2-1
3-1

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av det som kan bli en herlig thriller på Viking Stadion mellom Viking og Mjøndalen.
    Endelig har dagen kommet. Dagen hvor det hele skal avgjøres. Viking jakter fjerdeplassen som kan gi spill i Europa neste sesong, mens Mjøndalen kjemper en intens kamp for å unngå nedrykk.
    Viking er avhengig av hjelp fra andre lag for å lykkes i kveld. De innehar en femteplass på tabellen med 50 poeng. På plassen foran finner vi Odd på 52 poeng. Viking må derfor vinne kveldens kamp dersom de skal ha mulighet til å frarøve Odd den viktige fjerdeplassen i kveldens sesongavslutning. Dersom Odd vinner sin kamp hjemme mot Lillestrøm, vil løpet uansett være kjørt for Viking. Dersom Odd spiller uavgjort mot Lillestrøm, er Viking nødt til å vinne med fire mål for å passere Odd. Viking-trener Kjell Jonevret bør derfor krysse fingrene for hjelp fra kanarifugler i Skien i kveld.
    Mjøndalen har også satt seg i en posisjon hvor de er nødt til å få hjelp fra andre hold for å unngå nedrykk. Dersom Molde ikke tar poeng borte mot Start i kveld, vil Mjøndalen måtte ta turen ned et nivå uansett resultat i Stavanger. Skulle Molde derimot vinne eller spille uavgjort, vil Mjøndalen sende Start ned en divisjon dersom de vinner mot Viking. Selv med uavgjort i Stavanger kan Mjøndalen havne på kvalifiseringsplass, men da må Start tape med minst tre mål, samtidig som de ikke scorer mer enn ett mål. Med tap i kveldens kamp mot Viking vil Mjøndalen uansett rykke ned.
    Det artigste scenarioet kan vi få dersom kveldens kamp på Viking Stadion ender 0-0, mens Start taper 2-5 mot Molde. Da vil nemlig Mjøndalen og Start ha like mange poeng, lik målforskjell og like mange scorede mål. Innbyrdes mellom de to lagene endte begge kampene 1-1, noe som betyr at Mjøndalen og Start i så fall måtte spilt omkamp for å avgjøre hvilket lag som måtte ta turen ned.
    For Viking har avslutningen på høstsesongen ikke vært særlig oppløftende. Like etter sommeren var det fotballfeber i byen grunnet klubbens gode resultater, men et par skuffende nederlag i serien, samt cuptapet mot Sarpsborg 08 i semifinalen, har ødelagt mye av det som har vært en flott sesong.
    Foran kveldens kamp har Viking bare to seire på de seks siste kampene. De står i fare for å havne helt ned på en syvendeplass på tabellen dersom det blir tap i kveld, samtidig som Molde og Vålerenga vinner sine kamper. Forrige runde fikk de mørkeblå bank av nettopp Molde på Aker Stadion. Siddisene ble utspilt av et dyktig Molde-lag, og endte til slutt opp med å tape hele 1-4.
    Hjemme på Viking Stadion har Viking solide 9-2-3 denne sesongen. På de fem siste kampene på eget gress har de 4-1-0, og de eneste lagene som har vunnet mot Viking i Stavanger i serien denne sesongen er Vålerenga, Rosenborg og Haugesund. Felles for de tre lagene er at de alle spiller sine hjemmekamper på naturgress.
    Mjøndalen kan ikke sies å være i god form foran kveldens sesongavslutning. På de ni siste kampene har de bare tatt to(!) poeng, og man må helt tilbake til 16. august for å finne forrige gang bruntrøyene gikk av banen med tre poeng i lommen. Den gang var det Haugesund som ble slått 2-1 hjemme på Isachsen Stadion. Forrige runde gikk Mjøndalen på et skuffende tap hjemme mot Aalesund. Etter at Mjøndalen utlignet på overtid, scoret Aalesund seiersmålet fire minutter på overtid.
    På bortebane har ikke Mjøndalen mye å skryte av denne sesongen. Etter 14 kamper på fremmed gress har de fortsatt ikke klart å vinne. De står med 0-6-8 på sine 14 bortekamper. To av de uavgjorte kampene kom mot Strømsgodset og Odd helt i begynnelsen av sesongen, men siden mai er det bare de andre lagene i bunnen av tabellen de har klart å ta poeng mot.
