0-1
1-1

Hei og hjertelig velkommen til AKA Arena.
    Endelig er det klart for Tippeligaens 7 runde. Har du vært opptatt av å nyte vårsolen den siste tiden, og ikke har hatt muligheten til å gjøre en liten forhåndsanalyse av lagene? Fortvil ikke. Jeg skal mate deg med nyttig info om begge lagene.
    Vi starter rolig med litt fakta om hjemmelaget. Det ble en tøff bortekamp mot laget med det velklingende navnet Birkebeineren for noen dager siden. Hønefoss måtte ha ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å ta seg videre i cupens andre runde. Det ble også en relativt tøff kamp for Tromsø borte mot IF Fløya. Kampen endte 2-3 til 'gutane.' Aleksander Prijovic som i dag starter på benken spilte en god kamp og scoret 2 mål. Lars-Gunnar Johnsen åpnet også scoringskontoen.
    Åpningen på sesongen har ikke vært like munter dersom man ser på poengfangsten. 6 runder er spilt i Tippeligaen og Hønefoss står med kun 1 seier. Det skal sies at den kom i Buskerud-derbyet mot Strømsgodset, men uttellingen har uansett hvordan man vrir på det vært for dårlig. Allerede i åpningskampen fikk Hønefoss smake at alvoret var i gang da de tapte 3-2 mot nyopprykkede Start. I neste kamp var klubben fra Ringerike klare for å ta revansje og sendte Strømsgodset hjem med 2-0 i sekken. Hønefoss var sterk delaktige i at bortekampen på Color Line Stadion ble en drøm for det nøytrale øye, men også der trakk man det korteste strået og endte opp tomhendte med sifrene 4-3. Hønefoss gikk på årets første tap på AKA Arena da Haugesund vant 0-1 i det som var et gjesp av en fotballkamp. I Tippeligaens 6 runde endte det 1-1 borte mot Sarposborg 08. Skal man være rettferdige mot HBK-trener Leif Gunnar Smerud og hans lag har de vært med på notene i alle Tippeliga-kampene så langt i år. Faktisk har man kun tapt med ett mål i de tre tapene, i kamper som fort kunne ha endt begge veier.
    Tromsø har følgende fakta etter seks runder: Laget står med to seiere, tre uavgjort og ett tap - scoret åtte mål og sluppet inn sju. Det gir ni poeng og har ført TIL til en plassering midt på tabellen. Tromsø har møtt Hønefoss to ganger i Tippeligaen. i 2010 ble resultatet 2-2 på AKA Arena, mens i fjor stakk laget av med alle tre poengene etter 1-0 seier på samme sted. I Tromsø klarte HBK 0-0 i fjor, mens de i sin aller første tippeligakamp noensinne (serieåpning 2010) tatpe 0-2 på Alfheim. Tromsø virker ikke å ha blitt redusert i kvalitet etter at Per Mathias Høgmo forlot 'gutane' etter fjorårssessongen. Laget har fremstått som solide, og bygger mye av spillet sitt opp rundt en meget god Ruben Yttergård Jensen.
    Til tross for at dagens match ikke kan kalles et lokaloppgjør er det i det minste noen rødkledde som har funnet veien helt hit til AKA Arena.
    Publikum reiser seg og dagens aktører entrer banen!
    Det er en fantastisk dag for fotball her på Ringerike.
    1'
    Svinger veldig i starten av kampen. Lite finspill, mange lange baller og dueller.
    2'
    Kjempesjanse for Tromsø! Sigurdsson og Haugen blir ikke enige om hvem som skal ta ballen og kolliderer med hverandre. Ondrasek overtar ballen på midtbanen og er helt aleine. Fører ballen helt ned til HBKs 16 meter og avslutter fra strått hold. Clark redder flott. Der burde det stått 0-1 til Tromsø!
    4'
    Ny mulighet for gjestene. Ruben Kristiansen forsøker seg, men skuddet treffer nettveggen.
