Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. For første gang i år er FKH verter på Stadion. Det er forrige sesongs seriemester Molde som kommer på besøk. Forrige sesong vant FKH hele 5-0 mot Molde her i Haugesund. Det er et resultat ingen har tro på gjentar seg, men de fleste holder dagens kamp som helt åpen.
    FKH har gjort en endring i forhold til startelleveren mot Vålerenga sist. Martin Bjørnbak står over med karantene etter sitt røde kort sist. Franske Derek Decamps kommer inn i hans sted som midtstopper. Resten av startelleveren er som mot Vålerenga. Det betyr at Skjerve, Søderlund og Djurdjic har ristet av seg smellene de pådro seg sist.
    På innbytterbenken til FKH i dag finner vi nykommer Geir Ludvig Fevang. Han kom fra Lokeren i uken og er klar til kamp.
    Det er delvis overskyet oppholdsvær i Haugesund. Det er forholdsvis kaldt og vind fra nord. Gressmatta ser bra ut, så neppe særlig fokus på dårlig bane i Haugesund i starten på denne sesongen.
    FKHs startellever i dag: Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Derek Decamps, Joakim Våge Nilsen – Maic Sema, Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Søderlund, Nikola Djurdjic.
    På benken til FKH sitter Lars Øvernes, Chris Pozniak, Håvard Storbæk, Oddbjørn Skartun, Michael Haukås, Eirik Mæland og Geir Ludvig Fevang.
    Molde stiller med dette laget: Espen Bugge Pettersen – Magne Simonsen, Even Hovland, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Magnus Wolf Eikrem, Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth – Joshua Gatt, Jo Inge Berget, Mattias Mostrøm.
    På benken til Molde sitter Elias Valderhaug, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Magnus Stamnestrø, Emmanuel Ekpo, Davy Claude Angan, Daniel Chima Chukwu og Zlatko Tripic.
    Ole Gunnar Solskjær forteller til Radio 102 at han har sett forrige sesongs kamp (0-5-tapet) mange ganger. Han er bedre forberedt til kampen på Haugesund stadion i år enn i fjor, og forteller at det er nødvendig ettersom FKH sammen med Strømsgodset er Norges beste hjemmelag.
    Knut Olav Rindarøy og Kristoffer Vatshaug er tilbake i Molde-troppen. Rindarøy går rett inn på laget. Vatshaug starter på benken. Martin Linnes og Vini Dantas er ikke med.
    Til rbnett.no sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær at han har gledet seg til denne kampen siden 29. mai i fjor (dagen FKH vant 5-0 mot moldenserne). - De spiller langt og dunker i bakrom. Det blir dårlig vær og vanskelig underlag. Derfor må vi vinne dueller, det er innsats og mental styrke som vil avgjøre denne kampen. Det er ikke nå vi skal prøve å spille som Barcelona, sa Solskjær.
    FKH har kun tre tap på sine 45 siste hjemmekamper (de tre siste årene). Det har vært ett hjemmetap per sesong. I fjor var det kun Stabæk som reiste herfra med tre poeng (4-3-seier). I 2010 var det nettopp Molde som dro herfra med tre poeng, som eneste bortelag. Da vant Molde 2-1 under Uwe Röslers ledelse.
    Veteranene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad startet på benken mot Strømsgodset forrige serierunde. I dag er de begge to i startelleveren. Det er som nevnt også Knut Olav Rindarøy. De tre som er ute er Martin Linnes (skadet), Davy Angan og Emmanuel Ekpo. De to sistnevnte er på benken.
    I første serierunde vant Molde 2-1 hjemme mot Strømsgodset, mens FKH tapte 1-2 mot Vålerenga i Oslo. FKH ledet 1-0 til pause, men to sene mål sørget for at haugesunderne (som spilte en time med ti spillere) måtte reise tomhendte hjem.
    FKH har signert seks nye spillere etter forrige sesong. Kun en av dem starter i dag dog. Det er Maic 'Magic' Sema. Han starter på høyrekanten - plassen Daniel Bamberg hadde i fjor.
    Dette er sjuende gang FKH og Molde møtes på Haugesund stadion. Tidligere møter har endt med to seiere til FKH, fire til Molde.