    Forrige gang disse to lagene møttes var i sesongåpningen. Viking tok turen til Isachsen Stadion, men fikk fort erfare at det ikke ble noen enkel oppgave. Mjøndalen vant kampen 1-0 takket være en scoring av Sanel Kapidzic. For Viking-supporterne huskes nok kampen best for skaden til Björn Daniel Sverrison og straffesparket Veton Berisha aldri fikk.
    Både Viking-spiller Makthar Thioune og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth har samlet sammen fem gule kort denne sesongen. Det har resultert i at ingen av de får muligheten til å bidra for sine lag i kveldens kamp.
    Kveldens kamp blir ekstra spesiell for flere av spillerne hos Viking. Kaptein Indridi Sigurdsson forlater klubben til fordel for KR Reykjavik etter kveldens kamp, mens Jon Dadi Bödvarsson setter kursen sørover. Den islandske landslagsspilleren skrev under for tyske Kaiserslautern tidligere i sesongen. Publikumsfavoritten Vidar Nisja takker også av etter at han ikke fikk fornyet kontrakt med klubben.
    Lagoppstillingene er ute. Viking gjør én endring på laget som tapte 1-4 borte mot Molde forrige runde. Makhtar Thioune er suspendert og blir erstattet av Björn Daniel Sverrison på midtbanen.
    Mjøndalen-trener Vegard Hansen gjør to endringer på laget som tapte 1-2 mot Aalesund forrige runde. Christian Gauseth er suspendert og blir erstattet av Craig Henderson, mens Amahl Pellegrino kommer inn for Erik Hurtado.
    Lagene har gjort unna oppvarmingen foran kveldens kamp. Gradestokken viser 10 grader, men en kald vind gjør at det føles mye kaldere. Flomlyset er skrudd på og for øyeblikket er det oppholdsvær. Alt ligger til rette for en skikkelig fotballfest.
    En lokal artist fremfører klubbhymnen 'Ein blåe dag' ute på gressmatten for siste gang denne sesongen. Publikum er i ferd med å finne plassene sine. Nå gjenstår bare innmarsjen før vi er klar for et skikkelig nervedrama.
    Da er spillerne ute på banen. Indridi Sigurdsson hilser på motstanderens kaptein og dommeren for siste gang som Viking-kaptein. Islendingen reiser til KR Reykjavik etter sesongslutt.
    Da er vi i gang. Mjøndalen tar avspark.
    1'
    Mjøndalen ypper seg med en gang. Amahl Pellegrino får med seg ballen inn i Vikings sekstenmeter, og fra skrå vinkel skyter han på mål. Mellom stengene har likevel Iven Austbø full kontroll. Burvokteren fanger ballen enkelt.
    2'
    Jon Dadi Bödvarsson kommer seg fri på høyresiden. Han passerer Morten Sundli på lekent vis, men blir lagt i bakken av Sundli like utenfor sekstenmeteren. Hele stadion roper på frispark, men Sven Erik Edvartsen vinker spillet videre.
    3'
    Indridi Sigurdsson skal heade ballen upresset tilbake til Iven Austbø, men på en eller annen måte header han ballen ut til hjørnespark for Mjøndalen. Dette kan bli farlig.
    3'
    Hjørnespark til Mjøndalen
    4'
    Det smeller i treverket! Hjørnesparket blir slått inn på bakre stolpe hvor Morten Sundli header tilbake foran mål. Der venter en Mjøndalen-spiller som header ballen i treverket fra kort hold. Ballen spretter ut i feltet igjen hvor Viking får klarert.
    5'
    Zymer Bytyqi viser frem herlige tekniske ferdigheter ute på høyresiden. Vingen drar seg forbi Craig Henderson og er på full fart inn i boksen. På sekstenmeterstreken blir han lagt i bakken av Henderson, men dommer Svein-Erik Edvartsen vinker nok en gang spillet videre. Den så tvilsom ut.
    7'
    Mål for Mjøndalen!
    Viking 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Erik Midtgarden
    Målgivende: Ulrik Arneberg
    For en scoring! Ulrik Arneberg slår en lang ball i bakrom hvor Erik Midtgarden har kommet seg fri. Midtgarden tar med seg ballen og drar seg forbi Viking-kaptein Indridi Sigurdsson. Fra like utenfor sekstenmeteren curler han ballen i krysset på fantastisk vis.
    8'
    Samuel Adegbenro blir lagt i bakken ute i høyre korridor. Svein-Erik Edvartsen blåser for frispark til Viking, noe som fører til ironisk applaus fra hjemmepublikummet på grunn av de to tidligere situasjonene som ikke ga frispark.
