0-1

Hei og velkommen til årets siste serierunde; FK Haugesund – Tromsø IL! Haugesund spiller om å klatre fra 12. til 11. plass, mens Tromsø havner på den nederste trygge 13. plassen uansett hvordan det går.
    Generelt (fra altomfotball.no)- Lagene har møtt hverandre 15 ganger i Tippeligaen. Haugesund har kun slått TIL én gang på 15 møter, 1-0 i lagenes forrige Haugesund-møte i august 2013.- TIL har ni seirer, fem kamper har endt uavgjort, mens FKH står med én triumf.- Fem av sju TL-møter mellom lagene i Haugesund har endt uavgjort.- Det har aldri blitt scoret mer enn to mål i TL-kamp mellom lagene i Haugesund. De sju møtene har gitt totalt kun 11 scoringer. Det endte imidlertid 2-3 da lagene møttes i 1.divisjon i 2002.- Tromsø vant den omvendte kampen i år med 2-0 den 28.juni. Zdenek Ondrasek (80') og Remi Johansen (85') scoret målene.
    Status Haugesund- Haugesund har ikke vunnet på sine fire siste hjemmekamper, siden 3-1 mot Aalesund 9.august. Tre av de fire siste hjemme er tapt.- Haugesund er det dårligste hjemmelaget i TL, sammen med Sandefjord. Både SF og FKH har 14 poeng hjemme og 19-26 i målforskjell. FKH har tre seirer- mot SFs fire hjemmeseirer.- Sammenlignet med 2014-sesongen har FKH tatt tre poeng mer borte i år (17 mot 14), men åtte poeng færre hjemme (14 mot 22). I sesongene før hadde FKH følgende poengfangst hjemme: 2010: 32p, 2011: 34p, 2012: 28p, 2013: 32p.- Haugesund har holdt nullen i kun to av 14 hjemmekamper i år, mot Strømsgodset (4-0) og mot Molde (0-0).- Haugesund har plukket 17 poeng borte og 14 poeng hjemme så langt i år.- Daniel Bamberg får trolig ikke ny kontrakt med FKH og kan spille sin siste TL-kamp her. Bamberg fikk også sin TL-debut mot Tromsø, da FKH tapte 0-2 borte i mars 2011. Tromsøs Magnus Andersen fikk sin TL-debut i samme kamp.- Martin Bjørnbak må stå over denne kampen med fem gule kort. Kaptein Skjerve er ute med sykdom, og Myrestam skal operere menisken.
    Dagens dommer er Ken Henry Johnsen, Husøy
    Det tas farvel med Per Morten Kristiansen og Daniel Bamberg, som det allerede er kjent at forlater FKH. Det er også klart at Mirko Kramaric forsvinner fra FKH. Også Joakim Våge Nilsen, Michael Haukås, Søren Christensen og Martin Bjørnbak er på utgående kontrakter, men framtiden deres er uavklart.
    Tromsø-lag (4-4-2): B. Lekström – H. Gjesdal, M. Ødegaard, S. Wangberg (C), K. Antonsen - M. Andersen, C. Landu Landu, J. Johansen, M. Ingebrigtsen – M. Moldskred, R. Espejord.
    FKH-lag (3-5-2): P. Bråtveit – S. Bjørkkjær, W. Troost-Ekong, T. Andreassen (C) - K. Haraldseid, E. Mæland, F. Kiss, S. Christensen, A. Stølås - C. Gytkjær, S. Diedhiou.
    Status Tromsø- Tromsø ender på 13.plass i årets Tippeliga. Det er lagets dårligste plassering i øverste divisjon som ikke har endt med nedrykk.- Tromsø blir det første laget som berger plassen med under 30 poeng i 16-lagsserien. Alle lag med under 30 poeng har rykket ned siden 2009, Hønefoss (2010) og Brann (2014) fikk kvalik på henholdsvis 27 og 29 poeng, men begge tapte sine kvalifiseringskamper.- Tromsø har tatt 21 av sine 26 poeng denne sesongen på hjemmebane. Bare bunnlaget Sandefjord (2) har tatt færre poeng borte enn TILs fem.- TIL har ikke vunnet på sine 12 siste bortekamper, siden 2-0 mot AAFK 26.april. De seks siste bortekampene er tapt. Kampen mot Aalesund den 26.april er den eneste kampen TIL har holdt nullen på bortebane i år.- Tromsø har sluppet inn 50 mål så langt denne sesongen. Med tre baklengs eller mer her vil TIL slå sin negative klubbrekord på 52 baklengs i en TL-sesong (satt både 2001 og 2003). Laget stoppet på 50 baklengs i nedrykksåret 2013.- Jonas Johansen (tidligere FKH-spiller) kan spille sin kamp nummer 50 i Tippeligaen.- Marin Orsulic må stå over denne kampen med tre gule kort.
