Nevland45'+1
1-2
Thioune82' (Str.)
2-2

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Hønefoss og Viking her fra AKA Arena i Hønefoss.I 2010, sist Hønefoss var i Tippeligaen, vant Viking 4-0 på hjemmebane og 1-0 borte. I juli i år ble det 2-1-seier til de mørkeblå. 9 av 9 mulige poeng mot Hønefoss der altså.
    Viking har god statistikk mot Hønefoss, men det blir ingen enkel oppgave å spille på AKA Arena.Hønefoss har tapt sine siste to seriekamper, men før det har både Brann og Haugesund dratt hjem uten poeng i sommer. Strømsgodset og Molde måtte nøye seg med ett.Hønefoss har tatt 16 poeng på hjemmebane i år, 29 totalt. De ligger på 10. plass i Tippeligaen.
    Flere skader i HBK. Alexander Groven er ute i tre uker (hamstringskade) og fredag måtte Rune Bolseth gå av banen under trening (vridning/smell på utsiden av kneet). Fra før av er toppscoreren Riku Riski ute med skade (lår) i fire uker etter trening med det finske landslaget.
    Begge lagene har ruslet inn i garderoben for å gjøre unna de siste forberedelsene.
    Lagene har entret banen og er klare for kamp.
    God pasning fra Larsen mot Beugre, kommer inn i 16 metern, men blir hindret i avsluttning
    3'
    Hønefoss får tildelt et hjørnespark
    Mats Andre Kaland
    3'
    Corneren fra Kalland blir klarert, men ballen havener til slutt hos Beugre som aleine med Jarstein setter ballen til side for mål
    4'
    Gult kort til Viking
    Johan Lædre Bjørdal
    5'
    Frisk start av Hønefoss på AKA arena.
    6'
    stygg feilpasning av debutanten Vendelbo, men forsvaret til HBK rydder opp
    8'
    Frispark til gjestene fra 30 meter
    10'
    Trond Olsen skyter, men Clark plukker enkelt.
    11'
    Mange feilpasninger innledningsvis, spesielt i det bakre leddet til Hønefoss, men gjestene har ikke klart å utnytte mulighetene.
    13'
    Erik Nevland
    16'
    Nok en gang blir Kalland felt i det han setter fart langs HBKs høyre side.
    17'
    Nydelig Viking-spill. Ringreven Nevland kombinerer med Skogseid. Han spiller til Olsen i 16-meteren til Hønefoss. Dessverre for gjestene skyter venstrevingen høyt over. Der burde han truffet må
    20'
    God overgangsmulighet for HBK, Joachim Magnussen skyter fra 18 meter men Jarstein plukker enkelt.
    23'
    God mulighet for hjemmelaget, Beugre og Adalsteinsson kombinerer lekert inne i 16metern til Viking. Landslagskeeper Jarstein leser situasjonen og hinderer situasjonen.
    29'
    Mål for Hønefoss!
    Hønefoss 1 - 0 Viking
    Mål: Mats Andre Kaland
    Målgivende: Arnór Adalsteinsson
    Det svinger på AKA Arena. Like etter Viking-avslutningen er Adalsteinsson fri på høyrekanten. Han legger inn til Kaland som forlenger ballen i mål
    29'
    Mikkel Vendelbo avslutter fra 20 meter, men Jarstein holder ballen i fast grep.
    33'
    Ny stygg feilpasning i forsvarsrekka til HBK, men heller ikke denne gangen klarer Viking å utnytte muligheten
    34'
    Kolehmainen fortsetter hjemmekjøret. Avslutter fra 20 meter, men rett utenfor stolpen til Jarstein
    38'
    Gult kort til Hønefoss
    Hindrer en god overgansmulighet for Viking. Får gult når han river ned Thioune bakfra. Må stå over neste Hønefoss-kamp.
    40'
    Trond Olsen legger inn og Bjørdal prøver å forlenge innlegget. Stussen blir for svak og Clark holder ballen i fast grep.
    41'
    Godt innlegg fra De Lanlay langs HBKs venstre side, men Lafton vinner duellen med Nevland
    45'
    Det er hjemmelaget som har initiativet for øyeblikket. Skaper mest og trykker Viking tilbake.
    45'+1
    Mål for Viking!
    Hønefoss 1 - 1 Viking
    Mål: Erik Nevland
    I det første omgangen er i ferd med å ebbe ut, kommer gjestene til en god muliget og for et spill av De Lanlay! Kipper ballen over forsvaret til Hønefoss. Nisja skyter, Clark gir retur og Nevland kan sette ballen enkelt i mål.
    45'+1
    45'+2
    45'
    Kevin Larsen
    46'
    Thioune avslutter et godt Viking angrep, får ballen etter gode kombinasjoner mellom Nevland og Nisja.
    50'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Blir klarert av hjemmelaget og ny corner for Viking
    52'
    Trond Olsen
    Smart variant ut til De Lanlay på hjørnet av 16metern, men dessverre for gjestene kommer han ikke til avsluttning.
    53'
    Trond Olsen
    Lang passning fra Bertelsen, Adalsteinsson er først på ballen og førsøker å heade ballen til Clark, bommer totalt og ballen går til corner. Heller ikke denne gangen får Viking utnyttet corneren
    55'
    Thioune mister ballen og debutanten Vendelbo overtar. Er heldig og god når han drar med seg ballen inn i VFKs 16meteren. Dessverre for hjemmelaget går avsluttningen rett på Jarstein. En stor mulighet for HBK og debutanten.
    59'
    Trond Olsen
    Magnussen klarerer
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Erik Nevland
    66'
    Godt innlegg av Adalsteinsson. Vendelbo går høyest, men headingen går over målet til Jarstein.
    73'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Remond Mwndy
    Ut: Mats Andre Kaland
    77'
    Toni Kolehmainen
    79'
    Helge Haugen
    Haugen blokkerte et innlegg med armen inne i egen 16meter
    81'
    Straffe til Viking
    82'
    Viking scorer på straffe!
    Hønefoss 1 - 2 Viking
    Mål: Makhtar Thioune
    Thioune er sikker og legger ballen til høyre for Clark!
    82'
    Inn: André Danielsen
    Ut: Trond Olsen
    84'
    Jarstein får frispark i feltet og overtar ballen.
    86'
    Hønefoss 2 - 2 Viking
    Mål: Kevin Beugre
    Målgivende: Kevin Larsen
    Kevin Larsen kommer seg fri og legger inn fra høyre. Inne i feltet står Beugre helt umarkert og kan trille ballen enkelt i mål.