    7'
    Blir aldri farlig.
    9'
    HBK med mange fine kombinasjoner godt inne på TILs banehalvdel.
    9'
    Groven med en fantastisk pasning mot Heiner Mora på bakerste stolpe. Mora forsøker seg på volley, men treffer ikke målet til Sahlman. Hadde god tid til å sikte der!
    10'
    Kevin Larsen sleiver i oppspillet og Tromsø vinner ballen.
    11'
    Koppinen stiger til vært, men innlegget blir for upresist.
    12'
    Bendiksen kombinerer fint med Pritchard. Ballen havner til slutt hos Norbye som forsøker å slå inn. Innlegget blir blokkert og innkast til gjestene.
    14'
    Godt innlegg av Moldskred, men Clark er ute i feltet å plukker innlegget.
    14'
    Ingen av lagene har festet grep om kampen og begge lag har kommet til gode muligheter.
    15'
    Mendy kriger til seg ballen. Slår ut til Mora som slår et godt innlegg mot Riku Riski. HBKs toppscorer treffer ikke i det avgjørende øyeblikket.
    17'
    Kjempemulighet for HBK! Solli med et knallinnlegg. Sahlman er ute for å bokse, men bommer totalt. Ballen havner hos Mendy som ikke klarer å sette ballen i det åpne mål fra kort hold.
    18'
    Ballen går over alt og alle.
    18'
    Ruben Yttergård Jensen forsøker seg fra 25meter, men skuddet går langt til side for målet til Steve Clark.
    20'
    Pritchard med en lekker finte inspirert av Zidane.
    22'
    Flott pasning av Mendy mot Riku Riski. Finnen får derimot ikke til noen god avslutning. Stor mulighet!
    23'
    Med litt flaks kunne Moldskred satt ballen i mål! Ondrasek avlutter fra spiss vinkel, men skuddet blir nesten et perfekt innlegg til Moldskred. Sistnevnte kommer derimot akkurat for sent til å sette 1-0 for Tromsø.
    25'
    Hovda kommer til avslutning fra spiss vinkel og ballen går innom et par spillere før det ender med utspill for Sahlman.
    28'
    Skjer ikke allverden ute på gressmatta i Hønefoss nå.
    30'
    Merkelig situasjon. Sahlman er ute i 16 meteren for å plukke ballen, men det ser ut som om han er utenfor linjen å henter ballen med hanskene. Publikum roper, men dommeren ser ikke situasjonen.
    31'
    Ciss ligger nede med skade. Får hjelp bak målet til Steve Clark.
    32'
    Ciss er tilbake på banen.
    33'
    Hønefoss presser Tromsø høyt i banen nå.
    34'
    Hønefoss angriper mye langs kantene i denne kampen. spesielt Heiner Mora er mye involvert på HBKs høyreside.
    37'
    Tromsø med frispark på egen banehalvdel. Groven med en tøff takling, men dommer holder kortene i lommen inntil videre.
    37'
    Fantastiske kombinasjoner hos hjemmelaget. Vendelbo slår opp mot Mendy som flikker ballen videre med utsiden av foten til Riski.
    40'
    Mendy med stor mulighet! Brenner løs fra 20 meter. Ballen går mot krysset, men Sahlman bruker sine i overkant 2 meter til å avverge situasjonen. Innkast til HBK. Mesterlig reddning.
    41'
    Solli forsøker seg på dødball fra 70meter? Kan se slik ut, men tanken er nok at Riku Riski skal være på ballen før den ruller ut over dødlinjen.
    43'
    De siste 10 min har HBK festet et lite grep om denne kampen. Ondrasek kommer til en sjelden mulighet, men Clark redder relativt greit.
    44'
    Haugen ligger nede med skade.
    45'
    Haugen kommer seg på beina igjen.
    45'
    Moldskred med et godt innlegg mot Pritchard som kommer stupende inn i feltet og treffer ballen med hodet. Igjen redder Clark mesterlig.
