold til startelleveren fra Stabæk-kampen forrige helg. Ugonna Anyora er ute med skade, mens Derek Decamps er vraket. Inn for Anyora kommer Eirik Mæland, mens Umaru Bangura tar plass i midtforsvaret. Bangura sto over mot Stabæk med karantene.
    Hos Strømsgodset sitter haugesunderen Lars Stubhaug på benken. Han har vært ute med kyssesyken i høst. Nå er han i alle fall på plass på benken igjen. Han står forøvrig uten kontrakt ved sesongslutt og er på klubbjakt.
    Høs Godset spiller Fredrik Nordkvelle i dag sin siste kamp før han blir Brann-spiller. Han er i startelleveren. Godset er ventet å starte i sin 4-2-3-1-formasjon med Ola Kamara på topp.
    Strømsgodset har faktisk aldri tapt mot FKH i eliteserien. Tre ganger tidligere har de møttes i Haugesund, og alle de tre oppgjørende har endt uavgjort.
    Ifølge Strømsgodset sin webside er det seks spillere som har spilt for både FKH og Godset, men ingen av disse seks er lenger i noen av klubbene. Thomas Sørum ble solgt fra FKH til Helsingborg i sommer. Han er forøvrig på plass i Haugesund i dag for å ta avskjed med FKH-fansen og delta på en avskjedsfest med klubben og supporterne i kveld. De andre fem er Svein Tore Brandshaug, Kevin Nicol, Paal Christian Alsaker, Ivar A. Sandvik og Petter Larsen.
    - Hovedfokus i dag er det samme som før. Det er mye å spille for. Vi kan havne høyere på tabellen enn i fjor, vi kan ta flere poeng og vi kan score flere mål, sier Jostein Grindhaug før kampen til Radio 102.
    FKH kan maks bli nummer 5 på tabellen, mens Strømsgodset faktisk kan ta 3. plassen - men da skal mye gå deres vei. Før dagens kamp er Strømsgodset nummer 6, mens FKH er nummer 7-
    FKH kan bli alt fra nummer 5 til 8. Godset ender et sted mellom 3. og 8. plass.
    Dersom Strømsgodset skal ta sin første medalje siden 1997, må de slå FKH, mens Brann, Odd og Rosenborg alle må tape sine kamper.
    - Det er klart at det blir to helt forskjellige omganger. Én med vanvittig motvind, og én med vanvittig medvind. Det må vi klare å takle bedre enn Haugesund. Banen er fin, og det er mulig å spille fotball, men det er klart at vinden vil påvirke veldig. Det blir spennende, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til TV 2.
    Vinden har gjort til at alle løse reklameskilter er fjernet, og selv målene er bundet fast for at de ikke skal fly av sted, melder TV 2. Det kan selvsagt også observeres for alle på Haugesund stadion i kveld.
    Da er spillerne på plass på gressmatta. Det er straks klart for avspark her i Haugesund.
    Det deles nå ut to Kniksenpriser her på Haugesund stadion. Haugesunderen Svein Oddvar Moen er kåret til årets dommer, mens FKH-spiss Nikola Djurdjic er kåret til årets angrepsspiller.
    Dermed har alle de tre FKH-spissene i år markert seg kraftig. Thomas Sørum og Alexander Søderlund er tatt ut på A-landslaget for Norge, Nikola Djurdjic får Kniksenprisen. Alle tre har også scoret et tosifret antall seriemål for FKH denne sesongen.
    Vi er i gang. Godset med avspark. FKH med vinden i ryggen.
    1'
    Gressmatta er i svært god stand her selv om det er slutten på november.
    1'
    Nordkvelle skyter fra 20 meter. Skuddet er hardt og godt. Kristiansen må slå til corner.
    2'
    Skjerve header unna, men Godset biter seg fast. Det slås inn på nytt, men Våge Nilsen klarerer til ny corner.
    2'
    Pozniak header ut til ny corner - nå fra motsatt side.
    3'
    Våge Nilsen klarerer.
    3'
    Tre kjappe cornere fra bortelaget der, men foreløpig ingen målsjanser her.
    4'
    Småkaotisk rundt Godsets 16-meter, men Andersen får til slutt klarert.
    6'
    Om ikke været var ille nok, har det nå også begynt å hagle heftig.
    6'
    Søderlund avblåses for offside.
    7'
    Dagens dommer, Nordstrand-dommeren Ola Hobber Nilsen, dømmer i dag sin første kamp i eliteserien.
    8'
    Mål for Strømsgodset!
    FK Haugesund 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Stefan Johansen
    Målgivende: Ola Kamara
    Kamara kommer seg fri fra Bangura. Kristiansen kommer ut, og Kamara triller ballen til en bedre plassert Johansen. Han setter enkelt inn 1-0.
    8'
    Lav corner mot første stolpe. Djurdjic prøver å flikke ballen på mål med hælen, men ballen går høyt over.
