Det er noen endringer på City-laget. Kevin De Bruyne er ikke med i troppen, mens Bernardo Silva er på benken. Inn kommer Julian Alvarez og Riyad Mahrez! Haaland starter på topp!
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Er de bruyne skadet?
    Det sies så! Pep Guardiola vil nok få spørsmål om det før kampen. Vi får komme tilbake til det :)
    Manchester City kan med seier her innta tabelltoppen med ett poeng mer enn Arsenal. De vil også da ha én kamp til gode på London-klubben. Med andre ord kan de virkelig ta et grep om tittelen med seier mot Fulham.
    Pep Guardiola sier at Kevin De Bruyne trøbler med leggen. Det er derfor belgieren ikke er med i dag.
    Aksel
    Er mitrovic skadet
    Aleksandar Mitrovic er utestengt etter det røde kortet mot Manchester United i FA-cupen. Han fikk åtte kampers utestengelse etter å ha blant annet dyttet borti dommer Chris Kavanagh.
    Erling Braut Haaland er også på rekordjakt i dag. Med én scoring vil han tangere Alan Shearer og Andy Coles målrekord på 34 mål i PL. Med to mål eller mer vil han trone alene på topp!
    Hvem tror du tar Premier League-tittelen?
    3098 stemmer
    Da er det bare et kvarter til kampstart!
    Er 4 3 3 peps formasjon?
    Guardiola lar seg ikke henge opp for mye i formasjoner, men han varierer vel litt mellom 4-3-3, 4-2-3-1 og 3-2-4-1. Det varierer med og uten ball :) Men jeg tipper de kommer i en 4-2-3-1 med Alvarez som en slags dyptliggende spiss.
    Og der er vi i gang!
    City åpner med å trille ball i de bakre rekker.
    1'
    City får straffe! Det er Tim Ream som feller Alvarez! Den er klar! Det er Mahrez som slår ballen inn fra siden, før Alvarez felles før han får skutt!
    1'
    Haaland står klar med ballen!
    2'
    Manchester City scorer på straffe!
    Fulham 0 - 1 Manchester City
    Mål: Erling Braut Haaland
    Han er iskald! Bernd Leno går riktig vei, men Haalands straffe er helt nede i hjørnet! Dermed har han tangert rekorden for flest mål i Premier League på én sesong: 34 mål!
    3'
    Det er for øvrig Haalands 50. mål i alle turneringer denne sesongen!
    5'
    City går i angrep igjen, men Mahrez mister ballen på vei fremover. City vinner imidlertid ballen tilbake raskt.
    6'
    City har ikke overraskende mye ball i åpningen her.
    8'
    Mahrez kommer seg til et skudd fra høyrekanten, men kantspilleren vinkes av for offside. Den er klar! Leno reddet for øvrig skuddet.
    9'
    Fulham kommer på en visitt inn i City-boksen, men bortelaget får ryddet unna.
    11'
    Gundogan slår et utsøkt ball i bakrom mot Mahrez, men Robinson er lynhurtig og får klarert ut til innkast.
    12'
    Mahrez går i bakken i duell med Robinson, men denne gangen blir det ingen straffe. Hadde nok vært billig.
    13'
    Stor sjanse! Haaland viser gode tilretteleggingsegenskaper når han tar imot ballen, vender unna en motspiller og serverer Grealish på venstrekanten. Sistnevnte varter imidlertid opp med et svakt skudd rett på Leno.
    14'
    Mål for Fulham!
    Fulham 1 - 1 Manchester City
    Mål: Carlos Vinicius
    Målgivende: Harry Wilson
    Så smeller det i den andre enden umiddelbart! Ballen slås inn i boksen, Wilson header ned til Vinicius og spissen banker ballen inn bak Ederson fra cirka ti meter. Pent mål!
    15'
    Aii, aii, aii. Grealish fikk altså en svær mulighet til å score 2-0 rett før utligningen!
    17'
    Så går det nesten galt bak hos Fulham! Ream mister ballen til Alvarez like utenfor egen boks. Palhinha får imidlertid ryddet opp i Fulham-kapteinens rot med en susende takling.
    18'
    Ream ser ut til å ha skadet seg. Amerikaneneren skled og landet forkjært med armen, og det var det som gjorde at Alvarez fikk ballen.
    18'
    Ream får fortsatt behandling på banen. Det kan være at han har fått skulderen ut av ledd. Han har iallfall fått armen i en fatle.
