4 597

Ble dekket av Sindre Espe

God lørdag og velkommen til livedekningen av Fulham mot Manchester City i Premier League!
    Lagoppstillingene kommer ca. 12:30.
    City må finne seg i være storfavoritter. Haaland, Bobb & Co. ligger på 2.-plass på tabellen med 82 poeng - poenget bak Arsenal, men med én kamp mindre spilt. Fulham ligger på 13.-plass med 44 poeng.
    City har heller ikke tapt mot Fulham i en tellende kamp siden 12. april 2009. Da sørget Dickson Etuhu og Clint Dempsey x2 for 1-3-seier. Brede Hangeland spilte hele kampen.
    City har vunnet syv kamper på rad i PL, og har scoret 25 mål på disse kampene. På like mange kamper har Fulham vunnet én, spilt tre uavgjort og tapt tre. Åtte mål har det blitt for Marco Silvas menn på de siste syv.
    Haaland har scoret fem på de tre kampene han har spilt mot Fulham i PL. Bildet er fra Wolves-kampen.
    Ingen overraskelse, men Haaland starter!
    Oscar Bobb er tilbake på benken.
    Haaland er tilbake i toppform og scoret fire mål mot Wolves sist lørdag, og ett mot Nottingham i runden før. Fem mål på de to siste, altså.
    Antall stemmer: 1527
    Pep Guardiola kunne velge og vrake fra en helt skadefri tropp før kampen. Noe overraskende er det kanskje at Kyle Walker er henvist til benken, etter å ha startet de fem siste kampene. Manuel Akanji starter på høyrebacken.
    For Marco Silva er midtbanespilleren Sasa Lukic ute med en skade i leggen. Lukic har spilt 24 kamper i PL denne sesongen. Ellers er alle mann tilgjengelig også hos hjemmelaget.
    Jack Grealish er ikke med i kamptroppen i dag. Guardiola forsikrer om at alt er bra med engelskmannen, men sier at han har vært litt småsyk de siste dagene i et intervju før kampen.
    Vi er i den nest siste serierunden. Neste søndag spilles siste runde samtidig klokken 17:00. Seks lag har riktignok spilt én kamp mindre enn de andre lagene i PL. Til uken skal City-Tottenham (tirsdag), Brighton-Chelsea (onsdag), Manchester United-Newcastle (onsdag) spille sine hengekamper.
    Litt om tittelracet: Ved City-seier går Haaland & Co. to poeng foran Arsenal på tabellen - da med like mange kamper spilt. Arsenal møter United borte i morgen. Liverpool har også fremdeles en ørliten sjanse for å vinne Premier League:
    Da må Liverpool vinne sine to siste kamper, samtidig som Arsenal taper begge sine kamper OG City kun tar ett poeng på sine tre siste kamper.
    Gjenværende kamper: Liverpool: Aston Villa (B) og Wolves (H). Manchester City: Fulham (B), Tottenham (B) og West Ham (H). Arsenal: Manchester United (B) og Everton (H).
    VG Live svarer
    Morten Tønsager
    Mer en oppservasjon: 10 land i citys startelver.
    I hvert fall ni! Brasil, Sveits, Portugal x2, Nederland, Kroatia x2, Spania, Belgia, England og Norge.
    Thomas
    Hvis Fulham tar dette går jeg naken gjennom Storgata..
    Vidar
    Er Bob i troppen?
    Bobb er på benken, ja. Han var ikke med i troppen mot Wolves, men er tilbake i dag.
    CityFAN
    Hvem er dommer?
    Anthony Taylor.
    City har altså vunnet 15 kamper på rad mot Fulham.
    Fulham med avsparket.
    City triller ball. Silva driver fremover på høyrekanten.
    1'
    Prøver å inkludere De Bruyne. Fulham vinner ball.
    2'
    Fulham kontrer!
    2'
    Men innlegget til Andreas Pereira går via Dias og til corner.
    2'
    Innoverskrudd på første. Heades unna.
    2'
    Fulham med frisk åpning. Nytt innlegg fra venstre, denne gang med Robinson. Går via Akanji, i egne bein og ut over sidelinja. Femmeter til Ederson.
    3'
    City prøver å bygge opp på venstresiden. Stoppes kontant av Castagne.
    5'
    Fulham tar over og fortsetter å angripe på venstresiden.
    6'
    VG Live Bruker
    Hvorfor spiller ikke Grealish? Er han skadet ?
