1-2
Sandberg66' (Str.)
1 176
787

Velkommen til direkterapporteringen fra cupkampen mellom Hønefoss og Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 fra Eliteserien besøker Aka Arena og 3.-divisjonslaget Hønefoss i jakten på billett til 3. runde i cupen. Gjestene trenger også sårt en opptur, etter å ha startet eliteseriesesongen med ett poeng på de fire første kampene. Trener Stefan Bilborn sender derfor et sterkt lag på banen i kveld.
    Hønefoss vant nesten samtlige kamper i 3. divisjon i fjor, men Eidsvold Turn knep likevel opprykket foran ringerikingene. Før årets sesong har HBK forsterket laget ytterligere, blant annet med tidligere Ull/Kisa- og Nesodden-midtstopper Steffen Jenssen, som er på vei tilbake fra skade og sitter på benken i dag. I serien har Hønefoss startet feilfritt med full pott fra sine to første kamper.
    Selv om Sarpsborg 08 måtte slite for å få hull på byrival Sarpsborg FK i første cuprunde, ble det til slutt avansement med sifrene 5-1. Bilborns menn måtte vente til det 77. minutt før de utlignet, men da åpnet til gjengjeld slusene seg skikkelig. Serge-Junior (2), Henrik Meister, Rafik Zekhnini og Fraklin Tebo scoret målene for storfavoritt Sarpsborg 08.
    Hønefoss fikk en behagelig reise til 2. runde med storseier mot Gjøvik-Lyn fra divisjonen over. Simen Nestaker (2), Alexander Groven, Hugo Svensson og Brage Berg Pedersen satte inn HBK-scoringene i 5-0-seieren. Groven ble hentet til nettopp Sarpsborg 08 fra Hønefoss i 2015, før han vendte tilbake til Aka Arena før 2018-sesongen.
    Det er elleve år siden lagene sist møttes i en offisiell kamp. Da var både Hønefoss og Sarpsborg 08 i eliteserien, som da het Tippeligaen. Augustkampen på Aka Arena endte med 3-1 til Hønefoss; en kamp Alexander Groven faktisk spilte for hjemmelaget. Ellers hadde HBK navn som Steve Clark, Helge Haugen, Kevin Larsen og Riku Riski, mens Sarpsborg 08 stilte med spillere som Martin Wiig, Moi Elyounoussi, Aaron Samuel og Steffen Ernemann.
    Fine spilleforhold på Aka Arena i kveld. Det er riktignok småsurt, men det er oppholdsvær og godt besatte tribuner. Fin ramme!
    0'
    Sarpsborg 08 med avsparket.
    0'
    Reinhardsen lader fra 20 meter, men backen sender læret et stykke over det horisontale metallet. Kampens første avslutning skremmer ikke HBK-keeper Byttingsvik.
    1'
    Saltokast fra Groven! Langt inn i feltet, men bortelaget rydder greit unna.
    2'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Brage Berg Pedersen
    Enorm keepertabbe av Leander Øy! Groven med hjemmelagets andre lange innkast. Sarpsborg 08-keeper Øy skal ut og plukke, men han glipper ballen som et såpestykke! Kula spretter inne i femmeteren, der Berg Pedersen reagerer raskest og banker inn 1-0!
    2'
    Offside for Sarpsborg 08
    4'
    Keeperen slår frisparket høyt opp i banen.
    4'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Hønefoss 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Anders Hiim
    Målgivende: Henrik Wendel Meister
    Østfoldingene svarer umiddelbart etter rot i Hønefoss-forsvaret! HBK sliter med å klarere et innlegg fra gjestene. Meister plukker opp ballen bak i feltet, før han legger den fint til rette for Hiim. Fra 6-7 meter plasserer rogalendingen læret i hjørnet bak Byttingsvik!
    5'
    Stor sjanse til Svensson og Hønefoss, men en Sarpsborg 08-spiller blokkerer! Berg Pedersen finner Svensson inne foran mål. Svensken trekker av på direkten, men skuddet fra om lag straffemerket blokkeres. Avslutningen hadde retning hjørnet, så den var viktig!
    6'
    Igjen slår keeperen langt.
    9'
    9'
    Lang ball opp i banen.
