1-1
1 460
1 047

Hei og velkommen til oppgjøret mellom HamKam og Sarpsborg 08 på Briskeby denne søndagskvelden.
    Det er ti poeng mellom lagene på tabellen før dette oppgjøret. HamKam har 11.-plassen med 23 poeng, mens Sarpsborg er på 6.-plass med 33 poeng.
    Det er to lag som gjør flere endringer på startoppstillingen fra forrige kamp. Sarpsborg er tvunget til å sette ut Rafik Zekhnini som har vært usikker til kampen. Han erstattes av Niklas Sandberg. På midtbanen er Serge-Junior Ngouali erstattet av Jeppe Andersen.
    HamKam er nødt til å erstatte en skadet kaptein Fredrik Sjølstad med Halvor Opsahl, men hjemmelagets trener Jacob Michelsen velger også å bytte ut de to sentrale midtbanespillerne sine. Kristian Onsrud og William Kurtovic erstattes av Tore Sørås og Morten Bjørlo.
    Det har vært fint vær i hele dag i Hamar, så nå bare gleder vi oss til å se om lagene på Briskeby kan by på fotball som matcher været eller ikke. Heng med.
    1'
    Torp med avspark.
    1'
    Lang ball på direkten som Sandberg tar seg av.
    1'
    Sandberg svarer med en lang ball som Utvik header opp mot Lundqvist.
    1'
    Innkast fra Wichne til Utvik, gutta med hjelm.
    1'
    Kirkevold er sterk og vinner en duell med Utvik, før han sender Mawa på løp i bakrom. Spissen kvitter seg med Torp, før han drar seg innover og avslutter med høyrebeinet rett på Haug.
    2'
    Norheim og HamKam tar vare på ballen i bakerste rekker.
    4'
    Kongsro får plass på venstre og ser etter Mawa foran, men innlegget er for slapt og går rett til Haug.
    4'
    Uchenna bommer på en lang ball mot Christiansen, som går til HamKam-kast.
    5'
    Fint spill av hjemmelaget på venstre, men Kongsro får kun et innkast som lønn for strevet.
    5'
    Dommeren er borti ballen. HamKam får den på 20 meter. Tør han å skyte?
    6'
    Det ble nei. Bjarnason prøvde seg i stedet på et innlegg, men Haug er ute og plukker.
    7'
    Sarpsborg roter bort ballen og HamKam kontrer. Bjørlo gjør alt rett når han venter på Kongsro og slipper. Kongsro setter bredsida til, men skuddet går helt nede i ved rota på stolpen og ut. Kjempesjanse til HamKam!
    8'
    Lundqvist slår inn et innlegg, men Sandberg er ute og bokser.
    9'
    Bortelaget kommer seg fri på venstre og finner Berget foran mål. Den tidligere landslagsspissen vender opp og skyter, men skuddet går via en forsvarer til corner.
    10'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Niklas Sandberg
    Sandberg reder til ny corner.
    10'
    Sander Christiansen
    HamKam får klarert med en heading.
    10'
    Opsahl header unna et nytt forsøk på å få ballen inn i boksen av bortelaget.
    11'
    Kirkevold sender en perfekt ball i bakrom på Kjærgaard, som gjør det bra når han får den med seg på brystet, men Utvik kommer tilbake på rett side av HamKam-spillerne og får forstyrret ham såpass at han mister kontrollen og ikke får skutt.
    13'
    Sarpsborg kommer på motsatt og får ballen inn til Wichne, som får skutt fra ti meter, men Norheim er der og sikrer at ballen går godt utenfor.
    13'
    HamKam får tildelt et frispark
    Halvor Opsahl
    Slår over på motsatt etter at det er en dytt i rygg eller noe i den duren.
    13'
    Uchenna slår en stikker mot Berget i bakrom, men tåen hans er ikke lang nok, så ballen triller inn til Sandberg.
    14'
    Lundqvist gjør egentlig alt riktig når han slår et innlegg mellom stopperne og keeper, men det er ingen som lukter lunta og er på riktig sted til riktig tid.
    15'
    Sandberg skaffer en corner på høyre som han tar selv.
    16'
    Bjørlo header unna på bakre.
    16'
    Mål for Sarpsborg 08!
    HamKam 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Victor Torp
    Bortelaget tar ledelsen i etterdønningene av corneren. Torp står og venter i returrommet, og når ingen HamKam-spillere er oppi ham får han lade og skyte. Skuddet på halvspretten treffer høyre hjørnet, og selv om Sandberg er på ballen med hanskene, får han ikke hindret ballen fra å gå i mål.
