67'
2-2
73'
3-2

Det er med et stort smil om munnen jeg ønsker deg velkommen til AKA Arena. Det er Tippeligaen, det er to poengsultne lag, det er kampdag. Hønefoss møter Haugesund, og her vil du følge kampen minutt for minutt.
    Jeg skal gi deg det du trenger av forhåndsinfo for å være klar til kampen, hvis du stiller opp med god stemning enten det er fra bussen eller sofakroken. Vi tillater oss litt høflighet og starter med vertene fra Ringerike.
    Hønefoss rykket som kjent opp fra Adeccoligaen i fjor, og må kunne sies å ha tatt Tippeligaen med sterk bris, om ikke storm. En 6. plass er fasiten så langt, for Leif Gunnar Smeruds mannskap. Utfallet av kampene de har spilt er følgende: seks seiere, seks uavgjort og fire tap.
    Kun et av tapene har kommet på hjemmebane. Det var da Odd Grenland gjestet AKA Arena i vårsesongen. Kevin Beugre scoret Hønefoss sitt mål, men det hjalp lite når gjestene scoret fire.
    Hønefoss har ikke fått mye spalteplass for å score mange mål. Kun 16 mål er fasiten, men når man også bare har sluppet inn 16 er det hele ganske lovende. Kun Rosenborg (14) og nettopp Haugesund (15) har sluppet inn færre, mens kun Viking (15) og Stabæk (13) har scoret færre.
    I forrige runde ble det en 2-0- seier mot Fredrikstad i plankebyen. Tor Øyvind Hovda og Kevin Larsen noterte seg for hver sin fulltreffer.
    De ferskeste nyhetene skal ha det til at alle Smeruds utvalgte er i toppform, utenom Christoffer Dahl som har slitt med sykdom den siste tiden.
    Haugesund har også imponert de fleste i år. Etter 16 runder har klubben funnet seg til rette på en 4. plass, noe som må sies å være meget sterkt av Grindhaugs menn. Statistikken er som slik: Seks seiere, syv uavgjort og tre tap.
    Dagens gjester har notert seg 23 nettkjenninger og kun sluppet inn 15 mål.
    Forrige oppgjør for Haugesund var mot Sogndal. Godt keeperarbeid og sjansesløsing førte til at det endte i en målløs affære.
    Hønefoss har ikke fått inn noen nye ansikter i transfervinduet. Derimot har Leo Olsen fått beskjed om å finne seg en ny klubb, samt at Rune Bolseth går tilbake til Sogndal etter sesongen.
    Haugesund har fått inn en spennende spiller i den svenske angriperen Pontus Engblom, men han er først klar fra 1. august. Spissen kommer fra AIK. I tillegg har Derek Decamps annonsert sin avgang grunnet familie årsaker.
    Man kan unngå å snakke om Haugesunds målkåte spissduo, Nikola Djurdjic (9) og Alexander Søderlund (8). For Hønefoss er det Riku Riski som er toppscorer med sju nettkjenninger. Foruten de nevnte er Maic Sema og Rune Bolseth de neste på listen med to mål.
    Har du kommentarer, noe på hjertet eller et innspill? Henvend deg gjerne på Twitter og @eirikfure.
    Lagene rykket opp sammen fra Adeccoligaen i 2009. Der møttes de i tredje serierunde, hvor tapte HBK 5-1. Målet HBK scoret var det første Tippeligamålet i klubbens historie. Kamal Saaliti fikk den æren.
    Dagens dommer er 32-årige Anders Johansen fra Brevik Fotball.
    Lagene er ute på banen til stor applaus fra de oppmøtte.
    Hønefoss starter å spille mot Fosseberget.
    Hønefoss tar avspark.
    1'
    Riski stusser fri Mora som kommer til innlegg. Ballen ender hos Larsen som drar av to mann før han skyter via en blåkledd til corner.
    1'
    Bjørnbak header til innkast.
    1'
    Enormt Hønefoss-press i åpningen.
    2'
    Fevang får plutselig stå alene i HBKs 16-meter. Bruker for lang tid med ball og det hele ender med en feilpasning. Kunne blitt farlig, der.