    Nå snør det faktisk sidelengs mens sola skinner her i Haugesund. Mye vær her på Haugalandet.
    FKHs spiss Nikola Djurdjic har forøvrig bursdag i dag. Serberen fyller 26 år i dag og forteller før kampen at han selvsagt ønsker seg scoring på bursdagen.
    Dommer Tore Hansen har forøvrig scoret hat-trick mot FKH i sin aktive karriere. Det gjorde han for Mandalskameratene i en 1. divisjonskamp da FKH ble sendt hjem fra Sørlandet med tap.
    Vi er i gang. Molde med avspark. Bortelaget spiller fra sør mot nord - i motvind.
    1'
    Rotete start med mange feilpasninger.
    2'
    Molde ser ut til å starte i 4-2-3-1 med Hoseth og Berg Hestad som de to defensive på midtbanen.
    3'
    Nygaard prøver seg fra distanse i medvinden, men skuddet går høyt over.
    4'
    Vinden ser ut til å sette sitt klare preg på kampen her. Utspillene til Bugge Pettersen, i motvind, går ikke særlig langt.
    4'
    Feilpasningene fortsetter fra begge lag. Ingen av lagene har klart å komme skikkelig i gang.
    6'
    Et framspill mot Søderlund blir tatt av vinden og går ut av spill.
    6'
    En forferdelig klarering av Decamps gir Molde en mulighet. Skjerve må gi til corner.
    7'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magnus Wolff Eikrem
    FKH får klarert og kan kontre, men dommer Hansen blåser hands mot Djurdjic. Frispark i fin posisjon for Molde.
    7'
    Den sterke motvinden gjør trolig at dette blir innlegg.
    8'
    Kristiansen redder til corner. Det blir skudd nede i FKH-keeperens høyre hjørne. Kristiansen skal ha kontroll på den, men må gi til corner.
    8'
    FKH får klarert.
    8'
    Bangura stopper et framspill med en elegant vipp over Gatts fot. Molde-spilleren treffer Bangura og FKH-stopperen blir liggende og holder seg til foten. Frispark, men ikke kort.
    10'
    Sema på raid på høyresiden. Rindarøy får gitt til innkast.
    10'
    Upresist fra Djurdjic og Molde får innkast langt inne på egen halvdel.
    11'
    Bangura får tilsnakk etter å ha pådratt seg frispark.
    12'
    Sema prøver å finne Skjerve som kommer på løp, men ballen blir tatt av vinden og går ut av spill.
    13'
    Wolff Eikrem er ute på sidelinjen og får behandling.
    13'
    Sema mister ballen midt på banen. Molde kan komme på overgang.
    14'
    Nygaard får klarert etter innlegg fra Moström.
    14'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 0 Molde
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Vegard Skjerve
    Høyreback Skjerve slår inn fra kanten. Sterke Søderlund kaster seg fram og får headet inn 1-0.
    15'
    For ordens skyld kan vi minne om at Søderlund også scoret kampens første mål da FKH vant 5-0 her i fjor.
    17'
    Sema prøver å løpe opp et langt framspill, men Rindarøy skjermer ballen ut av spill.
    18'
    Våge Nilsen på raid. Han får ballen litt for langt foran seg og kaster seg fram for å vinne ballen inne i Moldes 16-meter. Han treffer Forren i stedet for ball. Frispark til Molde, men ikke kort denne gangen heller.
    19'
    Berget drar seg fri på venstrekanten. Han får lagt inn etter å ha rundet Decamps, men Bangura får klarert.
    20'
    Djurdjic går i bakken innenfor Moldes 16-meter. Vinkes opp igjen. Det ser ut som en helt riktig avgjørelse av dommer Hansen.
    23'
    Halvspilt 1. omgang. Det har ikke vært velspilt eller pent å se på. Vinden ødelegger mye. FKH har scoret på den ene målsjansen som har blitt skapt.
    23'
    Decamps klarerer 25 meter fra eget mål. Ballen blir tatt av vinden og går helt inn til Bugge Pettersen.