    17'
    HamKam slår langt på direkten etter avspark.
    18'
    Sarpsborg 08 får tildelt et frispark
    Slår kort etter at han får et frispark på egen halvdel.
    18'
    Norheim kontrollerer en ball til femmeter i duell med Wichne.
    19'
    Sandberg setter fart i midten og finner Berget, men spissen får ikke skutt ordentlig.
    20'
    Maigaard plukker opp returen og smeller til, men skuddet går rett på Sandberg.
    20'
    Sarpsborg tar vare på ballen på egen halvdel.
    21'
    Sandberg skyter rett i siden på hodet til Norheim. Midtstopperen må ta telling og få behandling.
    23'
    Norheim er oppe igjen. Litt usikkerhet hvem som skal ha ballen. Men HamKams keeper får den av dommer, til pipekonsert fra bortefansen.
    25'
    Sarpsborg har tatt over mye av ballinnehavet.
    26'
    Maigaard gjør en god jobb med å få ballen inn i feltet, men når han skal skyte står Berget i veien. Dansken skyter til slutt, men da er sjansen borte.
    27'
    Lagene har gått over til å spille litt nullspretten med ballen høyt opp i været. Kongsro får til slutt bokstav g i gris.
    28'
    Bjørlo blir taklet ut over sidelinja. Kun frispark fra dommer Steen, kortstokken er fortsatt urørt.
    28'
    Vegard Kongsro
    Tas kort.
    28'
    Bjarnason finner Gammelby på bakre stolpe, men dansken finner ingen lagkamerater med pasningen inn i feltet igjen.
    29'
    Wichne er fullstendig uenig med at han ikke får et innkast nede ved cornerflagget til HamKam, det hører vi helt opp hit til der vi sitter.
    30'
    HamKam får et frispark inne i feltet sitt. Norheim går ned.
    31'
    Marcus Sandberg
    Slås langt.
    31'
    HamKam skaffer seg et innkast litt over midten. Setter igang bakfra.
    32'
    Uchenna slår ballen opp i det nye kontorbygget til politiet. Han får passe på så han ikke blir anmeldt for skadeverk.
    33'
    Gammelby kaster til Bjarnason, som header til Norheim, som header videre, men det er ingen til å heade ballen i mål. Haug tar ballen i hendene.
    33'
    HamKam får en femmeter.
    35'
    Dommeren med en liten nestenulykke når han sklir på midten, men han holder seg så vidt på beina og slipper unna med skrekken.
    35'
    Berget river ned Bjarnason litt inn på egen halvdel. Spissen viser sin misnøye.
    36'
    Morten Bjørlo
    Den Rosenborg-utleide midtbanespilleren pumper ballen inn i feltet.
    36'
    Det klareres unna.
    37'
    Sarpsborg triller fra side til side.
    38'
    De triller så langt til siden at det blir innkast fra Kongsro.
    38'
    Bjørlo finter seg ut over dødlinja, femmeter fra Haug.
    40'
    Kirkevold viser kjempekreftene og spiller videre. Det kunne vært fint, men blir akkurat ikke det når Christiansen kaster seg inn og takler bort ballen fra beina til Mawa.
    41'
    Spiller kort.
    41'
    Sarpsborg tar vare på ballen inn mot pause.
    42'
    Wichne får sjansen til å slå inn, men det blir blokkert.
    43'
    Rødt kort til Sarpsborg 08
    Forferdelig takling med strake knotter bakfra i leggen til Bjørlo. Klareste røde kortet jeg har sett i år.
    44'
    Bjørlo må ha behandling, men kommer seg på beina igjen.
    45'
    Opsahl er for tøff i ryggen på Berget. Dommer blåser frispark litt inn på halvdelen til bortelaget.
    45'+1
    Haug tar seg god tid.
    45'+2
    Sandberg er ute og plukker frisparket. Han er nesten ute av feltet når han kommer ut, men klarer akkurat holde seg inne.
    45'+2
    Kjetil Haug
    Slår langt.
    45'+2
    Christiansen blir revet over ende av Sørås. Nytt frispark.
    45'+3
    Victor Torp
    Bjarnason header unna.
    45'+3
    45'+4
    Det er bortelaget Sarpsborg som leder til pause her på Briskeby. Etter en frisk innledning på kampen av HamKam, hvor blant annet Mawa misbrukte en sjanse alene med keeper og Kongro skjøt i stolpen, smalt Torp ballen inn for Sarpsborg på pent vis til ledelse. Etter 1-0-målet tok bortelaget mer over og hadde mye ball, men så kom Sandberg altfor sent inn i Bjørlo og fikk marsjordre av dommer Steen mot slutten av omgangen. Nå det blir spennende å se hvordan Sarpsborg klarer seg med én mann mindre i hele andre omgang. Vi er tilbake etter 15 minutters pause.