    3'
    Nevnte Fevang ligger nede etter en hard duell. Kommer seg på beina igjen.
    4'
    All honnør til gjestenes supportere. Ikke mange bortelaget som har fylt opp så mange plasser her på AKA Arena.
    5'
    Djurdjic er nærme! Fevang kommer seg fri langs venstrekanten og benytter seg av innleggsfoten. Djurdjic får stå helt alene, men sliter med å styre ballen på målet.
    5'
    Gjestene har svart etter HBKs massive press helt i starten.
    6'
    Frekt av Mora! Får en god pasning av Haugen og rykker ved dødlinjen. Ender i corner.
    7'
    Tas kort, uten resultat.
    7'
    Kunne blitt farlig, Djurdjic! Kommer alene med Haugen etter en fin kontring. Haugen er både god og tålmodig og takler i rette øyeblikk.
    8'
    Utrolig svakt av Mendy. Får en lekkerbisken av en pasning tredd gjennom av Haugen. Er plutselig alene, men velger å bremse opp det hele, så Haugesund får ryddet opp. Slikt skal ikke en spiss gjøre!
    10'
    Riski og Larsen kombinerer fint, før sistnevnte tester slegga fra 10 meter. Litt til side for mål.
    10'
    Haugesund har etterlatt seg enormt med mellom forsvars- og midtbanefireren.
    11'
    Vi er inne i den roligste perioden i kampen.
    13'
    Larsen slår på Riski i bakrom. Tidligere Hønefoss-spiller Bangura avverger finnens skudd til corner.
    14'
    Godt slått! Kristiansen bokser ballen videre.
    14'
    Sema prøver et skudd, men skuddet går i Larsen. Haugesund sliter med å etablere gode angrep.
    16'
    Ny duell mellom Riski og Bangura. Sistnevnte er bakerste mann, og Riski går litt for hardt til for å få ballen. Korrekt idømt frispark.
    16'
    Adalsteinsson kaster mot Riski, men Johannesson viser stor rutine og skjermer ballen.
    17'
    Lafton forsøker å la Riski teste ut bakrommet. Igjen viser Bangura klasse og faller av. Riski signaliserer at han vil ha ballen langs bakken.
    18'
    Det blåses mot Lafton på holding i feltet.
    19'
    Smerud har sendt Magnussen, Kaland og Beugre i oppvarming. Lite fornøyd med det offensive han ser så langt?
    19'
    For et drama! Riski snubler seg forbi Bjørnbak og går på skudd. Ballen blokkeres og havner hos Mendy som klemmer til. Skuddet går via en blåkledd, får en ekkel dupp og går i tverrliggeren. Millimetere unna dagens første scoring!
    22'
    Sema slår inn mot Fevang. Ballen forlenges til corner.
    23'
    Heades unna.
    23'
    Uheldig der, Mora. Drar av Sema, før han skal slå inn. Avleveringen går via Jóhannesson, tilbake i Moras hode og til utspill.
    26'
    Våkent av Kristiansen! Snapper ballen centimetere foran en gjennomspilt Mendy. Godt slått i bakrom av Bolseth.
    27'
    Mora ligger nede på kunstgresset. Haugesund viser sportshånd og sender ut ballen. Det er kneet costarikaneren sliter med.
    29'
    Skaden er ikke nok til å bytte ham ut, og Mora fortsetter.
    30'
    Gult kort til FK Haugesund
    Umaru Bangura
    Den tidligere HBK-spilleren feller Mendy i en god Hønefoss-kontring.
    30'
    Stor sjanse for Haugesund! Misforståelse gjør at Søderlund får spilt Sema helt fri langs høyrekanten. Noen overstegsfinter senere trilles ballen til Djurdjic som kommer fra et dypt løp. Skuddet er knallhardt, men ballen er rett på Clark som ikke gir retur.
    32'
    Brukbart av HBK! Riskis innlegg lander hos Adalsteinsson som bommer totalt på treffpunktet. Kula lander hos Mora som igjen sender den videre til Bolseth. Den tidligere Sogndal-spilleren sender en kanonkule til publikum!