    9'
    Øy i Sarpsborg 08-målet er fint ute og plukker et innlegg. Sogningen virker ikke preget av tabben som ga 1-0. Sterkt mentalt!
    10'
    Godt Sarpsborg 08-innlegg! Meister prøver å komme på ballen inne i femmeteren, men han holdes unna av HBK-forsvaret.
    13'
    Dunkes langt over på motsatt kant.
    14'
    15'
    Du gjettet riktig: Langt, langt opp i banen!
    15'
    Nytt enormt langt kast fra Groven. Helt inn i femmeteren! Der står Meister og vokter sin sone med bravur. Spissen kan bli viktig også på defensive dødballer for gjestene.
    16'
    Groven kan bruke beina også! 32-åringen slår en nydelig pasning i bakrom med halvtliggende vrist. Larsson jager, men Øy i Sarpsborg 08-målet leser spillet ypperlig og bryter på drøyt 30 meter. Gode prestasjoner!
    18'
    Nestaker slipper seg ned som høyreback når Sarpsborg 08 spiller hjemmelaget lave. Dermed kan vertene forsvare seg i 5-4-1.
    20'
    Byttingsvik og Randers kolliderer voldsomt i egen 16-meter! Det ser ut som om keeperen klarer seg greit, men Randers har fått seg en ordentlig trøkk her. Stopperen så bare på ballen før kollisjonen. De situasjonene er gufne! Heldigvis går det bra med begge nå.
    22'
    23'
    Nytt langt frispark fra keeperen.
    23'
    Wang med hardt innlegg langs plasten. Sarpsborg 08-forsvaret klarerer, men ikke lenger enn til Rinberg i returrom. Han skyter i blokka. Hønefoss er med på leken her!
    24'
    Ødegaard header unna frisparket fra dypet.
    24'
    Igjen kaster Groven langt, men denne gangen er Ødegaard sterkest i egen boks.
    25'
    Hugo Larsson vinner to dueller i egen boks og får klarert. Etter hvert kommer Hiim til en avslutning, men den blokkeres.
    26'
    Ny ekkel situasjon på Aka Arena! Øy i Sarpsborg 08-målet ruser ut og klarerer en bakromsball. Samtidig flater han ut Hønefoss-angriper Ringberg, som blir liggende nede ute på gresset. Hønefoss-spillerne mener det er rødt kort og frispark utenfor 16-meteren, men dommer Jørgen Haugen rister på hodet. Heldigvis går det bra med Ringberg etter en liten pustepause.
    27'
    Muqkurtaj ligger nede etter et sammenstøt med Meister. To store menn som braker sammen der! HBK-stopperen kommer seg på føttene igjen. Meister klarer seg også.
    30'
    Slås langt opp i banen.
    30'
    Nå titter sola frem her også! Fortsatt surt, men spillet og sola varmer. Morsom cupkamp, dette! To lag som vil skape ting!
    32'
    33'
    Slås langt opp langs venstrekanten.
    33'
    Hiim svinger et spennende innlegg mot bakre stolpe, der Job lurer som gjedda i sivet. Grimstad er imidlertid på alerten og sklir kula ut til corner. Svært viktig inngripen!
    35'
    Piskes innoverskrudd mot bakre stolpe. Keeper Byttingsvik kommer ut og bokser.
    35'
    Igjen bokser Byttingsvik unna. Berg Pedersen fullfører klareringen med hodet.
    36'
    HBK-keeper Byttingsvik henter frem en utmerket redning! Casas løfter mot bakre stolpe, der Reinhardsen er smart når han header ballen inn igjen foran mål. Der kommer Christiansen stupende på fem meter, men Byttingsvik ligger i hjørnet sitt og venter på headingen. Eminent keeperarbeid!
    38'
    39'
    Keeperen slår frisparket oppover i banen.
    39'
    Meister vinner duellen bak i feltet.
    40'
    41'
    Løftes opp mot cornerflagget.
    41'
    Tas hurtig og kort til stopper Casas.
    41'
    Trilles kort til Tibbling på midtbanen.
    43'
    Frisparket fra venstrekanten klareres på første stolpe av Nestaker. Svakt slått.