    45'+1
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Kristian Onsrud
    Ut: Oliver Kjærgaard
    45'+1
    Gammelby og Christiansen skaller hodene mot hverandre. Dansken må en tur ned på gresset på grunn av neseblod.
    47'
    Gammelby er oppe igjen. Han skal bare bytte drakt, så er vi klare for å sparke i gang kampen.
    48'
    HamKam spiller seg til venstre mot Kongsro, men innlegget fra backen er uten adresse.
    49'
    Mål for HamKam!
    HamKam 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Moses Dramwi Mawa
    Målgivende: Jens Martin Gammelby
    HamKam utligner! Det er Onsrud som gjør en god jobb når han drar seg inn i feltet på venstre, før han slår et godt innlegg mot bakre hvor Gammelby venter. Dansken prøver nok å score selv mot lengste, men treffer lagkamerat Mawa, som får en enkel jobb med å styre ballen i mål fra svært kort hold.
    50'
    Så kort tid tok det altså før det straffet seg å være ti spillere mot elleve.
    51'
    Onsrud vender bort en Andersen som er på bærtur i midtsirkelen, før han klyver mot mål. Innbytteren kommer seg helt til 16-meteren, før han skyter med høyrebeinet mot hjørnet, men der er Haug og slenger seg ned og redder.
    53'
    Lundqvist slår et litt skummelt innlegg via Bjarnason, men Sandberg er med på notene og tar innlegget i hendene.
    54'
    Norheim prøver seg en strøken strakvrist-pasning mot Kongsro mot venstre, men den treffer ikke backen med noen meter.
    54'
    Sarpsborg roer det ned, men blir presset ganske hardt av hjemmelaget.
    55'
    Torp prøver seg med et langskudd, men selv om det er bra dreis på skuddet, har Sandberg brukbar kontroll og plukker den enkelt.
    56'
    Sarpsborg gir seg ikke i presset selv om de er én mann mindre. Spørs om det straffer seg ved at de blir mer slitne etter hvert.
    56'
    Gammelby ser etter Mawa som ved scoringen med et innlegg, men treffer bare en med blå drakt.
    57'
    Gult kort til HamKam
    Pål Alexander Kirkevold
    Kirkevold tråkker på Christiansen i en duell om ball på Sarpsborgs 16-meterstrek.
    57'
    Kjetil Haug
    Keeper starter kort.
    57'
    Wichne slår ballen knallhardt inn i feltet i retning Berget, men spissen er noen meter unna og får ikke styrt den mot mål.
    58'
    Utvik går knallhardt inn i ryggen på Mawa, som blir liggende, men dommer Steen gjør ikke noe med det.
    59'
    Haug roter bort ballen og gjør at Kirkevold kan slå mot bakre stolpe, men innlegget er for høyt mot Sørås. Kongsro kommer på bakre og skaffer HamKam en corner via Lundqvist.
    60'
    HamKam får tildelt et hjørnespark
    Maigaard header ballen vekk.
    60'
    Gigasjanse til HamKam! Gammelby pisker ballen perfekt mot Bjarnason som er fullstendig alene på fem meter. Midtstopperen viser hvorfor han er forsvarsspiller, når han rolig bredsider ballen to meter utenfor på direkten.
    61'
    Lundqvist ser etter Maigaard på løp inn i HamKams felt, men Sandberg leser den og er ute og plukker.
    62'
    Gammelby og Sørås prøver å kombinere rundt Sarpsborgs pasning med et klassisk veggspill, men pasningen fra Sørås mot Gammelby er for lang og triller ut til femmeter.
    63'
    Linjedommer følger ikke med og vet ikke hvem som skal ha innkast. Sarpsborg får det til slutt. Litt komisk.
    64'
    Sarpsborg spiller på veldig små marginer. HamKam-spillerne er millimetre unna å stjele pasninger og storme i angrep.
    65'
    Andersen klipper ned Kirkevold etter å ha gitt ham ballen selv.
    65'
    Tas kort til Norheim.
    65'
    HamKam triller fra side til side.
    66'
    Gammelby med en smart variant med venstrebeinet mot Mawa, men Haug er ute og plukker foran Utvik og Mawa.
    67'
    Kongsro med et innlegg som først havner hos Gammelby, før han får ballen tilbake. Denne gangen blir det innkast.
    68'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    68'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Jo Inge Berget
    69'
    Inn: Anders Hiim
    Ut: Sander Christiansen
    69'
    Lundqvist banker det lange kastet fra Kongsro ut til et nytt langt kast motsatt.