    Har vært litt småsyk de siste dagene, sa Guardiola i intervjuet før kampen. Bør være klar til uken igjen.
    City roer det helt ned.
    7'
    Gvardiol prøver å angripe til venstre. Castagne har kontroll og tar over.
    8'
    De Bruyne mister ball på Fulhams banehalvdel.
    8'
    Godt med i åpningen, hjemmelaget.
    9'
    Per Oskar Lute
    Tror du at Liverpool mister tittel sjansen i dag?
    Ja, sannsynligheten for City-seier er meget høy. Skal Liverpool ha sjanse må (blant annet) City bare ta ett poeng totalt på sine siste tre kamper, som nevnt.
    Mål for Manchester City!
    Fulham 0 - 1 Manchester City
    Mål: Josko Gvardiol
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    OG DER SITTER DEN! Og det er Gvardiol! Den kom litt ut av ingenting. Gvardiol tar seg innover og spiller vegg med De Bruyne. Får så tilbake ballen, driver videre innover og setter ballen tilbake i det lengste hjørnet. Klassescoring av kroaten.
    13'
    Første sjansen til City i kampen. Dødelig effektive der.
    13'
    Gvardiols fjerde mål på syv kamper.
    14'
    Haaland med sin første sjanse! De Bruyne med et nydelig innlegg til Silva over Fulham-forsvaret. Silva styrer den ned til Haaland, som alene fra seks-syv meter dunker ballen langt over mål på spretten.
    15'
    Aké sitter nede med en skade. Stopp i spillet.
    16'
    Walker sendes ut i oppvarming, men ser ut som at Aké skal fortsette.
    17'
    Fulham nok en gang farlige på venstresiden. Robinson har kommet seg over og prøver å finne Muniz i boksen. Dias klarerer.
    18'
    Ender til slutt i femmeter til City.
    19'
    Chris
    Kan ikke forstå at man skal nevne LFC som noe nevneverdig sjanse til og vinne tittelen her. City tar dette eller Arsenal.
    Omtalte sjansene til Liverpool som "ørliten" enda lenger nede i liven, ettersom som det jo fremdeles er matematisk mulig. Men jeg er enig med deg, står nok mellom City og Arsenal.
    Foden med en viktig defensiv jobb. Stopper Iwobi på kontring.
    20'
    Aké sliter fremdeles. Ser ut som vi nærmer oss et bytte.
    21'
    Guardiola benytter stoppet i spillet til å samle laget. Gir klare instrukser.
    22'
    Stoppet i spillet skyldes altså skaden til Aké.
    22'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Kyle Walker
    Ut: Nathan Ake
    23'
    Da legger Akanji seg over som venstre stopper, og Walker inn på høyrebacken.
    23'
    City kontrollerer spillet for øyeblikket. Fulham har prøvd å slå langt et par ganger, men langpasningene har vært for upresise.
    24'
    Ny stor sjanse til City!
    25'
    Starter med Gvardiol ute til venstre. Gvardiol legger inn mot De Bruyne, som slipper videre til Silva. Silva avslutter upresset fra 20 meter, men skuddet blir for svakt. Leno med god kontroll.
    25'
    City triller ball inne på Fulhams banehalvdel. Kontrollerer alt nå, de lyseblå.
    26'
    Foden prøver et langskudd fra 18 meter! Går innover fra venstresiden og avslutter med venstre. Går rett på Leno.
    28'
    Hvem Synnes du har vert best for Man City denne sesongen?
    Foden eller Rodri.
    Rodri driver fremover. Tar med seg Silva ute til høyre.
    32'
    Bretter ut spillet på nytt, denne gangen på venstre siden. Ender i et veggspill med De Bruyne og Haaland inne i Fulhams 16-meter, men Haalands siste touch blir for upresist.
    32'
    Corner City. De Bruyne med innoverskru.
    33'
    Slås på bakre, men blir aldri noe ut av det.
    33'
    City fortsetter å trille ball. 23-77 i ballbesittelse siste ti minuttene.
    34'
    Marius Knutsmoen
    Etter spillets gang, er det sannsynlig med en Fulham scoring?
    Nei, akkurat nå er det bare ett lag på banen. Men det kan snu fort!
    Haaland kriger med Bassey og tar med seg Foden.
    35'
    Haaland sterk i duellen der, men City må begynne på nytt.
    35'
    Mister til slutt ballen, og Fulham tar over.
    35'
    Aksel
    Altså 110% ballbesittelse til sammen?
