0-2
2 142
3 367

Velkommen til Haugesund Sparebank Arena, og til det som forhåpentligvis blir et fyrverkeri av et Rogalandsderby når FK Haugesund tar imot Viking til eliteseriedyst her i dag. Alt ligger til rette for at dette kan bli en klassiker.
    FKH har vært gjennom en turbulent periode siden sist seriekamp. Langvarig trener, Jostein Grindhaug, trakk seg fra jobben som hovedtrener. Utviklingssjef Sancheev Manoharan har blitt ansatt som midlertidig trener. Ut av klubben har de to tidligere assistentene til Grindhaug forsvunnet. Både Espen Bull-Tornøe og Even Sel takket ja til sluttpakker denne uken. Spillerutvikler Paul Farstad har blitt forfremmet til assistenttrener. Det blir utrolig spennende å se hvordan dette slår ut i dagnes viktige derby.
    Viking på sin side fortsette å puste Bodø/Glimt i nakken. Etter elleve strake seriegevinster ble det «bare» uavgjort i sist seriekamp mot Stabæk. Siddisene ligger likt med bodøværingene med 45 poeng, men bak på tabellen grunnet målforskjell. Tre nye poeng her i dag blir utrolig viktig i gullkampen.
    Nyansatte Manoharan har hatt noen utfordringer før dagens oppgjør. Peter Therkildsen må sone for rødt kort i sist kamp. I tillegg har det vært usikkert om Bruno Leite og Bilal Njie kom til å bli skadefri til kampen. Det blir interessant å se hvilke spillere den nye treneren gir sjansen.
    I Stavanger har det vært stor usikkerhet knyttet til skaden til David Brekalo. Den viktige stopperen ble skadet under landslagsoppholdet med Slovakia. Må han stå over mister de en av sine beste og viktigste spillere. I tillegg er også Sondre Bjørshol og Kristoffer Løkberg usikre.
    Da er lagene klare. Som forventet stiller FKH uten Njie og Leite. Viking må også klare seg uten noen nøkkelspillere. Brekalo er ute med skade. Bjørshol har slitt med skade og må ta til takke med en plass på benken. Det største spørsmålstegnet er rundt hvilken formasjon og spillestil FKH kommer med. Det er lovet en mer offensiv utgave, der sannsynligvis Krygård flyttes opp som en tier.
    Veldig flott ramme i Haugesund i dag. Fulle tribuner og mye liv. I midten av dele hele ligger en grønn og strøken gressbane. Alt ligger til rette for en feiende flott fotballkamp.
    1'
    Tangen får den første muligheten. Avslutningen blir blokkert
    3'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Joe Bell
    FKH får klarert.
    3'
    Viking fortsetter å trykke på FKH, og er nærme ved et par situasjoner.
    5'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Magnus Christensen
    5'
    Viking med ballen mest i starten.
    7'
    Stor sjanse til Svendsen, men avslutningen hans går via Fredriksen og ut til corner.
    7'
    Zlatko Tripic
    Headet unna av Bærtelsen.
    7'
    Viking får tildelt et frispark
    8'
    Bell legger inn fra høyre, men Niyukuri er først på ballen.
    10'
    FKH roper på straffe når Eskesen går i bakken, men dommer Eskås vinker spillet videre.
    12'
    Viking nære å bryte gjennom nok en gang, men pasningen fra Salvesen når ikke fram.
    13'
    Tripic finer Svendsen med et innlegg, men headingen reddes enkelt av Selvik.
    17'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Oscar Krusnell
    17'
    Patrik Gunnarsson
    18'
    Stor mulighet til Tangen og Viking. De kombinerer fint på venstresiden før venstrebacken legger fint inn til Tangen. Han får avsluttet fra kort hold, men Selvik får slått ballen til corner.
    18'
    Det ender i ny corner.
    18'
    Joe Bell
    Krygård får klarert.
    19'
    Kevin Krygård
    21'
    Sondre Klingen Langås
    21'
    Samuelsen prøver seg en mot en mot Pattynama, men siddisen vinner den duellen.
    24'
    Kjempemulighet til Samuelsen. Han får ballen i beina på atten meter etter en gavepakke. Han prøver seg to ganger, men begge gangene redder Gunnarsson. Her burde FKH tatt ledelsen.
    26'
    Svendsen kommer seg nesten avslutningsposisjon, men Fredriksen gjør en viktig inngripen
    28'
    Krygård blir liggende etter en takling av Diop.
    29'
    Julius Eskesen
    Det går rett i klypene til Gunnarsson.
    29'
    Fremdeles Viking som styrer det meste av spillet i Haugesund.
    33'
    De prøver en kort variant med Bell, men FKH får klarert.
    34'
    Solbakken tester skuddfoten fra tjue meter. Den har fungert bra før i sesongen, men denne gangen går avslutningen langt over.
    36'
    Fredriksen brenner til fra førti meter. Skuddet går via en mørkeblå og ut til corner.
    37'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Niyukuri får headet, men ballen er enkel for Gunnarsson å redde.
    37'
    Gult kort til Viking
    Markus Solbakken
    38'
    Daan Huisman
    39'
    Huismann finner nesten Niyukuri med en lang krossball, men høyrebacken bommer på ballen når han skal dempe før avslutning.
