0-1
Mæland45'+4
1-1

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion hvor det er utsolgt. Det vil si at det kommmer 5000 tilskuere hit i dag. Minst 500 av disse er ventet å komme fra Bergen.
    FKH har ikke tapt hjemme på Haugesund stadion siden Sogndal vant her i juni i fjor. Til nå i år har Hønefoss, Aalesund, Kongsvinger, Sandefjord og Start reist hjem med tap - Rosenborg og Strømsgodset med ett poeng. Nå er det altså Brann som kommer på besøk i det de fleste regner som et åpent oppgjør.
    Fire poeng skiller lagene før dagens kamp. FKH er nummer ni på tabellen med 20 poeng etter 15 seriekamper. Brann er nummer tolv med 16 poeng.
    FKH og Brann møtte hverandre også i første serierunde i år. Oppgjøret i Bergen endte 0-0 i en kamp hvor Brann var det beste laget, men FKH hadde banens beste spiller i keeper Per Morten Kristiansen.
    Da lagene møttes i en treningskamp i Vestlandshallen før sesongen, vant FKH 2-0. Haugesunderne har derimot aldri tidligere slått Brann i en seriekamp. På de sju tidligere innbyrdes oppgjørene har Brann vunnet fem ganger, mens to kamper har endt uavgjort.
    Tidligere kamper mellom FKH og Brann på Haugesund stadion: 0-1 (1997), 2-3 (1998) og 2-4 (2000). Det er med andre ord ti år siden sist lagene møttes til seriekamp på Haugesund stadion.
    Lagenes form er ganske like før dagens kamp. Begge lag har tatt sju poeng på sine fem siste seriekamper. I forrige serierunde vant FKH 4-2 hjemme mot Start, mens Brann vant 3-0 borte mot Kongsvinger.
    Både FKH og Brann fikk i forrige serierunde kort som fører til karantene på en av sine midtstoppere. FKHs Are Tronseth fikk rødt kort mot Start. Noe overraskende ser det ut til at trener Jostein Grindhaug velger å sette midtbanereserven Jarle Steinsland inn som stopper sammen med Vegard Skjerve. Branns Yaw Ihle Amankwah fikk gult kort for tredje gang denne sesongen mot Kongsvinger. Han må også stå over i dag og erstattes trolig av Rodolph Austin.
    Brann-trener Rune Skarsfjord var trener i FKH fra 2006 til 2008. I serien endte det med 8., 7. og 6. plass i 1. divisjon disse tre sesongene, men han gjorde det godt i cupen i 2007 da han førte FKH til cupfinalen (0-2 mot Lillestrøm).
    I midtuka tapte FKH 3-0 borte mot Strømsgodset i cupen, mens Brann hadde spillefri (grunnet tap for Fyllingen i tidligere cuprunde).
    Da er FKHs lag offentliggjort. Jarle Steinsland - som forøvrig fyller 30 år i dag - tar Are Tronseths plass i midtforsvaret. Ellers stiller FKH uforandret i forhold til startelleveren mot Start forrige serierunde.
    Det er flotte spilleforhold i Haugesund i dag. Lett overskyet, 18 grader og lite vind. Gressmatta er også mye bedre enn den har vært tidligere i sesongen.
    Også Branns startellever er offentliggjort. Som ventet tar Rodolph Austin plass i midtforsvaret, mens Bjørnar Holmvik erstatter en syk Birkir Sævarsson på venstrebacken.
    20 minutter til kampstart og nå begynner det å strømme inn portene her. Det blir fullt hus og forhåpentligvis god stemning på Haugesund stadion i kveld.
    Det bues heftig fra Maakeberget når Brann-trener Rune Skarsfjords navn leses opp. Den tidligere FKH-treneren har ingen høy stjerne blant FKH-fansen.
    Da reiser publikum seg her. Spillerne kommer ut på banen. Stemningen er meget god på en fullstappet Haugesund stadion. Det er slike kamper fotballglade haugesundere har savnet etter at de rykket ned fra eliteserien i 2000.
    Brann vant loddtrekningen før kampstart her og valgte sidebytte. Dermed må FKH spille fra sør mot nord i 1. omgang. FKH starter med ballen.
    Vi er i gang. Haugesund starter med å slå langt - ballen går ut til innkast.
    1'
    Småfarlig innlegg mot Huseklepp, men Brann-vingen når ikke ballen. Utspill fra Per Morten Kristiansen.
    2'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Erik Huseklepp
    Kort corner som Våge Nilsen stopper, men det blir nytt hjørnespark for Brann.