    12'
    Kristoffer Haugen svinger frisparket inn foran mål hvor Indridi Sigurdsson har kommet seg fri. Viking-kapteinen forsøke å heade ballen mot mål, men når ikke frem. Det hele ender med at målvakt Marco P. Jørgensen fanger ballen enkelt.
    13'
    Vi har passert et kvarter spill på Viking Stadion. Hittil har vi fått servert en herlig kamp mellom to lag som begge går i angrep når de har ballen.
    15'
    Magnus Sylling Olsen får testet seg i løpsduell med Samuel Adegbenro. Viking-vingen setter fart fremover på venstresiden og Sylling Olsen blir nærmest stående igjen å se på. Heldigvis for gjestene får de ryddet unna det påfølgende innlegget fra Adegbenro.
    16'
    Svein-Erik Edvartsen har havnet i fokus i åpningen av dagens kamp. I flere situasjoner har han vinket spillet videre, noe som har ført til frustrasjon hos begge lag.
    19'
    Samuel Adegbenro setter fart fremover på venstresiden. Han drar seg etter hvert inn i sekstenmeteren, men blir lagt i bakken av Magnus Sylling Olsen før han kommer så langt. Frispark til Viking ute i venstre korridor.
    20'
    Gult kort til Mjøndalen
    Magnus Olsen
    Får gult kort for taklingen på Samuel Adegbenro.
    20'
    Andre Danielsen svinger ballen inn i boksen, men Mjøndalen får enkelt headet unna.
    21'
    Hjørnesparket blir slått inn på bakre stolpe hvor Suleiman Abdullahi rager høyest. Viking-spissen header ballen like utenfor mål.
    21'
    Björn Daniel Sverrison forserer fremover på høyresiden. Han tar med seg ballen ned til dødlinjen før han pisker inn et innlegg. Gjestene får headet ballen ut til hjørnespark.
    22'
    Innlegget til Kristoffer Haugen er brukbart, men på en eller annen måte passerer den samtlige inne i boksen. Til slutt går ballen ut til utspark fra mål.
    22'
    Amper stemning ute på banen. Andre Danielsen feller Amahl Pellegrino på kynisk vis ute ved sidelinjen. Da koker det over for Pellegrino som kaster seg over Danielsen. Da blander Zymer Bytyqi seg også inn i kranglingen, men det hele roer seg etter hvert ned. Svein-Erik Edvartsen nøyer seg med tilsnakk.
    25'
    Magnus Sylling Olsen blir med frem i angrep for Mjøndalen og mottar ballen like utenfor sekstenmeteren. Høyrebacken vender opp og sender avgårde et skudd, men forsøket er svakt og ruller rolig til side for mål.
    27'
    Spillerne trår til litt ekstra i taklingene nå. Kan ikke være lenge før vi får servert et nytt gult kort dersom dette fortsetter.
    28'
    Zymer Bytyqi vandrer med ballen midt på Mjøndalens banehalvdel. Etter hvert finner han Andre Danielsen på løp ute på høyresiden. Danielsen får god tid til å orientere seg om hvem som er i boksen, men klarer likevel ikke finne noen medspillere med sitt innlegg. Svakt utnyttet av vertene.
    31'
    Zymer Bytyqi setter i gang en kontring for hjemmelaget. Viking-vingen tar med seg ballen helt frem til Mjøndalens sekstenmeter før han vipper den til venstresiden hvor Kristoffer Haugen kommer løpende. Dessverre for vertene er pasningen til Bytyqi upresis, og Magnus Sylling Olsen får klarert ballen ut til innkast med en sugende takling.
    33'
    Kjell Jonevret er tydelig misfornøyd med hva spillerne har prestert så langt. Viking-treneren holder igjen et innkast for å kunne gi spillerne instrukser. Man kan trygt si at det ikke var hyggelige ord som kom ut fra munnen til Jonevret.
    34'
    Zymer Bytyqi kjemper til seg et hjørnespark nede på høyresiden da hans innlegg ble blokkert av Joackim O. Solberg.
    35'
    Innlegget fra Kristoffer Haugen er høyt og ser relativt ufarlig ut, men vinden gjør det mer spennende. Ballen flyr mot mål, men målvakt Marco P. Jørgensen får bokset unna.
    35'
    Nesten 2-0! Amahl Pellegrino spiller Erik Midtgarden fri i bakrom. Midtgarden tar med seg ballen ned til dødlinjen før han slår ballen inn i boksen. Der venter Pellegrino som varter opp med en akrobatisk avslutning. Pellegrino treffer bra, men avslutningen går like utenfor.
