4-1

Gressmatta på Fredrikstad Stadion er betraktelig bedre enn første serierunde i snøværet på Alfheim.
    De fire siste møtene mellom FFK og Stabæk har endt med borteseier. FFK har kun vunnet en,og tapt fem,av sine seks hjemmemøter med Stabæk.
    FFK plukket kun 20 poeng på hjemmebane i 2011. Bare sisteplasserte Sarpsborg 08 tok færre poeng hjemme med sine 18 poeng.
    Stabæk klarte ikke å score i sine tre siste bortekamper i 2011, og laget scoret kun ett mål på sine seks siste bortekamper i fjor.
    9 - Stabæk har vunnet 9 av 12 møter med FFK i Tippeligaen, og 5 av 6 møter i Fredrikstad. FFK har med andre ord en stor jobb, rent statistisk sett, fremfor seg.
    15 minutter til kampstart og Fredrikstad Stadion begynner sakte, men sikkert, å fylle seg opp.
    De blå fra Bærum har fylt opp borteseksjonen på Fredrikstad stadion og er med på å skape god stemning.
    Både FFK og Stabæk har til gode å score i Tippeligaen etter første serierunde. FFK tapte 1-0 mot Tromsø på Alfheim, mens Stabæk spilte uavgjort, 0-0 mot Aalesund på Nadderud.
    Lagene entrer banen. FFK i sine vanlige rød-hvite drakter og Stabæk i nye helblå drakter.
    Solen titter frem og vi er klare for kamp her i Fredrikstad.
    Kampen er i gang. Foreløpig ingen store sjanser til noen av lagene.
    3'
    Mål for Stabæk!
    Fredrikstad 0 - 1 Stabæk
    Mål: Franck Boli
    Målgivende: Mads Stokkelien
    Et skudd som tidligere Stabæk-keeper Jon Knudsen ser ut til å ha full kontroll på, men han gir en retur og der dukker Franck Boli opp og setter inn 1-0.
    4'
    Definitivt ikke starten FFK kunne tenke seg i første hjemmekamp for sesongen.
    8'
    Ole Jørgen Halvorsen kommer flott rundt på kanten og legger inn til Tarik, men han taper hodeduellen. God prestasjon av debutanten.
    10'
    Adnan Haidar forsøker seg på et skudd utenfor sekstenmeteren, men den sniker seg utenfor stolpen til Knudsen.
    11'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Vegar Hedenstad
    Boli kommer rundt på kant og forsøker et skudd som blir blokkert til corner.
    12'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 1 Stabæk
    Målgivende: Khalifa Jabbie
    FFK gjenvinner ballen høyt i banen. Jabbie forsøker et skudd som til slutt ender opp i beina på Tarik Elyounoussi som ikke gjør noen feil alene med Jan-Kjell Larsen.
    14'
    Corneren går gjennom feltet og Clark får avsluttet, men Landgren demmer opp med en god takling.
    17'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Alex Valencia
    Valencia legger corneren inn i feltet, men headingen til Duré går over mål.
    19'
    FFK har hevet spillet flere hakk etter en dårlig start.
    25'
    Valencia bryter ballen og forsøker å spille gjennom Halvorsen, men pasningen blir for upresis.
    27'
    Benjamin Dahl Hagen slår et flott innlegg som ender opp hos Ole Jørgen Halvorsen. Han forsøker et skudd på halv volley, men det ender rett utenfor stolpen til Jan Kjell Larsen.
    30'
    Franck Boli kommer inn på banen igjen etter en liten skade. Det ser imidlertidig ut som det går fint for Stabæks nye spiss.
    32'
    Jabbie gjør en feil i midtbaneleddet, men Dahl Hagen rydder mesterlig opp.
    33'
    Vi har rundet en halvtime og det ser ut som at Tarik og Valencia har gjort et posisjonsbytte.
    34'
    Etzaz Hussain spiller vakkert gjennom Dahl Hagen, men innlegget blir for upresist.
    35'
    Godt spill av FFK. Tarik vender bort en Stabæk-spiller, men avslutter utenfor mål.
    39'
    Fredrikstad 2 - 1 Stabæk
    Mål: Etzaz Hussain
    Etzaz Hussain setter inn FFKs andre mål for dagen. Et innlegg fra kanten ender omsider opp i beina på Etzaz som kontant setter ballen i nettaket. Vakkert.
    41'
    Glimrende spill av FFK. Jabbie slår vakkert i gjennom Etzaz som drar fire-fem overstegsfinter før han legger inn til Alex Valencia. Skuddet blir blokkert.
    44'
    Tarik vinner ballen på Stabæks halvdel. Etzaz overtar og forsøker et skudd, men Jan Kjell Larsen holder skuddet fast. FFK klart best nå.
    45'+1
    Etzaz og Tarik kombinerer fint og Etzaz avslutter, men det blir blokkert til corner.
    45'+1
    Corneren blir slått på bakerste stolpe og Jan Kjell Larsen for avverget.