    70'
    Kongsro får ballen på bakre og finner Kirkevold i feltet, men spissen avslutning går godt utenfor målet til Haug.
    70'
    Kongsro skaffer seg selv et innkast i duell med Wichne.
    71'
    Andersen smeller ned Norheim. Frispark til HamKam rundt midtsirkelen som skal pumpes inn i feltet.
    72'
    Lurer meg og Sarpsborg. Tas i stedet kort til Sørås.
    72'
    Kongsro tas av Wichne nede ved cornerflagget. Denne gangen skal Bjørlo curle ballen mot mål.
    72'
    Variant til Onsrud utenfor 16-meteren. Skuddet til Onsrud blokkeres til corner.
    72'
    Udahl møter ballen på bakre, men headingen inn i feltet igjen treffer ingen med hvit drakt.
    73'
    HamKam har tatt over fullstendig de siste minuttene.
    73'
    Gammelby treffer backkollega Kongsro på bakre med et innlegg, men Kongsro kommer ikke over ballen og header ut til femmeter fra Haug.
    74'
    Sarpsborg får et innkast foran egne fans og kan puste ut litt.
    75'
    Kirkevold prøver seg på Hiim, men innbytteren får tuppet ballen til innkast.
    75'
    Inn: Serge-Junior Ngouali
    Ut: Ramon Pascal Lundqvist
    76'
    Inn: Aleksander Melgalvis
    Ut: Vegard Kongsro
    76'
    Inn: Kobe Hernandez-Foster
    Ut: Morten Bjørlo
    76'
    Gammelby glipper ballen når han skal kaste, men Bjarnason jakter tilbake ballen og får en corner som lønn for strevet.
    77'
    Kobe Hernandez-Foster
    Uchenna er høyt i været når han header ballen vekk.
    77'
    Udahl går i ryggen på Wichne på et innlegg fra Hernandez-Foster. Dommer blåser frispark.
    78'
    Kjetil Haug
    Keeperen tar seg god tid før han slår ballen opp.
    78'
    Sandberg med en søknad til dagens dårligste pasning når han bommer på Melgalvis med tjue meter helt uten press. Innkast til Sarpsborg, som de oppgrader til en corner i neste situasjon.
    80'
    Victor Torp
    Melgalvis header første vekk.
    80'
    Torp prøver seg på nytt og finner Uchenna, men stopperen header over.
    81'
    HamKam prøver å brodere seg gjennom et lavtliggende bortelag.
    82'
    Hernandez-Foster vinner ballen fra Junior i gunstig rom, som gjør at Sørås kan skyte upresset fra 20 meter, men skuddet går langt over.
    83'
    Inn: Jonas Enkerud
    Ut: Tore Sørås
    85'
    Hernandez-Foster med en deilig ball mot Melgalvis, men touchet blir for svakt og Wichne er der.
    86'
    Som suksessoppskriften i padel, så slår det først langt, så kort. Den lange pasningen havner på bakre hos Melgalvis, som slår kort tilbake til Onsrud på 14 meter etter at Wichne feilvurderer en mulig klarering. Onsrud har krutt i støvlene, men denne gangen svir han til for hardt, for skuddet går godt over.
    87'
    Sarpsborg på en sjelden visitt i HamKams 16-meter, som ender med et puslete skudd fra Opseth. Sandberg redder enkelt.
    88'
    Ny sjanse til hjemmelaget på et innlegg. Enkerud flyr høyt og slår faktisk Haug i duellen, men headingen treffer ikke mål.
    89'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    89'
    Kirkevold er knallsterk når han holder unna både Andersen og Junior på midten, før han slår ballen rolig tilbake til Opsahl.
    89'
    Junior drar med seg ballen oppover på høyresiden, før han legger den tilbake til Torp. Dansken drar seg innover i banen før han skyter med venstre via en HamKam-spiller og til corner.
    90'+1
    Victor Torp
    Maigaard møter ballen på første stolpe, men headingen går over mål.
    90'+2
    Sandberg gir bort en megasjanse til bortelaget. Maigaard ender opp med ballen på bakre, men chippen blir fiklet ut av Sandberg igjen.
    90'+3
    Victor Torp
    Utvik header over.
    90'+3
    Norheim med en dårlig langpasning helt inn til Haug.
    90'+4
    Haug smeller ballen opp på tribuna.
    90'+4
    Bjarnason header unna et innlegg fra Torp.
    90'+5
    Reinhardsen er på slutten av en lang pasning, men Melgalvis er der og tupper til corner.