    Fine november-forhold på Haugesund stadion i kveld. Rundt 9 grader, litt vind fra sør og opphold.
    Tippeliga-hymnen runger på stadion for siste gang i år i det spillerne kommer på banen.
    Overrekkelse av blomster og gave til Per Morten Kristiansen og Jostein Grindhaug før kampstart som takk for innsatsen gjennom mange år. Kraftig stående applaus fra publikum.
    Kampen er i gang.
    1'
    Haugesund spiller med høy risiko i bakre tre'er, mister ball i midten så Tromsø kan angripe. Ender i ball som takles i Espjord og ut til dødball.
    3'
    Hodeskade på Gytkjær. Gjesdal skaller i Gytkjær. Dansken ligger nede og dommer blåser av, venter til Gytkjær reiser seg og tar en dropp som spilles til TIL-keeper.
    4'
    Frispark til TIL fra vel 30 m midt på mål. Ødegaard slår den rett i muren, og FKH klarerer.
    5'
    Ingen keepere satt på prøve ennå. Begge lag prøver å spille ball, men mye upresist og mange innkast så langt.
    10'
    Mæland spiller Haraldseid fri på høyrekant. Innlegget går inn i 16 m og ser ut til å treffe Wangberg i armen, men dommer vinker spillet videre.
    12'
    Ikke den store gløden i kampen så langt. Bærer preg av at det er to lag som ikke har noe å spille for.
    14'
    TIL-spiller Espejord prøver kampens første skudd fra 16 m, men det blir blokkert av Ekong.
    19'
    Gult kort til Tromsø
    Simen Wangberg
    Tar Gytkjær bakfra. Publikum reagerer og dommer drar opp gult kort.
    19'
    Innoverskrudd corner som TILs Wangberg er først på og klarerer ut.
    20'
    Litt mer fart i kampen nå.
    21'
    Gytkjær spilles nesten igjennom. TIL-keeper Lekstrøm er offensivt med og rydder opp utenfor 16 meter.
    22'
    FKHs Simon avslutter fra kort hold, rett i keeper. Assistentdommer vinker offside.
    23'
    Simon spiller fri Stølås på venstre kant. Hardt innlegg, men Lekstrøm snapper ballen.
    25'
    FKH-kaptein Andreassen på raid. Kommer for sent inn i kroppen til TIL-kaptein Wangberg på jakt etter en høy ball. Wangberg blir liggende nede, og må ut for litt behandling.
    27'
    Wangberg slippes inn igjen.
    28'
    Stor sjanse til Haugesund! Stølås-innlegg på bakre stolpe der Gytkjær står på åpent mål, men setter ballen utenfor!
    28'
    Skrus i mål!
    30'
    Mål for Tromsø!
    FK Haugesund 0 - 1 Tromsø
    Mål: Kent-Are Antonsen
    Antonsen skrur corneren i medvinden, og ballen seiler forbi keeper Bråtveit og inn i vinkelen på bakre stolpe!
    31'
    FKHs Michael Haukås gjør seg klar på sidelinjen. Trener Dempsey vil ha et tidlig bytte.
    35'
    Simon rives ned i feltet, men avslutter i fallet. TIL-keeper redder. Dommer peker på corner.
    37'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Filip Kiss
    Der kom byttet.
    37'
    Skrus inn på bakre, men over alle og til innkast på motsatt side.
    37'
    Haraldseid dribler seg inn i 16 meter, slår sidelengs. FKH avslutter to ganger, men begge skuddene blokkeres av oppofrende TIL-spillere.
    40'
    Haukås spilles fri i mellomrommet. Utfordrer forsvaret og spiller mot Gytkjær, men den blir for lang og Lekstrøm plukker enkelt opp.
    43'
    Langt utspark, som blåser i FKH-spiller og til corner. Skrus inn og klareres av keeper Bråtveit til ny corner.
    43'
    Corner slås inn, men dommer blåser frispark til FKH for armbruk foran målet.
    44'
    Haukås skyter fra skrått hold, men over.
    45'
    To minutt tilleggstid.
    45'+1
    Fint FKH-spill fra Bjørkkjær til Haraldseid til Haukås som kommer seg inn i 16 meter, men angrepet ender med et dårlig innlegg og TIL-klarering.
