1-3
1-5
1-6

Hei og velkommen til Sør Arena og den siste serierunden i årets Tippeliga mellom IK Start og Tromsø!
    Stemingen rundt Start den siste tiden har vært like trist som været som herjer Norge om dagen. Start har som kjent allerede rykket ned etter at de rotet bort seieren mot Viking i forrige runde på overtid. Nedrykket betyr ikke bare minst en sesong på nest høyeste nivå, men også meget store utfordringer for klubben administrativt og økonomisk.
    Klubben har på toppen av det hele nesten en hel startellever som står uten kontrakt etter denne sesongen, deriblandt Christer Kleiven, Kenneth Høie og Haraldur Gudmundsson. Det er derfor langt fra sikkert at det bare blir med en svipptur nedenom Adeccoligaen.
    For bortelaget Tromsø derimot er situasjonen langt lysere. Klubben har hatt en meget god sesong og ligger før denne kampen på andreplass på tabellen. Tromsø har 50 poeng, mens Brann og Odd følger på plassene bak med 48. Det kan holde med et uavgjortresultat for bortelaget i dag ettersom målforskjellen deres er såpass mye bedre enn de to andre lagene. Men Tromsø har ikke hatt for vane denne sesongen å legge seg bak på, så vi regner med at Per Mathias Høgmos menn kommer til å gi alt for seier.
    Det blir en spesiell aften for Starts toppscorer Ole Martin Årst. Årst gir seg som kjent i Start etter denne sesongen og reiser tilbake til sin gamle arbeidsgiver og dagens motstander Tromsø. Men Årst kan faktisk være med på å ta fra Tromsø muligheten til å spille europacup neste år, hvis han bidrar med scoring i dagens kamp. Årst har sagt før kampen at han fortsatt er under kontrakt med Start og skal gjøre hva han kan for å gjøre livet surt for sin kommende arbeidsgiver.
    Spesielt er det også at Ole Martin Årst kan bli toppscorer i årets Tippeliga, til tross for at laget hans rykker ned. Årst står med 16 scoringer i år, like mange som Rosenborgs Rade Prica. Hakk i hel følger Branns Kim Ojo med 15 scoringer, og Tromsøs leiesoldat Mos med 14.
    Vi kommer tilbake når det nærmer seg kampstart med begge lags lagoppstillinger!
    Da er begge lagene klare. Vi ser at både vertene og gjestene stiller i sine vante formasjoner, med Start i sin 4-4-1-1 med Hoff som hengende spiss og Tromsø i 4-4-2.
    Det blåser voldsomt i Kristiansand i dag, men regnet som var tidligere i dag har nå avtatt og det er nesten skyfri himmel. Temperaturen er rundt syv-åtte grader så spilleforholdene skal det ikke være noe å si på.
    Tilsvarende oppgjør i fjor på Sør Arena endte 1-1. I våres trakk Tromsø det lengste strået da de vant 2-0 på Alfheim etter scoringer av dagens spisspar Mos/Rushfeldt.
    Spillerene er godt i gang med oppvarmingen og trekker om ikke veldig lenge inn i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene før kamp. Det er snaue 15 minutter til kampstart i Kristiansand.
    Og om det har vært glissent på Sør Arena tidligere i år, er det, dessverre, ny rekord i dag. Ikke mange Sørlendinger som har funnet veien til Sør Arena i kveld, men det er jo også forståelig ettersom laget allerede har rykket ned og et vær som gjør at kampen blir best å nyte fra godstolen.
    Da er spillerene på vei ut på banen og vi er snart klare for kampstart.
    Tom Harald Hagen er dagens dommer.
    Kaptein for Start, Ole Martin Årst, hilser på sine kommende lagkamerater før kampen sparkes i gang.
    Tromsø sparker kampen i gang.
    1'
    Tromsø kommer på kontring, men innlegget fra Rushfeldt er ikke godt nok Start tar over.
    1'
    Nouri med en pen pasning mot Hoff, men nedtaket til Hoff er ikke godt nok og det blir kast.
    2'
    Start mest med ballen innledningsvis, men ingen sjanser foreløpig.
    3'
    Madsen med et elendig oppspill mot Hoff. Mye upresist i starten av kampen fra begge lag.
    4'
    Mål for Tromsø!
    Start 0 - 1 Tromsø
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Tromsø tar ledelsen! Jenssen kommer rundt på venstrekanten og legger inn til Mos som får pirket ballen i mål fra en meter! 1-0 til bortelaget!
