2-1
2-2
2-3

Hei og velkommen til livedekning fra dagens kamp mellom Stabæk og Viking på Telenor Arena!
    Stabæk slo Molde 4-3 i forrige runde. De klatret da en plass på tabellen, og har så til de varmegrader heng på bruddet som har gått i årets Tippeliga. Stabæk ligger på syvendeplass med 23 poeng (6-5-4) på 15 kamper.
    Viking vant 3-1 mot Odd Grenland i forrige runde. Martin Fillo scoret alle tre! De har like mange poeng som Stabæk, og akkurat samme fordeling på seier-uavgjort-tap, altså 6-5-4. Takket være hakket bedre målforskjell, ligger de plassen foran Stabæk på tabellen.
    Stabæk er sammen med RBK, Tippeligaens store formlag. De har tatt 13 poeng på de siste fem oppgjørene. Viking er ikke like mye oppe og hakker som Stabæk, hva form angår. Laget fra Stavanger har tatt åtte poeng (2-2-1), på sine fem siste kamper.
    For Stabæk er Nannskog, Farnerud, Andersen Aase, Andersson og Gromstad ute med skader. Sistnevnte ble skadet sist kamp, og er ute i to-tre måneder. Et lyspunkt er imidlertid at Jan Banan Tømmernes er tilbake fra skade. Han smatt også rett inn i dagens startoppstilling.
    Viking sliter ikke med mange skadene. De har likevel foretatt en endring siden forrige oppgjør. Bertelsen har tatt plass på benken, mens Gislason er inne i varmen til Hareide.
    Dagens dommer er Anders Johansen. Anders er en shooting star i den norske dommerstanden, da han bare er 28 år! Dommeren fra Breivik IL Fotball, har håndball, revy og musikk som hobby. Han er selger av yrke, så det burde ikke være vanskelig for 28-åringen å selge inn reglementet for dagens spillere.
    Lagene er ute på matta. Det er foreløpig veldig glissent i Telenor Arena. Det blåser forøvrig mye på Fornebu i dag. Det skal imidlertid ikke vi tanke alt for mye på. Kampen spilles nemlig inne på Telenor Arena. Velkommen!
    Stabæk tar avspark.
    1'
    Mange feilpasninger og lavt tempo innledningsvis.
    2'
    Gode kombinasjoner på Viking sin sin venstreside fører til at Ingelsten kommer rundt og slår lavt inn. Stabæk klarerer innlegget.
    3'
    Godt spill fra Stabæk. Gunnarson finner Hoff til venstre. Sistnevnte drar seg inn i banen og spiller ut til Hedenstad som skyter over fra seksten meter.
    4'
    Frispark for Viking ute på høyresiden. Det blir en utoverskrudd løsning fra Danielsen, som Stabæk klarerer enkelt.
    5'
    En lang ball mot Jan Banan stanges unna. Gunnarson er på andreballen, men det stopper opp på sekstenmeterstreken.
    6'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Viking
    Mål: Jan Banan Tømmernes
    Veigar Pall Gunnarson flikker Jan Banan Tømmernes nydelig gjennom med en boksåpnerflikk. Jan Banan er iskald alene mot Jarstein, da han venter ut sisteskansen og setter ballen ned i hjørnet. Mannen som bøtter inn i andredivisjon, viser at han absolutt kan levere varene i Tippeligaen.
    7'
    Soko finner Fillo, som skyter godt fra 23 meter. Avslutningen går utenfor Knudsen sin stolpe.
    10'
    Viking prøver seg nok engang fra distanse. Denne gangen er det Soko som rasler med sablene. Skuddet går midt på Knudsen, som aldri har problemer med den avslutningen.
    12'
    Pall trer Tømmernes igjen, men denne gangen avvinkes han for en hårfin offside. Bananbueløpet fra Tømmernes blir det for lite kurve på.
    13'
    Nisja skyter fra distanse for Viking. Avslutningen går høyt over.
    13'
    Fillo prøver på en piruett mot Mix. Den hadde Mix sett før. Han har til og med gjort den før. Det hele kulminerer med at Stabæk vinner ballen.
    15'
    Viking kontrer, men Stabæk jobber meget disiplinert hjem igjen og vinner ballen. Så er det Viking sin tur til å gjenvinne. De kommer tre mot tre. Nisja sitt innlegg blir imidlertid klarert.
    16'
    Tømmernes er meget hissig på grøten nå! Spissen kjører karusell med Viking sitt forsvar før han avslutter fra litt skrått hold. Skuddet går til side for mål. Gode prestasjoner, fra Tømmernes som absolutt har fått en god start på denne kampen!
    17'
    Hedenstad slår et innoverskridd frispark for Stabæk. Ballen treffer riktig hode, men headingen er ikke krutt. Ballen havner i klypene på Jarstein.
    19'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Ballen stiger og stiger før den havner på brasken til Gislason ved bakre stolpe. Corneren kommer ned med snø og is på seg, og Gislason kommer heller aldri over ballen. Utspill fra Knudsen og Stabæk.