    38'
    Man skulle kanskje tro at Mjøndalen kom til å legge seg bakpå for å forsvare 1-0 ledelsen etter scoringen, men det har de ikke gjort. Spillet vipper fortsatt like mye frem og tilbake som det gjorde innledningsvis.
    42'
    Stor mulighet for Viking! Samuel Adegbenro kommer seg helt inn i Mjøndalens sekstenmeter og spiller ballen tilbake til Zymer Bytyqi. Viking-vingen legger ballen til rette for skudd, men avslutningen fra Bytyqi er ikke spesielt bra. Målvakt Marco P. Jørgensen bokser ballen unna fare.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt ekstra spilletid.
    45'+1
    Og der kommer kveldens nest høyeste jubelbrøl på Viking Stadion. Speaker opplyser om at Molde har økt ledelsen i Kristiansand. Nå er det god kok blant bortesupporterne.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Viking Stadion. Mjøndalen leder 1-0 over Viking etter Erik Midtgardens drømmescoring etter 8 minutter. Mjøndalen har imponert med herlig innsats og en fin offensiv innstilling. Viking har derimot skuffet stort og levert bortimot årsverste på hjemmebane denne omgangen. Ettersom Molde leder 2-0 over Start i Kristiansand bør det være god stemning i Mjøndalen-garderoben nå.
    45'
    Viking tar avspark.
    46'
    Mjøndalen-spiller Sanel Kapidzic drar seg inn i Vikings sekstenmeter og går overende. Svein-Erik Edvartsen blåser i fløyta og publikum tror han dømmer straffespark. Heldigvis for vertene er det frispark Edvartsen blåser for. Han mener Kapidzic kaster seg for lett.
    48'
    Sanel Kapidzic
    Får gult kort for filming.
    48'
    Stor sjanse for Viking! Zymer Bytyqi drar seg inn i boksen på herlig vis ute på høyresiden. Han slår ballen inn langs bakken foran mål. Der inne venter Samuel Adegbenro, men på en eller annen måte klarer ikke nigerianeren styre ballen mot mål.
    50'
    Morten Sundli
    Får gult kort for munnbruk.
    51'
    Nå er det Viking som kjører kampen her. Spesielt Zymer Bytyqi har vært frisk etter hvilen. Mjøndalen har lagt seg dypere i banen og venter tålmodig på overgangsmuligheter.
    53'
    Det regner kraftig på Viking Stadion. Det ser likevel ikke ut til å påvirke spillerne, men på pressetribunen er det et par datamaskiner som synger på siste verset.
    56'
    Zymer Bytyqi skjærer innover i banen fra høyresiden og får løsnet skudd fra rundt 20 meters hold. Dessverre for vertene flyr ballen høyt over mål. Svak avslutning av Bytyqi.
    57'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Amahl Pellegrino
    Vegard Hansen gjør sitt første bytte for kvelden.
    57'
    God mulighet for gjestene! Magnus Sylling Olsen slår et høyt innlegg på bakre stolpe hvor Morten Sundli er helt fri. Midtstopperen header ballen tilbake i feltet hvor Sanel Kapidzic får stå helt alene. Dessverre for Mjøndalen treffer ikke Kapidzic rent på ballen, og det fører til at avslutningen går høyt over mål.
    59'
    De siste fem minuttene er det faktisk Mjøndalen som har sett farligst ut. Viking-spillerne henger ikke med og sliter med å spille seg frem til sjanser.
    61'
    Zymer Bytyqi utfordrer innover fra sin posisjon på høyresiden. Like før han kommer inn i sekstenmeteren blir han lagt i bakken. Frispark til Viking ute i høyre korridor.
    62'
    Kristoffer Haugen svinger ballen inn foran mål, men der står Erik Midtgarden som enkelt får klarert ballen unna fare.
    62'
    Flott innlegg av Zymer Bytyqi, men inne foran mål når ikke Vidar Nisja frem på ballen. Mjøndalen får klarert.
    62'
    Zymer Bytyqi har vært fremragende i andre omgang og nå varter han opp med enda mer finspill. Han drar seg innover fra høyresiden og chipper ballen inn til Vidar Nisja. Jærbuen får avsluttet, men headingen går like over mål.
    66'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Mjøndalen
    Mål: Zymer Bytyqi
    Der sitter den for Viking og selvsagt er det Zymer Bytyqi. Vingen har vært den klart beste på banen etter hvilen og her får han betalt for strevet. Jon Dadi Bödvarsson kommer seg ned til dødlinjen og finner Steinthor Thorsteinsson inne foran mål. Innbytteren serverer ballen tilbake på sølvfat til Bytyqi, som ikke kan unngå å plassere ballen i nettmaskene bak en sjanseløs Marco P. Jørgensen.