    44'
    Job sender av gårde en suser fra distanse! Sarpsborg 08 holder trykket oppe etter en dødball. Job mottar etter hvert ballen på drøyt 20 meter, og kantspilleren nøler ikke med å fyre. Skuddet suser like utenfor den høyre stolpen til Byttingsvik i HBK-buret!
    44'
    Hiim slår inn fra dypet, men Wang klarerer bak i feltet. Mer skjer det ikke før hvilen.
    45'+2
    45'+2
    Etter en forrykende start med to scoringer i løpet av de første seks minuttene, har det roet seg litt på Aka Arena. Hønefoss tok ledelsen etter bare tre minutter, men Sarpsborg 08 kvitterte umiddelbart. I omgangen for øvrig har divisjonsforskjellen i liten grad vært synlig. Gjestene fra Eliteserien har riktignok vært det førende laget og hatt ballen klart mest, men Hønefoss har i perioder klart å løfte laget høyere i banen og skape farligheter på overganger og dødballer.
    45'
    Hønefoss med avsparket etter pause.
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Daniel Job
    45'
    Inn: Franklin Tebo
    Ut: Arnau Casas Arcas
    45'
    Inn: Sondre Ørjasæter
    Ut: Anders Hiim
    45'
    Tas kort noen meter inne på egen halvdel.
    47'
    Sarpsborg 08 forsøker å kombinere seg igjennom på buen av 16-meteren til Hønefoss, men det ender med bråstopp.
    48'
    El Amrani og Randers sitter nede for Hønefoss. Tror de rett og slett kolliderte med hverandre. Det skal nok gå bra, men Hønefoss-legen er ute på banen og gir tilsyn.
    48'
    Spillet er i gang igjen. Alle er friske!
    49'
    Hønefoss kryper dypt inn på egen halvdel nå.
    50'
    Ringberg løper 60 meter med ballen, før han går tom for krefter og slår den bort.
    51'
    Sarpsborg 08 får en sjelden sjanse til å kontre på et HBK-lag i ubalanse. Meister får ballen ute til venstre og avanserer innover i banen, før han klinker til. Dansken treffer godt, men skuddet går litt for rett på Byttingsvik. Keeperen er sikker i klypa. Strålende av Meister først, selv om avslutningen ikke satt.
    52'
    Ringberg har fart i pedalene, men det har sannelig Tebo også! Nigerianeren henger bra med på rykket til Hønefoss' lynving.
    55'
    Det flyter bedre i det offensive spillet til Sarsborg 08 nå. Byttingsvik er nede i hjørnet og fanger en løs avslutning fra 18 meter etter et fint sarpeangrep. Gjestene har hevet seg!
    56'
    HBK trykkes helt inn i egen 16-meter nå.
    58'
    Sandberg med innlegg fra høyre, men Byttingsvik i HBK-målet plukker enkelt.
    59'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Franklin Tebo
    Midtstopperen feller Ringberg, som er i fint driv fremover. Stopper samtidig en overgang, og dermed noteres nigerianeren i boka.
    59'
    Inn: Aimar Sher
    Ut: Rafik Zekhnini
    60'
    Langt fra midtbanen. Helt ut til femmeter.
    60'
    62'
    Nytt langt oppspill fra målvakten.
    62'
    Gult kort til Hønefoss
    Hugo Svensson
    Hønefoss-spilleren får kortet for oppførselen i boksen før hjørnesparket slås.
    63'
    Hønefoss er nære å ta tilbake ledelsen! Groven slår hjørnesparket hardt og presist inn foran mål. Det stusses ved første stolpe, før ballen treffer et Sarpsborg 08-hode på fire meter og går utenfor. Små marginer!
    64'
    Øy og Christiansen får sammen ballen unna.
    64'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Hønefoss 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Niklas Sandberg
    Rogalendingen er trygg fra straffemerket! Sandberg plasserer ballen hardt langs gulvet, og da når ikke Byttingsvik bort i hjørnet. God straffe, og dermed er kampen snudd!
    66'
    Dommer Jørgen Haugen peker på straffemerket etter en hands! Et Sarpsborg 08-innlegg blokkeres på vei inn i feltet. Dommer Haugen tenker seg om, før han bedømmer at ballen har vært oppe i en HBK-hånd. Straffespark til bortelaget!