    35'
    Enorme Haugesund-sjanser! Først er det Sema som gjør har et godt avslutningsforsøk fra 20 meter, men Clark holder sikkert. Deretter kommer Djurdjic alene med Clark etter nydelig fremspill av sin spisskollega. Clark er igjen meget patent og holder Hønefoss inne i kampen.
    35'
    Haugesund styrer kampen i øyeblikket, og har skapt desidert mest. Men at det står 0-0 er trolig ingen bombe med tanke på at vi har å gjøre med to av Tippeligaens mest gjerrige lag.
    38'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Alexander Groven
    Målgivende: Kevin Larsen
    Hønefoss sin venstreside gjør det! Larsen får trippe på ballen like utenfor bortelagets 16-meter. Groven kommer på en helhjertet overlapp og timingen på pasningen er utsøkt. Alene med Kristiansen gjør Groven ingen feil og dundrer den i lengste hjørne!
    39'
    Paradoksalt nok kommer målet i en periode hvor Haugesund har vært nærmest scoring.
    41'
    Med scoringen klatrer Hønefoss forbi Haugesund på tabellen og ringerikslaget ligger i øyeblikk på 4. plass.
    43'
    Djurdjic får headet fra fin distanse, men klarer ikke å overliste Clark.
    44'
    Kaos i Hønefoss-forsvaret! Klareringer i egne spillere, tunneler og annen moro. Sema kommer til slutt på skuddhold, men også denne gangen er Clark sikker.
    45'+1
    Mål for FK Haugesund!
    Hønefoss 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Målgivende: Nikola Djurdjic
    Haugesund reduserer helt på tampen! Fevang er høyt oppe i banen og jakter en utligning helt på tampen. Den kommer på bestillingen. Midtbanemannen mottar ballen fra skrått hold og sender kula kontrollert i lengste hjørne. Vi er like langt her på AKA Arena!
    45'+2
    45'+2
    En jevnspilt omgang er over. Hønefoss åpnet best, men Haugesund skapte de største sjansene, sett bortifra vertenes tverrliggerskudd. Et lite øyeblikks magi, sørget for utligning helt i sluttminuttene og kampen lever til de grader. Vi gleder oss til de siste 45 dramatiske minuttene!
    45'
    Haugesund fortsetter kampen.
    46'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Geir Ludvig Fevang
    46'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Vegard Skjerve
    46'
    Rolig åpning på kampen.
    47'
    Frispark til Hønefoss i god posisjon. Bolseth står klar.
    48'
    Bangura header unna.
    49'
    Hønefoss 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Nikola Djurdjic
    Megatabbe av HBK-forsvaret! Sema forsøker å finne Djurdjic. Örn Sigurdsson forsøker å skjerme ballen til utspill, men Lafton tror islendingen klarerer. Dermed løper Lafton i ballen og legger den til rette for Djurdjic som krangler ballen inn i mål.
    50'
    Djurdjic blir taklet i avslutningsøyeblikket og blir liggende.
    52'
    Meget tvilsom situasjon! Mendy blir frispilt, men har på seg Bangura. Den tidligere HBK-spilleren går i Mendy som faller, men dommeren vinker videre. Heldige som slipper unna der, Haugesund.
    55'
    HBK overtar.
    56'
    Begge lag har spillere i oppvarming.
    59'
    Bjørnbak gir Larsen en dytt rundt 20 meter fra Kristiansens bur.
    60'
    Bolseth gjør seg klar til å ta det. Kan bli meget farlig, dette.
    60'
    Brukbart forsøk! Skuddet går forbi muren, men også forbi målet med en drøy meters margin.
    61'
    Svak klarering av Örn Sigurdsson ender i corner til de blåkledde.
    61'
    Mendy er på egen halvdel og header unna.
    61'
    Sema tar en vakker dragning, før han skyter på halvvolley. Rett på Clark som står klar.
    62'
    Mora ligger nede etter en tøff trøkk.
    63'
    Magnussens første touch, er en heading via Bjørnbak. Corner til hjemmelaget.
    64'
    Lafton header via en blåkledd spiller til en ny corner.
    64'
    Mora header utenfor.