    2'
    FKH får klarert.
    3'
    Brann best i gang.
    4'
    FKH kontrer, men pasningen fra Nygaard mot Sørum i bakrom er litt for lang. Håkon Opdal er våken og får klarert.
    4'
    Frispark til Brann fra 35 meter. Noe overraskende skyter han. Skuddet er godt og Kristiansen må slå til corner.
    5'
    Bakke er høyest i feltet og header utenfor. Slett ikke ufarlig fra Brann.
    5'
    Godt FKH-angrep. Djurdjic slår mot Sørensen. Dansken er nære på å komme alene gjennom, men Holmvik får ei lang tå på ballen.
    7'
    Nok et godt FKH-angrep som ender med at Djurdjic skyter fra 15 meter. Opdal redder uten store problemer.
    7'
    Fin start på kampen. Begge lag virker angrepsvillige.
    8'
    Farlig fra FKH. Djurdjic er nære på å drible seg gjennom hele Brann-forsvaret, men mister balansen. Han får i stedet lagt inn og Brann klarerer. Klareringen havner derimot rett i føttene på Andreassen. Han fyrer løs fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet treffer lagkamerat Sørum.
    10'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Joakim Våge Nilsen
    Lav corner som enkelt heades unna av Brann-forsvaret.
    11'
    Våge Nilsen skyter fra 25 meter. Opdal må gi retur, men heldigvis for han er det en Brann-spiller som er først på returen og får klarert til innkast.
    12'
    FKH biter seg fast på Branns halvdel. Ingen tvil om at det er hjemmelaget som fører kampen.
    13'
    Sørum er alene gjennom, men går i bakken. Dommeren vinker ham opp igjen. Hjemmepublikummet raser og føler seg snytt for straffespark.
    13'
    Gult kort til Brann
    Erik Mjelde
    Mjelde lager frispark like utenfor 16-meteren. Meget farlig skuddhold.
    14'
    Eirik Mæland gjør seg klar.
    14'
    Mæland setter frisparket i muren. Han får ballen igjen og knaller til - men treffer muren nok en gang.
    15'
    Flere som har sett TV-bildene fra episoden med Sørum mener FKH skulle hatt straffespark da han gikk i bakken innenfor 16-meteren.
    16'
    Kristiansen snapper ballen og holder den i fast grep.
    17'
    FKH vil ha frispark når Djurdjic går overende, men får det ikke. I stedet kontrer Brann ved hurtige Huseklepp. Han avanserer godt inn på FKHs halvdel før han prøver å finne Mjelde, men Pozniak får stoppet pasningen.
    19'
    Etter et veldig trykk fra FKH er Brann nå litt bedre med.
    19'
    19'
    Huseklepp spilles gjennom på venstresiden, men avblåses for offside.
    21'
    FKH kontrer med mange spillere, men Våge Nilsen og Andreassen misforstår hverandre på venstresiden og ballen går ut av spill.
    22'
    Eirik Bakke kommer noe lett til skudd fra 16 meter, men treffer meget dårlig. Ballen triller langt utenfor.
    23'
    Mål for Brann!
    Haugesund 0 - 1 Brann
    Mål: Erik Mjelde
    Det glipper for FKH-forsvaret. Etter et meget godt trykk fra hjemmelaget slipper de til på sin høyreside. Innlegget sklir Mjelde nn fra kort hold.
    24'
    Det bes om ei båre til bortetribunen. Tydeligvis skjedd noe der i forbindelse med scoringen.
    25'
    En helt enorm sjanse til FKH. Sørensen avslutter fra kort hold. Skuddet reddes på streken, men klareres ikke lenger unna enn tre-fire meter. Djurdjic kommer og skal bare plassere ballen til side for Brann-forsvareren på streken, men han skyter utenfor!
    27'
    Eirik Bakke
    Feller Djurdjic. Brann-benken raser over at Bakke i det hele tatt får kort, mens FKH-supporterne vil ha ham utvist for fellingen.
    29'
    Bakke må stå over neste seriekamp grunnet dette kortet.
    30'
    Rolig periode nå.
    33'
    Sørensen drar seg innover på banen før han prøver et skudd i nærmeste hjørne, men skuddet fra 20 meter går et par meter utenfor.
    34'
    Vi får opplysninger om at det som skjedde i forbindelse med Branns scoring var at gjerdet foran bortetribunen ga etter. Uvisst om det er noen som ble skadet.
    35'
    FKH-frispark på hjørnet av 16-meteren. Våge Nilsen gjør seg klar.