    25'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Joakim Våge Nilsen
    Decamps går høyt opp, men får ikke headet mot mål. FKH biter seg fast og Anyora får ballen i returrommet. Han prøver seg med et tåskudd. Det treffer en Molde-spiller og går ut til ny corner.
    25'
    Høy corner som Decamps klarer å holde i spill med en heading fra bakerste stolpe. Bugge Pettersen går deretter ut og holder ballen.
    26'
    Per Morten Kristiansen går ut for å ta et framspill rundt 16-meterstreken. Ballen stopper nærmest i luften og Kristiansen klarer så vidt å holde ballen på innsiden av (eller på) 16-meterstreken. Berget protesterer og mener han var utenfor, men dommerteamet sier ballen ikke var utenfor.
    28'
    Kontroversiell situasjon på Haugesund stadion. Berget kommer alene mot Per Morten Kristiansen utenfor 16-meteren. Berget når ballen først, men ballen stoppes av Kristiansen. Det kan se ut som at ballen treffer Kristiansens arm, men dommerteamet blåser ikke. Mulig ballen traff overkroppen til FKH-keeperen, men den blir interessant å se i reprise.
    29'
    De som har sett TV-bildene i reprise her på Haugesund stadion kan fortelle at ballen traff Kristiansens overkropp - ikke arm. Det betyr i tilfelle at dommerne gjorde helt riktig i å ikke blåse for hands til Molde (og rødt kort til Kristiansen).
    32'
    Vi har passert halvtimen. Det er fortsatt kun 1-0 i målsjanser (og mål) til FKH.
    33'
    Anyora med en stygg feilpasning når FKH har muligheten til å angripe med flere spillere.
    35'
    Gatt prøver å komme seg forbi Våge Nilsen, men den unge FKH-backen lar seg ikke lure. Våge Nilsens forsøk på framspill er derimot ikke bra. Ballen går ut til innkast for Molde.
    35'
    Gatt fører ball 20 meter fra FKH-målet. Decamps henger over amerikaneren som ikke får fart i skuddet sitt. Kristiansen redder enkelt. Gatt vil ha frispark, men får det ikke.
    37'
    37'
    Kjempesjanser for Molde. Berget kommer seg forbi Kristiansen, men skuddforsøket hans blokkeres. Gatt får sjansen på returen, men han treffer svært dårlig og avslutningen går langt utenfor.
    37'
    FKH går rett i angrep og Søderlund er ikke langt unna å gi FKH 2-0. Djurdjic med glimrende innlegg fra venstre. I feltet venter Søderlund, men Bugge Pettersen redder headingen fra god posisjon.
    39'
    Gult kort til Haugesund
    Tor Arne Andreassen
    Kommer for sent inn i en takling.
    39'
    Hoseth spilles fri på venstresiden. Han slår inn foran mål, men Decamps gir til corner.
    40'
    40'
    Et langt innkast gir Søderlund sjansen til å utfordre en mot en inne i Moldes 16-meter. Han prøver seg i stedet på et overraskende skudd nede i nærmeste hjørne, men treffer dårlig. Bugge Pettersen redder enkelt.
    42'
    Skjerve kommer igjen til innlegg fra høyre. Det ser farlig ut når ballen går mot to FKH-spillere på bakerste stolpe, men vinden gjør at det ikke blir så farlig som det ser ut til å skulle bli. Simonsen får ordnet opp.
    43'
    Selv ballsikre spillere som Magne Hoseths sliter i vinden. Slår en enkel pasning utover sidelinjen.
    43'
    Våge Nilsen slår inn med høyrefoten, men Hovland header unna.
    44'
    Søderlund stusser et framspill fra Våge Nilsen, men det er ingen medspillere på løp bak ham.
    45'
    45'+1
    Det blir ingen overtidsminutter i Haugesund.
    Det har ikke vært noen severdig omgang i Haugesund, men FKH har tatt bedre vare på de få sjansene sine enn Molde. Søderlund stanget inn et innlegg fra Skjerve. Samme mann var også nærmest FKHs andre, men da reddet Bugge Pettersen headingen fra god posisjon. Molde var svært nær utligning da Berget rundet Kristiansen. Han klarte derimot ikke å få ballen i mål og Gatt traff svært dårlig på returen. For nesten blankt mål satte han ballen utenfor med et dårlig treff på ballen.