    45'+2
    45'+2
    Det har vært morsomt på AKA Arena til tross for at tavla fremdeles viser 0-0. Et kresent publikum har fått se fantastisk angrepsfotball av begge lagene.
    Vi hadde litt tekniske problemer med klokken innledningsvis på kampen, men vi skal se om vi ikke får fikset dette i løpet av de neste minuttene.
    45'
    Da er kampen i gang igjen. Ingen av lagene har foretatt seg noen forandringer i laget.
    47'
    Dobbelsjanse for HBK inne i TILs 16 meter. Både Groven og Riku forsøker seg fra spiss vinkel, men begge skuddene blir blokkert. Corner til hjemmelaget.
    50'
    Sahlman er ute å bokser. Blir aldri farlig.
    50'
    Mora med en god involvering! Drar av Ciss og spiller vegg med Riku. Prøver seg med utsiden av foten. Forsøket er dessverre ikke like bra som tanken.
    54'
    Mål for Tromsø!
    Hønefoss 0 - 1 Tromsø
    Mål: Morten Moldskred
    Ciss slår et godt innlegg inn i feltet. Innlegget fra Ciss finner veien til Morten Moldskred som banker ballen i mål med hodet. Hva nå Leif Gunnar Smerud?
    54'
    Mendy kommer aleine med Sahlman, men blir avblåst for offside.
    57'
    Ondrasek og Sigurdsson ligger nede med skade. Fikk seg en trøkk i hodet etter en tøff duell.
    59'
    Mens Ondrasek og Sigurdsson får hjelp på sidelinjen setter gutane i gang spillet. Ondrasek er tilbake på banen, men Sigurdsson blir bandasjert.
    60'
    Hønefoss med frispark inne på egen banehalvdel.
    62'
    Det er Tromsø som har startet denne omgangen best. Festet et godt grep om kampen etter scoringen til Moldskred.
    62'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 1 - 1 Tromsø
    Mål: Mikkel Vendelbo
    Målgivende: Alexander Groven
    Groven kommer nedover venstresiden og slår et hardt, lavt innlegg i feltet. På bakerste stolpe er Vendelbo umarkert og setter ballen elegant mellom beina på Sahlman.
    62'
    Kjempesjanse for Hønefoss! Solli header i tverrliggeren til Sahlman like etter utligningen, men det står fortsatt 1-1.
    64'
    Sigurdsson avsluter mode hodet via en TIL spiller. Ny corner til HBK.
    67'
    God corner av Larsen. Ballen stryker luggen til Mora.
    68'
    HBK har virkelig våknet nå! For en sjanse Hovda hadde nå! Der burde det vært 2-1! Hovda fyrer først mer eller mindre rett på Sahman. Deretter får samme mannen ballen i beina på retur, men også den redder Sahlman! Nok en corner til hjemmelaget.
    70'
    Sigurdsson stiger til værs, men han får ikke headingen innenfor stengene.
    70'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Adnan Causevic
    Ut: Ruben Kristiansen
    73'
    2668 har funnet veien hit til AKA Arena i kveld.
    78'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Mats Andre Kaland
    Ut: Remond Mwndy
    82'
    Vi har noen tekniske problemer her for øyeblikket. Beklager lite feedback.
    83'
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Morten Moldskred
    86'
    Igjen treffer Larsen Sigurdsson, men også denne gangen blir ikke avslutningen god nok og Sahlman redder enkelt.
    88'
    HBK med frispark! Sahlman redder elegant, men Riku Riski er på returen. Spissen avslutter imidlertid i tverrliggeren fra kort hold. Utrolig nær Hønefoss-seier på overtid!
    90'+3
    90'+4
    Der blåser dommer Rafiq og det ender 1-1 her på AKA Arena. En morsom og sjanserik affære er ved veis ende. Hønefoss var svært nære ved å sikre tre poeng på overtid, men det ender altså 1-1 her i kveld.