    36'
    Kjempesjanser for FKH. Våge Nilsen skyter godt mot hjørnet, men Opdal er med og redder. Skjerve header fra fem meter mot mål, men en glimrende reaksjonsredning av Opdal hindrer også den i å gå inn.
    36'
    Vegard Skjerve ligger nede med hodeskade. Han ble sparket knallhardt i ansiktet i det han headet mot mål. Det ser ut som om han må byttes ut. Det er i tilfelle meget dårlig nytt for FKH. Også lagets andre midtstopper er ute (Tronseth med karantene).
    39'
    FKH spiller fortsatt med ti spillere. Skjerve sitter på sidelinjen og får behandling. Savolainen er i oppvarming for hjemmelaget.
    41'
    En lur frisparkvariant av Brann. Huseklepp finner Vaagan Moen. Han kommer alene med Kristiansen, men det blir noe skrått hold. Han avslutter på mål, men Kristiansen redder til corner.
    43'
    Petter Vaagan Moen
    43'
    Vegard Skjerve kommer inn på banen igjen - til stor jubel fra FKH-supporterne.
    44'
    FKH angriper med flere spillere, men Djurdjic misser med mottaket.
    45'+1
    Det skal spilles minimum fire minutters tilleggstid.
    45'+1
    Brann ligger lavt og ser ut til å kontrollere inn til pauseledelse.
    45'+3
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 1 Brann
    Mål: Eirik Mæland
    I siste overtidsminutt får FKH sin fortjente utligning. Austin slipper Sørum fri innenfor 16-meteren. Det pleier å straffe seg - også nå. Han legger igjen til Andreassen, men han skyter rett i en Brann-spiller fra kort hold. Returen havner i beina på unggutten Mæland. Han setter ballen sikkert i nettet.
    45'+4
    45'+6
    En innholdsrik omgang er over. Mot spillets gang tok Brann ledelsen ved Mjelde, men FKH fikk en fortjent utligning da Mæland scoret i siste overtidsminutt. Dermed går lagene til pause med 1-1. Brann er nok mektig irritert over at de lot FKH få score i omgangens siste sekunder, mens FKH kan gå til pause med et jublende hjemmepublikum i ekstase.
    Det ble også dramatisk på bortetribunen da Brann tok ledelsen. Ifølge ba.no ga gjerdet foran tribunen etter for presset da supporterne feiret målet. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet dog, og det er nå satt opp et nytt gjerde.
    Det løp også en bortesupporter ut på banen da Brann scoret. Han ble bryskt ført bort av sikkerhetsvakter.
    Rapportene sier ellers at FKHs midtstopper Vegard Skjerve har brekt nesen i 1. omgang, men etter flere minutter på sidelinjen spilte han likevel videre. Om han kommer på banen igjen etter pause gjenstår å se.
    Straks klar for avspark i 2. omgang. Skjerve er fortsatt med for FKH.
    45'
    Brann med avspark. Vi er i gang med de siste 45.
    46'
    Begge lag har sendt et par spillere i oppvarming.
    47'
    Stor FKH-sjanse. Djurdjic vinner ballen på Branns halvdel og skyter knallhardt fra skrått hold. Ballen går like utenfor.
    48'
    Stor Brann-sjanse. Bakke spiller til Huseklepp som uhindret får sikte seg inn fra hjørnet av 16-meteren. Han treffer derimot ikke godt nok og avslutningen går utenfor.
    49'
    Brann meget farlig frampå. Vaagen Moen runder keeper Kristiansen, men presses for langt ut slik at han ikke kan avslutte selv. Etter litt fram og tilbake i feltet får Guntveit avsluttet fra 20 meter, men skuddet går ufarlig over.
    51'
    Sørensen felles 25 meter fra mål - frispark til FKH.
    52'
    Våge Nilsen med en mellomting av skudd og innlegg. Opdal slår til corner.
    53'
    Eirik Mæland
    Høy corner som Opdal enkelt plukker.
    53'
    Jevn start på 2. omgang.
    55'
    Brann får klarert.
    55'
    FKH prøver å småspille seg gjennom Brann-forsvaret, men det blir for vanskelig.
    58'
    Solli skyter fra skrått hold mot nærmeste hjørne. Ballen triller i stolpen og går ut, men Kristiansen står i hjørnet og har kontroll.
    58'
    Flott FKH-spill etter at de med aggressivt press vinner ballen høyt i banen. Sørums gjennombruddspasning mot Sørensen når bare nesten fram dog. Brann får klarert.