    40'
    41'
    Mål for Viking!
    Haugesund 0 - 1 Viking
    Mål: Sondre Klingen Langås
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Der sitter den for Viking! Sondre Langås, erstatteren til David Brekalo, rager høyest på innlegget fra Tripic og sender bortelaget i ledelsen. Alt i alt fortjent at Viking tar ledelsen, men at det var Langås som skulle gjøre det er både overraskende og artig.
    41'
    En kalddusj for hjemmelaget å få mål i mot etter å ha gitt vekk et unødvendig frispark helt nede ved hjørneflagget.
    45'
    Ett minutt lagt til.
    45'+1
    45'+2
    Sondre Langås sender Viking-fansen til himmelen med sin scoring like før pause. Et flott frispark fra Tripic finner den høyreiste stopperen som vinner hodeduellen og stanger ballen i mål bak en sjanseløs Selvik. Viking har vært det beste laget og leder fortjent. Både Tangen, Svendsen og Salvesen har hatt sine sjanser uten å finne nettmaskene. FKH har slitt med å skape sjanser, men Samuelsen fikk to muligheter som han burde ha utnyttet bedre midtveis i omgangen. Nå blir det spennende å se hva den nye FKH-treneren klarer å få utrettet med sine elever i pausen.
    45'+1
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Michee Ngalina
    Ut: Martin Samuelsen
    45'+1
    Stor mulighet til FKH. Krygård finner Huisman med en flott pasning, men avslutningen går via en Viking-forsvarer og ut til corner. Der kunne det fort ha stått 1-1.
    48'
    Etter litt klabb og babb får Viking klarert.
    48'
    Eskesen skyter fra 25 meter. Skuddet skifter retning via Pattynama, men ikke mer enn at den likevel går rett til Gunnarsson.
    52'
    Krygård klarerer unna.
    53'
    54'
    Krygård legger inn fra høyre, men det går rett til Langås som klarerer enkelt.
    58'
    Michee Ngalina
    60'
    60'
    Begge lag gjør klart for bytter.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrick Yazbek
    Ut: Joe Bell
    62'
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: Sander Svendsen
    63'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    63'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Daan Huisman
    63'
    Haugesund 0 - 2 Viking
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Samuel Adegbenro
    Adegbenro har knapt vært på banen før han finner Tripic med en flott pasning. Viking-kapteinen tar ballen litt innover i banen før han skrur den ned i motsatt hjørne bak en sjanseløs Selvik. Flott scoring av Viking.
    65'
    Nå blir det en tung jobb for hjemmelaget. Viking storkoser seg foran en fullsatt bortetribune.
    69'
    Patrick Yazbek
    70'
    71'
    Fredriksen header inn foran mål, men ballen går rett i hendene på Gunnarsson.
    71'
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    72'
    Inn: Vegard Solheim
    Ut: Claus Niyukuri
    72'
    Christiansen drar seg oppover langs venstresiden før han legger inn. Dessverre for dansken finner han ikke lagkamerater foran mål.
    75'
    Adegbenro får seg en smell. Og et frispark.
    77'
    Sondre Bjørshol
    77'
    Christensen legger inn igjen, denne gangen får han corner.
    78'
    Etter litt fram og tilbake får Tangen klarert.
    78'
    Frispark til Viking i god posisjon.
    80'
    Han treffer muren.
    80'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    83'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Oscar Krusnell
    83'
    84'
    Viking virker å ha full kontroll. Luften virker å ha gått ut av FKH-ballongen.
    86'
    Christensen får nesten satt ballen i nettet på bakre stolpe, men Gunnarsson er våkent med og får en hånd på ballen før den krysser linjen.
    88'
    Bjørshol går ned for telling. Han trenger medisinsk hjelp. Virker som en strakk.
    89'
    Diarra får satt hodet på et langt kast, men nok en gang er Gunnarsson på rett plass.
    89'
    90'
    Fire minutter lagt til.
    90'+1
    Bjørshol har måttet gi seg så Viking spiller med ti spillere. De har brukt opp alle byttene sine.
    90'+2
    90'+2
    Den resulterer i en ny corner.
    90'+4
    90'+4
    90'+5
    Viking vinner kampen om Rogaland og tar tre nye viktige poeng i kampen om seriegullet. Bortelaget vinner 2-0 etter en scoring i hver omgang av henholdsvis Sondre Langås og Zlatko Tripic. De mørkeblå var det beste laget og vinner helt fortjent. Selv om de hadde noen muligheter måtte de vente til det 41. minuttet før de fikk scoring. Tripic sendte inn et flott frispark som Brekalo-erstatter Langås fikk satt i mål med hodebrasken. FKH gjorde et bytte i pausen, men det var først når Viking gjorde sine bytter det viste igjen i målprotokollen. Samuel Adegbenro hadde knapt vært på banen før han fant lagkamerat Tripic som vakkert skrudde inn 2-0. Etter det kontrollert Viking inn kampen selv om FKH også hadde sine muligheter. Dermed setter Viking press på Bodø/Glimt i kampen om seriegullet, mens FKH og den nye treneren, Sancheev Manoharan, må tilbake på treningsfeltet for å løfte laget foran noen viktige kamper de neste ukene.