    Liten skrivefeil der, hehe. Beklager!
    Haaland blir sendt på løp med Bassey i ryggen. Ballen blir for lang.
    37'
    Fulham tar over og setter fart fremover.
    38'
    De Bruyne og City svarer umiddelbart!
    38'
    De Bruyne prøver å finne Haaland på bakre. Men pasningen går via Diop og til corner.
    38'
    De Bruyne med utoverskru. Haaland prøver en akrobatisk variant med en høy fot, men treffer ikke ballen.
    39'
    Dias med en livsviktig tå! Pereira med stikker til Muniz på løp alene med Dias. Dias vinner så vidt duellen og får tuppet vekk ballen. Kunne blitt en stor sjanse til hjemmelaget.
    40'
    City står høyt og presser Fulham.
    42'
    Silva vinner ballen høyt og City setter i gang med et nytt oppbyggende spill. Total dominans.
    42'
    Stor sjanse til City! En stygg feilpasning fra Robinson ender til slutt i beina til Silva. Får avsluttet, men Leno avverger til corner.
    43'
    På corneren får Akanji en enda større sjanse. Står alene og avslutter over mål fra fire meter.
    44'
    City på ny kontring.
    45'
    De Bruyne prøver å finne Haaland på bakre. Robinson står i veien og header unna.
    45'
    Silva med nytt innlegg mot Haaland i boks. Diop rydder unna.
    45'
    Legges til 3 minutter.
    45'+1
    Kovacic driver fremover og spiller til Haaland. Haaland er feilvendt mot mål og sklir i det han skal avslutte.
    45'+1
    Fulham er i hvert fall klare for 15 minutters pause. Ikke mye de prøver på ute på banen for øyeblikket. Ser ganske tafatte ut.
    45'+3
    Tre av banens beste i 1. omgang. Målscorer Gvardiol har vært farlig frempå flere ganger. Fire mål på syv kamper nå av kroaten!
    1. omgang i tall:
    Phil Foden
    Tror du Oskar Bobb kommer in i andreomgang?
    Ikke umulig det. Det blir i så fall trolig helt mot slutten.
    Tommel opp fra Guardiola etter 1. omgang.
    Hva tror du om 2. omgang?
    City fortsetter dominansen og scorer flere.
    62%
    Fulham kommer tilbake i kampen og skaper trøbbel for City.
    38%
    Antall stemmer: 2354
    Fulham gjør klar to bytter.
    Spillerbytte - Fulham
    Inn: Adama Traore
    Ut: Willian
    45'
    Inn: Tom Cairney
    Ut: Bobby Reid
    46'
    City fortsetter der de slapp i 1. omgang: Står høyt og triller ball på Fulhams banehalvdel.
    48'
    City vinner innkast høyt i banen.
    49'
    Får se om Traoré kan skape noe trøbbel for City-forsvaret. Spanjolen kommer i hvert fall til å bidra med høy fart og kraft.
    49'
    Traore setter fart og utfordrer Akanji på høyrekanten. Innlegget er altfor dårlig og det blir femmeter til City.
    52'
    Bernardo med stor sjanse! Haaland driver fremover sentralt i banen, tar med seg De Bruyne som spiller videre til Silva. Silvas avslutning går via Leno og til corner.
    53'
    De Bruyne med en sjelden svak corner. Slår den utover sidelinja. Femmeter Fulham.
    54'
    Svein A.
    En fra England starter oppgjøret. Er ikke engelsk fotball lenger.
    Første gang siden oktober det har skjedd i en PL-kamp - at bare én engelskmann starter. Det var James Maddison da Spurs spilte mot Fulham.
    Noel Gallagher (til høyre), kjent fra rockebandet Oasis, på plass på tribunen!
    56'
    Fulham med sin største sjanse i kampen! Traore legger inn fra høyre, innlegget triller gjennom feltet og Ederson må ut i strekk for å avverge en stor Muniz-sjanse.
    57'
    City svarer umiddelbart med De Bruyne. Avslutning via Leno og til corner.
    57'
    Høyt tempo for øyeblikket og Fulham er mer med i kampen.
    58'
    Fulham 0 - 2 Manchester City
    Mål: Phil Foden
    2-0!! Og det er Phil Foden! Silva går innover i banen og blir taklet hardt av Palhinha. Ballen triller så videre til Foden, som får avsluttet rett utenfor 16-meteren. Foden plasserer den i lengste hjørnet.