    45'+3
    45'+3
    Pause der. 1-0 til Tromsø. Etter en laber åpning, ble det mer som skjedde midtveis i kampen og fram til pause. Hjemmelaget har holdt mye på ball og ventet på åpninger, men mangel på presisjon har stoppet angrepene og gitt Tromsø mulighet for overganger. Etter halvtimen kom Tromsø-scoringen da Antonsen skrudde inn en corner direkte i mål. Gytkjær har så langt hatt kampens største sjanse, men satt ballen utenfor på åpent mål. Haugesund presset hardt i sluttminuttene, uten å få til skikkelige avslutninger. I 2. omgang vil Haugesund spille med medvind i ryggen.
    45'
    2. omgang i gang. En god del surere vær nå, med kaldt regn som pøser ned.
    47'
    Haugesund fortsetter å spille korte pasninger langs bakken, fram og tilbake i lagdelene. Tam åpning.
    50'
    Slår hardt inn, men dommer blåser frispark til Tromsø for armbruk inne i 5 meteren.
    50'
    Simon vrir fint til ledig Stølås på venstre kant. Innlegget kriges om; Tromsø-spiller header til corner i duell med egen keeper og Gytkjær.
    54'
    Skrur ballen over mål.
    54'
    Ingebrigtsen er plutselig igjennom alene med Bråtveit. Ser ut som offside, men dommerne lar spillet gå. Blir for sen i avslutningen, og Ekong takler ballen fra han.
    58'
    Haraldseid kommer rundt. Innlegget via et Tromsø-hodet og inn mot målstreken. Haukås faller ned foran mål, mens ballen klareres til corner.
    60'
    Svinger ballen i nettvegen på 1. stolpe.
    60'
    Stølås tar et langt kast til Gytkjær som stusser Simon igjennom. Fra skrått hold prøver Simon å slå ut mot straffemerket, men kun Tromsø-spillere der.
    63'
    Christian Landu Landu
    River ned Simon. Frispark fra kanten av 16m.
    65'
    Frispark slett utført av Haraldseid. I TIL-spiller til corner.
    66'
    Nok en gang alt for hardt og bak mål av Haraldseid.
    66'
    Stølås kjemper seg til et innlegg fra dødlinjen. Stor mulighet for FKH fra 7-8 meter, men bommer på ballen!
    70'
    Inn: Daniel Bamberg
    Ut: Alexander Stølås
    70'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Remi Johansen
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    70'
    Tungt regn og vind nå. TIL-keeper Lekstrøm klarer bare å få 5-metersparket midtveis ut på egen banehalvdel.
    73'
    Christensen vrir til Bamberg, som prøver et skudd. Blokkeres av TIL-forsvaret.
    75'
    Skrur fint. Lekstrøm står på strek og bokser rett opp i luften. Når ballen faller ned blåser dommer frispark mot Andreassen.
    75'
    Inn: Robert Kling
    Ut: Søren Christensen
    78'
    Ender hos Haraldseid, men han får ikke kontroll på ballen og roter det til nede ved dødlinjen.
    78'
    Utoverskrudd corner som heades ut til 16 m. Der står Mæland som vipper direkte, utenfor.
    80'
    Inn: Jostein Gundersen
    Ut: Morten Moldskred
    81'
    TIL kontrer i overtall, men Ekong rydder opp.
    84'
    Benny Lekstrom
    Får kortet for uthaling av tid.
    84'
    Bamberg-innlegg til Gytkjær på bakre stolpe, men rekker ballen såvidt med luggen før den går ut.
    86'
    Nitrist vær og nitrist kamp nå. Haugesund har flyttet fem mann i angrep, men hjemmelaget fortsetter med småspill i forsvar.
    88'
    Bamberg-frispark som Andreassen flikker utenfor stupende med hodet.
    89'
    Haugesund i angrep. Dommer blåser av for mulig hodeskade på Landu Landu.
    90'+1
    Fire minutter tilleggstid.
    90'+1
    Bamberg-innlegg som blåser inn mot motsatt hjørne. Feberredning av Lekstrøm som skyver ballen til corner. Men dommer blåser for offside.
    90'+2
    Inn: Thomas Kind Bendiksen
    Ut: Magnus Andersen
    90'+2
    Gult kort til FK Haugesund
    Trør flatt i presset. Soleklart gult kort.
    90'+4
    90'+4
    Der var det slutt for i år. Kjedelig avslutning mellom lagene som ender på 12. og 13. plass på tabellen. Omtrent ikke en avslutning på mål, selv om Haugesund presset hele 2. omgang. Tromsø jobbet godt defensivt og stoppet hjemmelaget sine forsøk. Dermed ebbet kampen ut til seier for Tromsø, etter Antonsens innskrudde corner etter halvtimen spilt. Haugesund har fremdeles kun vunnet en av de ti siste oppgjørene mot Tromsø. Takk for kampen og for følget denne sesongen!