    19'
    Hedenstad kontrer for Stabæk! Han fører ballen over store deler av banen, før han slipper ut til Tømmernes på høyresiden. I stedet for å skyte, slår Tømmernes en hard pasning inn foran mål, destinasjon Hedenstad. Pasningen når aldri frem, men tanken er så definitivt god!
    24'
    Frispark for Stabæk litt inne på Viking sin halvdel. Hedenstad slår et nydelig frispark, og Onstad er kun et hestehode fra å komme på ballen foran Jarstein.
    24'
    Stabæk kombinerer fint utenfor Stabæk sin boks. Danielsen slår så en hælpasning som havner hos en Stabæk-spiller.
    26'
    Stor sjanse for Stabæk! Diogo slår et nydelig innlegg fra høyre. Tømmernes er nok engang på ballen foran mål, men headingen sniker seg like utenfor lengste stolpe.
    26'
    Den utoverskrudde corneren er over dødlinja, før den lander i feltet.
    27'
    Nære på for Stabæk og Hauger! Hjemmelaget vinner ballen høyt i banen. Hauger drar seg fri og sender avgårde et prosjektil som går like utenfor Jarstein sitt bur.
    29'
    Viking spiller ikke dårlig, men Stabæk virker meget solide bakover.
    29'
    Gunnarson mister ballen til Danielsen som finner Ingelsten. Ballen havner så hos Bjarnason i fin posisjon. Han skyter kjapt i steget, men Knudsen er med på notene. Gode tendenser fra Viking!
    31'
    Hedenstad slår inn for Stabæk, men Viking klarerer.
    32'
    Nære på for Viking! Ingelsten slår nydelig inn på bakre mot Fillo. Høiland får imidlertid stusset ballen bort fra situasjonen. Om han ikke hadde kommet på den, hadde Fillo garantert scoret.
    32'
    Så er det Stabæk som er nære! Diogo spiller fri Tømmernes. Alene mot Jarstein chipper han over mål.
    33'
    Det skjer mye ofran målene, og spillet bølger fram og tilbake. Stabæk er dog best.
    34'
    Eriksson drar seg fri og slår inn. Innlegget klareres.
    35'
    Ballen havner rett i klypene på Knudsen.
    35'
    Danielsen skyter meget godt for Viking fra 25 meter. Skuddet går like utenfor. Godt forsøk!
    38'
    Nisja vinner et frispark for VIking ute på venstresiden.
    39'
    Danielsen finner Bjarnason som står helt alene foran mål. Bjarnason stanger ballen over. Der kunne Viking fått utligningen sin!
    40'
    Sokolowzki skyter over for Viking, fra 27 meter.
    40'
    Nisja drar seg inn i banen og skyter høyt over. Diogo ligger nede for Stabæk.
    41'
    Diogo kommer seg på beina, og spillet er i gang.
    41'
    Bjarnason slår inn mot Sokolowzki. Stabæk får klarert, men Viking får fyrt fra returrommet. Resulterer i utspill fra mål.
    43'
    Danielsen slår inn mot Nisja, som kommer på ballen med pannebrasken. Han header like over. Viking har vært klart best det siste kvarteret.
    45'
    Minimum ett minutt er lagt til.
    45'+1
    45'+1
    Stabæk leder 1-0 til pause etter en tidlig scoring fra Jan Banan Tømmernes. Stabæk fulgte opp med å skape flere gode muligheter, mens Viking virket rimelig tafatte. Etter hvert kom Viking mer med i kampen, og tok også mer og mer over. Det siste kvarteret var Viking klart best. De kom til et vell av innlegg, og noen kunne også blitt ekspedert i garnet.
    45'
    Viking tar avspark.
    46'
    Sigursson slår inn fra venstre, men innlegget havner rett i klypene på Knudsen.
    48'
    God mulighet for Stabæk! Tømmernes vinner ballen meget sterkt i Viking sin boks før han drar seg løs. Viking får blokkertdet påfølgende forsøket fra Tømmerne, men ballen havner hos Diogo som står umarkert på femten meter. Han skyter rett på Jarstein, som slår til corner.
    49'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Vegar Hedenstad
    Ingenting ut av den, men Stabæk beholder ballen.
    49'
    Ny stor mulighet for Stabæk! Eriksson slår lavt inn, Tømmernes flikker ballen på mål, men Gislason får blokkert til corner.
    50'
    Viking får klarert.
    50'
    Tømmernes er het, og Viking sitt forsvar på gyngende grunn. Alene med keeper, runder Tømmernes Jarstein. I det han skal sette ballen i et åpent bur, mister han balansen og treffer aldri kula rent.
    51'
    Nok en kjempesjanse for Stabæk. Hedenstad slår et frispark fra høyre. Foran mål har Onstad løpt seg fri, men header utenfor fra glimrende posisjon.
    53'
    Stabæk er gode nå! Gunnarson kommer skrått inn fra venstre, og skyter i steget. Jarstein er med på notene og redder.