    9'
    Mæland slår i bakrom mot Søderlund, men i denne medvinden blåser ballen for langt. Utspill fra Godset-målet.
    11'
    Akkurat nå ligger Godset på 3. plass ettersom Rosenborg, Odd og Brann alle ligger under.
    13'
    Søderlund når et langt framspill, men han blir for alene. Det ender med at Tor Arne Andressen får ballen og skyter fra 20 meter. Ballen går via en Godset-fot til corner.
    14'
    Bortelaget får klarert.
    14'
    Mæland skyter fra langt hold. I medvinden blir den skummel og Larsen Kwarasey har ikke kontroll. Avslutningen går derimot like over.
    16'
    Kamara setter ballen i mål etter å ha blitt frispilt, men det er blåst for offside allerede før han setter ballen i nettet.
    17'
    Djurdjic prøver å skyte fra 25 meter, men han treffer ei Godset-rumpe. Bortelaget overtar ballen.
    18'
    Ikke overraskende er det lite finspill her så langt. Vanskelig for begge lag å holde ballen i laget mange trekk på rad. FKHs forsøk på å slå ballen i bakrom er heller ikke noen suksessoppskrift i den kraftige medvinden.
    19'
    Pozniak sklir og Sankoh kommer til skudd fra hjørnet på 16-meteren. Skuddet går over - ganske ufarlig.
    20'
    Kort cornervariant som er mislykket. FKH får innkast.
    20'
    Søderlund avslutter fra 18 meter, men skuddet går høyt over. Han kunne utfordret også der ettersom det kun var Andersen mellom han og Godset-målet.
    23'
    Godset på farlig visitt, men Kamaras innlegg foran mål treffer ingen medspillere.
    26'
    Bamberg slår inn fra høyre, men ballen havner i fanget på Godset-keeper Adam Larsen.
    27'
    Djurdjic drar seg fri og prøver å chippe ballen fra kanten på 16-meteren. Avslutningen går mange meter over mål.
    27'
    Søderlund prøver seg på skudd fra distanse, men også han skyter langt over. Skal FKH-spissen fortsette med slike avslutninger bør de stå i midtsirkelen. Avslutningene går mange meter over gang på gang.
    28'
    Andreassen slår i bakrom mot Djurdjic, men igjen blåser den ut av spill.
    29'
    FKH har ikke klart å tilpasse seg vindforholdene. Vi har snart spilt en halv time og i den kraftige medvinden har ikke hjemmelaget produsert en eneste målsjanse.
    30'
    Fin ball mot Djurdjic i feltet, men FKH-spissen klarer ikke å kontrollere ballen. Godset slipper med skrekken.
    34'
    Våge Nilsen med et innlegg 40 meter fra mål. Vinden tar tak i ballen og er nær ved å blåse inn. Adam Larsen kaster seg og slår til corner.
    35'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    35'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    FK Haugesund 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Ola Kamara
    Djurdjic er sannsynligvis uenig, men avslutningen hans går i mål via Kamara. Ettersom ballen trolig hadde gått utenfor ellers, får Kamara selvmål på den.
    35'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Målgivende: Trygve Nygaard
    Nygaard slår inn fra høyre. Andreassen demper ballen før han setter den i nettet fra kort hold. Godset-spillerne mener Andreassen handser i mottaket, men det ser ut som om dommeren gjør riktig i å godkjenne målet. Dermed har FKH snudd kampen på fire minutter.
    39'
    Det har dermed blitt scoret på samtlige målsjanser så langt i kampen.
    42'
    FK Haugesund 3 - 1 Strømsgodset
    Mål: Eirik Mæland
    Målgivende: Nikola Djurdjic
    Nydelig scoring av den unge bømlingen. FKH vinner ballen høyt i banen. Mæland spiller vegg med Djurdjic før han skrur ballen i lengste hjørne fra 20 meter.
    43'
    Etter 35 dårlige minutter av hjemmelaget, har FKH scoret tre mål de siste ti minuttene av omgangen,
    45'
    45'+1
    FKH går til pause med 3-1-ledelse. Godset startet best og tok ledelsen. Hjemmelaget slet med å takle den sterke medvinden, men med tre mål de siste ti minuttene har FKH sikret seg en tomålsledelse til pause. Etter hvilen er det Godset som skal ha den kraftige vinden i ryggen.
    Da har tidligere toppdommer Terje Hauge nettopp sett på TV-bildene fra 1. omgang gjentatte ganger her. Han sier seg enig med undertegnede i selvmål på 1-1-målet.
    45'
    Da er vi i gang med 2. omgang. Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Gult kort til Strømsgodset
    Anders Konradsen
    Feller Andreassen i det FKH-spilleren er på vei full fart framover.
    46'
    Søderlund går i bakken i det han er på vei gjennom, men han vinkes opp igjen.