    21'
    Spillerbytte - Fulham
    Inn: Issa Diop
    Ut: Tim Ream
    22'
    Spillet er i gang igjen.
    22'
    Grealish forsøker å finne Haaland i bakrom, men Adarabioyo er våken og header ballen tilbake til Leno.
    23'
    Haaland får ballen i bakrommet etter at Adarabioyo feilberegner, men midtstopperen får jobbet seg inn igjen og til slutt mister Haaland ballen ut over dødlinjen.
    26'
    Grealish skyter i tverrliggeren! Det er Haaland som lobber ballen til engelskmannen. Grealish skyter mot hjørnet, men Leno får dyttet ballen opp i tverrliggeren.
    27'
    Fulham har mer ball nå etter en dominant City-åpning.
    30'
    City kombinerer flott på venstresiden, men Grealish innlegg blir blokkert av Fulham-forsvaret. Både Alvarez og Haaland sto klare i boksen der.
    32'
    Grealish får nok en skuddmulighet, men ballen går via en Fulham-forsvarer og spretter så i fanget til Leno.
    34'
    Mahrez stjeler ballen fra Robinson på midtbanen, men amerikaneren får frispark.
    34'
    Mål for Manchester City!
    Fulham 1 - 2 Manchester City
    Mål: Julian Alvarez
    Målgivende: Riyad Mahrez
    For et mål av argentineren! Mahrez gir Alvarez ballen cirka 30 meter fra Fulham-målet. Han finter unna en motspiller før han bøyer ballen i krysset fra langt hold. En utsøkt scoring!
    36'
    Da er City på tabelltoppen igjen!
    38'
    Nesten 3-1! Lekre kombinasjoner av Gundogan og Mahrez, før førstnevnte får skutt fra skrått hold. Leno er imidlertid kjapt nede og redder.
    41'
    Vi nærmer oss pause her. Det er to minutter igjen av ordinær tid, men det blir nok lagt til noen minutter på grunn av Reams skade.
    44'
    Fem minutter legges til!
    45'+1
    Tete skyter via en City-spiller og til corner. Kan Fulham utligne rett før pause?
    45'+2
    Hjørnespark
    Kampens første corner heades unna av Stones. Fulham gjenvinner ballen.
    45'+2
    Nytt innlegg. Akanji header unna til corner.
    45'+2
    Fulham får tildelt et hjørnespark
    Denne gangen stanges corneren unna på første stolpe.
    45'+3
    Ederson banker ut et utspark ut over sidelinjen. Merkelig svakt av den ellers så treffsikre keeperen.
    45'+4
    Haaland kommer seg til to innlegg på rappen, men det blir ikke noe farlig ut av noen av dem.
    45'+5
    Og der er vi i gang igjen!
    45'
    Rolig åpning på omgangen. City triller ball.
    47'
    Leno hindrer 3-1 av Haaland! Nordmannen lister seg bort fra Fulham-forsvarerne og får en perfekt ball av Grealish. Haaland banker kula mot hjørnet fra 11-12 meter, men Leno får slått ut til corner! Kanonredning!
    47'
    Hjørnespark
    Det blir ikke noe farlig ut av den.
    48'
    Dan
    kan han tangere flere rekorder i dag? foreksempel hatrick?
    Jepp! Han kan få sitt femte hat trick denne sesongen, altså like mange som Alan Shearers rekord.
    Manchester City får en god mulighet, men den blir spolert etter en svak touch av Haaland.
    51'
    Leno redder Fulham igjen! Mahrez og Alvarez kombinerer, før sistnevnte skyter mot korthjørnet. Leno er raskt nede og slår til corner.
    51'
    Hjørnespark
    Kort variant som ikke blir noen suksess.
    52'
    Stygg duell! Akanji skaller med Pereira og begge tar telling. Den så ikke god ut!
    53'
    Både Akanji og Pereira får behandling på gressmatten.
    54'
    Akanji sitter oppe, mens Pereira ligger fortsatt nede. Kan fort ta en stund, dette.
    54'
    Øyvind
    han kan vel også snart tangere rekorden for flest målpoeng i en sesong med 20 lag? Thierry Henry hadde 44 i 02/03. Haaland har 41.
    Fullt mulig! Shearer og Cole hadde vel 47 målpoeng, men da var jo som du sier med 22 lag, ikke 20 lag.