    55'
    Stabæk 2 - 0 Viking
    Gunnarson trer Tømmernes nok engang. Spissen, som har vært duggfrisk i hele aften, kommer alene med keeper. Der er han så kald som bare baksiden av en pute kan være. Han venter ut Jarstein nok engang, og setter ballen lett i mål. Duoen Gunnarson og Tømmernes leverer en pall med bananer i aften!
    57'
    Gult kort til Viking
    Martin Fillo
    Fillo takler, blir avblåst og sparker bort ballen. Dette belønnes med gult kort.
    60'
    Stabæk har kjørt Viking noe fryktelig det første kvarteret av omgangen. Det gav avkastning i 2-0.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Martin Fillo
    61'
    Hoff og Hauger kombinerer fint, før førstnevnte slår inn. Viking får klarert.
    63'
    Ingelsten kommer seg fri på venstresiden. Innlegget er på sin side uadressert.
    63'
    Stabæk ser ut til å kontrollere dette inn.
    65'
    Stabæk triller ball, mens Viking løper etter.
    65'
    Mix kopierer piruetten fra forrige kamp. Stabæk dominerer fullstendig nå!
    68'
    Hauger trer Tømmernes. Jarstein er imidlertid først på gjennomspillet.
    68'
    Bjarnason ligger nede for telling. Det er stopp i spillet.
    69'
    Birkir Bjarnason
    Takler Diogo, men blir selv liggende nede.
    69'
    Frispark for Stabæk i høyre sidekorridor. Hedenstad får ikke noe luft under ballen, og Nisja beiner den unna.
    70'
    Mål for Viking!
    Stabæk 2 - 1 Viking
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Patrik Ingelsten
    Innlegg fra venstre stusses til Høiland som står helt alene med Knudsen. Innbytteren smetter ballen mellom beina på Knudsen, og såvidt over streken! Da lever kampen igjen!
    72'
    Palmason med et skudd/innlegg fra høyre. Det blir verken innlegg eller skudd, og triller tannløst utenfor.
    74'
    Tommy Høiland
    Høy albueføring fra målscoreren.
    74'
    6662 tilskuere overværer dette oppgjøret.
    75'
    Stabæk 2 - 2 Viking
    Høiland er on fire nå! Bertelsen slår inn fra venstresiden. Knudsen er borti ballen med en fingertupp, og ballen havner hos Høiland bakre stolpe. Der er han klinisk!
    75'
    Stor sjanse Stabæk, men Gunnarson skyter til side for mål, via en Viking-forsvarer, fra glimrende posisjon!
    78'
    Høiland flikker ballen ved første stolpe. Palmason er to centimetre fra å komme på ballen ved bakre stolpe. Stor mulighet for Stabæk!
    78'
    Ut av ingenting har Viking scoret to mål! Stabæk har hatt veldig mange flere målsjanser enn Viking, som på sin side har vist en fantastisk effektivitet.
    79'
    Viking slår inn fra høyresiden. Høiland vinner i lufta mot Nisja, og stanger ballen unna.
    81'
    Stabæk 2 - 3 Viking
    Mål: Vidar Nisja
    Viking trengte ti minutter på å snu 2-0 til 2-3. Danielsen ruller opp Ingelsten, som slår hardt og lavt inn fra høyresiden. Foran mål dukker Nisja opp og styrer ballen inn bak en forfjamset Knudsen.
    81'
    Tidlig innlegg mot Skjelvik, som setter ballen over fra 15 meter.
    84'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Bernt Hulsker
    Ut: Kristian Flittie Onstad
    84'
    Gunnarson plukker opp en andreball, og skyter utenfor fra seksten meter.
    85'
    Kjempesjanse for Stabæk! Palmason slår nydelig inn til Mix, som setter kula på mål. Jarstein varter dog opp med en fantastisk redning!
    86'
    Stabæk presser Viking veldig nå.
    87'
    Hulsker stusser til Gunnarson, som er svært nære å komme på ballen alene foran Jarstein.
    87'
    Stabæk pumper mye langt nå!
    87'
    Viking drøyer tid ved cornerflagget.
    88'
    Gunnarson er nok engang nære å komme på ballen foran Jarstein.
    90'
    Hauger slår inn fra venstre. Jarstein er ute og snapper fint.
    90'
    Minimum tre minutter er lagt til.
    90'
    Stor sjanse for Stabæk! Hedenstad med oppspill til Skjelvik, som bryster ballen ned til Hulsker. Sistnevnte treffer godt, men Jarstein redder nok engang Viking!
    90'+1
    Klareres.
    90'+1
    90'+3
    Viking napper til seg alle tre poengene i Telenor Arena! Stabæk så ut til å ha full kontroll på 2-0, og hadde mange muligheter til å drepe denne kampen. Siden hjemmelaget ikke utnyttet sine sjanser, tok Viking saken i egne hender. Ut av svært lite scoret de tre mål. To av dem ble satt inn av innbytter Høiland. Stabæk rotet det veldig til for seg selv i denne kampen. De holdt på å rote bort 4-1 hjemme mot Molde sist, men slapp unna med skrekken. Det gjorde de ikke i dag. Viking var på sin side svært effektive!