    49'
    Søderlund jager et framspill, men Adam Larsen er kjapt ute og snapper ballen.
    50'
    FKH får klarert.
    53'
    Kjempesjanse til FKH. Søderlund spilles fri innenfor 16-meteren etter en kontring, men han setter ballen utenfor fra god posisjon.
    53'
    Vilsvik med innlegg fra høyre, men Godset-spilleren erfarer det samme som FKH i 1. omgang. Ballen skyter veldig fart i medvinden og går ut av spill.
    55'
    Kjempesjanse til Godset. Sankoh mottar ballen og er alene med keeper Kristiansen, men han bruker litt for lang tid og ballen går via en FKH-spiller til corner.
    56'
    Ballen går over alt og alle til utspill fra keeper.
    56'
    Stefan Johansen ligger nede med skade, men han ser ut til å komme seg på beina.
    58'
    Abu fyrer løs på et frispark. Ballen går skyhøyt over.
    59'
    Ola Kamara
    Godset-spissen prøver å filme seg til straffespark, men får kort for skuespill. Ingen protester fra Kamara på det.
    59'
    4082 tilskuere her i dag.
    60'
    Ballen går rett i nettveggen.
    61'
    Glenn Andersen
    Andersen sklir og Søderlund kan sette fart framover, men Godset-spilleren holder han igjen og får et klart kort.
    62'
    Våge Nilsen slår inn mot mål. Ballen spretter like foran Adam Larsen og Godset-keeperen får uhindret plukke ballen.
    63'
    Godset har ballen mye, men bortelaget klarer ikke å komme til særlig med sjanser.
    65'
    FK Haugesund 4 - 1 Strømsgodset
    Mål: Nikola Djurdjic
    Målgivende: Umaru Bangura
    Et langt framspill fra midtstopper Bangura går over hele Godset-forsvaret. Djurdjic er iskald alene med keeper. Han setter ballen nede ved Adam Larsens høyre hjørne.
    67'
    Dermed ble det scoring og sannsynligvis toppscorertittel i FKH denne sesongen på årets Kniksen-vinner: Nikola Djurdjic. FKH-spissen fikk prisen for årets angriper før kampstart.
    70'
    Nordkvelle legger inn fra høyre, men ballen går langt over og utenfor.
    71'
    Kamara kommer til avslutning innenfor 16-meteren. Per Morten Kristiansen blir som vanlig stående og redder greit.
    73'
    Søderlund i tverrliggeren. Om han prøver på innlegg eller lobb vet bare FKH-spissen selv, men avslutningen daler uansett over Adam Larsen og treffer tverrliggeren. Nær 5-1 der.
    74'
    Søderlund prøver seg igjen med en lobb. Denne gangen fra 25 meter, men avslutningen går like over. Den nyuttatte landslagsspissen er bare ett mål bak spisskollega Djurjdic. Søderlund har 11, Djurdjic har 12 mål.
    76'
    Djurdjic prøver å sette ballen i nettet fra hjørnet av 16-meteren, men ballen går høyt over.
    77'
    Svært nær 5-1 nå. Søderlund spilles gjennom og kommer mot Adam Larsen. FKH-spissen prøver å løfte ballen over Godset-keeperen, men Larsen redder med en flott inngripen.
    78'
    Det ser ut til å rakne helt for Godset her nå. FKH er nære gang på gang.
    79'
    FK Haugesund 5 - 1 Strømsgodset
    Mål: Daniel Bamberg
    Fantastisk scoring av FKH. Bamberg ballfører på en FKH-overgang. Han har Søderlund med seg til venstre, Djurdjic til høyre. Han spiller til Djurdjic. Serberen velger å ikke avslutte selv, men triller i stedet ballen tilbake til Bamberg. Brasilianeren setter ballen sikkert i nettet fra ti-tolv meter.
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mads Gundersen
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    Ingen drømmeavslutning i Godset-drakten for Nordkvelle. Han har ikke vært god i dag den kommende Brann-spilleren.
    80'
    Stefan Johansen
    Feller Djurdjic midt på banen.
    86'
    Nikola Djurdjic er kåret til dagens FKH-spiller.
    88'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Nikola Djurdjic
    Dagens siste bytte for FKH.
    89'
    Vilsvik tar et frispark fra 30 meter. I den sterke vinden går han for skudd, men ballen går igjen langt over.
    90'+1
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Søderlund prøver seg igjen på en lobb fra 20 meter, men denne gangen er det ikke høuyt nok. Larsen redder greit.
    90'+1
    Sankoh kaster seg fram på et innlegg fra høyre. Han får styrt ballen mot mål, men Kristiansen redder greit.
    90'+4
    90'+4
    FKH blir nummer 6 etter en sterk 5-1-seier. Godset startet kampen best og tok også ledelsen. Tre mål på under ti minutter like før pause sørget for at FKH festet grepet. I andre omgang var det etter hvert bare spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.