    67'
    Så nære for Viking og Zymer Bytyqi! Målscoreren kommer seg fri og er alene med målvakt Marco P. Jørgensen. Det første forsøket redder Jørgensen mesterlig, men Bytyqi får en ny mulighet. Etter litt frem og tilbake får han avsluttet enda en gang, men denne gangen blir skuddet blokkert. Der var Mjøndalen heldige!
    70'
    Viking stormer i angrep. Zymer Bytyqi tar med seg ballen helt frem til Mjøndalens sekstenmeter før han triller den ut til Steinthor Thorsteinsson. Islendingen har god tid til å ta med seg ballen mot mål, men får et dårlig touch slik at Mjøndalen får avverget.
    73'
    For et drama vi er vitne til! Ettersom Molde leder 3-0 borte mot Start, ligger Mjøndalen over Start på tabellen på flere scorede mål.
    74'
    Et innlegg fra Zymer Bytyqi blir headet ut i returrommet av en Mjøndalen-spiller. Der ute venter Samuel Adegbenro. Nigerianeren får god tid til å legge til rette ballen for skudd, men avslutningen fra like utenfor sekstenmeteren går et par meter over mål.
    76'
    Mye frem og tilbake på Viking Stadion nå. Det virker som om nervene har innhentet Mjøndalen-spillerne, mens Viking har fått selvtilliten tilbake.
    80'
    Viking 2 - 1 Mjøndalen
    Mål: Kristoffer Haugen
    Målgivende: Jón Dadi Bödvarsson
    Der kommer scoringen som muligens sender Mjøndalen ned en divisjon! Zymer Bytyqi stormer fremover på høyresiden og kommer seg helt ned til dødlinjen. Der slår han ballen inn i feltet til Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen får ikke vendt seg, men legger ballen ut til Kristoffer Haugen. Venstrebacken klemmer til og setter ballen i nettmaskene.
    81'
    Nå er det stille blant bortesupporterne, mens Mjøndalen-trener Vegard Hansen maner spillerne sine fremover på banen.
    83'
    Enorm sjanse for Viking! Samuel Adegbenro stjeler ballen midt inne på Mjøndalens banehalvdel. Nigerianeren setter fart fremover og kommer alene med målvakt Marco P. Jørgensen. Adegbenro forsøker å trille ballen ned i lengste hjørnet, men målvakten er med på notene. Han varter opp med en mesterlig redning og holder dermed Mjøndalen inne i kampen.
    85'
    Jon Dadi Bödvarsson har blitt kåret til Vikings beste spiller av publikum.
    88'
    Mjøndalen kjører fremover nå, men sliter med å spille seg til sjanser. For øyeblikket virker faktisk Viking nærmere 3-1 enn Mjøndalen er utligning.
    89'
    Viking 3 - 1 Mjøndalen
    Mål: Samuel Adegbenro
    Da var det kjørt for Mjøndalen! Samuel Adegbenro får gå og gå utenfor Mjøndalens sekstenmeter og får dermed god tid til å stille inn siktet. Fra 16 meters hold klemmer han til og plasserer ballen i mål.
    90'+1
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Julian Ryerson
    Ut: Jón Dadi Bödvarsson
    Jon Dadi Bödvarsson får stående applaus etter sin siste kamp i Viking-drakten.
    90'+2
    Mjøndalen virker resignerte. Det er lagt til fire minutter og to av minuttene er allerede ferdigspilt.
    90'+3
    Nesten for Mjøndalen. Tokmac Nguen får avsluttet fra 10 meter, men forsøket går like utenfor.
    90'+4
    90'+5
    Der er det slutt! Mjøndalen rykker ned. Viking vinner 3-1 etter en fantastisk andre omgang. Ledet an av Zymer Bytyqi og Samuel Adegbenro hadde ikke Mjøndalen mye å stille opp med, til tross for at de ledet 1-0 etter en imponerende første omgang. Etter hvilen la Mjøndalen seg lenger bak på banen og det så ut til å passe Viking bedre enn da Mjøndalen presset på fremover i første omgang. Med litt mer marginer på sin side kunne gjestene fort ha fått med seg noe fra denne kampen, men det ville seg ikke for Vegard Hansen og hans spillere i dag.
    Avslutninger: 14 - 8 Avslutninger på mål: 8-2
    Eirik Aase takker for følget. Ha en fortsatt fin søndagskveld.