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang. FKH med avspark. Nå er det hjemmelaget som spiller i motvind.
    46'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Emmanuel Ekpo
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    Molde har gjort et bytte i pausen. Wolff Eikrem var ute og fikk behandling i 1. omgang. Mulig skade er årsaken til det tidlige byttet.
    46'
    Ekpo går rett inn i Wolff Eikrems offensive midtbanerolle.
    47'
    Andreassen med fint raid på venstresiden, men Molde får klarert foran FKH-spissene.
    48'
    Skjerve presser Moström utover sidelinjen. Innkast til FKH.
    49'
    Ekpo legger lavt inn fra venstre. Per Morten Kristiansen er våken og er kjapt ute og fanger ballen.
    50'
    Gatt fører på langs 20 meter fra FKH-målet igjen. Han kan trille ballen videre til Moström, men gjør det ikke. Det ender med at FKH får klarert.
    51'
    4880 tilskuere her på Haugesund stadion i dag.
    52'
    Frispark til FKH i god posisjon. 25 meter fra mål, men det er motvind.
    52'
    Søderlund gjør seg klar.
    52'
    FKH-spissen skyter forbi muren og nede til høyre for Bugge Pettersen, men Molde-keeperen kaster seg og holder.
    53'
    Decamps slår i bakrom til Søderlund. Han avblåses for offside.
    53'
    Haugesund 2 - 0 Molde
    FKH-spissen kommer alene med keeper. Han skyter i undersiden på tverrliggeren før ballen spretter ned. Assistentdommeren venter lenge før han signaliserer at ballen var inne. Molde-spillerne er rasende og mener at ballen ikke var inne.
    54'
    Gult kort til Molde
    Magne Hoset
    Fikk kort for protester i etterkant av FKHs scoring.
    55'
    De som har sett TV-bildene i reprise her på pressetribunen, kan fortelle oss at ballen IKKE var inne. Molde-spillerne har med andre ord god grunn til å være rasende på den avgjørelsen.
    57'
    Inn: Magne Simonsen
    Ut: Zlatko Tripic
    Molde gjør et offensivt bytte i et forsøk på å komme tilbake.
    58'
    Vinden fortsetter å sette sitt preg på kampen. Klareringer og framspill går i alle retninger.
    60'
    Tripic slår inn fra høyre. Decamps får headet unna til corner.
    61'
    Svak corner som går over alle til utspill fra Kristiansen.
    61'
    Målsjanse til FKH. Søderlund sliter og kjemper på topp. Han får lagt ballen tilbake til Djurdjic. Fra god posisjon smeller serberen ballen utenfor.
    62'
    Farlig Molde-mulighet. Tripic får ballen på bakerste og smeller til. Det harde skuddet treffer derimot Våge Nilsen.
    64'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Maic Sema
    Nykommeren fra Odd får sin debut. Sema har ikke klart å sette sitt preg på kampen.
    64'
    Magne Hoset
    Kristiansen er ute i feltet og bokser unna.
    65'
    FKH med to spillere i offside når framspillet kommer.
    68'
    Storbæk nær ved å få spilt Djurdjic gjennom, men framspillet er litt for hardt og går inn til Bugge Pettersen.
    69'
    Søderlund kommer gjennom, men avvinkes for offside.
    70'
    20 minutter igjen her. Det er lenge mellom mulighetene til Molde. Nå begynner Solskjærs gutter å få dårlig tid.
    71'
    God FKH-mulighet. Andreassen kommer til skudd fra god posisjon. Med 'feil' fot smeller han til, men Bugge Pettersen redder fint. Han må gi retur, men Molde-spillere er først på ballen.
    71'
    Molde-frispark i fin innleggsposisjon.
    72'
    Hoseth slår inn. Søderlund header ut til corner.
    72'
    Magne Hoset
    Decamps header unna.
    72'
    FKH-spillerne tråkker veldig til i duellene. FKH har vært best i duellspillet i dag.
    74'
    Frispark til Molde i veldig farlig posisjon. 18 meter fra mål - i kraftig medvind.