    65'
    Søderlund mottar ball feilvendt, snur seg rundt og skyter. Også denne avslutningen går rett på Clark.
    66'
    Martin Bjørnbak
    Flere hendelser lagt sammen gjør at han får det gule.
    66'
    Bolseth har frispark i herlig innleggsposisjon.
    66'
    Hønefoss 2 - 2 FK Haugesund
    Örn Sigurdsson stanger inn utligningen! Haugesund sliter med å klarere Bolseths frispark. Ender hos Adalsteinsson som poler en ball mot bakerste stolpe. Mora rager høyest og header tilbake i feltet, hvor Örn Sigurdsson får en enkel jobb med å stange den inn fra kloss hold.
    67'
    Det koker på tribunen. Tydelig at hjemmepublikummet ønsker seg tre poeng her i dag.
    68'
    Bangura holder på å gjøre det store, i det han mister ballen som bakerste mann. Riski forsøker å passere mannen fra Sierra Leone, men stopperen henter seg inn med en fin involvering.
    70'
    Haugen slår en strøken gjennombruddspasning mot Magnussen. Innbytteren er akkurat ikke rask nok til å få en god touch på ballen, før en utrustende Kristiansen dunker den unna.
    71'
    Temperatur på banen nå! Djurdjic og Örn Sigurdsson braker sammen, før Djurdjic slenger noen gloser fra bakken. Johansen i sort må skille kamphanene.
    72'
    Hønefoss 3 - 2 FK Haugesund
    Et kunstverk av en scoring! Mora mottar et oppspill fra motsatt banehalvdel. Tar ned ballen, før han går mot mål. Costarikaneren stiller inn siktet, får perfekt treff med venstrefoten og dupper ballen helt inne ved stolperoten. Vakkert!
    73'
    Scoringen er Moras første i Tippeligaen.
    75'
    Vi kan ikke klage på underholdningsverdien. To snuoperasjoner er et faktum og det er fortsat igjen et kvarter.
    75'
    Riski er meget farlig! Først regelrett løper han fra Haugesund-forsvaret, og avslutter en halvmeter utenfor lengste hjørne. Like etter mottar et innspill som han skyter knallhardt på, men Kristiansen er meget god og avverger.
    76'
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Eirik Mæland
    77'
    Hønefoss har dominert alt her ute siden 2-2- scoringen.
    77'
    Magnussen mottar ball i vanskelig posisjon, men er god, og ender opp med en corner.
    78'
    Upresis corner som klareres.
    79'
    Vakre kombinasjoner av HBK! Mora og Adalsteinsson har lekestue, før sistnevnte viser hvorfor han er back. Fra god posisjon ender avleveringen med et blanding av et skudd og pasning i ingenmannsland.
    81'
    Nok et skudd rett på Clark! Denne gangen er det Sema. Har kommet til skuddmuligheter, Haugesund, men kvaliteten har vært varierende.
    85'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Kenneth Jensen
    Ut: Riku Riski
    Rent spissbytte og friske bein for HBK.
    85'
    Haukås skaffer Haugesund en corner.
    87'
    Lafton header unna til ny corner. Storbæk løper på tvers av hele banen for å slå en ny.
    87'
    Heades ufarlig over.
    87'
    Frispark til Haugesund midt på banen. Sender opp det de har.
    88'
    Groven vinner i lufta. HBK kjemper med nebb og klør for å holde seieren.
    88'
    Rett i hendene på Clark.
    88'
    Legges til tre minutter.
    90'+1
    Hønefoss gjør alt de kan for å beholde ballen i laget og få tiden til å gå.
    90'+1
    Haugesund med siste krampetrekninger. Sender alle fremover på banen.
    90'+3
    Sema skyter langt over. Trolig det siste som skjer her i Hønefoss.
    90'+3
    90'+4
    Det ender 3-2 til Hønefoss. Publikum ble vitne til en meget spennende kamp med to snuoperasjoner. Fra 2-2- scoringen var Hønefoss hakket vassere, og fikk en energiboost som gjorde at de til slutt endte opp med tre poeng. Dermed passerer Hønefoss gjestene på tabellen og går opp til 4. plass. Haugesund blir liggende på plassen under. Takk for i dag!