    4'
    Mye kriging på midtbanen. Start prøver å trenge gjennom Tromsø-forsvaret, men det blir for upresist.
    8'
    Mos gjør en god defensiv jobb og hindrer Vikstøl i å komme oppover på venstresiden.
    8'
    Børfusen legger inn fra venstre, men innlegget er elendig og går over mål.
    9'
    Ikke mye som har skjedd etter scoringen. Tromsø det beste laget så langt, men har ikke produsert noe annet enn scoringen så langt.
    11'
    Vikstøl legger inn på hodet til Årst, men han treffer ikke med headingen og ballen går til utspark fra Sahlman.
    12'
    Drage med et godt raid oppover kanten, men innlegget er ikke godt nok.
    14'
    Med både Sarpsborg og Aalesund i ledelsen i sine kamper har Tromsø i øyeblikket full kontroll på andreplassen og sølvemedaljen.
    16'
    Mbodj avslutter fra langt hold. Langt utenfor.
    17'
    Owello med en frekk pasning mot Hoff, men pasningen er for hard og går inn til keeper.
    19'
    Start litt bedre med nå. Vikstøl slår inn mot Årst som bommer på ballen når han skal skyte.
    20'
    Dårlig slått på første og Tromsø tar over.
    20'
    Hjørnespark til Start
    21'
    Årst meget nære å heade corneren fra Hoff i mål, men kommer et halvt tidel for sent!
    21'
    Mos og Rushfeldt kombinerer fint, men sistepasningen fra Mos tversover er ikke presis nok og Start kontrer. Asante er nære ved å komme alene gjennom med keeper, men Sahlman er bra ute og plukker ballen.
    23'
    Asante ser ikke at Nouri stormer oppover høyresiden og stopper hele angrepet opp. Start klarer ikke få noe flyt i angrepsspillet sitt og Tromsø forsvarer seg relativt enkelt.
    26'
    Owello nære ved å spille gjennom Hoff, men Koppinen bryter.
    27'
    Mos blir spilt alene gjennom men er offside.
    28'
    Sjanser for bortelaget! Drage og Yndestad kombinerer fint på venstrekanten. Yndestad legger inn til mål hvor Mos venter, men skuddet blir blokkert. Ballen går så til Rushfeldt som venter på 7 meter og kliner til. Også denne gangen blokkert.
    31'
    Ciss går opp på corneren og header like utenfor.
    31'
    Owello får ballen på midtbanen og har masse rom, men stopper opp ettersom han ikke har noen å spille til.
    33'
    Klarert.
    33'
    Frispark til Start fra rundt 30-35 meter. Hoff tar det.
    36'
    Frisparket fra Hoff er meget godt slått og lander på pannebrasken til Ole Martin Årst som header like utenfor! Starts største sjanse i kampen.
    37'
    Thomas Drage har brukt Amin Nouri som rundingsbøye så langt i kampen. Ingen stor første omgang av Start-backen.
    38'
    Frispark til Tromsø på høyrekanten. Kan bli farlig.
    39'
    Høie bokser ut.
    39'
    Nouri har tydligvis lært seg triksene til Drage og gjør en god jobb i duell med Tromsø-spilleren. Start tar over.
    41'
    Vikstøl og Børufsen kombinerer bra på venstresiden, men Koppinenen gjør en solid jobb og skjermer ballen ut.
    43'
    Nære på for Start, men klarer ikke å sette corneren i mål.
    44'
    45'+1
    Lagene tar pause på stillingen 1-0 til Tromsø. Det har ikke vært en spesiell god kamp med få sjanser så langt. Tromsø startet kampen meget bra og tok tidlig ledelsen ved Mos. Etter det har det vært jevnt, men begge lagene sliter med å komme til store sjanser. Vi kommer tilbake nær det nærmer seg andre omgang.
    Da er vi straks i gang med andre omgang!
    45'
    Start må opp noen hakk offensivt skal de ta poeng i kveld.
    46'
    Ingen bytter gjort i pausen.
    46'
    Hoff header pent ned til Årst som kommer litt for sent. Nære.
    47'
    Owello bryter og spiller til Børufsen på kanten. Innlegget fra Børufsen er for svakt og Tromsø får kontroll. Start best i gang!
    48'
    Begge lag har flere spillere i oppvarming. En god oppvarming kan de trenge og, ettersom det er bikkjekaldt på Sør Arena i kveld.
    49'
    Vikstøl takler Rushfeldt og får frispark på høyrekanten.