    Pereira må ut. Cairney gjør seg klar på benken. Det er mulig at Pereira landet forkjært og skadet høyrebeinet. Han klappes av banen av både med- og motspillere.
    57'
    Inn: Tom Cairney
    Ut: Andreas Pereira
    57'
    City får en corner.
    59'
    Hjørnespark
    Småfarlig, men ballen ender opp i klypene på Leno.
    59'
    Gundogan kjører et lite dribleshow på midten, men til slutt blir det litt for mye av det gode.
    60'
    Haaland havner i løpsduell med tre Fulham-spillere. Ender med corner!
    60'
    Hjørnespark
    Leno får et frispark etter en holding av Akanji.
    61'
    Grealish slår i bakrom mot Haaland, men Adarabioyo stanser ballen med en lang fot.
    62'
    Det er ikke blitt så mange skuddmuligheter for Haaland i dag, men nordmannen har vært svært god i det oppbyggende spillet. Kunne hatt flere målgivende i dag, jærbuen!
    62'
    Haaland snuser på sin andre scoring! Denne gangen er det kun en rask Leno som hindrer nordmannen etter nok en pasning i bakrommet.
    64'
    Fullstendig kaos utenfor City-boksen! Ederson går ut av egen boks for å klarere unna en ball, men ender opp med å kollidere med en medspiller. Det gjør at Vinicius får ballen, men en liggende Ederson får en hånd på ballen og hindrer en avslutning. Omsider får City klarert.
    65'
    Stones header unna et innlegg fra Fulhams høyrekant.
    67'
    Fulham roper på straffe! Bobby De Cordova-Reid jager en ball, men går i bakken. Det ser ut som han rives i bakken av Walker, men spillet fortsetter.
    68'
    Og så tennes det til mellom Tete og Grealish! Det knuffes og kjeftes.
    68'
    Gult kort til Fulham
    Kenny Tete
    69'
    Gult kort til Manchester City
    Jack Grealish
    70'
    Reprisen av straffesituasjonen viser vel at det hadde vært vel billig å dele ut en straffe der. Både Walker og De Cordova-Reid bruker henda der.
    70'
    City får et frispark. Ballen heades frem og tilbake i boksen, før Leno involverer seg og fanger kula.
    72'
    Haaland varter opp med en litt frekk flikk på midtbanen.
    75'
    Grealish mister ballen et stykke inne på egen banehalvdel, men en annen City-spiller rydder opp i rotet til kantspilleren.
    75'
    Skudd på mål
    De Cordova-Reid rapper til fra distanse, men skuddet går halvannen meter utenfor.
    76'
    Inn: Manor Solomon
    Ut: Bobby Reid
    76'
    Inn: Sasa Lukic
    Ut: Harry Wilson
    77'
    Inn: Daniel James
    Ut: Harrison Reed
    77'
    Fulham får frispark i venstre korridor etter en felling av Rodri.
    78'
    Rodri header unna, men Solomon får ballen i returrommet. Skuddet til israeleren går i blokka.
    78'
    SMN
    Hva blir neste oppnåelige milepæl for Haaland, nå som antall mål for en sesong i PL er tatt ?
    Å ha rekorden alene - altså 35 mål - får komme først i alle fall :D
    Det gjenstår ti minutter av den ordinære tiden. Og denne kampen lever i beste velgående!
    80'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Bernardo Silva
    Ut: Riyad Mahrez
    81'
    Inn: Phil Foden
    Ut: Julian Alvarez
    82'
    Haaland legges i bakken og får frispark i høyre korridor.
    83'
    Frisparket ender med at City får et kast ved siden av hjørneflagget.
    83'
    Det er fortsatt 2-1, men det har vært noe shaky over City i dag.
    85'
    Manchester City får et frispark på midtbanen. Det virker som begge lag er ganske slitne nå.
    89'
    Det legges til minimum åtte minutter!
    90'+1
    Manchester City gjør det de kan for å få tiden til å gå nå.
    90'+3
    Nok en krangel mellom Grealish og Tete. Sistnevnte får frispark, noe som får Grealish til å fyre seg opp!
    90'+4
    Alvarez biter negler på benken. Bare noen minutter gjenstår av kampen her!
    90'+6
    Grealish får frispark og klapper ironisk. Skal passe seg litt nå, kantspilleren, for han har allerede det gule kortet!