    66'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Peter Reinhardsen
    69'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Lars Rydje
    Ut: August Randers
    69'
    Etter mye om og men får Hønefoss ballen unna til slutt. Mange dueller i feltet der.
    69'
    Tas kort på midtbanen.
    70'
    Tas kort på venstrekanten til gjestene.
    72'
    Berg Pedersen frister lykken fra 20 meter! Hønefoss' målscorer lader børsa og sikter mot hjørnet, men markkryperen suser like utenfor hjørnet til Øy i Sarpsborg 08-målet!
    73'
    Victor Halvorsen
    Oslo-gutten tråkker på El Amrani i et forsøk på å gjenvinne ballen. Gjestenes andre gule.
    74'
    Nytt langt frispark fra burvokteren.
    74'
    Tas kort inne på egen halvdel.
    74'
    Tibbling plukker opp en andreball innenfor 16-meteren, men svensken er i ubalanse når han avslutter. Dermed blir det en enkel oppgave for keeper Byttingsvik å fange ballen.
    76'
    Inn: Martin Olimb
    Ut: Sander Finjord Ringberg
    76'
    Tas kort på egen halvdel denne gangen.
    77'
    Offside for Hønefoss
    77'
    Slås hjem til målvakt Øy.
    77'
    Tas kort til stoppermakker Tebo.
    78'
    Dyttes hjem til stopper Ødegaard.
    79'
    Nestaker skyter i stolpen bak Sarpsborg 08-keeper Øy! Midtbanespilleren rapper til fra 18 meter og sender et lavt skudd i stolperota!
    80'
    Stor HBK-sjanse etter et langt innkast! Ballen spretter ned i føttene til Nestaker etter et langt kast fra Groven. Han klemmer til fra seks meter, men halve Sarpsborg 08-forsvaret hiver seg ned og blokkerer. Hønefoss-spillerne mener Nestaker blir tatt og skal ha straffespark; det vil ikke dommer Haugen ha noe av. Det ender med corner!
    81'
    Heades ut til nytt hjørnespark.
    81'
    Ørjasæter header unna og får frispark.
    81'
    Ørjasæter blir liggende og holde seg til hodet.
    82'
    Ørjasæter er klar igjen.
    84'
    Keeperen setter i gang spillet igjen.
    84'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    84'
    Vertene mobiliserer en sluttspurt her nå!
    86'
    Simen Nestaker
    21-åringen legger Meister i bakken og stopper en overgang. Gult kort!
    86'
    Inn: Sander Aamelfot
    Ut: Ahmed El Amrani
    87'
    Inn: Sivert Bukten
    Ut: Nicolay Grimstad
    87'
    Gjestene gjenopptar spillet på midtbanen.
    88'
    Christiansen med kontant takling på Aaamelfot. Dermed kan gjestene overta.
    89'
    Der bør Meister punktere kampen for Sarpsborg 08! Christiansen gjør forarbeidet glimrende ute på venstrekanten, før han serverer Meister på tre meter. Dansken skyter utenfor Hønefoss-målet! Smellfeit sjanse!
    90'
    Slås fremover i banen.
    90'
    Ørjasæter vandrer innover i banen og skyter. Skuddet tar via en HBK-spiller og reddes enkelt av Byttingsvik, som har dårlig tid.
    90'+2
    Sher og Larsson i duell på 17 meter, og Hønefoss vil ha frispark. Det får de ikke, men det får heller ikke Meister og Sarpsborg 08 når de vil ha frispark noen sekunder senere. Konsekvent dømming av Haugen.
    90'+4
    Meister trenger medisinsk hjelp, men spissen reiser seg etter hvert. Må av banen en tur her.
    90'+5
    Det deles ut et gult kort til Sarpsborg 08-benken. Gjestenes medisinske sjef João Ferreira er mannen som får det.
    90'+5
    Sarpsborg 08 får kampens siste mulighet! Gjestene angriper mot et hjemmelag som har blottlagt seg i jakten på utligning. Ballen detter til slutt ned hos Tibbling, som skyter like utenfor mål fra 13-14 meter!