    74'
    Stor Molde-sjanse. Hoseths skyter forbi muren, men skuddet stoppes. Ballen forblir i FKH-feltet og det ser ut som det er Forren som får avsluttet fra kort hold. Han skyter derimot utenfor. Han roper på corner, men får det ikke.
    75'
    FKH ser ut til å bli snytt for en soleklar straffe. Skjerve felles innenfor 16-meteren, men assistentdommeren vinker ikke til tross for at han står godt plassert.
    77'
    Nygaard stopper Tripic med en takling. Corner.
    78'
    Zlatko Tripic
    Corneren går over alle til innkast på motsatt side.
    78'
    Nok en gang får vi beskjed fra de på pressetribunene som har sett TV-bildene om en dommerfeil. FKH ble snytt for straffespark da Skjerve ble felt.
    79'
    Angan prøver å komme seg forbi Nygaard, men han må nøye seg med corner.
    80'
    80'
    Corneren går over alt og alle igjen. Utspill fra Per Morten Kristiansen.
    81'
    FKH forbereder et innbytte. Er det nykommer Fevang som skal få sin debut?
    82'
    Anyora skyter fra god posisjon - ti meter over mål.
    82'
    Søderlund avblåses for offside.
    83'
    Inn: Geir Ludvig Fevang
    Ut: Nikola Djurdjic
    Ingen mål på sin fødselsdag i dag for Djurdjic, men han har jobbet bra og gjort en ganske god kamp. Inn kommer debutant Geir Ludvig Fevang.
    83'
    Enorm Molde-sjanse. Moström slår inn i feltet. FKH får ikke klarert og ballen blir liggende fem meter fra mål. Jo Inge Berget står helt alene, men blåser ballen over. Svakt av Molde-spissen. Der burde han redusert.
    85'
    Ikke overraskende er tomålsscorer Alexander Søderlund stemt fram som dagens FKH-spiller.
    86'
    Tripic slår inn fra høyre. Decamps header unna til corner igjen.
    87'
    Farlig i FKH-feltet. Kristiansen får ikke slått helt unna. Bangura får headet unna til ny corner.
    87'
    FKH får klarert, men Molde biter seg fast. Det ender med at et Molde-hode er sist på ballen før den går ut av spill.
    88'
    Inn: Oddbjorn Skartun
    Ut: Alexander Søderlund
    FKHs siste bytte i kampen. Nok en gang er det en debutant. Nykommeren fra Vard kommer inn på topp.
    88'
    Storbæk slår inn i feltet. Andreassen går opp for å heade, men går i bakken etter litt røff behandling. Han roper på straffe, men får det ikke.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    FKH klarer å holde ballen i laget og tiden går.
    90'+1
    Storbæk får tiden til å gå og vinner en corner.
    90'+2
    Det ender med utspill fra keeper.
    90'+2
    Farlig i FKH-feltet, men Angan avvinkes for offside.
    90'+3
    90'+4
    Det er over i Haugesund. I vanskelige vindforhold, var FKH-spillerne best i duellspillet og best foran mål i avgjørende situasjoner. Dermed endte det med 2-0 til FKH etter to scoringer av Alexander Søderlund.
    Dermed ser FKH ut til å fortsette fra de tre foregående sesong - veldig solide på hjemmebane.
    Et par kontroversielle situasjoner ble det i 2. omgang - og samme assistentdommer var involvert i begge. Først fikk FKH scoring da Søderlunds skudd traff undersiden på tverrliggeren og spratt ned på utsiden av streken. Det ble feilaktig vinket for scoring. Senere i omgangen lot assistentdommeren være å vinke da Skjerve helt klart ble felt inne i 16-meteren - like foran assistentdommeren. Så konklusjonen er at FKH ikke skulle hatt 2-0-scoringen, men laget ble snytt for en klar straffe litt senere i omgangen.
    Jo Inge Berget hadde to store muligheter til å score. En gang på stillingen 0-1 i 1. omgang og en gang i sluttminuttene. Han var derimot ikke giftig foran mål i dag.
    - Vi var kanskje bedre mot Vålerenga enn vi var i dag, men i dag ble det tre poeng, sier FKH-kaptein Per Morten Kristiansen.