    50'
    Start 0 - 2 Tromsø
    Målgivende: Fredrik Björck
    Og som i første omgang scorer Tromsø tidlig! Frisparket fra Yttergård Jenssen er perfekt og Mos kan sette inn sitt andre for kvelden!
    50'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Remi Johansen
    Ut: Sigurd Rushfeldt
    Sigrud Rushfeldt går dermed av banen for siste gang. Spissveteren har meldt at han legger opp etter denne sesongen.
    51'
    En annen som også etter planen spiller sin siste kamp for Tromsø er tomålsscorer Mos. Spissen har vært på utlån fra VIF denne sesongen og man kan ikke si noe annet enn at det har vært en stor suksess! Mos kan faktisk ta toppscorertittelen ettersom han nå har like mange scoringer som Årst og Prica!
    54'
    Mye dårlig fra Start nå. Først et elendig mottak av Asante på pasningen fra Hoff, så varter Vikstøl opp med det samme.
    57'
    Stokklien header men blir reddet på streken! Stor sjanse.
    58'
    Vikstøl møter på første stolpe og prøver å heade ballen i lengste, men ballen går ca en meter over mål.
    58'
    Stokkelien legger inn fra venstre, men innlegget går forbi alle og til kast.
    60'
    Drage skyter fra skrått hold, men rett på Høie.
    62'
    Nesten for Mos! Skyter under press et godt skudd på Høie, men keeperen er godt med og er nede å tar den.
    63'
    Start 0 - 3 Tromsø
    Mål: Thomas Drage
    Og der står et 3-0! Yttergård Jenssen plukker ballen enkelt fra Nouri på venstresiden, legger perfekt tilbake til Drage som får to muligheter. Den første redder Høie, men kan enkelt sette inn returen i åpent mål.
    64'
    Alt annet enn godt backspill av Nouri der i forkant av scoringen.
    66'
    Ikke mye varme å hente i dagens kamp for hjemmepublikumet. Tromsø-supporterne derimot har en herlig aften på Sør Arena. Sølvmedaljen er så og si sikret.
    68'
    Mål for Start!
    Start 1 - 3 Tromsø
    Målgivende: Birger Madsen
    Start reduserer! Madsen slår en lang ball inn i feltet som Hoff header i en bue over Sahlman. Ikke bra keeperspill der.
    68'
    Start prøver å stå høyt i banen etter reduseringen, men Tromsø forsvarer seg greit.
    72'
    Frispark til Tromsø halvveis inne på Starts banehalvdel. Koppinen slår det til utspark.
    72'
    5128 tilstede på Sør Arena i kveld.
    73'
    74'
    Andersen takler Knudsen og får korrekt frispark.
    75'
    Tuelo er nære ved å brasse inn ny redusering!
    77'
    Start 1 - 4 Tromsø
    Målgivende: Remi Johansen
    Mos kommer alene med Høie fra skrått hold og setter inn sitt tredje mål for kvelden! Dermed er Mos toppscorer i Tippeligaen!
    78'
    Start 1 - 5 Tromsø
    Mål: Magnus Andersen
    Målgivende: Mustafa Abdellaoue
    Og like etter 4-1 kommer Andersen alene med Høie og setter kontrollert inn 5-1 til bortelaget! Start helt ferdig nå, publikum reiser seg og går.
    79'
    Mos nære frempå igjen, men denne gangen får Høie tak i ballen.
    81'
    Tuelo kliner til fra skrått hold, men Sahlman redder. Corner.
    82'
    Keeper plukker.
    82'
    Frispark til Start på midtbanen.
    83'
    Kampen roet seg ned nå, men ikke mye Start har å by på. Trist avslutning på sesongen for hjemmelaget.
    85'
    Tuelo kommer til skudd, men går langt utenfor.
    85'
    Hoff og Owello kombinerer, men Tromsø får klarert.
    87'
    Start 1 - 6 Tromsø
    Alt går inn for Tromsø nå! Drage legger et innlegget fra venstresiden, men ballen går gjennom alle og rett i mål! 6-1!
    88'
    Rett og slett ingenting som har stemt for Start i andre omgang, men 6-1 er nok litt i overkant.
    90'+1
    90'+2
    Da var det slutt på Sør Arena og vi gratulerer Tromsø med sølv i årets Tippeliga! En kamp som ble nitrist sett med tanke på hjemmelaget, men en stor fest for bortelaget. Tromsø vinner helt fortjent, selvom seieren ble kanskje litt i største laget. Vi gratulerer også Mos som toppscorer i årets Tippeliga. Det var alt fra Sør Arena for i år, og jeg takker for følget. Håper du følger med når serien starter opp igjen til våren!