    60'
    Mjelde legger inn fra høyre. Den går rett i hendene på Per Morten Kristiansen.
    62'
    Sørensen takles i det han er i ferd med å komme seg fri innenfor Branns 16-meter. Corner.
    62'
    Kort corner som ender med skudd fra Mæland. Det blokkeres til ny corner.
    62'
    Brann klarerer.
    63'
    Brann kontrer ved Huseklepp. Han får føre i 30-40 meter før Skjerve takler ham. Innkast til Brann.
    64'
    Vaagan Moen skyter fra 20 meter etter en dårlig klarering fra Skjerve, men Brann-spilleren treffer dårlig. Skuddet går langt utenfor.
    65'
    Halve Haugesund stadion tror Thomas Sørum har gitt FKH ledelsen, men skuddet hans treffer nettveggen på feil side av stolpen. Stor sjanse til FKH.
    67'
    Brann-spillerne raser når de ikke får frispark like utenfor 16-meteren. Det ser da også ut som om Steinsland holder igjen en Brann-spiller i god posisjon. Dommeren vinker derimot spillet videre.
    68'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Juska Savolainen
    Ut: Eirik Mæland
    Målscorer Mæland gir seg. Han har slitt med skade den siste tiden, og spilte derfor ikke cupkampen mot Godset onsdag. Sannsynligvis derfor han nå må ut.
    69'
    Sørum ser ut til å felles av Austin nede ved cornerflagget, men assistentdommeren vinker ikke. Brann overtar ballen og kontrer. Det ender med corner til bortelaget.
    71'
    Steinsland header unna. Brann slår inn på nytt, nå er Kristiansen ute i feltet og bokser. Brann biter seg fast, men til slutt får hjemmelaget klarert.
    71'
    Feller Djurdjic.
    72'
    FKH kontrer. Djurdjic noe heldig som får ballen med seg. Han prøver å finne Sørum, men ballen når ikke fram. Brann klarerer til innkast.
    75'
    Djurdjic virker sliten - misser med en enkel pasning til Våge Nilsen slik at en god FKH-mulighet renner ut i sanden.
    76'
    Andreassen feller Guntveit, og får seg en smell selv.
    77'
    Gult kort til Haugesund
    Tor Arne Andreassen
    Får kort for fellingen av Guntveit.
    77'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: David Jean Nielsen
    Ut: Eirik Bakke
    En litt annen spisstype for Brann nå. Kan Nielsen skape mer problemer for FKH? Bakke har ikke fått utrettet stort.
    78'
    Savolainen med godt skudd fra drøyt 20 meter. Opdal ut i full lengde og slår til corner.
    79'
    79'
    Hassan El Fakiri
    Mister ballen til Andreassen og velger da rutinert å felle han i stedet for at FKH får komme til en farlighet.
    80'
    David Nielsen nær ved å komme seg gjennom. Nygaard er i kroppen på han og Brann-spissen går i bakken. Dommer Helgerud vinker spillet videre også denne gangen.
    83'
    Corneren går over alle.
    84'
    Brann biter seg fast etter corneren. El Fakiri slår inn fra høyre og det ser ut som det er Solli som er høyest i feltet. Hans heading treffer oversiden av tverrliggeren.
    86'
    Trygve Nygaard
    Kommer for sent i en takling 20 meter fra mål. Farlig skuddhold for Brann.
    86'
    Vaagen Moen skrur ballen en meter over mål.
    87'
    Inn: John Pelu
    Ut: Nikola Djurdjic
    Djurdjic får trampeklapp på vei ut av banen. Han er også kåret til dagens FKH-spiller i dag. En publikumsjury har stått for kåringen.
    87'
    Helt åpent i Haugesund nå. Begge lag virker farlige når de kommer framover, men naturlig nok er det ingen av lagene som satser hodeløst framover.
    89'
    Fullt hus i Haugesund. 5000 tilskuere her i dag.
    89'
    Sørensen kommer til innlegg, men ballen går bak mål.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Brann får frispark midt på banen og sender opp Austin.
    90'+2
    FKH-frispark 30 meter fra mål. Er det hjemmelagets siste sjanse til å sikre seg seieren?
    90'+2
    Får kort for fellingen av Savolainen. Dermed må han stå over neste kamp.
    90'+2
    Brann får klarert frisparket til innkast.
    90'+3
    90'+4
    Det er slutt i Haugesund. Kampen ender med poengdeling. Alt i alt er det et greit resultat, selv om hjemmelaget hadde de fleste sjansene.