    59'
    Fra Fodens mål:
    59'
    Blytungt for Fulham, som nettopp har hatt sin beste periode i kampen.
    59'
    Foden med 12 mål på sine siste 12 kamper.
    61'
    Kjempebom av Haaland i drømmeposisjon! Feier den langt over mål alene med Leno.
    61'
    - Den setter han 19 av 20 ganger, kommenterer Viaplays Nils Johan Semb.
    61'
    Haaland halter rundt på banen utenfor bildet. Har ikke fått noen repriser, så er vanskelig å si hva som skjedde.
    62'
    Ser ut til at Haaland klarer å springe det av seg.
    64'
    Inn: Armando Broja
    Ut: Rodrigo Muniz Cavalho
    Offensivt bytte av Silva.
    67'
    Har ikke Fullham sjans? Eg ser ikke kampen
    Har vært bedre i 2. omgang enn i 1., men inntrykket er at City har fullstendig kontroll.
    City kontrer med De Bruyne, Foden og Haaland. De Bruyne går selv og velger å ikke spille videre, men Palhinha får inn en takling.
    68'
    De Bruyne roper på straffe i situasjonen, men Taylor er uenig.
    69'
    Så nære 0-3!
    70'
    Fulham 0 - 3 Manchester City
    Målgivende: Bernardo Silva
    Gvardiol igjen! Et lekkert Silva-innlegg på bakre. Der står Gvardiol med en høy fot, og får tuppet den via Leno og i mål. Gvardiol med sitt femte på syv kamper.
    71'
    Målet sjekkes.
    71'
    Gvardiol er ikke i offside, men spørsmålet er om Akanji - som står i offside - er delaktig.
    73'
    Målet står. 0-3.
    73'
    Ingen spontan feiring fra Gvardiol der. Avventet til dommerne blåste før han slapp jubelen løs.
    73'
    75'
    Inn: Harry Wilson
    Ut: Andreas Pereira
    75'
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Kevin De Bruyne
    75'
    Ikke langt unna at Leno klarer å redde den.
    75'
    Gult kort til Fulham
    Issa Diop
    78'
    Lavt tempo i matchen nå. City kontrollerer og triller ball frem og tilbake - først på høyresiden, så på venstre. På repeat.
    78'
    Bobb gjøres klar på benken.
    80'
    Traoré går seg fast inne i Citys 16-meter. City svarer umiddelbart med kontring.
    80'
    Doku fyrer av et skudd fra 16 meter i retning nærmeste hjørne. Leno redder og slår den til corner.
    81'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Erling Braut Haaland
    81'
    Inn: Oscar Bobb
    Ut: Mateo Kovacic
    82'
    Inn: Rico Lewis
    Ut: Phil Foden
    82'
    Trippelbytte av Pep. Har nok begynt å tenke på Spurs-kampen tirsdag.
    83'
    Ble ikke Haaland-mål i dag. Blir det mål på Oscar Bobb?
    Ja!
    33%
    Nei.
    67%
    Antall stemmer: 1972
    Lewis legger seg inn sentralt på midtbanen, Bobb ute til høyre og Alvarez naturligvis på topp.
    84'
    Bobb kriger med Robinson nede ved cornerflagget. Spiller seg fint ut av situasjonen.
    85'
    Doku får en smell i kneet. Så ut som en kne-mot-kne-kollisjon med Palhinha.
    86'
    Belgieren tilsyn på banen.
    87'
    Doku er oppe og går igjen. Småhalter litt ennå.
    87'
    Spillet er i gang igjen.
    88'
    Bobb med nok en fin involvering. Stjeler ballen fra Robinson og får satt i gang et City-angrep.
    88'
    Bobb og Lewis spiller vegg inne i Fulhams boks. Bobb prøver å finne Lewis, men Bassey får ryddet unna. Bobb kunne kanskje prøvd å skyte selv.
    89'
    Antonee Robinson
    Altfor sein i en takling på Lewis.
    89'
    Syv minutter legges til.
    90'
    Bobb driver lekkert innover i banen igjen. Kunne avsluttet med venstrefoten igjen, men velger også denne gangen å være uselvisk.
    90'+2
    Silva fått en mer defensiv rolle etter trippelbytte. Vært litt nede på venstrebacken siste minuttene, når Gvardiol er med fremover.
    90'+2
    Nytt tommel opp-bilde av Guardiola. Fremdeles tre minutter igjen av tilleggstiden, men City har hatt full kontroll og legger nytt press på Arsenal før deres kamp mot United i morgen.