    45'+2
    45'+3
    Stabæk startet kampen best og tok tidlig ledelsen 1-0 etter det som kan karakteriseres som en keepertabbe fra Jon Knudsen. Franck Boli var frempå returen og satt 1-0 til de blå fra Bærum. FFK tok deretter mer over. Tarik satt 1-1, før Etzaz Hussain ga FFK ledelsen etter en nydelig avslutning. FFK har styrt omgangen, spesielt andre halvdel.
    Lagene entrer banen etter pause og vi er klare for andre omgang her i Fredrikstad.
    I løpet av pausen har det faktisk snødd litt her i Fredikstad, men det påvirker ikke den fine gressmatta.
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Stian Sortevik
    Ut: David Hanssen
    Alex Valencia starter 2.omgang som spiss, slik han avsluttet den første. Tarik spiller fortsatt ving.
    45'
    Dommer Anders Johansen blåser i gang 2.omgang.
    47'
    Godt angrepsspill fra FFK. Et flott innlegg fra Halvorsen treffer Tarik, men han klarer ikke styre skuddet på mål.
    50'
    Gult kort til Stabæk
    Spiller bort ballen og hindrer et raskt frispark til FFK. Korrekt idømt.
    52'
    Halvorsen setter ballen i mål, men en offside på Dahl Hagen i forkant gjør så målet annuleres. Nok en god avgjørelse fra assistentdommer.
    53'
    Fredrikstad 3 - 1 Stabæk
    Mål: Alex Valencia
    Fantastisk scoring. Tarik blir spilt igjennom og setter fart rett mot mål før han slår en perfekt ball inn til Valencia som er sikker som banken og setter inn FFKs tredje mål. Glimrende angrepsfotball fra hjemmelaget.
    53'
    FFK har mest ball, men skaper ikke de store sjansene. Stabæk gjør mye feil på egen halvdel.
    58'
    Ricardo Clark
    Viser knotter i en takling midt på banen. Korrekt av dommeren.
    58'
    FFK etablerer et bra press og Etzaz skyter, men Jan Kjell Larsen avverger til corner.
    62'
    Gult kort til Fredrikstad
    Thomas Holm
    Får gult kort etter å ha spilt bort ballen. Unødvendig av et rutinert spiller.
    62'
    7624 har møtt opp på Fredrikstad Stadion i dag.
    65'
    Stian Sortevik
    Kommer for sent inn i duellen med Landgren.
    66'
    En periode preget av mye feilpasninger og lav treffprosent.
    68'
    Ruud Tveter blir kalt bort til benken av Tom Freddy Aune.
    70'
    Etzaz Hussain
    Jan Kjell Larsn feilberegner, men det blir ikke noe farligere enn det.
    70'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Thomas Holm
    God kamp av veteranen. Ruud Tveter kommer inn.
    71'
    Ser ut som om man vil utnytte løpskraften til Tarik og han blir flyttet ned i midtbaneleddet.
    73'
    Inn: Bjarte Haugsdal
    Ut: Adnan Haidar
    74'
    Fredrikstad 4 - 1 Stabæk
    Mål: Andreas Landgren
    Målgivende: Alexander Ruud Tveter
    Kampens prestasjon. FFK bryter på egen halvdel og setter i gang en glimrende kontring. Tarik fører mot forsvarsfireren til Stabæk før han slår fri Ruud Tveter på venstresiden. Sistnevnte slår deretter flatt inn til Landgren som setter den inn ved hjelp av et vakkert hælspark. Nydelig angrepsspill av FFK!
    76'
    Momo Gueye blir kalt bort til benken av Tom Freddy Aune. Den afrikanske spissen fikk sine første Tippeliga-minutter borte mot Tromsø forrige gang.
    81'
    Franck Boli fyrer av et skudd, men Knudsen har god kontroll.
    83'
    84'
    Fredrikstad 5 - 1 Stabæk
    Mål: Benjamin Dahl Hagen
    Målgivende: Etzaz Hussain
    Momo skaffer corner. Etzaz er eksekutør, og foran mål stiger Dahl Hagen til værs. Gjennom et nydelig hodestøt lager han sitt første mål i FFK-trøya!
    84'
    Til tross for at Stabæk ligger under med 4 mål er Stabæk-fansen definitivt med å lage liv på Fredrikstad Stadion i kveld. Imponerende.
    87'
    Inn: Ole Stromsborg
    Ut: Vidar Martinsen
    Unggutten som har blitt fostret opp i klubbens juniorlag får sine første Tippeliga-minutter.
    87'
    Tarik Elyounoussi blir stemt frem som FFKs beste spiller av hjemmepublikummet.
    89'
    Andreas Landgren forsøker seg på et skudd direkte fra frispark, men den går over.
    90'
    FFK triller ball og begge lag skjønner at kampen er over.
    90'+2
    90'+4
    Dommer Anders Johansen blåser av kampen. FFK gjør en meget god kamp mot et svakt Stabæk-lag. Etter en gedigen tabbe av Jon Knudsen snudde kampen, og Jan Kjell Larsen måtte hente ut hele fem baller av nettet.